Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuzní fórum KECÁRNA

příspěvky 102461 - 102480 Napsat příspěvek

Ravenhorn

No mel byt udajne nekdy v breznu, takze jim na to davam maximalne jeste 12 dni :D
491505
No mel byt udajne nekdy v breznu, takze jim na to davam maximalne jeste 12 dni *:D*
Ravenhorn
0 0
reagovat
Kdy bude ten trailer na Mumii 3?
491504
Kdy bude ten trailer na Mumii 3?
0 0
reagovat
to strangercz
já taky nepsal, že to mám být něco těžkého ;) spíš pro pobavení a podle debaty, ve které jsem se začal ztrácet po příchodu Charlotte :D, to účel víceméně splnilo ;)
491503
to strangercz já taky nepsal, že to mám být něco těžkého *;)* spíš pro pobavení a podle debaty, ve které jsem se začal ztrácet po příchodu Charlotte *:D*, to účel víceméně splnilo *;)*
0 0
reagovat

Mr.Hlad

Skoda. Budu se tesit nabuduce
491496
Skoda. Budu se tesit nabuduce
Mr.Hlad
0 0
reagovat

cabal

TV tipy kvůli technickým potížím tento týden bohužel nebudou.
491495
TV tipy kvůli technickým potížím tento týden bohužel nebudou.
cabal
0 0
reagovat
Hledej v předešlých tipech.
491494
Hledej v předešlých tipech.
0 0
reagovat

redakce

Mozna se to uz zde resilo, ale co se stalo s TV tipy na tento tyden?
491493
Mozna se to uz zde resilo, ale co se stalo s TV tipy na tento tyden?
redakce
0 0
reagovat

rcorp

Po podrobnejšom zvážení zadania sa prikláňam na tvoju stranu. V zadaní sa pýtajú "zdá závěr třetího výroku (je) správný", čo by skôr vyjadrovalo prostú správnosť jeho formulácie (teda či môžeme na základe predchádzajúcich dvoch vysloviť tretí), než (ako som myslel ja) jeho pravdivostnú hodnotu, ktorú zaujíma vrámci celej formule (teda či obecne platí alebo nie).
491492
Po podrobnejšom zvážení zadania sa prikláňam na tvoju stranu. V zadaní sa pýtajú "zdá závěr třetího výroku (je) správný", čo by skôr vyjadrovalo prostú správnosť jeho formulácie (teda či môžeme na základe predchádzajúcich dvoch vysloviť tretí), než (ako som myslel ja) jeho pravdivostnú hodnotu, ktorú zaujíma vrámci celej formule (teda či obecne platí alebo nie).
rcorp
0 0
reagovat

Charlotte

To jsem samozřejmě našel, ale chtělo by to něco srozumitelnějšího a konkrétnějšího. Tady se víceméně jenom přeme o tom, jestli záleží na tom, že z toho nevyplývá ani negace toho závěru. Podle mě na tom nezáleží, prostě ten závěr z premis nevyplývá a nějaká negace v tom nehraje roli. Ale fakt by mě to zajímalo. Kdyžtak vzkazník, pokud by se ti to chtělo vysvětlovat. :)
491485
To jsem samozřejmě našel, ale chtělo by to něco srozumitelnějšího a konkrétnějšího. Tady se víceméně jenom přeme o tom, jestli záleží na tom, že z toho nevyplývá ani negace toho závěru. Podle mě na tom nezáleží, prostě ten závěr z premis nevyplývá a nějaká negace v tom nehraje roli. Ale fakt by mě to zajímalo. Kdyžtak vzkazník, pokud by se ti to chtělo vysvětlovat. *:)*
Charlotte
0 0
reagovat
rcorp: pokud jsem správně četla zadání tady na MZ, jde o aristotelské sylogismy kategorického typu. Mám z toho zkoušku, ale vzhledem k nedávné debatě pod volbami to tu radši nehodlám vysvětlovat. Kdo hledá, tak si to najde. :) link
491484
rcorp: pokud jsem správně četla zadání tady na MZ, jde o aristotelské sylogismy kategorického typu. Mám z toho zkoušku, ale vzhledem k nedávné debatě pod volbami to tu radši nehodlám vysvětlovat. Kdo hledá, tak si to najde. :) http://www.phil.muni.cz/fil/logika/pl.php
0 0
reagovat

lubo

Tyhlety věci jsem se drtil už před nějakou dobou, takže nevím, jestli se sylogismy posuzují stejně predikátová logika. Podle mě to je něco jiného.
491481
Tyhlety věci jsem se drtil už před nějakou dobou, takže nevím, jestli se sylogismy posuzují stejně predikátová logika. Podle mě to je něco jiného.
lubo
0 0
reagovat

rcorp

Charlottu ti netreba, my sme predikátovú logiku brali na Umelej Inteligencii. Môžem sa ešte pre istotu pozrieť, čo mi z takýchto vecí vyhodí LISP alebo PROLOG (za predpokladu, že si ešte spomeniem, ako sa v tých potvorských jazykoch programuje :D).
Slovičko preto (pravdepodobne ekvivalent k používanejšiemu potom) je výraz implikácie. Celé to môžme zapísať ako
V1 a_sucasne V2 implikujú V3
Ak predpokladáme, že V1 a V2 sú pravda (prvé dva výroky), musí platiť aj V3, aby celá implikácia bola pravdivá. Ak V3 neplatí, potom pre dosiahnutie rovnakého cieľa musí platiť jeho negácia.
491480
Charlottu ti netreba, my sme predikátovú logiku brali na Umelej Inteligencii. Môžem sa ešte pre istotu pozrieť, čo mi z takýchto vecí vyhodí LISP alebo PROLOG (za predpokladu, že si ešte spomeniem, ako sa v tých potvorských jazykoch programuje *:D*). Slovičko preto (pravdepodobne ekvivalent k používanejšiemu potom) je výraz implikácie. Celé to môžme zapísať ako V1 a_sucasne V2 implikujú V3 Ak predpokladáme, že V1 a V2 sú pravda (prvé dva výroky), musí platiť aj V3, aby celá implikácia bola pravdivá. Ak V3 neplatí, potom pre dosiahnutie rovnakého cieľa musí platiť jeho negácia.
rcorp
0 0
reagovat
Ravenhorn: jo, a vzhledem k tomu, že Odyseu miluju, tak mě to mrzí ještě víc:-
491479
Ravenhorn: jo, a vzhledem k tomu, že Odyseu miluju, tak mě to mrzí ještě víc*:-*
0 0
reagovat

deiwi

Jaj, tak to je vskutku smutné, další legenda šla na svoji další pouť.
491478
Jaj, tak to je vskutku smutné, další legenda šla na svoji další pouť.
deiwi
0 0
reagovat
Jak už psal Gorecki, klíčové je to "proto". Kdyby to tam nebylo, tak ta soustava nedává smysl. (kde je Charlotte, když ji člověk potřebuje :)) )
491476
Jak už psal Gorecki, klíčové je to "proto". Kdyby to tam nebylo, tak ta soustava nedává smysl. (kde je Charlotte, když ji člověk potřebuje *:))* )
0 0
reagovat
Tento rok je těch známých lidí co umřeli už docela dost.:-
491475
Tento rok je těch známých lidí co umřeli už docela dost.*:-*
0 0
reagovat

lubo

Tam se ale jedná o to, jestli ten výrok vyplývá z premis, ne? A to, že někteří jezevci žijí v norách z toho prostě nevyplývá (protože může existovat minimálně jeden jezevec-sběratel, který v ní nežije).
491477
Tam se ale jedná o to, jestli ten výrok vyplývá z premis, ne? A to, že někteří jezevci žijí v norách z toho prostě nevyplývá (protože může existovat minimálně jeden jezevec-sběratel, který v ní nežije).
lubo
0 0
reagovat
Odešel i Arthur C. Clarke link
491474
Odešel i Arthur C. Clarke http://show.idnes.cz/zemrel-spisovatel-arthur-c-clarke-dro-/literatura.asp?c=A080318_223913_literatura_mad
0 0
reagovat
:D ja mel 6stku :)
Karbous :+
491473
*:D* ja mel 6stku :) Karbous *:+*
0 0
reagovat
:D To už je skoro jak z Cimrmana. Na začátku procesu myšlení je omyl, zpočátku nepřesný. Na konci je omyl zcela vyvrácen a mi nevíme nic. :)
491472
*:D* To už je skoro jak z Cimrmana. Na začátku procesu myšlení je omyl, zpočátku nepřesný. Na konci je omyl zcela vyvrácen a mi nevíme nic. *:)*
0 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2026.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se