Z vyšší dívčí... Byť Duna se netočila na analogový IMAX, k filmu přitupuje alespoň co do obsahu stejně. Stranou všechny Káčka světa - jednička i dvojka se komponovaly do 1.43:1 (plátna originálních IMAXů) a 2.4:1 je sekundární kompozice. Byť jde samozřejmě o ořez, není to ten "zlý" ořez. Je to další varianta filmu, kterou tvořili sami filmaři.
A teď k tomu výletu na Floru, Blavy, Vídně, popřípadě v německém Leonbergu. Tam všude mají IMAX. A ten IMAX zahraje film blíž původní umělecké vizi. Ale to slovo blíž je podstatné.
1.43:1 kopie zahraje jen analog a laser. Praha má sice možnost analogu, ale daná kopie se pro ni nyní neplánuje. Bratislava je čistě digitál. A Vídeň (minimálně jeden sál) a Leonberg je laser, ale oboje pouze 1.9:1. Nejbližší analog je v Londýně, laser 1.43:1 pak myslím Paříš.
Suma sumárum - ano, IMAX je fajn a super. I v tom "obyčejném" IMAXu bude přidaná hodnota a zážitek lepší. Ale nakolik, těžko říct.
Osobně jsem se nedostal do IMAXu ani na Oppenheimera, ale v běžném dobrém kině jsem si ho také po vizuálu velmi užil. Ale snad jsem alespoň předal rozumy z té vyšší dívčí :D
reaguje na:
Exactly
reagují:
Snipsley
|
reagovat
|