Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuzní fórum KECÁRNA

příspěvky 6881 - 6900 Napsat příspěvek
reaguje na: AndyKaufman
:D To je vůl :D
Ale to nejsou Glóby, ne? 
854059
*:D* To je vůl *:D* Ale to nejsou Glóby, ne? 
854055
1 0
reagovat
Borat na Zlatých Glóbech, geniální :D 

link

Edit: Nejsou to globy, ale i tak je to kurva vtipný. 
854055
Borat na Zlatých Glóbech, geniální *:D*  https://www.youtube.com/watch?v=4ShB0YWRrNs Edit: Nejsou to globy, ale i tak je to kurva vtipný. 
5 0
reagují: verbst
reagovat
reaguje na: Muel
Argentinu 1985 jsem před časem velmi chválil ve filmech, tehdy to mělo na csfd asi 12 hodnocení. Z pohledu českých uchcaných historických dramat je to skvělý a osvěžující, nej zahraniční film by tam byl ve skvělých rukou a Ricardo Darin naprosto v klidu nominace na hl.. mužskou roli. 

"Klasicky tu nadávám u povedených menších zahraničních filmů, proč se tohle sakra nenatočí u nás. Dnes půjdu kapku dál, proč se tyto události neodehrály u nás? Film totiž líčí soudní proces z osmdesátých let, kdy se v Argentině účtovalo s vůdci junty. Proč se tohle KURVA nestalo s vrchními komouši po 89 i u nás? V podstatě mne to sralo celou dobu filmu tak, že jsem ho často nevnímal a byla to škoda, protože to je výborná soudní procedurálka. Pravda, spíše se soustředí na lidskou stránku věci, pocity a emoce než na samotné skutky. Ale chápu, že v Argentině to všichni znají. Hrozně povedený je úvod, kdy si státní zástupce skládá tým z mladých nadšených právníků a druhá půlka s katarzí, kdy se do toho opřou a představitele armády u soudu utahají.  Naprosto tam v hlavní roli exceluje Ricardo Darín, kterého vidím někde asi popáté a pokaždé odvádí nejlepší možný výkon. 8/10 "
854054
Argentinu 1985 jsem před časem velmi chválil ve filmech, tehdy to mělo na csfd asi 12 hodnocení. Z pohledu českých uchcaných historických dramat je to skvělý a osvěžující, nej zahraniční film by tam byl ve skvělých rukou a Ricardo Darin naprosto v klidu nominace na hl.. mužskou roli.  "Klasicky tu nadávám u povedených menších zahraničních filmů, proč se tohle sakra nenatočí u nás. Dnes půjdu kapku dál, proč se tyto události neodehrály u nás? Film totiž líčí soudní proces z osmdesátých let, kdy se v Argentině účtovalo s vůdci junty. Proč se tohle KURVA nestalo s vrchními komouši po 89 i u nás? V podstatě mne to sralo celou dobu filmu tak, že jsem ho často nevnímal a byla to škoda, protože to je výborná soudní procedurálka. Pravda, spíše se soustředí na lidskou stránku věci, pocity a emoce než na samotné skutky. Ale chápu, že v Argentině to všichni znají. Hrozně povedený je úvod, kdy si státní zástupce skládá tým z mladých nadšených právníků a druhá půlka s katarzí, kdy se do toho opřou a představitele armády u soudu utahají.  Naprosto tam v hlavní roli exceluje Ricardo Darín, kterého vidím někde asi popáté a pokaždé odvádí nejlepší možný výkon. 8/10 "
854040
6 0
reagují: Vault_13, The Joker, Muel
reagovat
reaguje na: verbst
Potom si pusť tohle.
854051
Potom si pusť [url=https://youtu.be/hJH2EyvvEBA]tohle.[/url]
854046
2 -1
reagovat
reaguje na: Ex-SOLDIER
ten projev, to bolo ako "how to do the best acceptance speech ever". Proste úplne všetko tam bolo - dojemný príbeh o comebacku po 30-tich rokoch, previazanie s nostalgiou/poctou Hollywoodu a nejakej Hollywoodskej legende (Spielberg), pokora, vďaka, žiadne ego, poďakovanie všetkým správnym ľuďom, kolegom, producentom a na konci manželke a celé evidentne od srdca a úprimne. 

Proste týmto prejavom si Quan možno/asi práve vyhral Oscara. 
854048
ten projev, to bolo ako "how to do the best acceptance speech ever". Proste úplne všetko tam bolo - dojemný príbeh o comebacku po 30-tich rokoch, previazanie s nostalgiou/poctou Hollywoodu a nejakej Hollywoodskej legende (Spielberg), pokora, vďaka, žiadne ego, poďakovanie všetkým správnym ľuďom, kolegom, producentom a na konci manželke a celé evidentne od srdca a úprimne.  Proste týmto prejavom si Quan možno/asi práve vyhral Oscara. 
854038
4 -1
reagovat
reaguje na: Ex-SOLDIER
Krajíte někdo taky cibuli? 
854046
Krajíte někdo taky cibuli? 
854038
7 -1
reagují: Ex-SOLDIER
reagovat
reaguje na: Ex-SOLDIER
banshees a fabelmans. good. argentina 1985 a bassett prekvapili.
854040
banshees a fabelmans. good. argentina 1985 a bassett prekvapili.
854038
1 0
reagují: AndyKaufman
reagovat
Díky za odpovědi. :+
854039
Díky za odpovědi. *:+*
4 0
reagují: The Joker
reagovat

Zlaté glóby

Ani jsem nevěděl, že se vysílají :D.
Ale největší radost mi udělal Ke Huy Quan.
Zasloužené vítězství a ten projev.:+
854038
Ani jsem nevěděl, že se vysílají *:D*. Ale největší radost mi udělal [url=https://twitter.com/FilmUpdates/status/1612983409835651075?t=FIds1i289TBI5XD0CWlBXg&s=19]Ke Huy Quan[/url]. Zasloužené vítězství a ten projev.*:+*
Zlaté glóby
11 0
reagují: Cinefil, Randal K., verbst, Muel
reagovat
reaguje na: hroubek
bohuzial obe veci co poradim su v Anglictine, ale scenare nie su tak tazke pocitanicko...

- cital som len Save the Cat a bola fajn na pochopenie toho, co ma scenar, pribeh a postavy obsahovat.
- co ale aj tak odporucam, je ist na stranku ako imsdb.com alebo simplyscripts a najst si scenar/scenare filmov pripadne serrialov, ktore ta bavili. uvidis, ako priblizne robit stranku podla nejakych rules, ale zaroven, ze kazdy scenarista ma svoje nuances, ako pribeh podava na papiery. je fajn pozriet si aj scenare kde vela hovori autor a hra sa bez dialogu, pripadne nejake dialogove bomby ako Grey's Anatomy alebo Gilmore Girls :D

Veci ci pouzijes " alebo ' pri dialogu, ci pouzivas Italic pri vnutornom monologu alebo vobec, ci pouzivas velke pismena ked chces nieco zdoraznit alebo bold ked kricis su absolutne subjektivne veci a pokial je scenar fajn, nehladi sa na to. Najdolezitejsie je vzdy len dodrziavat basic dialogovu formu od zaciatku po koniec jednotnu a oddelovat myslienky/sceny na novy riadok. :)
854021
bohuzial obe veci co poradim su v Anglictine, ale scenare nie su tak tazke pocitanicko... - cital som len Save the Cat a bola fajn na pochopenie toho, co ma scenar, pribeh a postavy obsahovat. - co ale aj tak odporucam, je ist na stranku ako [url=https://imsdb.com/]imsdb.com[/url] alebo [url=https://www.simplyscripts.com/]simplyscripts[/url] a najst si scenar/scenare filmov pripadne serrialov, ktore ta bavili. uvidis, ako priblizne robit stranku podla nejakych rules, ale zaroven, ze kazdy scenarista ma svoje nuances, ako pribeh podava na papiery. je fajn pozriet si aj scenare kde vela hovori autor a hra sa bez dialogu, pripadne nejake dialogove bomby ako Grey's Anatomy alebo Gilmore Girls *:D* Veci ci pouzijes " alebo ' pri dialogu, ci pouzivas [i]Italic [/i]pri vnutornom monologu alebo vobec, ci pouzivas velke pismena ked chces nieco zdoraznit alebo [b]bold [/b]ked kricis su absolutne subjektivne veci a pokial je scenar fajn, nehladi sa na to. Najdolezitejsie je vzdy len dodrziavat basic dialogovu formu od zaciatku po koniec jednotnu a oddelovat myslienky/sceny na novy riadok. *:)*
854007
2 0
reagovat
reaguje na: hroubek
Syd Field jak psal Snipsley + tahle link
854019
Syd Field jak psal Snipsley + tahle https://www.databazeknih.cz/knihy/scenar-pro-21-stoleti-238417
854007
6 0
reagovat
reaguje na: Snipsley
Tu doma mám. Ale spíš než o "jak napsat dobrý scénář" je o "jak vystavět dobrý příběh pro dobrý scénář, než začnete psát". 

Zároveň je to něco spíš pro téměř úplné začátečníky (na čemž není nic špatného), kterým to dodá nové základní informace o scénáristice. Pro mírně pokročilé je to trošku ztráta času, ačkoliv počtení i tak dobré. :+

Bohužel, co jsem minulý rok na netu hledal, je to současně asi stále jediná smysluplná knížka v češtině na toto téma.
854014
Tu doma mám. Ale spíš než o "jak napsat dobrý scénář" je o "jak vystavět dobrý příběh pro dobrý scénář, než začnete psát".  Zároveň je to něco spíš pro téměř úplné začátečníky (na čemž není nic špatného), kterým to dodá nové základní informace o scénáristice. Pro mírně pokročilé je to trošku ztráta času, ačkoliv počtení i tak dobré. *:+* Bohužel, co jsem minulý rok na netu hledal, je to současně asi stále jediná smysluplná knížka v češtině na toto téma.
854009
1 0
reagovat
reaguje na: hroubek
Syd Field - Jak napsat dobry scenar
854009
Syd Field - Jak napsat dobry scenar
854007
2 0
reagují: Cinefil
reagovat
reaguje na: hroubek
Podival bych se, jestli nektere z tehle vysly cesky: Link 1 Link 2
854008
Podival bych se, jestli nektere z tehle vysly cesky: [url=https://www.lessonsfromthescreenplay.com/reading-list]Link 1[/url] [url=https://screencraft.org/blog/top-16-screenwriting-books/]Link 2[/url]
854007
2 0
reagovat
Neznáte nějakou knížku, kde se vysvětluje jak psát scénáře, nějaká terminologie, či práce s naratologii, fabulací a syžetem. Hlavní a nejdůležitější kritérium je aby to bylo v češtině. Díky. 
854007
Neznáte nějakou knížku, kde se vysvětluje jak psát scénáře, nějaká terminologie, či práce s naratologii, fabulací a syžetem. Hlavní a nejdůležitější kritérium je aby to bylo v češtině. Díky. 
3 0
reagovat

Kraken

Asi nejvíc top verze covidu vypuštěna  :D8)
853975
Asi nejvíc top verze covidu vypuštěna  *:D**8)*
Kraken
2 0
reagovat
reaguje na: The Joker
Parádně jsi vysvětlil, že jeho předchozí dotaz byl defacto trolling (i když třeba nezamýšlený). :+
853953
Parádně jsi vysvětlil, že jeho předchozí dotaz byl defacto trolling (i když třeba nezamýšlený). *:+*
853946
4 0
reagovat
reaguje na: speta.jr
Tohle muzes brat ale uz plus minus na vse. Trh je presycenej, ale tady mas kvalitni cast, tvurce Cernobylu a rezisery z neamerickych veci jako 'Quo Vadis, Aida?'. Je tam snaha zjevne prijit s necim vic nez jen s McDonald's na tady a ted. K tomu recenze zatim level nebo dva vys, nez co obvykle dostavaji ty instantni IP veci. Pak je to pouze o tom, jestli te zajima namet nebo ne. Pokud to druhy, tak je vlastne uplne jedno, zda-li se to povedlo ci nikoliv.
853946
Tohle muzes brat ale uz plus minus na vse. Trh je presycenej, ale tady mas kvalitni cast, tvurce Cernobylu a rezisery z neamerickych veci jako 'Quo Vadis, Aida?'. Je tam snaha zjevne prijit s necim vic nez jen s McDonald's na tady a ted. K tomu recenze zatim level nebo dva vys, nez co obvykle dostavaji ty instantni IP veci. Pak je to pouze o tom, jestli te zajima namet nebo ne. Pokud to druhy, tak je vlastne uplne jedno, zda-li se to povedlo ci nikoliv.
853923
10 0
reagují: Gonzi
reagovat
Diky, pockam az to bude cele a kdyz si to udrzi pochvalne recenze tak to zkusim. Trochu nechapu ty minuska, ale taky nazor.
853941
Diky, pockam az to bude cele a kdyz si to udrzi pochvalne recenze tak to zkusim. Trochu nechapu ty minuska, ale taky nazor.
6 0
reagovat
reaguje na: speta.jr
Všechno už bylo řečeno, ale za mě to má i dost zajímavě a originálně zpracovanou nákazu a opravdu až Cronenbergovské různé fáze nakažení.

Hodně je to o různých skupinách přeživších a řešení toho, kdo je zlý  (bojuješ proti zlým lidem, ale úplně stejným způsobem, jako oni, tak kdo je vlastně ten špatný?) 
Ve hře se odehrává dost bočních příběhu skrze různě nalezené vzkazy, tak doufám, že minimálně ten ze stok zpracují i v seriálu.

A taky má hra za mě jeden z nejlepších závěrů vůbec.

Druhý díl je pak o několik úrovní výš, tam už to těžce není pro slabé povahy.

Podle recenzí se jim podařilo zachytit atmosféru ze hry, což je nejdůležitější, protože ta se nedá moc popsat, ale musí se zažít.
853939
Všechno už bylo řečeno, ale za mě to má i dost zajímavě a originálně zpracovanou nákazu a opravdu až Cronenbergovské různé fáze nakažení. Hodně je to o různých skupinách přeživších a řešení toho, kdo je zlý  (bojuješ proti zlým lidem, ale úplně stejným způsobem, jako oni, tak kdo je vlastně ten špatný?)  Ve hře se odehrává dost bočních příběhu skrze různě nalezené vzkazy, tak doufám, že minimálně ten ze stok zpracují i v seriálu. A taky má hra za mě jeden z nejlepších závěrů vůbec. Druhý díl je pak o několik úrovní výš, tam už to těžce není pro slabé povahy. Podle recenzí se jim podařilo zachytit atmosféru ze hry, což je nejdůležitější, protože ta se nedá moc popsat, ale musí se zažít.
853923
9 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se