K téhle "hře" jsem se dostal jedině kvůli vysokým hodnocením a "oceněním", která sesbíarala minulý rok. Samotný princip pouhého výběru odpovědí mě moc nelákal, ale jelikož i svět WD mám rád, tak jsem to zkusil...
Nejdříve vypíchnu kvalitní příběh, který opravdu stojí za to, ale v porovnání s komixem to kulhá, seriálu to naopak nakopává zadnici...
Z 5 epizod, které hra nabízí (cca 2 a půl hodiny / epizoda) jsou naprosto nejlepší 2, 3 a 4 epizoda... Tohle je opravdu dějová lahůdka a kvalitně odvedená práce. Co se týče první epizody, tak se jedná sice o úvodní, ale zároveň docela nudnou část příběhu. Prostě mě to nebavilo a málem jsem to po první epizodě vzdal celé...
Od páté epizody jsem čekal grandiozní finále, které se ale bohužel nekonalo... Prvním zklamáním byla délka celé epizody, která je cca poloviční od předchozích dílů (proč?) a ona snaha o nějaký perfektní ending je pohřbená faktem, že cca od 2. epizody každému dojde, jak to celé skončí... Takže když jsem dohrával pátou epizodu, odškrtával jsem věci, které jsem čekal, že se stanou a najednou titulky, konec, sbohem a šáteček... Těžké zklamání...
Ale už jenom kvůli epizodám 2, 3 a 4se to opravdu vyplatí zkusit a užít si to

A ještě si dovolím vypíchnout další negativum a to je ona deklarovaná "rozmanitost" a že vaše rozhodnutí závisí na ději... Ano, v rozhovorch můžete vybírat různé možnosti jak odpovědět, jak se zachovat a občas i udělat nějaké to důležitější rozhodnutí... Nicméně příběh je pevně daný a vaše zásahy jsou minimální. Zkoušel jsem jednu epizodu projet znovu s odlišnými rozhodnutími a koukal jsem i na YT na videa a bohužel opravdu jdediná změna, kterou člověk postřehne jsou jiné dialogy a pak nějaké ty drobnosti... Škoda... Opakovatelná hratelnost de facto nulová...
Tak či onak je to kvalitní kousek, který více než hru připomíná seriál...