Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuzní fórum KECÁRNA

příspěvky 66201 - 66220 Napsat příspěvek

Tony

Elegatní digitální distribuce je hezká věc, ale mluví se o tom už roky a aspoň u nás skutek utek. Paradoxem podle mě je, že kdyby jsi porovnal (potencionální) čísla stažení třeba Žabovřesek a Ve Stínu, tak podle mě budou podobný. Ale Žabovřesky vidělají 3x víc peněz.

Je to zajímavej paradox, že Češi chtějí vidět Český filmy pořád v hojným počtu, ale zaplatí spíš za tu sračku než za kvalitu. Uvidíme, co s tím udělá ten slavnej zákon, kterej snad už prošel. Jiná možnost než elegatní online distribuce by byl přímý sponzoring, kterej (když změním kategorie) u nás rozjel Fuka a začíná s tím i Moviezone. A kluci podle mě budou souhlasit s tím, že to funguje. Proč to třeba neudělat jako tenkrát Radiohead. Nabídnout možnost stažení filmu ze stránek distributora, a každej může zaplatit kolik chce. I když by to plno oslů stáhlo zdarma, stejně by byly o stovky tisíc korun v plusu oproti současnýmu stavu. A třeba Uloz.to by mělo útrum.

A nebo se podívej, jak se sponzorujou v zahraničí nezávislý hry. Ano, možná je to v našich podmínkách blbost. Ale možná taky ne. Proč to aspoň v jednom případě nezkusit? Třeba by Češi příjemně překvapili :)
593456
Elegatní digitální distribuce je hezká věc, ale mluví se o tom už roky a aspoň u nás skutek utek. Paradoxem podle mě je, že kdyby jsi porovnal (potencionální) čísla stažení třeba Žabovřesek a Ve Stínu, tak podle mě budou podobný. Ale Žabovřesky vidělají 3x víc peněz. Je to zajímavej paradox, že Češi chtějí vidět Český filmy pořád v hojným počtu, ale zaplatí spíš za tu sračku než za kvalitu. Uvidíme, co s tím udělá ten slavnej zákon, kterej snad už prošel. Jiná možnost než elegatní online distribuce by byl přímý sponzoring, kterej (když změním kategorie) u nás rozjel Fuka a začíná s tím i Moviezone. A kluci podle mě budou souhlasit s tím, že to funguje. Proč to třeba neudělat jako tenkrát Radiohead. Nabídnout možnost stažení filmu ze stránek distributora, a každej může zaplatit kolik chce. I když by to plno oslů stáhlo zdarma, stejně by byly o stovky tisíc korun v plusu oproti současnýmu stavu. A třeba Uloz.to by mělo útrum. A nebo se podívej, jak se sponzorujou v zahraničí nezávislý hry. Ano, možná je to v našich podmínkách blbost. Ale možná taky ne. Proč to aspoň v jednom případě nezkusit? Třeba by Češi příjemně překvapili :)
Tony
0 0
reagovat
Ono mi celkově koncepce kino / DVD přijde hrubě neodpovídající době...
593454
Ono mi celkově koncepce kino / DVD přijde hrubě neodpovídající době...
0 0
reagovat
Já se jinak celkem neseru s tím o čem se veřejně moc nemluví. Ne v době, kdy platím z každý hovadiny v kanceláři a doma autorský poplatky. Ale to je jinej příběh a smutnej...
Asi jsem v tom výjimka, ale když se objeví kvalitní dílko, tak ho milerád podpořím. Já si právě myslím, že u nás by ta doba mohla být ještě kratší, než na západě. :) Kdo na to nepřijde do kina, už je malá pravděpodobnost že si to koupí na DVD. Jasný, že si to lidi budou stahovat, až se uloztu zavaří servery, ale proč z toho něco nevytěžit? Proč třeba nevymyslet nějakou elegantní digitální distribuci, kdy se třeba za smsku nebo mikrotransakci nabídne film rychle ke stažení nebo shlédnutí? Prostě vytěžit maximum ze stahování chtivých. :-) Ty kvalitní dokumenty se k tomu přímo nabízejí...
593453
Já se jinak celkem neseru s tím o čem se veřejně moc nemluví. Ne v době, kdy platím z každý hovadiny v kanceláři a doma autorský poplatky. Ale to je jinej příběh a smutnej... Asi jsem v tom výjimka, ale když se objeví kvalitní dílko, tak ho milerád podpořím. Já si právě myslím, že u nás by ta doba mohla být ještě kratší, než na západě. *:)* Kdo na to nepřijde do kina, už je malá pravděpodobnost že si to koupí na DVD. Jasný, že si to lidi budou stahovat, až se uloztu zavaří servery, ale proč z toho něco nevytěžit? Proč třeba nevymyslet nějakou elegantní digitální distribuci, kdy se třeba za smsku nebo mikrotransakci nabídne film rychle ke stažení nebo shlédnutí? Prostě vytěžit maximum ze stahování chtivých. :-) Ty kvalitní dokumenty se k tomu přímo nabízejí...
0 0
reagovat

Tony

Nemám s tím nejmenší problém, dokud je to v kinech alespoň trochu rentabilní, tak ať to tam nechaj a vydělaj co můžou. On je problém, že po vydání na DVD jim to dost stíží pozici nasazení do kin v zahraničí, s čímž musí třeba Ve Stínu operovat. Je úplně jedno, že to má pod křídly třeba Česká televize, prostě to tak je.

Já chápu, že seš zvyklej ze zahraničí, že po 4 měsících je to na nosičích, ale tohle je fakt to poslední, co by mi filmů český provenience vadilo. Zrovna Ve Stínu by si zasloužilo bejt v kinech klidně rok, ať se jim tím kinem zaplatí aspoň 20 procent rozpočtu, když už ne 30. V okamžiku vydání na DVD je s jakoukoliv rentabilitou konec, objeví se to víš kde a zisky budou až do uvedení v televizi skoro nulový.

Nebo kolik si myslíš, že třeba takový ve stínu po uvedení na DVD (A předpokládám i BR) vydělá? V tomhle sou češi prostě prasata a nepodpoří ani kvalitní českej film. Při prodeji 5 000 kusů na republiku je to prostě tragédie.

Vůbec se distributorům nedivím. Vůbec
593452
Nemám s tím nejmenší problém, dokud je to v kinech alespoň trochu rentabilní, tak ať to tam nechaj a vydělaj co můžou. On je problém, že po vydání na DVD jim to dost stíží pozici nasazení do kin v zahraničí, s čímž musí třeba Ve Stínu operovat. Je úplně jedno, že to má pod křídly třeba Česká televize, prostě to tak je. Já chápu, že seš zvyklej ze zahraničí, že po 4 měsících je to na nosičích, ale tohle je fakt to poslední, co by mi filmů český provenience vadilo. Zrovna Ve Stínu by si zasloužilo bejt v kinech klidně rok, ať se jim tím kinem zaplatí aspoň 20 procent rozpočtu, když už ne 30. V okamžiku vydání na DVD je s jakoukoliv rentabilitou konec, objeví se to víš kde a zisky budou až do uvedení v televizi skoro nulový. Nebo kolik si myslíš, že třeba takový ve stínu po uvedení na DVD (A předpokládám i BR) vydělá? V tomhle sou češi prostě prasata a nepodpoří ani kvalitní českej film. Při prodeji 5 000 kusů na republiku je to prostě tragédie. Vůbec se distributorům nedivím. Vůbec
Tony
0 0
reagovat

TonyClifton

Ve stínu vychází na DVD a Blu-ray 27. února, což je pět a půl měsíce po premiéře. To mi přijde docela v poho :)
593451
Ve stínu vychází na DVD a Blu-ray 27. února, což je pět a půl měsíce po premiéře. To mi přijde docela v poho :)
TonyClifton
0 0
reagovat
Chtěl bych si trošku postěžovat na distribuci českých děl. Jde mi konkrétně o snímky Ve stínu a Věra 68. Ale i jiné české kvalitní filmy z minulého roku. Obojí má od premiéry v kině už pěkných pár měsíců a pořád to není na DVD nebo v nějaké rozumné elektronické distribuci.
Vím, že Věru 68 semtam dávají v kině, ale po 3/4 roku od premiéry mi to na dokument nepřijde dvakrát nejšťastnější. Mimo to si, vzhledem k času a financím, celkem pečlivě vybírám na co zajdu a dokumenty mezi to dvakrát nepatří.
Nevím, jestli ještě premává rubrika palců, ale za tohle konkrétně ode mne obrovskej palec dolu.
593449
Chtěl bych si trošku postěžovat na distribuci českých děl. Jde mi konkrétně o snímky Ve stínu a Věra 68. Ale i jiné české kvalitní filmy z minulého roku. Obojí má od premiéry v kině už pěkných pár měsíců a pořád to není na DVD nebo v nějaké rozumné elektronické distribuci. Vím, že Věru 68 semtam dávají v kině, ale po 3/4 roku od premiéry mi to na dokument nepřijde dvakrát nejšťastnější. Mimo to si, vzhledem k času a financím, celkem pečlivě vybírám na co zajdu a dokumenty mezi to dvakrát nepatří. Nevím, jestli ještě premává rubrika palců, ale za tohle konkrétně ode mne obrovskej palec dolu.
0 0
reagovat

popik

Pacific Rim? Pfff...Star Trek? Pfff...tohle je teprv good teaser trailer link 8)
593448
Pacific Rim? Pfff...Star Trek? Pfff...tohle je teprv good teaser trailer http://www.eurogamer.cz/videos/povedeny-hrany-trailer-na-god-of-war-ascension *8)*
popik
0 0
reagovat
Toz vypada to pekne, ale film bude zrejme stejne blby a nudny jako Transformers?)
593444
Toz vypada to pekne, ale film bude zrejme stejne blby a nudny jako Transformers*?)*
0 0
reagovat
Today we are cancelling the apocalypse je tak neskutecne badass hlaska... Tesim se jak prase
593430
Today we are cancelling the apocalypse je tak neskutecne badass hlaska... Tesim se jak prase
0 0
reagovat

vZeč

Mylý Mýšo Bayi, jdi se zahrabat :D:D
593429
Mylý Mýšo Bayi, jdi se zahrabat *:D**:D*
vZeč
0 0
reagovat

vZeč

Whooo todle videt jako prvni tehda kdyz jsem na to cekal do pul druhe do rana, tak tomu tech pet hvezd napalim, protoze je to mnohem lepsi.
593425
Whooo todle videt jako prvni tehda kdyz jsem na to cekal do pul druhe do rana, tak tomu tech pet hvezd napalim, protoze je to mnohem lepsi.
vZeč
0 0
reagovat
593421
http://www.youtube.com/watch?v=ewefDmy44tM
0 0
reagovat
Sranda je, že vlastne funguje aj diskusia domáce kino aj bitva buchet.
593414
Sranda je, že vlastne funguje aj diskusia domáce kino aj bitva buchet.
0 0
reagovat

BranoZ

to je jednoduche. Tato cast diskusie mala malu navstevnost tak to bolo treba nejak zdvihnut :)
593412
to je jednoduche. Tato cast diskusie mala malu navstevnost tak to bolo treba nejak zdvihnut :)
BranoZ
0 0
reagovat
Mohol by mi niekto vysvetliť, prečo v lište hore (tam, kde je nick) je v diskusiách druhá sprava "bitva buchet" a keď si človek odklikne diskusie ako také, tak je druhé sprava "domácí kino"?
593405
Mohol by mi niekto vysvetliť, prečo v lište hore (tam, kde je nick) je v diskusiách druhá sprava "bitva buchet" a keď si človek odklikne diskusie ako také, tak je druhé sprava "domácí kino"?
0 0
reagovat

pytlick

:D:D:D to bolí
593400
*:D**:D**:D* to bolí
pytlick
0 0
reagovat
link tak jestli tohle je oficiální českej název tak to potěš koště :D:D:D:D
593394
[link="http://www.csfd.cz/film/290618-charlieho-mala-tajemstvi/"]link[/link] tak jestli tohle je oficiální českej název tak to potěš koště *:D**:D**:D**:D*
0 0
reagovat

Disk, Ex-SOLDIER

:D:+
593371
*:D**:+*
Disk, Ex-SOLDIER
0 0
reagovat
song celkem dobrej, na to ze Robbie od Sing / Swing when you are winning zapadnul jako malokdo, ale Ben Folds si dával Chat roulette uz davno pred tim, a imho o dost lip.
593362
song celkem dobrej, na to ze Robbie od Sing / Swing when you are winning zapadnul jako malokdo, ale [link="http://www.videacesky.cz/ostatni-zabavna-videa/oda-na-mertona"]Ben Folds[/link] si dával Chat roulette uz davno pred tim, a imho o dost lip.
0 0
reagovat
593356
[link="http://www.youtube.com/watch?v=bbYNnt9qz-U"]Robbie Williams jede![/link]
0 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2025.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se