Elegatní digitální distribuce je hezká věc, ale mluví se o tom už roky a aspoň u nás skutek utek. Paradoxem podle mě je, že kdyby jsi porovnal (potencionální) čísla stažení třeba Žabovřesek a Ve Stínu, tak podle mě budou podobný. Ale Žabovřesky vidělají 3x víc peněz.
Je to zajímavej paradox, že Češi chtějí vidět Český filmy pořád v hojným počtu, ale zaplatí spíš za tu sračku než za kvalitu. Uvidíme, co s tím udělá ten slavnej zákon, kterej snad už prošel. Jiná možnost než elegatní online distribuce by byl přímý sponzoring, kterej (když změním kategorie) u nás rozjel Fuka a začíná s tím i Moviezone. A kluci podle mě budou souhlasit s tím, že to funguje. Proč to třeba neudělat jako tenkrát Radiohead. Nabídnout možnost stažení filmu ze stránek distributora, a každej může zaplatit kolik chce. I když by to plno oslů stáhlo zdarma, stejně by byly o stovky tisíc korun v plusu oproti současnýmu stavu. A třeba Uloz.to by mělo útrum.
A nebo se podívej, jak se sponzorujou v zahraničí nezávislý hry. Ano, možná je to v našich podmínkách blbost. Ale možná taky ne. Proč to aspoň v jednom případě nezkusit? Třeba by Češi příjemně překvapili :)
Tony
|
reagovat
|
Kdo na to nepřijde do kina, už je malá pravděpodobnost že si to koupí na DVD. Jasný, že si to lidi budou stahovat, až se uloztu zavaří servery, ale proč z toho něco nevytěžit? Proč třeba nevymyslet nějakou elegantní digitální distribuci, kdy se třeba za smsku nebo mikrotransakci nabídne film rychle ke stažení nebo shlédnutí? Prostě vytěžit maximum ze stahování chtivých. :-) Ty kvalitní dokumenty se k tomu přímo nabízejí...

) jsem opravdu vděčný, že tady takové knihy vyšly od lidí s Vašimi znalostmi. Knihy jsou poutavé, dobře a hezky udělané se spoustou zajímavých a ještě zajímavějších informací a textů které baví.To samé platí samozřejmě o webu samotném.Ne vždy souhlasím s různými věcmi, ale to by přece jinak ani nešlo