Hral som pochopiteľne aj Season 1. Pred rokom, keď to vyšlo na Humble Bundle. A bol som z toho nadšený. Začiatok bol síce iba ok, ale hra postupne ponúkala jeden nezabudnuteľný moment za druhým a hoci koniec sa mi zdal trochu slabší (epizódy predtým proste nasadili latku príliš vysoko), tá hra bola jednoducho pecka. Ok, lepšie povedané interaktívny príbeh. Ale mne osobne to vôbec nevadilo. Takže som sa dal aj na pokračovanie.
DLC 400 Days
Pre hardcore fanúšikov hry, ktorí ocenia všetky odkazy na akékoľvek malé detaily v rámci tohto univerza, je to určite potešenie. Ale mňa osobne to nijak extra nezaujalo. Postupne hráte za 5 postáv, resp. 6. V poradí v akom chcete vy. Vždy sa jedná len o nejaký kratučký "príbeh", kde sa vám trochu predstavia postavy, ktoré neskôr stretnete v Season 2. Nejde ale o nič extra svetoborné. Hoci surové to môže byť viac než dosť na základe vašich rozhodnutí, vzhľadom na neznáme postavy si to nedokáže hráč až tak veľmi užiť. Väčšina postáv odtiaľto sa potom v Season 2 aj tak doslova len mihne, takže kľudne si toto dlc môžete nechať ujsť.
Season 2
Ako prvé by som podotkol asi fakt, že je to relatívne o dosť kratšie než Season 1. Aspoň som mal teda ten pocit a čas strávený v hre podľa Steamu mi dáva za pravdu. Jedine, že by som tú jednotku hral nejakým pomalším tempom, ale to sa mi nezdá
Ďalšia vec... nie je tu toľko nezabudnuteľných momentov ako v prvej sérii. Aj keď to môže byť samozrejme len subjektívne. Príbeh ma bavil, ale mal som pocit, že niektoré momenty mohli byť vystavané ešte o niečo lepšie.
Na druhú stranu ale musím vyzdvihnúť začiatok a koniec. Toto im zase oproti jednotke vyšlo absolútne na výbornú. A posledná epizóda ma emocionálne rozobrala na kúsky. Omnoho viac než sa to podarilo záveru prvej série. Nepamätám sa, že by ma nejaká hra dokázala takto zasiahnuť. Priznám sa, poplakal som si podobne ako pri tých najlepších drámach, ktoré mám v top 10 rebríčku filmov. Celá záverečná časť bola nádherne vystavaná a úplny záver... ten jednoducho ani nepotrebuje komentár.
Navyše je tam až 7 rôznych koncov! Aj keď je síce pravda, že to aký koniec dostanete záleží iba od zopár rozhodnutí na konci hry. To by mohlo znova hardcore hráčom vadiť. Ale tak zase.... nechápem na čo by takí hračí hrali vôbec takúto hru. Takže u mňa jednoznačne spokojnosť.
A za tých pár eur na kinguine to rozhodne stálo.Pre tých, čo to hrali alebo sú proste len zvedaví a nevadia im spoilery, moje rozhodnutia v Season 2
link
link
link
link
link
Jo, a ešte pre tých, čo si stále myslia, že ten sračkoidný seriál je super "Buy the fucking game!!!"

!