Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuzní fórum KECÁRNA

příspěvky 50101 - 50120 Napsat příspěvek

AudioBookZone

Hrozně moc doporučuju Forresta Gumpa v podání Hatla. Docela jsem se toho bál jakojenom natahované verze filmu a také toho, že mám Forresta nesmazatelně hlasově zapsaného prakticky rovným dílem jako Vladimíra Dlouhého i Toma Hankse. A neskutečně mne to posadilo na prdel jak Hartlovým podáním, tak i tím jak moc je to jiné než film. Nechci si vybírat mezi (audio) knižním podání nebo filmovým z hlediska toho, co je lepší, protože každé má něco. Asi jako u Švejka a podobných adaptací, které jsou jiné, hodně jiné, ale tak skvělé, že se na ně nedá zlobit. Některý ve filmu vynechaný věci bych hrozně rád viděl. Jenom to moc nedoporučuju poslouchat ze sluchátek na veřejnosti, třeba v metru nebo tak, já se u toho pořád tlemil jako debil :D A vůbec by mi nevadilo, kdyby po tom třeba za pár let sáhlo HBO a udělalo miniserii z věcí, které se do filmu nevešly.
635538
Hrozně moc doporučuju Forresta Gumpa v podání Hatla. Docela jsem se toho bál jakojenom natahované verze filmu a také toho, že mám Forresta nesmazatelně hlasově zapsaného prakticky rovným dílem jako Vladimíra Dlouhého i Toma Hankse. A neskutečně mne to posadilo na prdel jak Hartlovým podáním, tak i tím jak moc je to jiné než film. Nechci si vybírat mezi (audio) knižním podání nebo filmovým z hlediska toho, co je lepší, protože každé má něco. Asi jako u Švejka a podobných adaptací, které jsou jiné, hodně jiné, ale tak skvělé, že se na ně nedá zlobit. Některý ve filmu vynechaný věci bych hrozně rád viděl. Jenom to moc nedoporučuju poslouchat ze sluchátek na veřejnosti, třeba v metru nebo tak, já se u toho pořád tlemil jako debil *:D* A vůbec by mi nevadilo, kdyby po tom třeba za pár let sáhlo HBO a udělalo miniserii z věcí, které se do filmu nevešly.
AudioBookZone
0 0
reagovat

Uncharted 4

Kompletní demo z E3

A jo, je to nářez.
635537
[link="https://www.youtube.com/watch?v=9BPSX38PmIQ"]Kompletní demo z E3[/link] A jo, je to nářez.
Uncharted 4
0 0
reagovat
Arya !
635534
Arya !
0 0
reagovat

zahron

Stannis je dokonalý a Tywin taky... Nejvíc mě ale dostal do kolen Ramsey:D
635529
Stannis je dokonalý a Tywin taky... Nejvíc mě ale dostal do kolen Ramsey*:D*
zahron
0 0
reagovat

zahron

Většina dost tragická, ale Stannis výbornej :+
635527
Většina dost tragická, ale Stannis výbornej *:+*
zahron
0 0
reagovat

Cage of Thrones

link - :D:D:D
635526
[link="http://imgur.com/a/tum01"]link[/link] - *:D**:D**:D*
Cage of Thrones
0 0
reagovat

TonyClifton

Bez do toho! :+ Akorat bych si dal bacha, at to nevypada vylozene jen jako napodobenina toho Zaklinace :)
635524
Bez do toho! *:+* Akorat bych si dal bacha, at to nevypada vylozene jen jako napodobenina toho Zaklinace :)
TonyClifton
0 0
reagovat

Spazz

Super :+ (Já přemýšlel o povídce :D )
635519
Super *:+* (Já přemýšlel o povídce *:D* )
Spazz
0 0
reagovat
Fan-made title sequence k Dr. Strange
635518
Fan-made title [link="https://vimeo.com/131506743"]sequence[/link] k Dr. Strange
0 0
reagovat

TonyClifton

Ja se neco, co se tvojemu napadu tematicky trochu priblizuje, snazim prevest do komiksove podoby... :D
635517
Ja se neco, co se tvojemu napadu tematicky trochu priblizuje, snazim prevest do komiksove podoby... *:D*
TonyClifton
0 0
reagovat
Väznil ju Riddler.
635514
Väznil ju Riddler.
0 0
reagovat
Co ji bylo, ze se nedokazala zachranit sama?
635511
Co ji bylo, ze se nedokazala zachranit sama?
0 0
reagovat

Batman: Arkham Knight

Prejdené na 100%. A zachránil som aj Catwoman link 8):D
635506
Prejdené na 100%. A zachránil som aj Catwoman http://images.akamai.steamusercontent.com/ugc/437196233205296906/9F9A6CDAB1B2F290947999383A82A84AD20500C4/ *8)**:D*
Batman: Arkham Knight
0 0
reagovat
sem v pulce frozen niagara falls a vypada to, ze pujdou do moji top 3 roku.
635500
sem v pulce frozen niagara falls a vypada to, ze pujdou do moji top 3 roku.
0 0
reagovat
Nemůžu souhlasit víc. Mne by třeba zajímala hrozně analýza financí z Fondu kinematografie, o návratnosti si iluze nedělám, ale jak moc průserový projekty se podporují, jestli je v tomhle aspoň trochu zpětná vazba. Mám pocit, že nikoliv. Já se v tomhle trochu pohybuju, ale lidi by se asi divili, jak je poměrně běžné a dostupné nechat si podnikatelský záměr zafinancovat bankou. Samozřejmě pokud se dodrží veškeré potřebné náležitosti a má to hlavu a patu. Proč to nejde u filmů, to musí být zákonitě průserové projekty? Já vím, že jsme malý trh, ale je to vtipné vzhledem k tomu že sem celý svět jezdí točit zalevno a tady ten film málokdo umí dostat do plusu normálně "podnikatelsky". :D
Mám pocit, že se trochu bojíme koprodukce nebo tu na to neexistují dostatečné páky. Když si vyjedu nej filmy z posledních let z různých zemí, tak jsou z drtivé většiny koproduční, na těch severských se často podílí všichni od Dánska nahoru. :D Hádám, že na SLovensku to bude ještě horší jak u nás, v Maďarsku minimálně jako u nás, v Polsku asi o dost lepší kvůli trhu. Plácnu teď do větru, ale vytvořit něco jako Višegrádskou filmovou unii, tak hned nemáme trh desetimilionový, ale 64 milionový. A nebo to nemusí být ani nikdo z okololí, v klidu si dokážu představit výletní koprodukční komedii třeba s Filipínama, mimochodem země která k nám mám poměrně úzký vztah a hned je to přes sto milionový trh. Tohle jsou problémy, které se řeší na každém menším filmovém trhu a zrovna tady ta synergie může vyřešit spoustu věcí. Ale do tý doby se bojím, že budeme mít na jedné straně Babovřesky 15: Báby na horách s 5% na csfd, které ale vydělají všem okolo. A na druhé straně film Abdul & Fero, homosexuální love story mezi přistěhovalcem a romským chlapcem, které posbírá všechny sošky Českého Lva a do kina na něj přijde 117 lidí včetně tvůrců a jejich rodin, ale ve filmových klubech to bude sbírat hodnocení nad 90% prakticky všude.
635482
Nemůžu souhlasit víc. Mne by třeba zajímala hrozně analýza financí z Fondu kinematografie, o návratnosti si iluze nedělám, ale jak moc průserový projekty se podporují, jestli je v tomhle aspoň trochu zpětná vazba. Mám pocit, že nikoliv. Já se v tomhle trochu pohybuju, ale lidi by se asi divili, jak je poměrně běžné a dostupné nechat si podnikatelský záměr zafinancovat bankou. Samozřejmě pokud se dodrží veškeré potřebné náležitosti a má to hlavu a patu. Proč to nejde u filmů, to musí být zákonitě průserové projekty? Já vím, že jsme malý trh, ale je to vtipné vzhledem k tomu že sem celý svět jezdí točit zalevno a tady ten film málokdo umí dostat do plusu normálně "podnikatelsky". *:D* Mám pocit, že se trochu bojíme koprodukce nebo tu na to neexistují dostatečné páky. Když si vyjedu nej filmy z posledních let z různých zemí, tak jsou z drtivé většiny koproduční, na těch severských se často podílí všichni od Dánska nahoru. *:D* Hádám, že na SLovensku to bude ještě horší jak u nás, v Maďarsku minimálně jako u nás, v Polsku asi o dost lepší kvůli trhu. Plácnu teď do větru, ale vytvořit něco jako Višegrádskou filmovou unii, tak hned nemáme trh desetimilionový, ale 64 milionový. A nebo to nemusí být ani nikdo z okololí, v klidu si dokážu představit výletní koprodukční komedii třeba s Filipínama, mimochodem země která k nám mám poměrně úzký vztah a hned je to přes sto milionový trh. Tohle jsou problémy, které se řeší na každém menším filmovém trhu a zrovna tady ta synergie může vyřešit spoustu věcí. Ale do tý doby se bojím, že budeme mít na jedné straně Babovřesky 15: Báby na horách s 5% na csfd, které ale vydělají všem okolo. A na druhé straně film Abdul & Fero, homosexuální love story mezi přistěhovalcem a romským chlapcem, které posbírá všechny sošky Českého Lva a do kina na něj přijde 117 lidí včetně tvůrců a jejich rodin, ale ve filmových klubech to bude sbírat hodnocení nad 90% prakticky všude.
0 0
reagovat
Tony: I já si myslím, že to lze zopakovat, vlastně opakovat v množném čísle. Jen je třeba – ano, teď zazní klišé, změny. Ale ne v tom, jak a proč natáčet, ale ve financování, vlastním tvůrčím přístupu a distribuci.
Já si pořád myslím, že pokud se filmový projekt napíše chytře, pak se nemusí přistupovat k nejbrutálnějším kompromisům a závratným finančním nárokům. Pořád si myslím, že dnes a s dnešní technikou jde náklady doslova srazit na to, co by dřív bylo považováno za přinejlepším študácké filmy a pořád mít přístup k téměř profesionálně vyhlížejícímu materiálu.
Dnes je největším problém, že s takovým přístupem to člověk platí sám a ty prachy se mu na 99.99% nevrátí, takže se to přesouvá do roviny předraženého koníčku, sehnat dostatek když už ne šikovných, tak aspoň ochotných lidí a nakonec NE výsledek dostat před diváka, ale přesvědčit diváka, aby si vybral z té hromady jiných výsledků před sebou právě ten daný. Příjemným bonusem pak je, když ho pak nějakým způsobem zaplatí a sníží tak finanční ránu v peněžence dotyčného filmaře…
635477
Tony: I já si myslím, že to lze zopakovat, vlastně opakovat v množném čísle. Jen je třeba – ano, teď zazní klišé, změny. Ale ne v tom, jak a proč natáčet, ale ve financování, vlastním tvůrčím přístupu a distribuci. Já si pořád myslím, že pokud se filmový projekt napíše chytře, pak se nemusí přistupovat k nejbrutálnějším kompromisům a závratným finančním nárokům. Pořád si myslím, že dnes a s dnešní technikou jde náklady doslova srazit na to, co by dřív bylo považováno za přinejlepším študácké filmy a pořád mít přístup k téměř profesionálně vyhlížejícímu materiálu. Dnes je největším problém, že s takovým přístupem to člověk platí sám a ty prachy se mu na 99.99% nevrátí, takže se to přesouvá do roviny předraženého koníčku, sehnat dostatek když už ne šikovných, tak aspoň ochotných lidí a nakonec NE výsledek dostat před diváka, ale přesvědčit diváka, aby si vybral z té hromady jiných výsledků před sebou právě ten daný. Příjemným bonusem pak je, když ho pak nějakým způsobem zaplatí a sníží tak finanční ránu v peněžence dotyčného filmaře…
0 0
reagovat

KARLOS

Tak já to napsal spíš ze srandy. :D Ale určitě máš pravdu. Není to že bych s tebou nesouhlasil, spíš s tou situací na trhu u nás. To je jako si stěžovat, že mají v supermarketu hnusný ovoce a zeleninu a stejně tam pořád chodit. A supermarket nemá moc důvod měnit protože tam lidi stejně chodí... Tak proč by se točilo něco jinýho, než hořký komedie z komunismu, když cca lidi přitáhnou? No jo, jenže oni jdou kvalitativně strašně dolu a lidi už tolik netáhnou.
Maximálně tak sociální dramata nebo když se někdo jó rozšoupnout výpravou, tak něco z druhé světové... :- Žánrová diverzifikace tu prakticky neexistuje a nikdo už se o ní zdá se ani nesnaží mimo pionýrů jako je Prušinovský, Pachl (no dobrá ten je u kriminálek), Mádl, Jákl a právě Strach, kterýho mám tak rád, právě protože má tu tvorbu tak rozmanitou a i s TV podmínkama dokázal natočit parádní pohádku pro celou rodinu (Anděl Páně), válečný film (Operace Silver A), mysteriozní atmosferický kirmi (Dáblova lest, Ztracená brána) a moc fajn dramedie jako Osmy nebo Brainstorm.
Jinak to všechno tak brutálně šlo do kytek, když i Menzel, Hřebejk apod jsou schopný natočit filmy, pod kterýma kdyby byl podepsaný Magnusek, tak to nikdo nepozná. Strašný průser. A pak přijde Český Lev, který ocení film na který přijde 4000 lidí, mezi kterýma byly hlavně školní projekce. :D A tehle efekt rozevírajících se nůžek mezi kvalitou a "lidovostí" bude s přibývajícími roky jenom horší a horší. Dneska je zárukou kvality i diváckého přijetí snad jenom Svěrák, bohužel posílá do kin jeden film za 5 let a to ještě tak v uvozovkách, protože Kukyho i Tři bratry považuju za hodně kompromisní co se týká kvality.
Ale nejsem uplně pesimista, věřím, že takové zjevení, co se povedlo Mádlovi s Pojedeme k moři jde zopakovat. :)
635476
Tak já to napsal spíš ze srandy. *:D* Ale určitě máš pravdu. Není to že bych s tebou nesouhlasil, spíš s tou situací na trhu u nás. To je jako si stěžovat, že mají v supermarketu hnusný ovoce a zeleninu a stejně tam pořád chodit. A supermarket nemá moc důvod měnit protože tam lidi stejně chodí... Tak proč by se točilo něco jinýho, než hořký komedie z komunismu, když cca lidi přitáhnou? No jo, jenže oni jdou kvalitativně strašně dolu a lidi už tolik netáhnou. Maximálně tak sociální dramata nebo když se někdo jó rozšoupnout výpravou, tak něco z druhé světové... *:-* Žánrová diverzifikace tu prakticky neexistuje a nikdo už se o ní zdá se ani nesnaží mimo pionýrů jako je Prušinovský, Pachl (no dobrá ten je u kriminálek), Mádl, Jákl a právě Strach, kterýho mám tak rád, právě protože má tu tvorbu tak rozmanitou a i s TV podmínkama dokázal natočit parádní pohádku pro celou rodinu (Anděl Páně), válečný film (Operace Silver A), mysteriozní atmosferický kirmi (Dáblova lest, Ztracená brána) a moc fajn dramedie jako Osmy nebo Brainstorm. Jinak to všechno tak brutálně šlo do kytek, když i Menzel, Hřebejk apod jsou schopný natočit filmy, pod kterýma kdyby byl podepsaný Magnusek, tak to nikdo nepozná. Strašný průser. A pak přijde Český Lev, který ocení film na který přijde 4000 lidí, mezi kterýma byly hlavně školní projekce. *:D* A tehle efekt rozevírajících se nůžek mezi kvalitou a "lidovostí" bude s přibývajícími roky jenom horší a horší. Dneska je zárukou kvality i diváckého přijetí snad jenom Svěrák, bohužel posílá do kin jeden film za 5 let a to ještě tak v uvozovkách, protože Kukyho i Tři bratry považuju za hodně kompromisní co se týká kvality. Ale nejsem uplně pesimista, věřím, že takové zjevení, co se povedlo Mádlovi s Pojedeme k moři jde zopakovat. *:)*
KARLOS
0 0
reagovat
8)8) dík
635475
*8)**8)* dík
0 0
reagovat
Tony: Já si osobně nemyslím, že by byl problém v tom, že by se u nás nedokázal vymyslet nějaký originální a hlavně žánrový námět.
Problém je v tom, že po nich není poptávka a tím logicky ani nabídka z řad české produkce. Minoritní část českých filmových diváků, kteří by takový projekt uvítali to nevytrhne a všechno dohromady pak dává to, že se do takového projektu nepohrne žádný kvalitní a přitom racionálně uvažující filmař.
Ty recyklované blbosti u nás vznikají proto, že originální a neřknu kvalitní věci se u nás nechytly – třeba Kdopak by se vlka bál a televize je v mnoha směrech limitována. A teď nemluvím o technické náročnosti, kterou bys dle tvého popisu nějak (úspěšněni, nebo méně) obešel. Jde o to, že televize musí pracovat s nějakým formátem, většinou seriálem. U něj se ale dostáváme do problémů, jak smysluplně využít námět a jak ukočírovat formální stránku na delší a dělené stopáži. Pokud by do hry vstoupil televizní film, pak tam je problém, že ten musí být nějakým způsobem profilovaný, většinou „štědrovečerně“ koncipovaný, alespoň u takového tématu. A u takového projektu už se zase dostáváš na začátek kruhu s tím, že by třeba ten „adaptovaný lexikon strašidel“ musel projít úpravami, aby byl „atraktivnější“ (více strašidel a více nekvalitních triků v kombinaci s omezeným ostatním filmovým zázemím) a hlavně rodinně přístupnější...
635474
Tony: Já si osobně nemyslím, že by byl problém v tom, že by se u nás nedokázal vymyslet nějaký originální a hlavně žánrový námět. Problém je v tom, že po nich není poptávka a tím logicky ani nabídka z řad české produkce. Minoritní část českých filmových diváků, kteří by takový projekt uvítali to nevytrhne a všechno dohromady pak dává to, že se do takového projektu nepohrne žádný kvalitní a přitom racionálně uvažující filmař. Ty recyklované blbosti u nás vznikají proto, že originální a neřknu kvalitní věci se u nás nechytly – třeba Kdopak by se vlka bál a televize je v mnoha směrech limitována. A teď nemluvím o technické náročnosti, kterou bys dle tvého popisu nějak (úspěšněni, nebo méně) obešel. Jde o to, že televize musí pracovat s nějakým formátem, většinou seriálem. U něj se ale dostáváme do problémů, jak smysluplně využít námět a jak ukočírovat formální stránku na delší a dělené stopáži. Pokud by do hry vstoupil televizní film, pak tam je problém, že ten musí být nějakým způsobem profilovaný, většinou „štědrovečerně“ koncipovaný, alespoň u takového tématu. A u takového projektu už se zase dostáváš na začátek kruhu s tím, že by třeba ten „adaptovaný lexikon strašidel“ musel projít úpravami, aby byl „atraktivnější“ (více strašidel a více nekvalitních triků v kombinaci s omezeným ostatním filmovým zázemím) a hlavně rodinně přístupnější...
0 0
reagovat
... kterej sem čirou náhodou poměrně často chodí :D :D :+
635472
... kterej sem čirou náhodou poměrně často chodí *:D* *:D* *:+*
0 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2025.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se