Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuzní fórum KECÁRNA

příspěvky 33161 - 33180 Napsat příspěvek
reaguje na: JAGODA
Nevím jestli jsem úplný fanda, ale album Music To Be Murdered By je fakt skvělé :+.
Když už jsme u těch novinek, tak nové album od Algiers - There Is No Fear je pecka.
742791
Nevím jestli jsem úplný fanda, ale album Music To Be Murdered By je fakt skvělé *:+*. Když už jsme u těch novinek, tak nové album od Algiers - There Is No Fear je pecka.
742786
1 -1
reagovat
Nachází se tady nějaký fanoušek Eminema? Jestli ano, tak včera tato rapová legenda vydala album a můžu jej jen doporučit. :+
742786
Nachází se tady nějaký fanoušek Eminema? Jestli ano, tak včera tato rapová legenda vydala album a můžu jej jen doporučit. *:+*
2 -2
reagují: verbst, Clavius
reagovat
A FireFox prejmenuji jen na Fire...
742773
A FireFox prejmenuji jen na Fire...
5 -1
reagovat
reaguje na: Adasin
Již brzy oznámí nového ředitele, kterým se stane Kevin Feige, páč už neví, co s tím.

Ne vážně. Tohle se dalo čekat. Fox bylo konkurenční studio a ponechat jeho jméno by znamenalo nést dál jeho odkaz. DS si z něj chce raději udělat vlastní odnož. Možná je to i kvůli Trumpetovi a jeho Fox News.
742753
Již brzy oznámí nového ředitele, kterým se stane Kevin Feige, páč už neví, co s tím. Ne vážně. Tohle se dalo čekat. Fox bylo konkurenční studio a ponechat jeho jméno by znamenalo nést dál jeho odkaz. DS si z něj chce raději udělat vlastní odnož. Možná je to i kvůli Trumpetovi a jeho Fox News.
742750
1 -1
reagovat
742750
[url=https://comicbook.com/movies/2020/01/17/disney-20th-century-fox-searchlight-pictures-name-change-studios/?fbclid=IwAR2FN6KilH6XK6edD776n-r6UGMckxZVIBjtlCRn0W5o4d2L5GzPTa4IFb0]Disney přejmenoval Foxy...[/url]
2 -2
reagují: Cinefil
reagovat

Diskova kronika

Zemřel Rocky Johnson, tatínek Dwaynea Rocka Johnsona. 
Sám hvězda wrestlingu 
742748
Zemřel Rocky Johnson, tatínek Dwaynea Rocka Johnsona.  Sám hvězda wrestlingu 
Diskova kronika
1 0
reagovat
742738
[url=https://www.boredpanda.com/types-of-movie-posters/?utm_source=instagram&utm_medium=social&utm_campaign=boredpanda]Plakáty a jejich originalita...[/url]
5 0
reagovat

Diskova kronika

Christopher Tolkien umřel :o:-. I když by se dalo říct, že to byl "pouhej" editor, bez něj bych Silmarillion (a další) nečetl a dílo jeho otce tak nemohl plně docenit.
742651
Christopher Tolkien umřel *:o**:-*. I když by se dalo říct, že to byl "pouhej" editor, bez něj bych Silmarillion (a další) nečetl a dílo jeho otce tak nemohl plně docenit.
Diskova kronika
4 -4
reagovat
reaguje na: Gonzi
Tak já mám takky 4K SDR 40'' TV jako PC monitor, vím o čem mluvíš ;), ale držel sem se čistě u videa, u kterého fakt ostřejší vlasy a vousy uvidíš jen minimálně...
Jinak s tou oblohou to taky není pravda - vyšší rozlišení ti vykreslí lepší pozvolné přechody. Dokonce bych řekl, že je to mnohem užitečnější, než ty vlasy, protože zrovna ty jen málokdy vidíš "jednotlivě" a textura ti "splyne". Vousy jsou jiná, ale pořád video naráží na to, že se točí v 24fps a trendem je měkké svícení, což ti zase stejně tyhle detaily schová.
Kdyby se mě zeptali na hry, pak mu z fleku 4K doporučím. Tam je doslova vidět každý pixel.
742547
Tak já mám takky 4K SDR 40'' TV jako PC monitor, vím o čem mluvíš *;)*, ale držel sem se čistě u videa, u kterého fakt ostřejší vlasy a vousy uvidíš jen minimálně... Jinak s tou oblohou to taky není pravda - vyšší rozlišení ti vykreslí lepší pozvolné přechody. Dokonce bych řekl, že je to mnohem užitečnější, než ty vlasy, protože zrovna ty jen málokdy vidíš "jednotlivě" a textura ti "splyne". Vousy jsou jiná, ale pořád video naráží na to, že se točí v 24fps a trendem je měkké svícení, což ti zase stejně tyhle detaily schová. Kdyby se mě zeptali na hry, pak mu z fleku 4K doporučím. Tam je doslova vidět každý pixel.
742529
1 0
reagovat
reaguje na: KARLOS
(myslel jsem i 4K signál z PC, kde HDR nemám zapnuté). Každopádně osobně prostě vnímám docela snadno že se dívám na např. mnohem ostřejší vlasy, vousy...  Logicky to nepoznám na obloze, která může být 480p a bude vypadat stejně :D. Jinak spetovi principiélně rozumím, ale ten rozdíl prostě poznat je z mnohem větších vzdáleností, než by se mohlo zdát a týká se to právě věcí jako vlasů, čistoty vyhlazování na titulcích, aliasingu ve hrách apod.

On je prostě obrovský rozdíl mezi "vidím každý pixel" a "vidím 4x tak ostrý obraz".
742529
(myslel jsem i 4K signál z PC, kde HDR nemám zapnuté). Každopádně osobně prostě vnímám docela snadno že se dívám na např. mnohem ostřejší vlasy, vousy...  Logicky to nepoznám na obloze, která může být 480p a bude vypadat stejně *:D*. Jinak spetovi principiélně rozumím, ale ten rozdíl prostě poznat je z mnohem větších vzdáleností, než by se mohlo zdát a týká se to právě věcí jako vlasů, čistoty vyhlazování na titulcích, aliasingu ve hrách apod. On je prostě obrovský rozdíl mezi "vidím každý pixel" a "vidím 4x tak ostrý obraz".
742509
1 0
reagují: KARLOS
reagovat
reaguje na: speta.jr
To teda jo. :+
742516
To teda jo. *:+*
742513
0 -1
reagovat

Bad boys for life first reviews

Tak to je ku... prekvapko :+
742513
Tak to je ku... prekvapko *:+*
Bad boys for life first reviews
4 -1
reagují: Memphis
reagovat
reaguje na: Gonzi
Předpokládám, že když jedeš 4K, pak jedeš i HDRko. A protože kontrast má snad největší vliv na subjektivní vnímání detailů obrazu a jeho ostrosti, pak za to nejspíš může především on.
Samozřejmně, že bitrate je důležitější jak rozlišení a samozřejmně, že pocitově 4K budeš vnímat i na větší vzdálenosti. Už jenom co do konzistence obrazu.
Ale samozřejmně, že Speta má pravdu v tom, že 4K u filmového/seriálového obsahu má prakticky nulový dopad na množství obrazových informací a rozdíl mezi 2K a 4K videoobsahem pozná zkušené oko, které ví, na co se zaměřit. A že se tak činí z gauče při běžné pozorovací vzdálenosti blbě...
742509
Předpokládám, že když jedeš 4K, pak jedeš i HDRko. A protože kontrast má snad největší vliv na subjektivní vnímání detailů obrazu a jeho ostrosti, pak za to nejspíš může především on. Samozřejmně, že bitrate je důležitější jak rozlišení a samozřejmně, že pocitově 4K budeš vnímat i na větší vzdálenosti. Už jenom co do konzistence obrazu. Ale samozřejmně, že Speta má pravdu v tom, že 4K u filmového/seriálového obsahu má prakticky nulový dopad na množství obrazových informací a rozdíl mezi 2K a 4K videoobsahem pozná zkušené oko, které ví, na co se zaměřit. A že se tak činí z gauče při běžné pozorovací vzdálenosti blbě...
742507
1 0
reagují: Gonzi
reagovat
reaguje na: speta.jr
Nevěřím tomu, že bys nepoznal 4K versus FHD. Vím o čem mluvíš a 4K je extrémně přeceňované (narozdíl řekněme od HDR). Pracuju na 4K 40" monitoru, což je asi tak to jediné, kdy 4K fakt využiju. Jenže je obecně rozdíl mezi "naplno využiju možnosti formátu" a "vnímám ostřejší obraz" a při běžné projekci doma (65", 2-3m sedačka) ten rozdíl poznat je.

Co se pak týče přímo streamovacích služeb, tak 4K má větší bitrate, takže i kdybys nepoznal to rozlišení, tak to poznáš na výsledných detailech.
742507
[b]Nevěřím tomu, že bys nepoznal 4K versus FHD.[/b] Vím o čem mluvíš a 4K je extrémně přeceňované (narozdíl řekněme od HDR). Pracuju na 4K 40" monitoru, což je asi tak to jediné, kdy 4K fakt využiju. Jenže je obecně rozdíl mezi "naplno využiju možnosti formátu" a "vnímám ostřejší obraz" a při běžné projekci doma (65", 2-3m sedačka) ten rozdíl poznat je. Co se pak týče přímo streamovacích služeb, tak 4K má větší bitrate, takže i kdybys nepoznal to rozlišení, tak to poznáš na výsledných detailech.
742501
4 0
reagují: KARLOS
reagovat
reaguje na: xnewstedx
Neviem, nepouzivam.

Len konstatujem strohy fakt, ked je tu debata o 4K medzi jednotlivymi sluzbami (co sa evidentne momentalne piatim ludom z nejakeho dovodu nepaci).
742504
Neviem, nepouzivam. Len konstatujem strohy fakt, ked je tu debata o 4K medzi jednotlivymi sluzbami (co sa evidentne momentalne piatim ludom z nejakeho dovodu nepaci).
742502
0 -13
reagovat
reaguje na: Gorecki
Random modry rámček okolo obrazu, nemožnosť preskočiť credits, intro. Nepamata si posledné nastavenie titulkov. Random zamrznutie prehrávača, po pauze drop v rozlíšení... To je len niekoľko veci na ktoré si spomeniem. Že to vypustil Apple von takto má dosť prekvapuje.
742502
Random modry rámček okolo obrazu, nemožnosť preskočiť credits, intro. Nepamata si posledné nastavenie titulkov. Random zamrznutie prehrávača, po pauze drop v rozlíšení... To je len niekoľko veci na ktoré si spomeniem. Že to vypustil Apple von takto má dosť prekvapuje.
742484
10 0
reagují: Gorecki
reagovat
dle minusek vidim, ze je tu spousta "odborniku" na idealni pozorovaci vzdalenost soucasnych televizoru. Svuj post jsem samozrejme hodil trochu do hyperboly, ale na 65" TV proste 4k biologicky neuvidite rozdil, pokud se nedivate bliz jak 2m. Coz vetsinou ani neni mozne, protoze mate hlavu na gauci cca pul metru od kraje, pak predpokladam mezera na nohy, stul, mezera mezi stolem a televizi a to uz je minimalne ty 2m. Neco malo k tomu tady:
link

Je tam i prave vztah rozliseni, vzdalenosti a uhlopricky. 
742501
dle minusek vidim, ze je tu spousta "odborniku" na idealni pozorovaci vzdalenost soucasnych televizoru. Svuj post jsem samozrejme hodil trochu do hyperboly, ale na 65" TV proste 4k biologicky neuvidite rozdil, pokud se nedivate bliz jak 2m. Coz vetsinou ani neni mozne, protoze mate hlavu na gauci cca pul metru od kraje, pak predpokladam mezera na nohy, stul, mezera mezi stolem a televizi a to uz je minimalne ty 2m. Neco malo k tomu tady: [url=https://www.rtings.com/tv/reviews/by-size/size-to-distance-relationship]https://www.rtings.com/tv/reviews/by-size/size-to-distance-relationship [/url]Je tam i prave vztah rozliseni, vzdalenosti a uhlopricky. 
1 -3
reagují: Gonzi
reagovat
No ak to podporuje ich veškerá originálna tvorba, to mi v podstate stačí, až tak moc tam toho 3rd party nepozerám. Priplatím si tam tie 3éčka.
742488
No ak to podporuje ich veškerá originálna tvorba, to mi v podstate stačí, až tak moc tam toho 3rd party nepozerám. Priplatím si tam tie 3éčka.
3 0
reagovat
reaguje na: kubqo
Netflix bohužel často 4K/UHD u těch třetích stran nemá. :- Jinak to podporuje a bitrate je dostatečný. Amazon mám mentálně nastavený jako kvalitnější stream, ale nikdy bych neřekl, že Netflix je jakkoli špatný - což mě svého času hodně překvapilo. Když u nich uvidíš něco jako The Crown či Two Popes, tak je to celkem žrádlo.
742487
Netflix bohužel často 4K/UHD u těch třetích stran nemá. *:-* Jinak to podporuje a bitrate je dostatečný. Amazon mám mentálně nastavený jako kvalitnější stream, ale nikdy bych neřekl, že Netflix je jakkoli špatný - což mě svého času hodně překvapilo. Když u nich uvidíš něco jako The Crown či Two Popes, tak je to celkem žrádlo.
742463
3 0
reagovat
reaguje na: kubqo
Najlepsie 4K streamuje Apple TV Plus.?)
742484
Najlepsie 4K streamuje [url=https://www.flatpanelshd.com/flatforums/viewtopic.php?f=31&t=12779]Apple TV Plus[/url].*?)*
742463
0 -15
reagují: xnewstedx
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2025.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se