Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuzní fórum KECÁRNA

příspěvky 2681 - 2700 Napsat příspěvek
reaguje na: Memphis
Čekám na ikonku z Iron Maiden.
On jediný se pořád vrací jako bumerang
949670
Čekám na ikonku z Iron Maiden. On jediný se pořád vrací jako bumerang
949663
5 0
reagovat
reaguje na: Vetrelec_v_tepl
Jediné co sleduju po týdnu je druhá série My dress-up Darling, protože to mám moc rád a manga mě velmi baví.
Jsem zvědav, kdy tam někdo začne cíleně snižovat hodnocení už jen kvůli Amane-san, což je kluk, který má rád cosplay, ale on se obléká do dívčího

Jinak pokud chceš solidní traumata tak doporučuji serial+film+seriál Made in Abyss a je velká ostuda, že to nemá snad žádné VoD. 
949669
Jediné co sleduju po týdnu je druhá série [b]My dress-up Darling[/b], protože to mám moc rád a manga mě velmi baví. Jsem zvědav, kdy tam někdo začne cíleně snižovat hodnocení už jen kvůli Amane-san, což je [spoiler]kluk, který má rád cosplay, ale on se obléká do dívčího[/spoiler].  Jinak pokud chceš solidní traumata tak doporučuji serial+film+seriál [b]Made in Abyss[/b] a je velká ostuda, že to nemá snad žádné VoD. 
949654
0 0
reagují: Vetrelec_v_tepl
reagovat
reaguje na: Memphis
:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D
949667
*:D**:D**:D**:D**:D**:D**:D**:D**:D**:D*
949663
1 0
reagovat

123456789

Kdo je nový uživatel 123456789, který rozdává mínusy pod tržebním reportem o Supermanovi? :D

Jeho hodnocení trailerů je taky zajímavé: link

Tipuju někoho z usual suspects:D
949663
Kdo je nový uživatel 123456789, který rozdává mínusy pod tržebním reportem o Supermanovi? *:D* Jeho hodnocení trailerů je taky zajímavé: https://profil.moviezone.cz/123456789/hodnoceni/trailery Tipuju někoho z [i]usual suspects[/i]. *:D*
123456789
17 0
reagují: (=LIFTY=), Disketa1
reagovat
reaguje na: studo
To mi z toho původního komentu vypadlo, že je to fakt slow burn. :+ 
949657
To mi z toho původního komentu vypadlo, že je to fakt slow burn. *:+* 
949655
0 0
reagovat
reaguje na: Demonic8
To si dam az ked vyjdu vsetky casti a niekedy na jesen. Uz manga bola chvalena.
949656
To si dam az ked vyjdu vsetky casti a niekedy na jesen. Uz manga bola chvalena.
949653
1 0
reagovat

The Summer Hikaru Died

Nie je to ziadna pecka, ale paci sa mi na tom ten divny vibe co to ma. A fyi je to pomalejsie. Pozeram dalej
949655
Nie je to ziadna pecka, ale paci sa mi na tom ten divny vibe co to ma. A fyi je to pomalejsie. Pozeram dalej
The Summer Hikaru Died
1 0
reagovat
reaguje na: Demonic8
Jop, došlo mi to pozdě s těmi Seriály. Jinak se ti nedivím, to čekání týden na dvacet nových minut je útrpné :))

Díky za dporučení, kouknu na to!:+ Mám rád creepy, hororové, gore anime, ale přijde mi, že jen málo dokáže udržet příběh zajímavý až do konce.
949654
Jop, došlo mi to pozdě s těmi Seriály. Jinak se ti nedivím, to čekání týden na dvacet nových minut je útrpné *:))* Díky za dporučení, kouknu na to!*:+* Mám rád creepy, hororové, gore anime, ale přijde mi, že jen málo dokáže udržet příběh zajímavý až do konce.
949653
0 0
reagují: Demonic8
reagovat
Klidně jsi to mohl dát do seriálů, já to tam občas cpu 8).

Na tenhle počin se hodně těším, trailer i popis zaujal, ale budu to sledovat až na podzim, až budou všechny díly venku.

Jinak pokud chceš něco ultra depresivní tak Takopi's Original Sin, ale to je jen na crunchyroll, snad to bude časem i někde jinde. Já mangu četl a je to dost drsný intenzivní zážitek. Nenechte se zmást tou jistou roztomilosti.
949653
Klidně jsi to mohl dát do seriálů, já to tam občas cpu *8)*. Na tenhle počin se hodně těším, trailer i popis zaujal, ale budu to sledovat až na podzim, až budou všechny díly venku. Jinak pokud chceš něco ultra depresivní tak [b]Takopi's Original Sin[/b], ale to je jen na crunchyroll, snad to bude časem i někde jinde. Já mangu četl a je to dost drsný intenzivní zážitek. Nenechte se zmást tou jistou roztomilosti.
949637
0 0
reagují: studo, Vetrelec_v_tepl
reagovat
Nalákali jste mě.
949642
Nalákali jste mě.
949641
2 0
reagovat
reaguje na: (=LIFTY=)
Určitě to není mainstream, ale zas jako nějaký super složitý mi to taky nepřijde. Jen je tam důraz na ten vztah a do toho tam hodí nějakou strašně distrurbing scénu (snad zvládneš ikonickou scénu v druhém díle :D)

Je to takové Call me by your name mixnuté s Lovecraftem/Junji Item na japonském venkově.
949641
Určitě to není mainstream, ale zas jako nějaký super složitý mi to taky nepřijde. Jen je tam důraz na ten vztah a do toho tam hodí nějakou strašně distrurbing scénu (snad zvládneš ikonickou scénu v druhém díle *:D*) Je to takové Call me by your name mixnuté s Lovecraftem/Junji Item na japonském venkově.
949639
1 0
reagují: esmo
reagovat
Shodou okolností jsme si včera taky pustili prvni díl, protože o tom mluvil Toren.
Sledovat budeme dál, ale je to teda hodně nepřístupné běžným divákům, kteří anime zas tak často následují (ja spíš čtu mangy) takže pořád si úplně nejsem jistý, co jsem to vlastně viděl :D
949639
Shodou okolností jsme si včera taky pustili prvni díl, protože o tom mluvil Toren. Sledovat budeme dál, ale je to teda hodně nepřístupné běžným divákům, kteří anime zas tak často následují (ja spíš čtu mangy) takže pořád si úplně nejsem jistý, co jsem to vlastně viděl *:D*
949637
2 0
reagovat

Animezone - Léto, kdy zemřel Hikaru

Opatrně bych chtěl náročnějším uživatelům doporučit The Summer Hikaru Died na Netflixu podle úspěšné mangy. Mně to sedlo jak prdel na hrnec - je to mysteriózní, kosmickým hororem šmrncnutý, coming out age queer (ale velmi subtilně, no worries), příběh dvou kluků na vesnici, kde se začnou dít podivné věci začínající (i když je to v oficiální synopsi, hodím to do spoileru, neb čím méně člověk ví...) smrtí jednoho z hrdinů a nahrazením něčím hrůzným. Má to krásnou animaci, minimalistickou hudební stránku, kde vynikají zejména zvuky japonského léta a implifukuje to creepiness, která se vznáší kolem. Já jsem z toho úplně učarován a už jsem si objednal mangu :+
949637
Opatrně bych chtěl náročnějším uživatelům doporučit The Summer Hikaru Died na Netflixu podle úspěšné mangy. Mně to sedlo jak prdel na hrnec - je to mysteriózní, kosmickým hororem šmrncnutý, coming out age queer (ale velmi subtilně, no worries), příběh dvou kluků na vesnici, kde se začnou dít podivné věci začínající (i když je to v oficiální synopsi, hodím to do spoileru, neb čím méně člověk ví...) [spoiler]smrtí jednoho z hrdinů a nahrazením něčím hrůzným[/spoiler]. Má to krásnou animaci, minimalistickou hudební stránku, kde vynikají zejména zvuky japonského léta a implifukuje to creepiness, která se vznáší kolem. Já jsem z toho úplně učarován a už jsem si objednal mangu *:+*
Animezone - Léto, kdy zemřel Hikaru
3 0
reagují: Demonic8, (=LIFTY=)
reagovat

BookZone - Mladej Mungo

Říká se, že teprve druhý román potvrdí vaše spisovatelské kvality. U Douglase Stuarta toto nepsané pravidlo platí dvojnásobně. Už jeho debut Shuggie Bain vtrhl nejen do skotské literatury jako uragán, ale Mladej Mungo je regulérní tornádo.

Oba Stuartovy romány se vyznačují velmi syrovým naturalismem, který - slovy deníku Los Angeles Times - "vás neprve pořeže a pak zase obváže". Stuart se podle všeho inspiroval naturalismem francouzského romanopisce Émila Zoly a jeho popis glasgowského sídliště poloviny 90. let působí na čtenáře více než věrohodně. Zdrojem mu bylo vlastní dětství - ostatně matka alkoholička, se kterou byl autor nucen vyrůstat, figuruje u obou eposů.

Pokud čekáte u Mladýho Munga nějaké pohlazení, tak tento román raději odložte a najděte si jinou knížku. Protože Mladej Mungo je všechno, jenom ne pohlazení. Je to velmi surové čtení, ale v žádném případě nejde o nic samoúčelného. Nutno dodat, že tohle je Skotsko před třiceti lety, kde se městské čtvrti dělily na katolické a nekatolické a kde pouliční bitky mezi protestantskou a katolickou mládeží byly na denním pořádku.

Literární teoretik a filosof Květoslav Chvatík jednou napsal: "Všechny velké romány jsou vyprávěním o lásce." Ta slova patřila Kunderově Nesnesitelné lehkosti bytí, ale dovolil bych si je přiřadit i k Mladýmu Mungovi. Protože přes veškerou surovost a drsnost včetně explicitních a naturalistických scén tu nade vše vyčnívá ta nejkrásnější lidská vlastnost - láska a její prožívání. Že jde o lásku dvou dospívajících kluků, jejichž život negativně poznamenávají místní chlapecké gangy, rozvrácenné rodinné prostředí, o to větší má láska protestanta Munga a katolíka Jamese hodnotu. A nejde jen o něžné polibky a dotyky, ale i o tělesné milování se vším, co k tomu patří.

Douglas Stuart se ve svém velkém románu nevyhýbá explicitním popisům, ať už jde o lásku Munga a Jamese, pouliční bitky nebo ještě něčeho horšího. Explicitní popisy tu nejsou samoúčelné, mají svůj smysl, což si uvědomíte při samotném čtení, které je díky brilantnímu překladu Ester Žantovské přímo návykové a díky němu knihu až do konce neodložíte. Na smutný Mungův příběh bude myslet ještě dlouho po přečtení.

Ještě pár slov k obálce: Nakladatelství Paseka se rozhodlo použít - podobně jako u Shuggieho Baina - obálku z originálního vydání. Za mě jde o výbornou volbu. Je to velký román o lásce a polibek dvou mladíků je projevem velmi niterné a upřímné lásky. Že se to nemusí líbit homofobům, mě osobně nijak netrápí, Stuartovy romány nejsou pro homofoby určené. Celá Stuartův román je nesmírně lidský a naturalisticky ukazuje člověka nejen v té nejhnusnější podobě, ale při pohledu na obálku s jedním z nejkrásnějších polibků ukazuje člověka i v tom nejúžasnějším okamžiku.
949550
Říká se, že teprve druhý román potvrdí vaše spisovatelské kvality. U Douglase Stuarta toto nepsané pravidlo platí dvojnásobně. Už jeho debut Shuggie Bain vtrhl nejen do skotské literatury jako uragán, ale Mladej Mungo je regulérní tornádo. Oba Stuartovy romány se vyznačují velmi syrovým naturalismem, který - slovy deníku Los Angeles Times - "vás neprve pořeže a pak zase obváže". Stuart se podle všeho inspiroval naturalismem francouzského romanopisce Émila Zoly a jeho popis glasgowského sídliště poloviny 90. let působí na čtenáře více než věrohodně. Zdrojem mu bylo vlastní dětství - ostatně matka alkoholička, se kterou byl autor nucen vyrůstat, figuruje u obou eposů. Pokud čekáte u Mladýho Munga nějaké pohlazení, tak tento román raději odložte a najděte si jinou knížku. Protože Mladej Mungo je všechno, jenom ne pohlazení. Je to velmi surové čtení, ale v žádném případě nejde o nic samoúčelného. Nutno dodat, že tohle je Skotsko před třiceti lety, kde se městské čtvrti dělily na katolické a nekatolické a kde pouliční bitky mezi protestantskou a katolickou mládeží byly na denním pořádku. Literární teoretik a filosof Květoslav Chvatík jednou napsal: "Všechny velké romány jsou vyprávěním o lásce." Ta slova patřila Kunderově Nesnesitelné lehkosti bytí, ale dovolil bych si je přiřadit i k Mladýmu Mungovi. Protože přes veškerou surovost a drsnost včetně explicitních a naturalistických scén tu nade vše vyčnívá ta nejkrásnější lidská vlastnost - láska a její prožívání. Že jde o lásku dvou dospívajících kluků, jejichž život negativně poznamenávají místní chlapecké gangy, rozvrácenné rodinné prostředí, o to větší má láska protestanta Munga a katolíka Jamese hodnotu. A nejde jen o něžné polibky a dotyky, ale i o tělesné milování se vším, co k tomu patří. Douglas Stuart se ve svém velkém románu nevyhýbá explicitním popisům, ať už jde o lásku Munga a Jamese, pouliční bitky nebo ještě něčeho horšího. Explicitní popisy tu nejsou samoúčelné, mají svůj smysl, což si uvědomíte při samotném čtení, které je díky brilantnímu překladu Ester Žantovské přímo návykové a díky němu knihu až do konce neodložíte. Na smutný Mungův příběh bude myslet ještě dlouho po přečtení. Ještě pár slov k obálce: Nakladatelství Paseka se rozhodlo použít - podobně jako u Shuggieho Baina - [url=https://www.paseka.cz/wp-content/uploads/2025/03/DSC09761-scaled.jpg]obálku z originálního vydání[/url]. Za mě jde o výbornou volbu. Je to velký román o lásce a polibek dvou mladíků je projevem velmi niterné a upřímné lásky. Že se to nemusí líbit homofobům, mě osobně nijak netrápí, Stuartovy romány nejsou pro homofoby určené. Celá Stuartův román je nesmírně lidský a naturalisticky ukazuje člověka nejen v té nejhnusnější podobě, ale při pohledu na obálku s jedním z nejkrásnějších polibků ukazuje člověka i v tom nejúžasnějším okamžiku.
BookZone - Mladej Mungo
2 0
reagovat

Musiczone

Kámoš mi doporučil macaroom - tombi, je to překvapivě milý Jpop nebo elektronický pop a je to fajn pohodovka. 
949549
Kámoš mi doporučil [url=https://youtu.be/Fpux2AU37eY?si=MDtYKi0jX1FeKj2n]macaroom - tombi[/url], je to překvapivě milý Jpop nebo elektronický pop a je to fajn pohodovka. 
Musiczone
0 0
reagovat
reaguje na: speta.jr
Na Carpenter Brut jsem byl v Praze a pak v Gliwicich kde byl s Perturbatorem. Master Boot Rekord mi na Brutale unikl. Byl moc pozdě a já byl už totalne únaveny, ale zajel jsem si na ně do Brna. Pro lidi z IT názvy ty songů potěší :-D Dance With Thé Dead jsem viděl v Ostravě ve starém Barráku. Gunship sjíždím poslední album Unicorn teď hodně. 

Za mne můžu doporučit Meteor. Je to Kolumbijec, ale používá kytaru taky a jeho styl mi hodně sedí. Správně retro. Dále polský Timedriver nebo američtí Midnight Danger, který jedou vylozene 80. Synth horor vibe.

Btw někdo večer na SatchVai?
949548
Na Carpenter Brut jsem byl v Praze a pak v Gliwicich kde byl s Perturbatorem. Master Boot Rekord mi na Brutale unikl. Byl moc pozdě a já byl už totalne únaveny, ale zajel jsem si na ně do Brna. Pro lidi z IT názvy ty songů potěší :-D Dance With Thé Dead jsem viděl v Ostravě ve starém Barráku. Gunship sjíždím poslední album Unicorn teď hodně.  Za mne můžu doporučit Meteor. Je to Kolumbijec, ale používá kytaru taky a jeho styl mi hodně sedí. Správně retro. Dále polský Timedriver nebo američtí Midnight Danger, který jedou vylozene 80. Synth horor vibe. Btw někdo večer na SatchVai?
949536
0 0
reagovat
reaguje na: TedGeorge
Se divím, že má mezi psaním 50 filmů před Star Wars čas.
On už je fakt jak ten G. R. R. Martin
949544
Se divím, že má mezi psaním 50 filmů před Star Wars čas. On už je fakt jak ten G. R. R. Martin
949543
6 0
reagovat
reaguje na: verbst
Snad nereknu žádný tajemství  a nebude se zlobit,  ale šikula je Karel  :)
949543
Snad nereknu žádný tajemství  a nebude se zlobit,  ale šikula je Karel  :)
949540
1 0
reagují: (=LIFTY=)
reagovat

Moviezone / fcb

Skvělý grafiky na fcb! Jen tak dál. :+
949540
Skvělý grafiky na fcb! Jen tak dál. *:+*
Moviezone / fcb
0 0
reagují: TedGeorge
reagovat

Music-synth-zone

Carpenter Brut na Brutale kdysi totalne odjebali dekel diky zivym bicim a el. kytare, pak jsem na nich byl v praze a chybela ta projekce za nim, svetylka hezky ale ta grafika k tomu proste patri. Perturbator je taky supr a z tech o trosku mene zprofanovanych bych doporucil Master Boot Record, Gunship a Dance with the dead. Jinak ten Carpenter Brut film vysel jako tri kratkometrazky na Shudderu, no sem si to strihnul do jednoho tak, jak autori zamysleli a nekde to mam na disku :D
949536
Carpenter Brut na Brutale kdysi totalne odjebali dekel diky zivym bicim a el. kytare, pak jsem na nich byl v praze a chybela ta projekce za nim, svetylka hezky ale ta grafika k tomu proste patri. Perturbator je taky supr a z tech o trosku mene zprofanovanych bych doporucil Master Boot Record, Gunship a Dance with the dead. Jinak ten Carpenter Brut film vysel jako tri kratkometrazky na Shudderu, no sem si to strihnul do jednoho tak, jak autori zamysleli a nekde to mam na disku *:D*
Music-synth-zone
0 0
reagují: okkac
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2025.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se