Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuzní fórum FILMY

příspěvky 921 - 940 Napsat příspěvek
reaguje na: DarkSith
Tyvole, tak to bych přesně tvrdil něco jinýho a to, že Milly je opět příšerná a naopak se ukazuje, jak tragická a nevýrazná neherečka ona je. První série Stranger Things ok, pak už byla k ničemu, a s každym dalšim projektem to jen a jen dokazuje.
897664
Tyvole, tak to bych přesně tvrdil něco jinýho a to, že Milly je opět příšerná a naopak se ukazuje, jak tragická a nevýrazná neherečka ona je. První série Stranger Things ok, pak už byla k ničemu, a s každym dalšim projektem to jen a jen dokazuje.
897627
8 -10
reagují: DarkSith
reagovat
Ta Fuquova biografie Michaela Jacksona ma budget $155m. "The studio expects the movie to cross $1B at the global box office." LOL.V podstate dnes kazdy film stoji jednou tolik nez by to bylo 10-12 let zpatky...
897662
Ta Fuquova biografie Michaela Jacksona ma budget $155m. [i]"The studio expects the movie to cross $1B at the global box office."[/i] LOL.V podstate dnes kazdy film stoji jednou tolik nez by to bylo 10-12 let zpatky...
6 0
reagovat
reaguje na: Ash_Black
Za me to ma plus, ze je to komedie v duchu pocatku 00s, ci-li zaplnuje nejakou diru na trhu. Aspon v ramci tech relativne ackovych produkci, podobne jako Anyone But You a nekolik dalsich veci. Ale jinak strasne nevytezena zapletka, je to liny a prislo mi, ze se toho vsichni ucastni za trest. Nejspis se dal dohromady projekt, prodal za balik streamu a pak to museli i natocit. Proste platba pred akci a takhle k tomu vsichni pristoupili. :))
897659
Za me to ma plus, ze je to komedie v duchu pocatku 00s, ci-li zaplnuje nejakou diru na trhu. Aspon v ramci tech relativne ackovych produkci, podobne jako Anyone But You a nekolik dalsich veci. Ale jinak strasne nevytezena zapletka, je to liny a prislo mi, ze se toho vsichni ucastni za trest. Nejspis se dal dohromady projekt, prodal za balik streamu a pak to museli i natocit. Proste platba pred akci a takhle k tomu vsichni pristoupili. :))
897657
3 0
reagovat

Ricky Stanicky

Hellraiser, Vrána a tenhle Ricky - to jsou namátkově asi nejčastější profily chystaných filmů z posledních let, kterým se jen o rok posunul vznik, občas někdo z tvůrců či herců zmizel, někdo se vyměnil. Tady to byl mj. Jim Carrey a určitě ve výsledku není právě kámenem úrazu, že by to bylo přesně pro něj, jinak je to na nic. John Cena se v těhle komediálních rolích, kdy svou kamennou tváří prohodí sebevětší blbinu, našel.

Potíž je v tom, že je jediný, kdo má aspoň nějakou energii a zápal. Ústřední trio, které si od dětství vymyslelo kamaráda a hodil se jim i v dospělosti na kdejakou výmluvu před jejich rodinami, jede dost na autopilota. A nevadí, že víte, co bude dál - jednoho dne se prostě Ricky bude muset ukázat, ono se to vymkne, nakonec je ale celkem dobrák a tihle podpantoflíčci začnou kňourat a pokoušet se ho zbavit (zrovna Andrewa Santina si moc odněkud nepamatuju, ale ty jeho výstupy, kdy přijde ke své ženě, co zrovna porodila a bez košile chová prcka, protože je potřeba se sblížit kůži na kůži jako otec a syn, jsou docela trest). Bohužel tomu nepomůže ani Zac Effron, i když má za sebou přeci jen i pár komedií, kde byl fajn. Tady prostě existuje v záběru, toť vše. A John Cena ne že by neustále hláškoval nebo dělal bordel, je to sympaťák, ale 2 hodiny v tomhle sám neutáhne. Co se týče humoru, nějakýho záblesku toho, čím se bratří Farrellyovi proslavili  ... 2-3 scénky dejme tomu, ale to je dost málo.
897657
Hellraiser, Vrána a tenhle Ricky - to jsou namátkově asi nejčastější profily chystaných filmů z posledních let, kterým se jen o rok posunul vznik, občas někdo z tvůrců či herců zmizel, někdo se vyměnil. Tady to byl mj. Jim Carrey a určitě ve výsledku není právě kámenem úrazu, že by to bylo přesně pro něj, jinak je to na nic. John Cena se v těhle komediálních rolích, kdy svou kamennou tváří prohodí sebevětší blbinu, našel. Potíž je v tom, že je jediný, kdo má aspoň nějakou energii a zápal. Ústřední trio, které si od dětství vymyslelo kamaráda a hodil se jim i v dospělosti na kdejakou výmluvu před jejich rodinami, jede dost na autopilota. A nevadí, že víte, co bude dál - jednoho dne se prostě Ricky bude muset ukázat, ono se to vymkne, nakonec je ale celkem dobrák a tihle podpantoflíčci začnou kňourat a pokoušet se ho zbavit (zrovna Andrewa Santina si moc odněkud nepamatuju, ale ty jeho výstupy, kdy přijde ke své ženě, co zrovna porodila a bez košile chová prcka, protože je potřeba se sblížit kůži na kůži jako otec a syn, jsou docela trest). Bohužel tomu nepomůže ani Zac Effron, i když má za sebou přeci jen i pár komedií, kde byl fajn. Tady prostě existuje v záběru, toť vše. A John Cena ne že by neustále hláškoval nebo dělal bordel, je to sympaťák, ale 2 hodiny v tomhle sám neutáhne. Co se týče humoru, nějakýho záblesku toho, čím se bratří Farrellyovi proslavili  ... 2-3 scénky dejme tomu, ale to je dost málo.
Ricky Stanicky
2 0
reagují: The Joker
reagovat

Oscarová tipovačka

link

Jsem zvědav, jak moc se netrefím
897644
https://art.ceskatelevize.cz/oscarova-tipovacka Jsem zvědav, jak moc se netrefím
Oscarová tipovačka
5 0
reagovat

High Fidelity (2000)

Prostě klasika. A ten soundtrack. ❤️ 
897633
Prostě klasika. A ten soundtrack. ❤️ 
High Fidelity (2000)
2 0
reagovat

Damsel

Od tohoto filmu jsou toho příliš nečekal. Ovšem výsledek mě příjemně překvapil. Jedná se v podstatě o jednoduchý pohádkový fantasy příběh s přímočarým dějem, který ale není hloupý. Milly Bobby Brown je v roli Elodie skvělá a dokazuje, že má na to hrát akční hrdinky. Během sledování mě několikrát napadlo, že by z ní byla dokonalá mladá Lara Croft. Samotný film obsahuje nečekaně podařené akční scény a má příjemně temnou atmosféru. Některé momenty jsou na pohádku opravdu drsné (za živa spalovaní ptáčci, popálená hlavní hrdinka nebo zmrzačení draka) a celé to rychle utíká. Samozřejmě se nejedná o žádný přelomový film, ale rozhodně má svoje kvality a není to nuda. 8)
Moje hodnocení: 7/10
897627
Od tohoto filmu jsou toho příliš nečekal. Ovšem výsledek mě příjemně překvapil. Jedná se v podstatě o jednoduchý pohádkový fantasy příběh s přímočarým dějem, který ale není hloupý. Milly Bobby Brown je v roli Elodie skvělá a dokazuje, že má na to hrát akční hrdinky. Během sledování mě několikrát napadlo, že by z ní byla dokonalá mladá Lara Croft. Samotný film obsahuje nečekaně podařené akční scény a má příjemně temnou atmosféru. Některé momenty jsou na pohádku opravdu drsné [spoiler](za živa spalovaní ptáčci, popálená hlavní hrdinka nebo zmrzačení draka)[/spoiler] a celé to rychle utíká. Samozřejmě se nejedná o žádný přelomový film, ale rozhodně má svoje kvality a není to nuda. *8)* Moje hodnocení: 7/10
Damsel
9 0
reagují: shluky
reagovat
Svatý Gral a Život Briana bude v březnu možné vidět v kinech. :+
897611
Svatý Gral a Život Briana bude v březnu možné vidět v kinech. *:+*
4 0
reagovat
reaguje na: MKMZ
To kreslily děti ve škole?
897600
To kreslily děti ve škole?
897594
3 0
reagovat
reaguje na: MKMZ
:D:D:D:D:D:D:D:D
897598
*:D**:D**:D**:D**:D**:D**:D**:D*
897594
1 0
reagovat

MCU

————
SPOILER
————
First look:
CA 4 - Leader
D & W - Wolverinepool varianta
————
SPOILER
————
897594
———— SPOILER ———— First look: CA 4 - [spoiler][url=https://pbs.twimg.com/media/GIGty9mWoAAv7WS?format=jpg&name=900x900]Leader[/url][/spoiler] D & W - [spoiler][url=https://pbs.twimg.com/media/GIGHoXNWYAE3QNb?format=jpg&name=large]Wolverinepool varianta[/url][/spoiler] ———— SPOILER ————
MCU
2 -9
reagují: (=LIFTY=), RainMakeR
reagovat
reaguje na: hroubek
Úplnej souhlas, plus to má fakt skvělej soundtrack (na kterém se podílel i Hans Zimmer, jestli jsem to pochopil správně). Na csfd to zase bombardují dementi. ?)
897585
Úplnej souhlas, plus to má fakt skvělej soundtrack (na kterém se podílel i Hans Zimmer, jestli jsem to pochopil správně). Na csfd to zase bombardují dementi. *?)*
897576
1 -2
reagovat

Mladá dáma

Já jsem spokojený. Dostal jsem to, co jsem dostat chtěl. Netvrdím, že je Mladá dáma nějaká revoluční podívaná, nebo film roku, protože není, ale ty ambice tam taky nebyly. Režisér Juan Carlos Fresnadillo odvedl moc dobrou práci a líbilo se mi jak film natočil. Fresnadillo ví, jaký film točí, a taky ví pro koho ho točí, a kdo bude hlavní cílová skupina. Naštěstí se Netflix a Fresnadillo rozhodli jít temnější cestou a filmu to jen prospělo. Sice zde nejsou brutální scény, ale film umí být temnější a drsnější. A to mi dost sedlo. Fresnadillo má řemeslo v ruce. Film má hezkou vizuální stránku, akce funguje, napínavé scény jsou napínavé, a celkově se na film dobře kouká, protože má dobré tempo a spád. Režisér správně zvolil tempo a nikam nespěchá.

Úvod je trochu pomalejší, ale o to více pak funguje, to co přijde v následujících minutách. Režisér správně pochopil, že je potřeba pořádně představit hlavní hrdinku a pracovat s jejím charakterem a motivacemi. A to se mu povedlo velmi dobře. Hlavní hrdinka Elodii si naše sympatie získá velmi snadno a budeme jít držet celý film palce. Jen je škoda, že podobnou práci s vykreslením nedostaly i další postavy.

Tohle je film Millie Bobby Brown. Ona je největší hvězda filmu, ona táhne celý film na svých bedrech. Ona mu dává všechno. Takže pokud nemáte rádi hlavní hereckou hvězdu, tak je dost pravděpodobné, že se vám film nebude líbit. Brown zde předvádí hodně dobrý a působivý výkon. Osobně se mi líbilo jakým způsobem hraje, jak ztvárňuje svou postavy, a taky to jak se v průběhu filmu vyvíjí, přizpůsobuje se a učí se. Brown mi v této roli dost sedla.

Vedlejší herci nemají tolik prostoru a je to velká škoda. Angela Bassett je hodně fajn a trošku mě mrzelo, že nemá více scén. Robin Wright je správně chladná a líbili se mi scény s ní. Ray Winstone hraje dobře a opět bych se nezlobil, kdyby měl více scén. 

Osobně se mi dost líbilo, jakým způsob je natočená celá část v jeskyních. Jak hlavní hrdinka musí přemýšlet, učit se, poznávat prostředí atd. Její souboj s drakem je napínavější, než jsem čekal a jsou tu scény, co mě příjemně překvapili. 

Trochu mám problém, že vedlejší postavy jsou tady fakt do počtu, a žádná není pořádně propracovaná. Další věc, co mi nesedla je ta, že každá mužská postava je zde vykreslená jako slaboch, zbabělec nebo jedinec, se kterým se dá manipulovat podle potřeb. Já vím, že film je o silné ženské hrdince, jejím soucitu atd, ale nemusel by z chlapů dělat to nejhorší na světě.

Mladá dáma je dobře natočené fantasy, které funguje, není vyloženě hloupé a má čistě z mého pohledu fajn hlavní herečku v hlavní roli. Pokud chcete nějaký fajn film na víkendový večer, tak Mladá dáma je dobrá volba. 7/10
897576
Já jsem spokojený. Dostal jsem to, co jsem dostat chtěl. Netvrdím, že je Mladá dáma nějaká revoluční podívaná, nebo film roku, protože není, ale ty ambice tam taky nebyly. Režisér Juan Carlos Fresnadillo odvedl moc dobrou práci a líbilo se mi jak film natočil. Fresnadillo ví, jaký film točí, a taky ví pro koho ho točí, a kdo bude hlavní cílová skupina. Naštěstí se Netflix a Fresnadillo rozhodli jít temnější cestou a filmu to jen prospělo. Sice zde nejsou brutální scény, ale film umí být temnější a drsnější. A to mi dost sedlo. Fresnadillo má řemeslo v ruce. Film má hezkou vizuální stránku, akce funguje, napínavé scény jsou napínavé, a celkově se na film dobře kouká, protože má dobré tempo a spád. Režisér správně zvolil tempo a nikam nespěchá. Úvod je trochu pomalejší, ale o to více pak funguje, to co přijde v následujících minutách. Režisér správně pochopil, že je potřeba pořádně představit hlavní hrdinku a pracovat s jejím charakterem a motivacemi. A to se mu povedlo velmi dobře. Hlavní hrdinka Elodii si naše sympatie získá velmi snadno a budeme jít držet celý film palce. Jen je škoda, že podobnou práci s vykreslením nedostaly i další postavy. Tohle je film Millie Bobby Brown. Ona je největší hvězda filmu, ona táhne celý film na svých bedrech. Ona mu dává všechno. Takže pokud nemáte rádi hlavní hereckou hvězdu, tak je dost pravděpodobné, že se vám film nebude líbit. Brown zde předvádí hodně dobrý a působivý výkon. Osobně se mi líbilo jakým způsobem hraje, jak ztvárňuje svou postavy, a taky to jak se v průběhu filmu vyvíjí, přizpůsobuje se a učí se. Brown mi v této roli dost sedla. Vedlejší herci nemají tolik prostoru a je to velká škoda. Angela Bassett je hodně fajn a trošku mě mrzelo, že nemá více scén. Robin Wright je správně chladná a líbili se mi scény s ní. Ray Winstone hraje dobře a opět bych se nezlobil, kdyby měl více scén.  Osobně se mi dost líbilo, jakým způsob je natočená celá část v jeskyních. Jak hlavní hrdinka musí přemýšlet, učit se, poznávat prostředí atd. Její souboj s drakem je napínavější, než jsem čekal a jsou tu scény, co mě příjemně překvapili.  Trochu mám problém, že vedlejší postavy jsou tady fakt do počtu, a žádná není pořádně propracovaná. Další věc, co mi nesedla je ta, že každá mužská postava je zde vykreslená jako slaboch, zbabělec nebo jedinec, se kterým se dá manipulovat podle potřeb. Já vím, že film je o silné ženské hrdince, jejím soucitu atd, ale nemusel by z chlapů dělat to nejhorší na světě. Mladá dáma je dobře natočené fantasy, které funguje, není vyloženě hloupé a má čistě z mého pohledu fajn hlavní herečku v hlavní roli. Pokud chcete nějaký fajn film na víkendový večer, tak Mladá dáma je dobrá volba. [b]7/10[/b]
Mladá dáma
4 -1
reagují: connor
reagovat

Out of darkness

Horor z doby kamenný, což zní strašně parádně..ale borci vlasy na ježka a dvoudenní neoholenej beard:D a vsichni si povidaj strašně.. sice ne anglicky ale těch dialogů bylo moc..vůbec nemáš pocit že koukáš na něco z doby pred 45 000 lety. A samozřejmě jedinej kdo tam má koule je mladá holčina..
Hudba se ale povedla a Skotsko je překrásný, musim si tam zajet 
897540
Horor z doby kamenný, což zní strašně parádně..ale borci vlasy na ježka a dvoudenní neoholenej beard*:D* a vsichni si povidaj strašně.. sice ne anglicky ale těch dialogů bylo moc..vůbec nemáš pocit že koukáš na něco z doby pred 45 000 lety. A samozřejmě jedinej kdo tam má koule je mladá holčina.. Hudba se ale povedla a Skotsko je překrásný, musim si tam zajet 
Out of darkness
1 0
reagovat
Duna
Začnu jako mezulán -  až do úterka jsem neviděl jedničku. Neptejte se mě, minulo mě to u trailerů, pak jsem si říkal, jak to doženu a ... trvalo to „jen“ tři roky. A jak jsem teď viděl jedničku a za pár hodin dvojku, je to jako cestovkou si tam odletět, na jeden obří biják. První díl je moje chyba, i tomu muselo seknout velký plátno. A jak moc jsem se tomu bránil, tak celkem brzo si mě to omotalo a pozornost klesla leda v poslední fázi. Vidět to tehdy, bylo by to jako na konci druhýho Matrixu :). Nicméně, třeba tu běhá i někdo podobnej, tak dál už jen do mlhy - u obou filmů je vidět, jak to točí někdo přesně podle své vize. Jak kdyby dumal nad každým záběrem, což je u dvojky ještě citelnější. A je radost na to po zvukový i kamerový stránce koukat (včetně burácejícího Zimmera). Narážím hlavně na fakt, kolik stejně nebo více drahých velkých filmů za posledních pár let jsme tu měli a jak vizuálně je tohle jinde. Též platí pro oba díly, že casting je do puntíku precizní, nejde mi říct, že: „Herci super, až na tohodle/tuhle...“. Překvapilo mě u jedničky, že je tam Zendaya sotva pár minut. To snad jedině v rámci herců - potěší, že má někdo víc prostoru, než v jedničce (chemie mezi
ústřední dvojicí super), ale někdo je dost ve zkratce a pak odklizen v mžiku (Bautista). Což by platilo i o Butlerovi - když si vezmu, jak nastoupí až v pozdější části stopáže, celkově jsem čekal, že tam bude mít daleko víc scén. Oproti jedničce má víc prostoru i Bardem, který je tu zároveň i s ohledem na reakce v sále, jako zástupce humoru (nevadilo mi to, i když jsem pak už jen čekal, že odněkud vykoukne taky John Cleese a zařve: „He's The Messiah!!!“). A jakkoliv přiznávám, doteď jsem ho moc nemusel, tak mě tady opravdu baví, jak hraje Chalamet (když se podíváte na začátek jedničky a to, co tady předvádí při
burcování davu). 
Ve výsledku - nebyl jsem v úplnym transu, že bych mluvil o filmu desetiletí apod., avšak přeju tomu každou zlatku, protože tohle byl přesně ten film kvůli kterýmu chce člověk do kina, aby to v kině zažil. Rezonuje to, rád se k tomu vrátím, zatím mám oba dva díly na 4/5 a těšim se, až kouknu na nějaký bonusy z natáčení.

Stodolovi
Petr Hátle se před časem uvedl výbornou audio sérií „Pohřešovaná“ o skutečném případu zmizelé náctileté dívky na konci devadesátek (kdo jste neslyšel, je to mj. na Spotify, doporučuju). A myslím, že se s obdobným úspěchem uvedl i na poli filmovém. Už jen považuji za nelehký úkol natočit film o zlých lidech, aby na to člověka bavilo vlastně koukat (a že někoho takhle zákeřnýho a manipulativního jako postavu, kterou hraje Lenka Žáčková jsme tu už dlouho neměli). Ostatně, před x lety si spolu s Janem Hájkem už manžele zahráli, v „Kobrách a užovkách“ - tam on držel na pomyslnym řetězu ženu, co se chtěla chodit bavit. Tady se chce Dana taky „bavit“ ... možná je to i tím, že si dobu toho případu pamatuju jako dítě, kdy jsme se báli, jakmile se objevil někdo cizí na vísce, že někomu taky odpraví babičku nebo dědu. Atmosféricky tak film funguje „správně hnusně“, vesnici či bytovky, nechce se vám tam ani na skok zastavit, avšak berte na vědomí - budete sledovat atmosférický film jednoho zrůdně toxického vztahu (beru v potaz, že to pro někoho může být málo). U „Pohřešované“ jsem taky na začátku věděl, že to bohužel nedopadne dobře, ale v průběhu poslechu na to zapomněl a přál si happyend. A tady, když pozorujete to jednání a důvody vražd, taky jsem zapomněl, že to nedopadne dobře a umře několik nevinných starých lidí. Zapommněl jsem na to a doufal, že na ně spadne klec sotva s tím začali, byť se tak rozhodně nestalo. Dobrý tah je také fakt, že celou dobu sledujete Stodolovi, nikoliv třeba policii, pátrání, nic. Ani samotné vraždy nevidíte, byť dle chrčení a zvuků víte, co šel ten „poslušný pes Jarda“ na povel paní zrovna dělat. Samotné činy přijdou až na konci při rekonstrukci vražd a film vás pak vyflusne, v plnym sále bylo ticho jak na funusu, což ještě umocní fakt, že film prostě skončí - titulky běží bez hudby, v tichu. Úplně se nehrnu vidět film znovu, ale zatím dojmem 4/5.


 
897505
[b]Duna[/b] Začnu jako mezulán -  až do úterka jsem neviděl jedničku. Neptejte se mě, minulo mě to u trailerů, pak jsem si říkal, jak to doženu a ... trvalo to „jen“ tři roky. A jak jsem teď viděl jedničku a za pár hodin dvojku, je to jako cestovkou si tam odletět, na jeden obří biják. První díl je moje chyba, i tomu muselo seknout velký plátno. A jak moc jsem se tomu bránil, tak celkem brzo si mě to omotalo a pozornost klesla leda v poslední fázi. Vidět to tehdy, bylo by to jako na konci druhýho Matrixu :). Nicméně, třeba tu běhá i někdo podobnej, tak dál už jen do mlhy [spoiler]- u obou filmů je vidět, jak to točí někdo přesně podle své vize. Jak kdyby dumal nad každým záběrem, což je u dvojky ještě citelnější. A je radost na to po zvukový i kamerový stránce koukat (včetně burácejícího Zimmera). Narážím hlavně na fakt, kolik stejně nebo více drahých velkých filmů za posledních pár let jsme tu měli a jak vizuálně je tohle jinde. Též platí pro oba díly, že casting je do puntíku precizní, nejde mi říct, že: „Herci super, až na tohodle/tuhle...“. Překvapilo mě u jedničky, že je tam Zendaya sotva pár minut. To snad jedině v rámci herců - potěší, že má někdo víc prostoru, než v jedničce (chemie mezi ústřední dvojicí super), ale někdo je dost ve zkratce a pak odklizen v mžiku (Bautista). Což by platilo i o Butlerovi - když si vezmu, jak nastoupí až v pozdější části stopáže, celkově jsem čekal, že tam bude mít daleko víc scén. Oproti jedničce má víc prostoru i Bardem, který je tu zároveň i s ohledem na reakce v sále, jako zástupce humoru (nevadilo mi to, i když jsem pak už jen čekal, že odněkud vykoukne taky John Cleese a zařve: „He's The Messiah!!!“). A jakkoliv přiznávám, doteď jsem ho moc nemusel, tak mě tady opravdu baví, jak hraje Chalamet (když se podíváte na začátek jedničky a to, co tady předvádí při burcování davu). [/spoiler]Ve výsledku - nebyl jsem v úplnym transu, že bych mluvil o filmu desetiletí apod., avšak přeju tomu každou zlatku, protože tohle byl přesně ten film kvůli kterýmu chce člověk do kina, aby to v kině zažil. Rezonuje to, rád se k tomu vrátím, zatím mám oba dva díly na 4/5 a těšim se, až kouknu na nějaký bonusy z natáčení. [b]Stodolovi[/b] Petr Hátle se před časem uvedl výbornou audio sérií „Pohřešovaná“ o skutečném případu zmizelé náctileté dívky na konci devadesátek (kdo jste neslyšel, je to mj. na Spotify, doporučuju). A myslím, že se s obdobným úspěchem uvedl i na poli filmovém. Už jen považuji za nelehký úkol natočit film o zlých lidech, aby na to člověka bavilo vlastně koukat (a že někoho takhle zákeřnýho a manipulativního jako postavu, kterou hraje Lenka Žáčková jsme tu už dlouho neměli). Ostatně, před x lety si spolu s Janem Hájkem už manžele zahráli, v „Kobrách a užovkách“ - tam on držel na pomyslnym řetězu ženu, co se chtěla chodit bavit. Tady se chce Dana taky „bavit“ ... možná je to i tím, že si dobu toho případu pamatuju jako dítě, kdy jsme se báli, jakmile se objevil někdo cizí na vísce, že někomu taky odpraví babičku nebo dědu. Atmosféricky tak film funguje „správně hnusně“, vesnici či bytovky, nechce se vám tam ani na skok zastavit, avšak berte na vědomí - budete sledovat atmosférický film jednoho zrůdně toxického vztahu (beru v potaz, že to pro někoho může být málo). U „Pohřešované“ jsem taky na začátku[spoiler] věděl, že to bohužel nedopadne dobře, ale v průběhu poslechu na to zapomněl a přál si happyend. A tady, když pozorujete to jednání a důvody vražd, taky jsem zapomněl, že to nedopadne dobře a umře několik nevinných starých lidí. Zapommněl jsem na to a doufal, že na ně spadne klec sotva s tím začali, byť se tak rozhodně nestalo. Dobrý tah je také fakt, že celou dobu sledujete Stodolovi, nikoliv třeba policii, pátrání, nic. Ani samotné vraždy nevidíte, byť dle chrčení a zvuků víte, co šel ten „poslušný pes Jarda“ na povel paní zrovna dělat. Samotné činy přijdou až na konci při rekonstrukci vražd a film vás pak vyflusne, v plnym sále bylo ticho jak na funusu, což ještě umocní fakt, že film prostě skončí - titulky běží bez hudby, v tichu.[/spoiler] Úplně se nehrnu vidět film znovu, ale zatím dojmem 4/5.  
6 0
reagovat

Hunger Games: Balada o ptácích a hadech

Mnohem lepší, než jsem čekal. Jsem hodně příjemně překvapený, jak to po příběhové stránce fungovalo. Režisér Francis Lawrence má s touto sérii velké zkušenosti a jeho řemeslná a přesná ruka je na filmu extrémně vidět. Lawrence s přehledem zvládá akční pasáže, umí pracovat s atmosférou a zvládá natočit všechny ty kýčovité a přepálené scény, tak aby byly alespoň zajímavé a působivé. Režisér zvládl dostat z herců dobré herecké výkony a hlavní herecká dvojice je dost sympatická. Tom Blyth to zahrál hodně dobře, zvláště ty části kdy intrikuje a využívá všechny okolo. Bohužel z mého pohledu nezvládl uhrát poslední třetinu, která na něj byla herecky příliš. Rachel Zegler si mě získal od první scény a je zde moc dobrá, a kdykoliv zpívá, tak jsem byl spokojený.

Film má opravdu delší stopáž a místy je dost znát, že příběh přešlapuje na místě. Tam, kde bych čekal, že se film a příběh budou věnovat postavám, tak se nic neděje, a pak se zbytečně vše uspěchá, aby se vytvořil nějaký konflikt pro poslední část dějství, která je z mého pohledu o dost horší, než to, co tomu předcházelo. Další problém, který film je ten, že je tu hodně moc postav, ale málo která dostane dostatek prostoru, aby nás zajímala, nebo jsme si k ní vytvořili nějaký vztah. Což, je prostě škoda, protože stopáž na to film má. Hunger Games: Balada o ptácích a hadech je dobrý a zábavný film. 7-7,5/10
897492
Mnohem lepší, než jsem čekal. Jsem hodně příjemně překvapený, jak to po příběhové stránce fungovalo. Režisér Francis Lawrence má s touto sérii velké zkušenosti a jeho řemeslná a přesná ruka je na filmu extrémně vidět. Lawrence s přehledem zvládá akční pasáže, umí pracovat s atmosférou a zvládá natočit všechny ty kýčovité a přepálené scény, tak aby byly alespoň zajímavé a působivé. Režisér zvládl dostat z herců dobré herecké výkony a hlavní herecká dvojice je dost sympatická. Tom Blyth to zahrál hodně dobře, zvláště ty části kdy intrikuje a využívá všechny okolo. Bohužel z mého pohledu nezvládl uhrát poslední třetinu, která na něj byla herecky příliš. Rachel Zegler si mě získal od první scény a je zde moc dobrá, a kdykoliv zpívá, tak jsem byl spokojený. Film má opravdu delší stopáž a místy je dost znát, že příběh přešlapuje na místě. Tam, kde bych čekal, že se film a příběh budou věnovat postavám, tak se nic neděje, a pak se zbytečně vše uspěchá, aby se vytvořil nějaký konflikt pro poslední část dějství, která je z mého pohledu o dost horší, než to, co tomu předcházelo. Další problém, který film je ten, že je tu hodně moc postav, ale málo která dostane dostatek prostoru, aby nás zajímala, nebo jsme si k ní vytvořili nějaký vztah. Což, je prostě škoda, protože stopáž na to film má. Hunger Games: Balada o ptácích a hadech je dobrý a zábavný film. [b]7-7,5/10[/b]
Hunger Games: Balada o ptácích a hadech
3 -1
reagovat

3 muži a nemluvně remake

897487
https://www.instagram.com/p/C4NFUJjOe-s/?igsh=cDdlcmpyNmYybzZh *:D**:+**:+**:+**:+*
3 muži a nemluvně remake
2 0
reagovat

Kosmonaut z Čech

Stále přemýšlím jestli jsem spokojený nebo rozpačitý. Kosmonaut z Čech je zajímavý a hluboký film, který má, co nabídnout, ale nedá to divákovi zadarmo. Velký problém je forma, kterou to říká, protože ta nesedne každému. Režisér Johan Renck má řemeslo v ruce, umí vykouzlit působivé záběry, scény a sekvence. Renck velmi hezky dokáže navodit tu správnou atmosféru, umí vystihnout osamělost a uvěřitelně pracuje s psychologií postav. Tohle všechno se povedlo velmi dobře, problém ale je, že to vede k banální pointě, která je na celém filmu tím nejslabším. Adam Sandler předvádí velmi dobrý a hezký výkon a moc se mi v této roli líbil. Carey Mulligan je skvělá herečka, ale taky by mohla hrát něco jiného, než jen zlomené, ztracené, nešťastné manželky/ženy. Paul Dano má moc hezký hlas a sedl mi tady. Film naznačí spoustu věcí, ale nikdy nejde do hloubky. A to je velká škoda, protože tu nějaká taková scéna chybí. Kosmonaut z Čech je zajímavý film, který není špatný, ale čekal jsem trochu více. 6,5-7/10
897484
Stále přemýšlím jestli jsem spokojený nebo rozpačitý. Kosmonaut z Čech je zajímavý a hluboký film, který má, co nabídnout, ale nedá to divákovi zadarmo. Velký problém je forma, kterou to říká, protože ta nesedne každému. Režisér Johan Renck má řemeslo v ruce, umí vykouzlit působivé záběry, scény a sekvence. Renck velmi hezky dokáže navodit tu správnou atmosféru, umí vystihnout osamělost a uvěřitelně pracuje s psychologií postav. Tohle všechno se povedlo velmi dobře, problém ale je, že to vede k banální pointě, která je na celém filmu tím nejslabším. Adam Sandler předvádí velmi dobrý a hezký výkon a moc se mi v této roli líbil. Carey Mulligan je skvělá herečka, ale taky by mohla hrát něco jiného, než jen zlomené, ztracené, nešťastné manželky/ženy. Paul Dano má moc hezký hlas a sedl mi tady. Film naznačí spoustu věcí, ale nikdy nejde do hloubky. A to je velká škoda, protože tu nějaká taková scéna chybí. Kosmonaut z Čech je zajímavý film, který není špatný, ale čekal jsem trochu více. [b]6,5-7/10[/b]
Kosmonaut z Čech
1 -1
reagovat

Duna

Se připravuju na dvojku a tak jsem si musel (a chtěl) poprvé od kina zopáknout jedničku.
Furt je to extrémně boží a takřka bezchybný, tak mě pls nevymínuskujte... Ale asi jsem přišel na to, co mi tam tak "vadí" - ta rychlá, studená, odemočnělá likvidace Atreidů a ta definitivnost toho :D Asi to zní divně, ale prostě jsem jakoby doufal, v nějakej "happy end". Že se aspoň chvíli ubrání. Že přiletí nějakej backup jejich armády...
Jasně, nečetl jsem to... Takže mi furt přijde divný, že se komplet vykořenili a fakt přesunuli prostě z planety na planetu a čau pipi...

No nic, jinak jsem si to zase dost užil a paradoxně možná víc, než v tom kině. I ten Hans mi asi tentorkát (i po těch pár posleších za ty roky) sedl mnohem víc...
A na tu dvojku se fakt teším.
897465
Se připravuju na dvojku a tak jsem si musel (a chtěl) poprvé od kina zopáknout jedničku. Furt je to extrémně boží a takřka bezchybný, tak mě pls nevymínuskujte... Ale asi jsem přišel na to, co mi tam tak "vadí" - ta rychlá, studená, odemočnělá likvidace Atreidů a ta definitivnost toho *:D* Asi to zní divně, ale prostě jsem jakoby doufal, v nějakej "happy end". Že se aspoň chvíli ubrání. Že přiletí nějakej backup jejich armády... Jasně, nečetl jsem to... Takže mi furt přijde divný, že se komplet vykořenili a fakt přesunuli prostě z planety na planetu a čau pipi... No nic, jinak jsem si to zase dost užil a paradoxně možná víc, než v tom kině. I ten Hans mi asi tentorkát (i po těch pár posleších za ty roky) sedl mnohem víc... A na tu dvojku se fakt teším.
Duna
9 0
reagovat

Vraždy podle abecedy (1992)

Viděno mnohokrát, ale pokaždé si tuhle detektivku rád zopakuji, i když znám rozuzlení. Skvěle napsané a zahrané. Neokouká se to. :+
897394
Viděno mnohokrát, ale pokaždé si tuhle detektivku rád zopakuji, i když znám rozuzlení. Skvěle napsané a zahrané. Neokouká se to. *:+*
Vraždy podle abecedy (1992)
1 -2
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se