Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuzní fórum FILMY

příspěvky 961 - 980 Napsat příspěvek

Novej Monte Christo

link

frantíci do toho šlapou. Další nová adaptace klasiky. :+:+

sakra co ten Fantomas ? Bude někdy ? 
897152
https://www.youtube.com/watch?v=UJPyF8i0y1U frantíci do toho šlapou. Další nová adaptace klasiky. *:+**:+* sakra co ten Fantomas ? Bude někdy ? 
Novej Monte Christo
5 0
reagují: HAL
reagovat
Zajtra je 4. výročie prvého prípadu covidu na Slovensku. Vzápätí začalo peklo. Jediné 2 slovenské celovečerné filmy na túto tému vznkli v našej produkcii. Jeden je dokument o prvom roku. Druhý satirický mockument odohrávajúci sa počas tretej vlny. Oba filmy si viete zadarmo pozrieť na linkoch nižšie.

link


link
897099
Zajtra je 4. výročie prvého prípadu covidu na Slovensku. Vzápätí začalo peklo. Jediné 2 slovenské celovečerné filmy na túto tému vznkli v našej produkcii. Jeden je dokument o prvom roku. Druhý satirický mockument odohrávajúci sa počas tretej vlny. Oba filmy si viete zadarmo pozrieť na linkoch nižšie. https://www.youtube.com/watch?v=-O2QL9jb1kA&t=1s&fbclid=IwAR0gRT3YmdEwM-my5P6xmoMlT-cGFTI0Sq40zeEubtM0thEYBxJp2IVSgzg [url=https://www.youtube.com/watch?v=ul_pUT7ijt4&fbclid=IwAR3ooUzjsbmqd5azGY7m8t9RFSrPVO84pKhs-76OcpTQRB_1d_TOFTKRJOI]https://www.youtube.com/watch?v=ul_pUT7ijt4[/url]
13 -1
reagovat

Bastard

Všichni máme rádi tyhle příběhy. Člověk kontra systém, píle a dobro kontra samolibost a zlo, a do určité míry i člověk kontra příroda. Nikolaj Arcel tak šlape do prověřených vod, ale plave v nich určitě schopně. Mads je jako vždy výtečný, a ukazuje, že hrát "pod povrchem" je jeho specialita. Není to žádný obrovský spektákl, ale výprava se určitě ve srovnání s ostatními historickými fláky neztratí, a i přesto, že konec je trochu přesládlý, a finální poselství a myšlenka je mírně kýčovitá, je to myšlenka, která vydrží i tisíc vyřčení, a divák určitě bude odcházet z kina spokojen. Chybička tak může být Arcelova opatrnost ohledně děje, kdy se zkušený Dán rozhodl z mustru "odvážný mládenec se snaží ovládnout místo, které si nárokuje zdejší mocný" opravdu co nejméně vybočovat, a film tak možná občas působí až zbytečně konzervativně a staromilsky. Není to ale na škodu, i tak se tvůrcům podařilo natočit příběh, který funguje jak po emocionální rovině, tak i jako seznámení se s dobýváním divokého Dánska.
8/10
897091
Všichni máme rádi tyhle příběhy. Člověk kontra systém, píle a dobro kontra samolibost a zlo, a do určité míry i člověk kontra příroda. Nikolaj Arcel tak šlape do prověřených vod, ale plave v nich určitě schopně. Mads je jako vždy výtečný, a ukazuje, že hrát "pod povrchem" je jeho specialita. Není to žádný obrovský spektákl, ale výprava se určitě ve srovnání s ostatními historickými fláky neztratí, a i přesto, že konec je trochu přesládlý, a finální poselství a myšlenka je mírně kýčovitá, je to myšlenka, která vydrží i tisíc vyřčení, a divák určitě bude odcházet z kina spokojen. Chybička tak může být Arcelova opatrnost ohledně děje, kdy se zkušený Dán rozhodl z mustru "odvážný mládenec se snaží ovládnout místo, které si nárokuje zdejší mocný" opravdu co nejméně vybočovat, a film tak možná občas působí až zbytečně konzervativně a staromilsky. Není to ale na škodu, i tak se tvůrcům podařilo natočit příběh, který funguje jak po emocionální rovině, tak i jako seznámení se s dobýváním divokého Dánska. [b]8/10[/b]
Bastard
3 0
reagovat
reaguje na: MKMZ
Dobre.
897014
Dobre.
897009
0 0
reagovat
reaguje na: MKMZ
Beztak nikdo nepozná rozdíl pokud nebude bílej. :D
897013
[spoiler]Beztak nikdo nepozná rozdíl pokud nebude bílej. [/spoiler]*:D*
897009
3 0
reagovat
reaguje na: MKMZ
myslim, ze by to mel vzit Sam Jackson, vypadaj podobne (deep cut joke)
897012
myslim, ze by to mel vzit Sam Jackson, vypadaj podobne (deep cut joke)
897009
1 0
reagovat
Weird: Al Yankovich story 6/10
Možná až zbytečně moc chytrá pseudo-biografie, která bohužel nikdy není tak vtipná, jak by člověk od Weirda čekal. Ve skupině lidí znalých textů tohoto génia a s podporou nějaké více či méně návykové látky to musí být supr. Akorát já takovou skupinu lidí neznám.

Aquaman: The Lost kingdom 6/10
Ve srovnani s Marvelovkama poslednich let je to stejne tupe, ale vizualne o tridu lepsi s par cool scenama a slusnou akcni strankou. Prekvapilo me, kolik tam nakonec bylo Amber.
897011
Weird: Al Yankovich story 6/10 Možná až zbytečně moc chytrá pseudo-biografie, která bohužel nikdy není tak vtipná, jak by člověk od Weirda čekal. Ve skupině lidí znalých textů tohoto génia a s podporou nějaké více či méně návykové látky to musí být supr. Akorát já takovou skupinu lidí neznám. Aquaman: The Lost kingdom 6/10 Ve srovnani s Marvelovkama poslednich let je to stejne tupe, ale vizualne o tridu lepsi s par cool scenama a slusnou akcni strankou. Prekvapilo me, kolik tam nakonec bylo Amber.
3 0
reagovat
reaguje na: MKMZ
SPOILER je mi to u prdele!
897010
SPOILER [spoiler]je mi to u prdele![/spoiler]
897009
13 0
reagovat

Avengers 5

————
SPOILER
————
Vypadá to, že Kang by mohl být opravdu přeobsazen.
————
SPOILER
————
897009
———— SPOILER ———— Vypadá to, že [spoiler]Kang by mohl být opravdu [url=https://comicbook.com/movies/news/marvel-mcu-kang-replacement-actor-colman-domingo-address-rumor/]přeobsazen[/url].[/spoiler] ———— SPOILER ————
Avengers 5
1 -6
reagují: Muel, DarkSith, speta.jr, Muf
reagovat
reaguje na: HAL
To je docela děsivé čtení. :D Jestli jen 6, tak to bych někdy dát mohl :) Že bych byl nalákaný se říct nedá, na takovou tématiku terroru musim mít náladu, ale zní to alespoň zajímavě. Já se na další promítání taky těším, ten vizuál je úžasný. 
897002
To je docela děsivé čtení. *:D* Jestli jen 6, tak to bych někdy dát mohl *:)* Že bych byl nalákaný se říct nedá, na takovou tématiku terroru musim mít náladu, ale zní to alespoň zajímavě. Já se na další promítání taky těším, ten vizuál je úžasný. 
897000
3 0
reagovat
reaguje na: House5
Já jdu znovu zítra a nemůžu se dočkat :)

Neboj, je to jen 6 knih, zbytek jsou navazující fanfikce od jiného autora :))
A s Paulem je to trochu složitější - nikdy není čistokrevně kladná ale ani záporná postava, djihad spustí a nechá plynout hlavně z neschopnosti/nemožnosti ovládat běsnění mas které dříve uvedl do pohybu, a díky jasnozřivosti vědomí si ještě horších alternativ... a zároveň vědomí vyššího cíle ke kterému lidstvo potřebuje dlouhodobě směřovat. Nejedná sobecky pro vlastní zisk. Z dalších knih - sobecky/zbaběle se právě těch vizí budoucnosti bojí a po tom masovém vraždění odmítne stát se tím vládcem o kterém ví že musí přijít, odmítne převzít další zodpovědnost... a tohle za něj pak udělá jeho syn, který se stane ultimátním diktátorem, na několik tisíc let.

Palův příběh je čistou alegorií na mesiáše vycházející z nějakým způsobem dobrých pohnutek, ale vedoucí lidi skrze fanatismus k tragedii, varování před slepým následováním vůdců. Ježíš i Hitler v jednom.
A byla tam (od Franka Herberta přiznaně) velká inspirace Lawrencem z Arábie, který jede v podstatě stejné schéma.
897000
Já jdu znovu zítra a nemůžu se dočkat *:)* Neboj, je to jen 6 knih, zbytek jsou navazující fanfikce od jiného autora *:))* A s Paulem je to trochu složitější - [spoiler]nikdy není čistokrevně kladná ale ani záporná postava, djihad spustí a nechá plynout hlavně z neschopnosti/nemožnosti ovládat běsnění mas které dříve uvedl do pohybu, a díky jasnozřivosti vědomí si ještě horších alternativ... a zároveň vědomí vyššího cíle ke kterému lidstvo potřebuje dlouhodobě směřovat. Nejedná sobecky pro vlastní zisk. Z dalších knih - sobecky/zbaběle se právě těch vizí budoucnosti bojí a po tom masovém vraždění odmítne stát se tím vládcem o kterém ví že musí přijít, odmítne převzít další zodpovědnost... a tohle za něj pak udělá jeho syn, který se stane ultimátním diktátorem, na několik tisíc let. Palův příběh je čistou alegorií na mesiáše vycházející z nějakým způsobem dobrých pohnutek, ale vedoucí lidi skrze fanatismus k tragedii, varování před slepým následováním vůdců. Ježíš i Hitler v jednom. A byla tam (od Franka Herberta přiznaně) velká inspirace Lawrencem z Arábie, který jede v podstatě stejné schéma.[/spoiler]
896998
6 0
reagují: House5
reagovat
reaguje na: House5
Ve skutečnosti to je ještě mnohem zamotanější a všechny hrůzy mají svůj důvod - zachránit samotnou existenci lidstva.
896999
Ve skutečnosti to je ještě mnohem zamotanější a všechny hrůzy mají svůj důvod - [spoiler]zachránit samotnou existenci lidstva.[/spoiler]
896998
0 0
reagovat

Duna 2 = 9/10

Tak to mám zasebou a příští týden znovu :+ Nejsem z toho teda odvařený jak většina internetu, že snad "film naší generace" "film dékady" atd, pod to bych se nepodepsal ale super na 9/10 to je. To záběrování bylo úžasný, hudba skvělá, humor na odlehčení nevadil (30 minut před promítáním jsem dokoukal jedničku a tam fakt nebylo ani stopy po humorném slově nebo gestu). Plynulo to rychleji než první díl, i ty emoce byly mnohem více cítit. Obsazení TOP, hlavně po dlouhé době jsem viděl zase Walkena a to mne potěšilo :) Jsem zvědavý na pondělní tržební článek, hodnocení, byť na csfd, je výš než jsem čekal.

Jinak, viděl jsem Lynchovu verzi a před pár lety poslechl audioknihu, plus tyto dva filmy a tím moje znalost universa Duny končí. A poněvadž má údajně 23 knih, tak se raději zeptám :D Paul je sice hlavní postava, ale žádný hrdina ? Z počáteční polohy vzdoru přechází do spravedlnosti aby skončil u touhy po moci, která vede k cílenému vyhlazování celých planet a civilizací z pozice vesmírného fanatického diktátora ? 
896998
Tak to mám zasebou a příští týden znovu *:+* Nejsem z toho teda odvařený jak většina internetu, že snad "film naší generace" "film dékady" atd, pod to bych se nepodepsal ale super na 9/10 to je. To záběrování bylo úžasný, hudba skvělá, humor na odlehčení nevadil (30 minut před promítáním jsem dokoukal jedničku a tam fakt nebylo ani stopy po humorném slově nebo gestu). Plynulo to rychleji než první díl, i ty emoce byly mnohem více cítit. Obsazení TOP, hlavně po dlouhé době jsem viděl zase Walkena a to mne potěšilo *:)* Jsem zvědavý na pondělní tržební článek, hodnocení, byť na csfd, je výš než jsem čekal. Jinak, viděl jsem Lynchovu verzi a před pár lety poslechl audioknihu, plus tyto dva filmy a tím moje znalost universa Duny končí. A poněvadž má údajně 23 knih, tak se raději zeptám *:D* Paul je sice hlavní postava, ale žádný hrdina ? Z počáteční polohy vzdoru přechází do spravedlnosti aby skončil u touhy po moci, která vede k cílenému vyhlazování celých planet a civilizací z pozice vesmírného fanatického diktátora ? 
Duna 2 = 9/10
1 -1
reagují: HAL, Barv666
reagovat
Ve Spasiteli je i jedna vedlejší postava navigátora Vesmírne gildy. Jsem zvědav jak ho vyobrazí v jeho zmutovanosti kořením, vzhledem k tomu, že v podstatě Villneuve vůbec neukázal je ani v podstatě jakoukoliv scénu, jak přesouvají ty vesmírné lodě prostorem.

V Lynchově Duně a v TV adaptaci z roku 2000 byli.
896963
Ve Spasiteli je i jedna vedlejší postava navigátora Vesmírne gildy. Jsem zvědav jak ho vyobrazí v jeho zmutovanosti kořením, vzhledem k tomu, že v podstatě Villneuve vůbec neukázal je ani v podstatě jakoukoliv scénu, jak přesouvají ty vesmírné lodě prostorem. V [url=https://www.youtube.com/watch?v=IR8tbNKxBhE]Lynchově[/url] Duně a v [url=https://www.youtube.com/watch?v=BYKtGILghZs]TV adaptaci[/url] z roku 2000 byli.
4 0
reagovat
reaguje na: the dark knight
A to si počkaj keď tam začnú vyzdvihovať Hitlera  :D Tuším Paul začne rozprávať o ňom ako o človeku, ktorý dokázal vyhladiť milióny. A Gurney sa počuduje, že to musel byť veľký bojovník. Paul mu iba povie, že vtedy sa bojovalo inak, alebo niečo v tom zmysle.
896961
A to si počkaj keď tam začnú vyzdvihovať [spoiler]Hitlera  *:D* Tuším Paul začne rozprávať o ňom ako o človeku, ktorý dokázal vyhladiť milióny. A Gurney sa počuduje, že to musel byť veľký bojovník. Paul mu iba povie, že vtedy sa bojovalo inak, alebo niečo v tom zmysle.[/spoiler]
896959
1 0
reagovat
reaguje na: the dark knight
Mě zajímá, jak moc se bude Villeneuve držet knihy. Hádám, že se bude muset tentokrát daleko víc odchýlit.
896960
Mě zajímá, jak moc se bude Villeneuve držet knihy. Hádám, že se bude muset tentokrát daleko víc odchýlit.
896959
4 0
reagovat
Právě čtu Spasitele Duny a jak tu MeaCulpa nedávno poznamenal, že Paul asi není úplně kladná postava, tak statistiky té svaté války jsou na začátku druhé knihy (dvanáct let po prvním díle):

"Podle umírněného odhadů jsem já zabil jednašedesát miliard, sterilizoval devadesát planet, úplně demoralizoval pět set dalších. Smetl jsem stoupence čtyřiceti náboženství, která existovala od -"

Plus se explicitně přirovnává k Čingischánovi a Hitlerovi. :D
896959
Právě čtu Spasitele Duny a jak tu MeaCulpa nedávno poznamenal, že Paul asi není úplně kladná postava, tak statistiky té svaté války jsou na začátku druhé knihy (dvanáct let po prvním díle): [spoiler][i]"Podle umírněného odhadů jsem já zabil jednašedesát miliard, sterilizoval devadesát planet, úplně demoralizoval pět set dalších. Smetl jsem stoupence čtyřiceti náboženství, která existovala od -"[/i] Plus se explicitně přirovnává k Čingischánovi a Hitlerovi. *:D*[/spoiler]
8 0
reagují: SHUTTER, holub109
reagovat
reaguje na: AndyKaufman
Ale já vim. Prostě tady se to sešlo nějak, že už mě fakt sere. Protože ty předchozí filmy (Gladiátor, Království...), tam je hrozně snadný na ty nepřesnosti nemyslet, tady prostě... prostě ten film není dost dobrej, abych to pominul. Třeba ten Slavkov - kdyby ta bitva fungovala jako jedna z nej bitev historie, tak mu tu hromadu sraček nejspíš prominu, ale ono to prostě působí jako banální přestřelka okresního formátu!
896957
Ale já vim. Prostě tady se to sešlo nějak, že už mě fakt sere. Protože ty předchozí filmy (Gladiátor, Království...), tam je hrozně snadný na ty nepřesnosti nemyslet, tady prostě... prostě ten film není dost dobrej, abych to pominul. Třeba ten Slavkov - kdyby ta bitva fungovala jako jedna z nej bitev historie, tak mu tu hromadu sraček nejspíš prominu, ale ono to prostě působí jako banální přestřelka okresního formátu!
896956
2 0
reagovat
reaguje na: Barv666
Vždyť on měl u zadku historickou přesnost už v Soupeřích a jak byli skvělí.
Sám se tím nikdy nějak netajil. 
896956
Vždyť on měl u zadku historickou přesnost už v Soupeřích a jak byli skvělí. Sám se tím nikdy nějak netajil. 
896954
3 0
reagují: Barv666
reagovat
reaguje na: HAL
Já s tím mám zrovna u Napoleona mnohem víc problém, protože tam je to už toho tak moc, že je to směšný. Ale snad ještě víc mi vadí ty jeho kecy k tomu. No a pokud lákali na DC verzi, což mi přišlo hodně chucpe, a ona nakonec kdo-ví jestli vůbec bude, tak je už je dablflusanec. 
896954
Já s tím mám zrovna u Napoleona mnohem víc problém, protože tam je to už toho tak moc, že je to směšný. Ale snad ještě víc mi vadí ty jeho kecy k tomu. No a pokud lákali na DC verzi, což mi přišlo hodně chucpe, a ona nakonec kdo-ví jestli vůbec bude, tak je už je dablflusanec. 
896953
1 0
reagují: AndyKaufman
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se