Na film jsem se dost těšil, jelikož trailery vypadaly velmi dobře a cítil jsem, že film bude mít hodně černého humoru. Režisér a scénárista Osgood Perkins je šikovný řemeslník a umí točit, což nám všem předvedl ve svém předchozím filmu. Bohužel s Opicí je to trochu složitější.
Perkins nám krásně ukazuje svou hravost, přepálenost a jistou absurditu osudu - místy jsem si vzpomněl na Nezvratný osud. Tady ty momenty jsou povedené, zábavné a dávají mi přesně to, co jsem od filmu chtěl. Pak je tu ale část s příběhem, nějakou psychologii, vývojem postav a tady film z mého pohledu lehce kulhá. Není to špatně natočené, má to své momenty, přesto mi to moc nesedlo a nějak jsem to hlavnímu hrdinovi nevěřil. A když, pak přijdou další a další zvraty, tak mě film ztrácel a místy jsem se nudil a jen jsem čekal na další brutální smrt.
Theo James nehraje vůbec špatně a celkem se mi jeho herecký projev líbil. Tatiana Maslany je parádní a krade si každou scénu pro sebe. Christian Convery odvedl moc dobrou práci a je v té dvojroli moc dobrý.
Film má skvělou kameru, výborný střih a parádní hudbu. Po audiovizuální stránce se film moc povedl. Osobně bych film zkrátil a udělal ho údernější a ještě více absurdnější. Opice je zábavná hororová jednohubka, od které jsem čekal trochu více. 5-6/10
Opice
|
reagovat
|

a vypadá to i že to bude možná překvapeni 
Ale to byl ještě větší pr*ser, jak ten hranej SF z 94.