Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuzní fórum FILMY

příspěvky 3461 - 3480 Napsat příspěvek
reaguje na: Kostěj
Feministická agitka už je i předloha a naprosto přiznaná. Ona to ještě vylepšila na úkor děje. Předchozí adaptace byly naopak více dějovější a hodnoty šly do pozadí. 
936303
Feministická agitka už je i předloha a naprosto přiznaná. Ona to ještě vylepšila na úkor děje. Předchozí adaptace byly naopak více dějovější a hodnoty šly do pozadí. 
936296
1 0
reagovat
reaguje na: hroubek
Taky jsem knihu nečetl, ale Louisa May Alcottová byla zapřísáhlá feministka, a v devadesátkové verzi se tyto témata také řeší (a to za mě ještě o třídu hůř, než v GG verzi), takže očekávám, že kniha v tomto možná bude i horší...
A ke Gerwig: jak Lady Bird, tak Malé ženy jsou neuvěřitelně citlivě zpracované filmy, a dávat je do jednoho vínku s Barbie mi přijde jako opravdu hnusná generalizace...
936299
Taky jsem knihu nečetl, ale Louisa May Alcottová byla zapřísáhlá feministka, a v devadesátkové verzi se tyto témata také řeší (a to za mě ještě o třídu hůř, než v GG verzi), takže očekávám, že kniha v tomto možná bude i horší... A ke Gerwig: jak Lady Bird, tak Malé ženy jsou neuvěřitelně citlivě zpracované filmy, a dávat je do jednoho vínku s Barbie mi přijde jako opravdu hnusná generalizace...
936298
3 0
reagovat
reaguje na: AndyKaufman
A nevycházejí Malé ženy z knižní předlohy, která je přesně tímhle stylem napsaná?? Fakt se ptám protože jsem knihu nečetl a nevím nakolik se Gerwig držela předlohy a na kolik jí modernizovala pro dnešní dobu a publikum. 
936298
A nevycházejí Malé ženy z knižní předlohy, která je přesně tímhle stylem napsaná?? Fakt se ptám protože jsem knihu nečetl a nevím nakolik se Gerwig držela předlohy a na kolik jí modernizovala pro dnešní dobu a publikum. 
936284
0 0
reagují: Leefko
reagovat
Já bych k tomu za sebe jenom poznamenal, že jestli jsou Malé ženy od GG feministická agitka, tak teda velice vkusná a neurážející, a to jsem na takový věci docela cíťa (mírně řečeno) ?)
936296
Já bych k tomu za sebe jenom poznamenal, že jestli jsou Malé ženy od GG feministická agitka, tak teda velice vkusná a neurážející, a to jsem na takový věci docela cíťa (mírně řečeno) *?)*
3 0
reagují: AndyKaufman
reagovat
Andy has used reason based argument on Disk.
It's not very effective...
936289
[b]Andy [/b]has used [i]reason based argument[/i] on [b]Disk[/b]. It's not very effective...
936284
15 0
reagovat
Tony, prosím tě, odkud víš, kdo bude hrát jednotlivé postavy? Zase máš předsudky. Nejprve vznikne Čarodějův synovec, který se filmového zpracování ještě nedočkal (ani v onom televizním seriálu od BBC z 80. let). Tudíž tvoje předjímání (mimochodem hodně trapné) je s prominutím úplně mimo. Ano, může to dopadnout všelijak, může to schytat hejty ze všech stran, ale dokud nebude k vidění aspoň teaser, těžko si lze dělat obrázek dopředu. Pro Gretu Gerwig je Narnie velkou výzvou, když ji s tím Netflix oslovil. Každopádně Narnie musí oslovit současného diváka, nikoli nějakého staromilce s mentalitou 50. let, kdy C. S. Lewis tu sérii psal - dnes je euroamerická společnost úplně jinde. Já osobně se na Narnii upřímně těším.

A jinak není problém, že Greta Gerwig točí filmy s feministickým podtónem - viz Barbie, která vydělala obrovské peníze, tuším dokonce miliardu dolarů. Je samozřejmě pravdou, že jí pomohla neplánovaná kampaň Barbenheimer, ale klidně se může přihodit něco podobného, zvláště poté, co si Gerwig vyjednala speciální uvedení v IMAXu. Ten tvůj většinový pesimismus a předsudky jsou absolutně neopodstatněné. 
936287
Tony, prosím tě, odkud víš, kdo bude hrát jednotlivé postavy? Zase máš předsudky. Nejprve vznikne Čarodějův synovec, který se filmového zpracování ještě nedočkal (ani v onom televizním seriálu od BBC z 80. let). Tudíž tvoje předjímání (mimochodem hodně trapné) je s prominutím úplně mimo. Ano, může to dopadnout všelijak, může to schytat hejty ze všech stran, ale dokud nebude k vidění aspoň teaser, těžko si lze dělat obrázek dopředu. Pro Gretu Gerwig je Narnie velkou výzvou, když ji s tím Netflix oslovil. Každopádně Narnie musí oslovit současného diváka, nikoli nějakého staromilce s mentalitou 50. let, kdy C. S. Lewis tu sérii psal - dnes je euroamerická společnost úplně jinde. Já osobně se na Narnii upřímně těším. A jinak není problém, že Greta Gerwig točí filmy s feministickým podtónem - viz Barbie, která vydělala obrovské peníze, tuším dokonce miliardu dolarů. Je samozřejmě pravdou, že jí pomohla neplánovaná kampaň Barbenheimer, ale klidně se může přihodit něco podobného, zvláště poté, co si Gerwig vyjednala speciální uvedení v IMAXu. Ten tvůj většinový pesimismus a předsudky jsou absolutně neopodstatněné. 
936284
1 -9
reagují: DarkSith
reagovat
reaguje na: Disketa1
Nevšiml jsem si, že bych někde psal, že je to špatně. Jen jsem se ohradil vůči tomu, že by to byla nenásilná agitka. To je blbost na kvadrát. 

Woke je uplně normální termín popisují aktivismus proti nerovnosti ve společnosti. Ano, v dnešní době vnímaný pejorativně. Po právu. A Greta Gerwig točí woke agitky. Můžeš si dát klidně ruce před oči, říkat nahlas lalalalala a tvářit se, že to neexistuje, jestli chceš. Barbie, Lady Bird i Malé ženy byly woke feministické agitky. Nikdy nenatočila ani vzdáleně nic křesťanského, pohádkového, fantasy, konzervativního. Narnia je křesťanská, pohádková , fantasy, konzervativní agitka. Z dnešního pohledu jsou tam přímé protiklady. Všechny tři její filmy rozbíjí zažité pořádky a konzervativní vidění světa nebo tehdejší doby. Narnia to naopak chválí a upevňuje ty hodnoty. Vzájemně to je velmi nekompatibilní. A spojit to filmařsky? Good luck with that. Já se budu smát hrozně nahlas, až bude hrát pana Tumnuse černoch a z Lucinky udělají lesbu. Bílá královna bude jenom zneuznaná a Aslan machistické hovado.  Ve skutečnosti se na to dost těším. 
Vybruslit se z toho dá jeno přehnanou skoroparodií, kterou budou křesťané brát za hrozně super a zbytek z ní bude mít srandu. Jenže na to filmařsky nemá. V Barbie musela mít všechny metafory přímo na dělohu a třikrát je zopakovat ze všech úhlů, aby to pochopil i naprostý imbecil. Ona podle mne nenatočí něco jako Hvězdnou Pěchotu nebo Volný pád, aby byl spokojený ten kdo to pochopí i člověk co si sedí na vedení a William Foster je podle něj hrdina. 
936284
Nevšiml jsem si, že bych někde psal, že je to špatně. Jen jsem se ohradil vůči tomu, že by to byla nenásilná agitka. To je blbost na kvadrát.  Woke je uplně normální termín popisují aktivismus proti nerovnosti ve společnosti. Ano, v dnešní době vnímaný pejorativně. Po právu. A Greta Gerwig točí woke agitky. Můžeš si dát klidně ruce před oči, říkat nahlas lalalalala a tvářit se, že to neexistuje, jestli chceš. Barbie, Lady Bird i Malé ženy byly woke feministické agitky. Nikdy nenatočila ani vzdáleně nic křesťanského, pohádkového, fantasy, konzervativního. Narnia je křesťanská, pohádková , fantasy, konzervativní agitka. Z dnešního pohledu jsou tam přímé protiklady. Všechny tři její filmy rozbíjí zažité pořádky a konzervativní vidění světa nebo tehdejší doby. Narnia to naopak chválí a upevňuje ty hodnoty. Vzájemně to je velmi nekompatibilní. A spojit to filmařsky? Good luck with that. Já se budu smát hrozně nahlas, až bude hrát pana Tumnuse černoch a z Lucinky udělají lesbu. Bílá královna bude jenom zneuznaná a Aslan machistické hovado.  Ve skutečnosti se na to dost těším.  Vybruslit se z toho dá jeno přehnanou skoroparodií, kterou budou křesťané brát za hrozně super a zbytek z ní bude mít srandu. Jenže na to filmařsky nemá. V Barbie musela mít všechny metafory přímo na dělohu a třikrát je zopakovat ze všech úhlů, aby to pochopil i naprostý imbecil. Ona podle mne nenatočí něco jako Hvězdnou Pěchotu nebo Volný pád, aby byl spokojený ten kdo to pochopí i člověk co si sedí na vedení a William Foster je podle něj hrdina. 
936260
6 0
reagují: hroubek, Gonzi, Disketa1
reagovat
Zkus si ten Tonyho koment přečíst ještě jednou a zjistíš, že woke a křesťanství staví do opozice a říká tím vlastně úplně to samé, co ty.?)
936281
Zkus si ten Tonyho koment přečíst ještě jednou a zjistíš, že woke a křesťanství staví do opozice a říká tím vlastně úplně to samé, co ty.*?)*
936260
5 0
reagovat
 "Být křesťanem opravdu neznamená šířit nenávist. To dělají jenom lidé, kteří čtou Písmo doslova a pomíjejí jakékoli dobové souvislosti a historický vývoj."

Tesať do kameňa a zavesiť nad dvere každého kostola. 

Na margo kresťanstva vo filmografii mojou obľúbenou biblickou adaptáciou je Jesus Christ Superstar. Už ten nápad zamerať sa viac na postavu Judáša, spracovať jeho vnútorný konflikt a v závere ho nechať odspievať "Titulnú skladbu", je proste neskutočná  pecka.   :+
936268
 "Být křesťanem opravdu neznamená šířit nenávist. To dělají jenom lidé, kteří čtou Písmo doslova a pomíjejí jakékoli dobové souvislosti a historický vývoj." Tesať do kameňa a zavesiť nad dvere každého kostola.  Na margo kresťanstva vo filmografii mojou obľúbenou biblickou adaptáciou je Jesus Christ Superstar. Už ten nápad zamerať sa viac na postavu Judáša, spracovať jeho vnútorný konflikt a v závere ho nechať odspievať "Titulnú skladbu", je proste neskutočná  [url=https://www.youtube.com/watch?v=NGcIvK7f77o]pecka.  [/url] *:+*
936260
3 0
reagovat
A co je špatného na tom, že se dětem a dospívajícím na základě fantasy díla srozumitelnou formou ukazují základy křesťanství? Když jsem před dvaceti lety viděl první film v kině, tak to bylo pro mě super, protože záběry z Českého Švýcarska a záběr na Pravčickou bránu. Ač jsem tenkrát nebyl křesťanem, díky znalostem (převyprávěné biblické příběhy jsem měl rád už od dětství, na to nepotřebuješ víru) jsem věděl, co všechno znamená, a neměl jsem s tím žádný problém. Po konverzi jsem si posháněl všechny tři filmy na BD a jsou to opravdu skvělé pecky. 

Pokud jde o novou seriálovou adaptaci, zapomínáš, že se na tom podílí Netflix a režíruje to Greta Gerwig a začne se od začátku, tedy Čarodějovým synovcem. Ať už bude koncept netflixovské Narnie jakýkoli, určitě nebude mít nějaké ultrakonzervativní vyznění jako cokoli od studia Angel. A buď prosím té dobroty a nepoužívej to slovo "woke", protože je to absolutní nesmysl. Být křesťanem opravdu neznamená šířit nenávist. To dělají jenom lidé, kteří čtou Písmo doslova a pomíjejí jakékoli dobové souvislosti a historický vývoj. 
936260
A co je špatného na tom, že se dětem a dospívajícím na základě fantasy díla srozumitelnou formou ukazují základy křesťanství? Když jsem před dvaceti lety viděl první film v kině, tak to bylo pro mě super, protože záběry z Českého Švýcarska a záběr na Pravčickou bránu. Ač jsem tenkrát nebyl křesťanem, díky znalostem (převyprávěné biblické příběhy jsem měl rád už od dětství, na to nepotřebuješ víru) jsem věděl, co všechno znamená, a neměl jsem s tím žádný problém. Po konverzi jsem si posháněl všechny tři filmy na BD a jsou to opravdu skvělé pecky.  Pokud jde o novou seriálovou adaptaci, zapomínáš, že se na tom podílí Netflix a režíruje to Greta Gerwig a začne se od začátku, tedy Čarodějovým synovcem. Ať už bude koncept netflixovské Narnie jakýkoli, určitě nebude mít nějaké ultrakonzervativní vyznění jako cokoli od studia Angel. A buď prosím té dobroty a nepoužívej to slovo "woke", protože je to absolutní nesmysl. Být křesťanem opravdu neznamená šířit nenávist. To dělají jenom lidé, kteří čtou Písmo doslova a pomíjejí jakékoli dobové souvislosti a historický vývoj. 
936233
0 -3
reagují: AndyKaufman, KARLOS, Tyller
reagovat

Francouzský víkend

Dal jsem si pauzu od anime (holky bojující s démony, a kozaté japonky) a dal jsem si trochu té Francie.

Ve jménu cti
Něco chlapské cti, trochu ženské emancipace a spousta skvělých soubojů, u kterých se fakt museli pořádně zapotit. Hodně mě tohle komorní drama bavilo a hezky to utíkalo. Skvělá scéna byla zvukové doplnění válečné vřavy s pohledem na obraz a vzpomínkami na válečné traumata.
8/10

Ty krávo!
Obsazování neherců je někdy skvělé (zdravím Kneecap a spoustu starých českých filmů), tady se to opět povedlo. Je to takový ten klasický obyčejný a drsný film (mé oblíbené slice of life) z farmářského prostředí. Osobní drama a peripetie, které pobaví a výkony herců překvapí. 
8/10
936244
Dal jsem si pauzu od anime ([url=https://youtu.be/uHzN2nvSeoU?si=yZGOVYuJI4d-pF9W]holky bojující s démony[/url], a [url=https://youtu.be/LwjKrqySGqc?si=uIdPnKucbi8wd0H9]kozaté japonky[/url]) a dal jsem si trochu té Francie. [b]Ve jménu cti [/b]Něco chlapské cti, trochu ženské emancipace a spousta skvělých soubojů, u kterých se fakt museli pořádně zapotit. Hodně mě tohle komorní drama bavilo a hezky to utíkalo. Skvělá scéna byla [spoiler]zvukové doplnění válečné vřavy s pohledem na obraz a vzpomínkami na válečné traumata[/spoiler]. 8/10 [b]Ty krávo![/b] Obsazování neherců je někdy skvělé (zdravím Kneecap a spoustu starých českých filmů), tady se to opět povedlo. Je to takový ten klasický obyčejný a drsný film (mé oblíbené slice of life) z farmářského prostředí. Osobní drama a peripetie, které pobaví a výkony herců překvapí.  8/10
Francouzský víkend
1 0
reagovat
Pak tam máš Svatého Petra, který se jmenuje Petr, aby to jo nikomu neuniklo. Ukázkový Jidáš, Satan, zakázané ovoce. Děti tam nazývají syny a dcerami Adama a Evy. Kdybych byl věřící asi tam toho najdu víc.

Jako...

Ale nová adaptace bude maximálně vtipná, jestli se to bude potlačovat na úkor nějakých woke hodnot. Ale třeba z toho vznikne nepochopený mišmaš. Spoustu filmů jako Volný pád lidi nepochopí jako kritiku.
936233
Pak tam máš Svatého Petra, který se jmenuje Petr, aby to jo nikomu neuniklo. Ukázkový Jidáš, Satan, zakázané ovoce. Děti tam nazývají syny a dcerami Adama a Evy. Kdybych byl věřící asi tam toho najdu víc. Jako... Ale nová adaptace bude maximálně vtipná, jestli se to bude potlačovat na úkor nějakých woke hodnot. Ale třeba z toho vznikne nepochopený mišmaš. Spoustu filmů jako Volný pád lidi nepochopí jako kritiku.
936189
3 0
reagují: Disketa1
reagovat
No ano, Aslan je opravdu Ježíš Kristus a vůbec s tím nemám žádný problém. :)
936189
No ano, Aslan je opravdu Ježíš Kristus a vůbec s tím nemám žádný problém. *:)*
936187
0 0
reagovat
Ty jo. Já jsem fanda obojího. Jen fakt není agitka v Narnii nenásilně. Lewis sám tvrdí, že Aslan je Ježíš Kristus. Tolkien naopak podobenství k válce a náboženství odmítal.
936187
Ty jo. Já jsem fanda obojího. Jen fakt není agitka v Narnii nenásilně. Lewis sám tvrdí, že Aslan je Ježíš Kristus. Tolkien naopak podobenství k válce a náboženství odmítal.
936183
3 0
reagovat
reaguje na: kristian.nguyen
Celá trilogie Letopisů Narnie, která vznikla před dvaceti lety, je absolutně skvělá. Ostatně C. S. Lewis se přátelil s Tolkienem a oba autoři svou víru do svého díla nenásilně promítli. To se promítlo i do obou filmových adaptací a prostě to tam patří. Pokud by tam křesťanská rovina byla eliminovaná, tak by ty filmy byly o hodně ochuzeny. 

Máří Magdalena je skvělý film a pouštím si ho každý rok, pokaždé je pro mě duchovním obohacením. 

Ještě můžu doporučit čtyřdílnou minisérii Franka Zeffirelliho Ježíš Nazaretský, kterou režisér Romea a Julie natočil v 70. letech a hrajou v ní největší filmové hvězdy té doby, dokonce i ty nejmenší role. Michael York jako Jan Křtitel je tu fantastický. :+

Mel Gibson je přesnou ukázkou náboženského fundamentalismu a absolutního nepochopení celého evangelia a Ježíšova poselství. Podle toho to jeho Umučení Krista vypadá. Ostatně stačí si připomenout jeho nedávný rozhovor tuším o očkování a zjistíš, že se nikdy nepoučil. 
936183
Celá trilogie Letopisů Narnie, která vznikla před dvaceti lety, je absolutně skvělá. Ostatně C. S. Lewis se přátelil s Tolkienem a oba autoři svou víru do svého díla nenásilně promítli. To se promítlo i do obou filmových adaptací a prostě to tam patří. Pokud by tam křesťanská rovina byla eliminovaná, tak by ty filmy byly o hodně ochuzeny.  Máří Magdalena je skvělý film a pouštím si ho každý rok, pokaždé je pro mě duchovním obohacením.  Ještě můžu doporučit čtyřdílnou minisérii Franka Zeffirelliho Ježíš Nazaretský, kterou režisér Romea a Julie natočil v 70. letech a hrajou v ní největší filmové hvězdy té doby, dokonce i ty nejmenší role. Michael York jako Jan Křtitel je tu fantastický. *:+* Mel Gibson je přesnou ukázkou náboženského fundamentalismu a absolutního nepochopení celého evangelia a Ježíšova poselství. Podle toho to jeho Umučení Krista vypadá. Ostatně stačí si připomenout jeho nedávný rozhovor tuším o očkování a zjistíš, že se nikdy nepoučil. 
936182
0 0
reagovat
reaguje na: connor
U Letopisu Narnie to většinou nikomu nevadí , takže těžko říct, mě se tenkrát líbila ta Maří Magdalena s Phoenixem a Mara jak to bylo takové reálnější. Umučeni teda vůbec, nejsem moc na Sado. Přitom chápu záměr Mela a jeho režii mám rad ( Apocalypto, Hicksaw Ridge..) 
936182
U Letopisu Narnie to většinou nikomu nevadí , takže těžko říct, mě se tenkrát líbila ta Maří Magdalena s Phoenixem a Mara jak to bylo takové reálnější. Umučeni teda vůbec, nejsem moc na Sado. Přitom chápu záměr Mela a jeho režii mám rad ( Apocalypto, Hicksaw Ridge..) 
936173
1 0
reagovat
Jinak pro některé ateisty (na mysl přichází třeba nechvalně proslulí členové r/atheism) je primitivní křesťanská agitka cokoliv, co se třeba jen otře o křesťanství nebo má prostě nějaké křesťanské myšlenky či témata. Takoví lidé jsou na tom úplně stejně jako jakýkoliv fundamentalisté jakékoliv ideologie či náboženství. 
936173
Jinak pro některé ateisty (na mysl přichází třeba nechvalně proslulí členové r/atheism) je primitivní křesťanská agitka cokoliv, co se třeba jen otře o křesťanství nebo má prostě nějaké křesťanské myšlenky či témata. Takoví lidé jsou na tom úplně stejně jako jakýkoliv fundamentalisté jakékoliv ideologie či náboženství. 
3 -2
reagují: kristian.nguyen
reagovat

Nejkrásnější hádanka (2008)

Pohádka, která před dnešním divákem obstojí úplně v pohodě. Má spád, pořád se v ní něco děje a já se upřímně bavil. Jan Dolanský a Veronika Khek Kubařová jsou sympatičtí až na půdu. Je to sice přesvětlený kýč až na půdu, ale v tomto případě to nijak nevadí. Zdeněk Troška si tady na nic nehraje a natočil slušně propojenou adaptaci hned dvou Drdových pohádek. Velké plus za rozkošně vyhlížejícího Jana Dolanského, na casting mladých hrdinů měl Troška většinou šťastnou ruku.
936172
Pohádka, která před dnešním divákem obstojí úplně v pohodě. Má spád, pořád se v ní něco děje a já se upřímně bavil. Jan Dolanský a Veronika Khek Kubařová jsou sympatičtí až na půdu. Je to sice přesvětlený kýč až na půdu, ale v tomto případě to nijak nevadí. Zdeněk Troška si tady na nic nehraje a natočil slušně propojenou adaptaci hned dvou Drdových pohádek. Velké plus za rozkošně vyhlížejícího Jana Dolanského, na casting mladých hrdinů měl Troška většinou šťastnou ruku.
Nejkrásnější hádanka (2008)
1 0
reagovat
reaguje na: Memphis
Myslí tím to, že je zrovna na dovolené v Izraeli/Jeruzalémě. Psal to v herní diskuzi. 
936171
Myslí tím to, že je zrovna na dovolené v Izraeli/Jeruzalémě. Psal to v herní diskuzi. 
936168
4 0
reagovat
reaguje na: HAL
Mě by zajímalo, co myslíš tím "tour de Ježíš irl." 
936168
Mě by zajímalo, co myslíš tím "tour de Ježíš irl." 
936166
0 0
reagují: connor
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2025.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se