Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuzní fórum FILMY

příspěvky 2361 - 2380 Napsat příspěvek

Animezone - Mononoke

Minulý rok jsem tu spamoval s Mononoke – Film: Fantom v dešti a též jsem vyzdvihoval i seriál. Nyní po půlroce čekání jsme dostali druhý díl Mononoke – Film: Kapitola druhá: Popely hněvu a musím opět tohle psychedelické audiovizuální dílo pochválit.
Má to spoustu výhod:
-nedradiční na pohled krásnou animaci
-akci se super hudbou
-je to překvapivě krátké (74 minut)
-není třeba vidět seriál či předchozí díly

Takže je to taková fajn jednohubka na eNku. 

Jen teda bych chtěl trošku víc napětí a překvapení v tomhle světě intrik. No uvidíme co přinese třetí díl 8).
952065
Minulý rok jsem tu spamoval s [b]Mononoke – Film: Fantom v dešti [/b]a též jsem vyzdvihoval i seriál. Nyní po půlroce čekání jsme dostali druhý díl [b]Mononoke – Film: Kapitola druhá: Popely hněvu[/b] a musím opět tohle psychedelické audiovizuální dílo pochválit. Má to spoustu výhod: -nedradiční na pohled krásnou animaci -akci se super hudbou -je to překvapivě krátké (74 minut) -není třeba vidět seriál či předchozí díly Takže je to taková fajn jednohubka na eNku.  Jen teda bych chtěl trošku víc napětí a překvapení v tomhle světě intrik. No uvidíme co přinese třetí díl *8)*.
Animezone - Mononoke
1 0
reagovat
reaguje na: departed
Geniální věc. O to víc mě s*re, že tyhle staré kousky jsou většinou na našich streamovacích službách nedohledatelné. Mile rád bych si platil za knihovnu starých klasik hezky na streamu (a bez toho, abych musel přes VPN na americké HBO MAX do Criterion Collection.)
951929
Geniální věc. O to víc mě s*re, že tyhle staré kousky jsou většinou na našich streamovacích službách nedohledatelné. Mile rád bych si platil za knihovnu starých klasik hezky na streamu (a bez toho, abych musel přes VPN na americké HBO MAX do Criterion Collection.)
951907
9 0
reagovat
Sidney Lumet byl božan. Ale obecně, ve 40s a 50s dokázali v Hollywoodu psát dialogy ostré jak břitva o jakých se dnešním scénáristům ani nesní.
Dnes s nimi drží krok leda Aaron Sorkin (už si od posledního filmu dává dost načas...), jinak snad nikdo, každý rok tehdy bylo víc skvěle napsaných filmů než teď je za dekádu.
951914
Sidney Lumet byl božan. Ale obecně, ve 40s a 50s dokázali v Hollywoodu psát dialogy ostré jak břitva o jakých se dnešním scénáristům ani nesní. Dnes s nimi drží krok leda Aaron Sorkin (už si od posledního filmu dává dost načas...), jinak snad nikdo, každý rok tehdy bylo víc skvěle napsaných filmů než teď je za dekádu.
951907
5 0
reagovat
A teď si představ, žes ten film poprvé v životě viděl před pár lety na Filmovce na velkém plátně a neskutečně sis tuhle geniální konverzačku užil. :+

Buď jako Disk: jezdi na Filmovku a tyhle poklady uvidíš v nejlepší kvalitě na velkém plátně. 8)
951909
A teď si představ, žes ten film poprvé v životě viděl před pár lety na Filmovce na velkém plátně a neskutečně sis tuhle geniální konverzačku užil. *:+* Buď jako Disk: jezdi na Filmovku a tyhle poklady uvidíš v nejlepší kvalitě na velkém plátně. *8)*
951907
0 0
reagovat

12 Angry Men (1957)

Představ si, že žiješ v roce 2025, kde kinematografie trpí na přesycený trh filmových hoven od velkých streamovacích služeb, které se navzájem předhání v tom, kdo natočí víc sraček ...  a pak se koukneš na film z padesátýho sedmýho, protože doháníš resty, a uvědomíš si, že jsi viděl jedno z nejlepších konverzačních dramat všetkých čas. To je teprve pocit, co? 🥲
951907
Představ si, že žiješ v roce 2025, kde kinematografie trpí na přesycený trh filmových hoven od velkých streamovacích služeb, které se navzájem předhání v tom, kdo natočí víc sraček ...  a pak se koukneš na film z padesátýho sedmýho, protože doháníš resty, a uvědomíš si, že jsi viděl jedno z nejlepších konverzačních dramat všetkých čas. To je teprve pocit, co? 🥲
12 Angry Men (1957)
20 0
reagovat

Weapons 9/10

Asi dvacet minut po skončení filmu jsem přemýšlel, co o něm vlastně napsat. Nakonec si myslím, že na něco komplexnějšího to bude chtít druhé podívání, protože ten zážitek má v sobě vrstvy, které si zaslouží rozebrat s odstupem. Teď se ale zmůžu jen na prosté: chtěl jsem vstát a tleskat.Hvězdu dolů dávám jen za obligátní vysvětlovačku v určitém stylu, kterou prostě nemám rád. Zároveň uznávám, že v rámci zvoleného způsobu vyprávění to tady dává smysl a slouží tomu, aby si divák mohl dát vše dohromady. Přesto mi přišlo, že předtím si tvůrci vystačili s chytrým střihem a naznačováním, a najednou byli až příliš doslovní. Trochu škoda, protože jinak bych tomu dal čisté maximum.
951871
Asi dvacet minut po skončení filmu jsem přemýšlel, co o něm vlastně napsat. Nakonec si myslím, že na něco komplexnějšího to bude chtít druhé podívání, protože ten zážitek má v sobě vrstvy, které si zaslouží rozebrat s odstupem. Teď se ale zmůžu jen na prosté: chtěl jsem vstát a tleskat.Hvězdu dolů dávám jen za obligátní vysvětlovačku v určitém stylu, kterou prostě nemám rád. Zároveň uznávám, že v rámci zvoleného způsobu vyprávění to tady dává smysl a slouží tomu, aby si divák mohl dát vše dohromady. Přesto mi přišlo, že předtím si tvůrci vystačili s chytrým střihem a naznačováním, a najednou byli až příliš doslovní. Trochu škoda, protože jinak bych tomu dal čisté maximum.
Weapons 9/10
4 0
reagovat
reaguje na: connor
Plus by se měli objevit nějaké postavy z filmu.
951868
Plus by se měli objevit nějaké postavy z filmu.
951866
1 0
reagovat

Weapons 9/10

To fungovalo na všech úrovních! Nejlepší horrorová věc, co jsem letos viděl!
951867
To fungovalo na všech úrovních! Nejlepší horrorová věc, co jsem letos viděl!
Weapons 9/10
2 0
reagovat
reaguje na: Ex-SOLDIER
Hm... Takže zřejmě chtějí, aby se co nejvíc lidí podívalo na Supermana ještě před začátkem druhé sezony Peacemakera. Možná i kvůli tomu, že Gunn myslím říkal, že v Peacemakerovi bude naznačena/prozrazena hlavní zápletka "Gods and Monsters".
951866
Hm... Takže zřejmě chtějí, aby se co nejvíc lidí podívalo na Supermana ještě před začátkem druhé sezony Peacemakera. Možná i kvůli tomu, že Gunn myslím říkal, že v Peacemakerovi bude naznačena/prozrazena hlavní zápletka "Gods and Monsters".
951861
3 0
reagují: Ex-SOLDIER
reagovat
reaguje na: (=LIFTY=)
19. srpna, jestli se nepletu, takže za týden.:)
951864
19. srpna, jestli se nepletu, takže za týden.*:)*
951863
0 0
reagovat
reaguje na: Ex-SOLDIER
A Tom Cruise pořád nic, on to má nějak pošéfované?
951863
A Tom Cruise pořád nic, on to má nějak pošéfované?
951861
0 0
reagují: Ex-SOLDIER
reagovat
reaguje na: Ravenous
Země policajtu byla fajn a neutratil se mezi tens špičkama herců co sním hráli 
951862
Země policajtu byla fajn a neutratil se mezi tens špičkama herců co sním hráli 
951854
4 0
reagovat
SUPERMAN arrives on digital this Friday, and on 4K UHD and Blu-ray on September 23.

Tak ten rumor o 15. srpnu byl pravdivý.:D 
951861
SUPERMAN arrives on digital this Friday, and on 4K UHD and Blu-ray on September 23. Tak ten rumor o 15. srpnu byl pravdivý.*:D* 
5 0
reagují: connor, (=LIFTY=)
reagovat
reaguje na: HAL
Ak by bolo charizmaticke, co Centaneo nie je
951857
Ak by bolo charizmaticke, co Centaneo nie je
951856
2 0
reagovat
Když to natočí jako béčkovou rubanici ve Vietnamu (a jak jinak taky prequel Ramba pojmout), tak to i herecké dřevo může v pohodě zvládnout.
951856
Když to natočí jako béčkovou rubanici ve Vietnamu (a jak jinak taky prequel Ramba pojmout), tak to i herecké dřevo může v pohodě zvládnout.
0 0
reagují: Ravenous
reagovat
reaguje na: Leefko
Stallone je uplne ok herec, a ma aj oscarove polohy. Sice tak 2-3, ale ma. Centineo je drevo bez charizmy.
951854
Stallone je uplne ok herec, a ma aj oscarove polohy. Sice tak 2-3, ale ma. Centineo je drevo bez charizmy.
951848
7 0
reagují: kristian.nguyen
reagovat
reaguje na: AndyKaufman
Horší herec než Stallone nebude:D
951848
Horší herec než Stallone nebude*:D*
951847
0 0
reagují: Ravenous
reagovat
Natočí se prequel Ramba. Bude ho hrát Noah Centineo. Bude na něj hale, ale podle mne úplně v pohodě volba. 
951847
Natočí se prequel Ramba. Bude ho hrát Noah Centineo. Bude na něj hale, ale podle mne úplně v pohodě volba. 
0 0
reagují: Leefko
reagovat
Crimewave 7/10
Coeni z toho čpí víc než Raimi, ale každopádně takhle dada-meta film jsem buď hodně dlouho neviděl, nebo možná ještě nikdy. Je to meta na čtvrtou. Na první úrovni je to klasický postmoderní film odkazující na díla minulá. Na druhé to chvíli vypadá, jako by parodovalo parodie, které byly v osmdesátkách populární. Na třetí úrovni to odkazuje na filmy budoucí, nebo přesněji řečeno z toho přímo sálá inspirace pro snímky, které vznikly skoro o dvacet let později a berou si z něj nápady. A na čtvrté úrovni je to meta zcela osobní, protože já sám jsem na tenhle film odkázal dvakrát ve svém vlastním projektu skoro před dvaceti lety, aniž bych ho tehdy viděl.
Každopádně je to strašná, šílená kravina, na kterou se musíte správně naladit. A čím dřív se to povede, tím líp. Mně naštěstí trvalo jen pět minut, než jsem přešel do toho správného módu, kdy přestanete hledat logiku, začnete se vozit na vlně absurdity a užíváte si každou přepálenou scénu jako malý svátek tvůrčí svobody.

The Last Stop in Yuma County 7/10
Velmi slušný debut s výtečným obsazením a klasickou zápletkou o lidech uvězněných na špatném místě ve špatnou dobu. Celý příběh míří k jednomu jasnému tarantinovskému bodu, napětí se hezky stupňuje a když ten moment konečně přijde, funguje přesně tak, jak má. Jenže pak má film ještě asi dvacet minut navíc. Škoda, sestříhat to klidně i o pět minut by mu rozhodně prospělo, protože by si udržel tu ideální koncentraci napětí a gradace.
Nechápu, čím přesně takový film zapůsobí na producenty natolik, aby si řekli: „Jo, tenhle týpek natočí další Evil Dead,“ ale upřímně mu to přeju. Je vidět, že má cit pro atmosféru, umí vést herce a nebojí se pár stylových přepáleností, které by jinému debutantovi spíš neprošly. Pokud si v dalším projektu trochu víc pohlídá tempo, mohl by z něj být tvůrce, na jehož novinky se budu těšit i já.

Michael Clayton 6/10
Fantastický start a ještě lepší závěrečná scéna jsou propojené relativně slušnou právnicko-thrillerovou výplní, která má co říct a má co vyprávět. Děj plyne plynule, postavy mají jasné motivace a dialogy jsou napsané s citem pro žánr. Přesto se člověk nikdy úplně neocitne v tom strhujícím napětí, které by ho zcela vtáhlo, jako to dokáže právě závěr.

The Order 5/10
Ničím zvlášť nevyčnívající, ale zároveň ani neurážející standard, který nedosáhl svého místního hypu. Všichni hrají dobře, herecké výkony jsou vyrovnané a zápletka s náckama má potenciál. Scénář je po technické stránce dobře vystavěný, jednotlivé motivy na sebe navazují a na papíře to všechno funguje. Jenže na obrazovce se ty události nerozehrají takovým způsobem, aby to diváka úplně uhranulo nebo vtáhlo do děje.
Ve výsledku je to solidní řemeslo, které nenadchne ani neurazí. Odcházíte s pocitem, že jste viděli něco, co mělo všechny potřebné ingredience, ale výsledná chuť zůstala poněkud mdlá.
951822
[b]Crimewave 7/10[/b] Coeni z toho čpí víc než Raimi, ale každopádně takhle dada-meta film jsem buď hodně dlouho neviděl, nebo možná ještě nikdy. Je to meta na čtvrtou. Na první úrovni je to klasický postmoderní film odkazující na díla minulá. Na druhé to chvíli vypadá, jako by parodovalo parodie, které byly v osmdesátkách populární. Na třetí úrovni to odkazuje na filmy budoucí, nebo přesněji řečeno z toho přímo sálá inspirace pro snímky, které vznikly skoro o dvacet let později a berou si z něj nápady. A na čtvrté úrovni je to meta zcela osobní, protože já sám jsem na tenhle film odkázal dvakrát ve svém vlastním projektu skoro před dvaceti lety, aniž bych ho tehdy viděl. Každopádně je to strašná, šílená kravina, na kterou se musíte správně naladit. A čím dřív se to povede, tím líp. Mně naštěstí trvalo jen pět minut, než jsem přešel do toho správného módu, kdy přestanete hledat logiku, začnete se vozit na vlně absurdity a užíváte si každou přepálenou scénu jako malý svátek tvůrčí svobody. [b]The Last Stop in Yuma County 7/10[/b] Velmi slušný debut s výtečným obsazením a klasickou zápletkou o lidech uvězněných na špatném místě ve špatnou dobu. Celý příběh míří k jednomu jasnému tarantinovskému bodu, napětí se hezky stupňuje a když ten moment konečně přijde, funguje přesně tak, jak má. Jenže pak má film ještě asi dvacet minut navíc. Škoda, sestříhat to klidně i o pět minut by mu rozhodně prospělo, protože by si udržel tu ideální koncentraci napětí a gradace. Nechápu, čím přesně takový film zapůsobí na producenty natolik, aby si řekli: „Jo, tenhle týpek natočí další Evil Dead,“ ale upřímně mu to přeju. Je vidět, že má cit pro atmosféru, umí vést herce a nebojí se pár stylových přepáleností, které by jinému debutantovi spíš neprošly. Pokud si v dalším projektu trochu víc pohlídá tempo, mohl by z něj být tvůrce, na jehož novinky se budu těšit i já. [b]Michael Clayton 6/10[/b] Fantastický start a ještě lepší závěrečná scéna jsou propojené relativně slušnou právnicko-thrillerovou výplní, která má co říct a má co vyprávět. Děj plyne plynule, postavy mají jasné motivace a dialogy jsou napsané s citem pro žánr. Přesto se člověk nikdy úplně neocitne v tom strhujícím napětí, které by ho zcela vtáhlo, jako to dokáže právě závěr. [b]The Order 5/10[/b] Ničím zvlášť nevyčnívající, ale zároveň ani neurážející standard, který nedosáhl svého místního hypu. Všichni hrají dobře, herecké výkony jsou vyrovnané a zápletka s náckama má potenciál. Scénář je po technické stránce dobře vystavěný, jednotlivé motivy na sebe navazují a na papíře to všechno funguje. Jenže na obrazovce se ty události nerozehrají takovým způsobem, aby to diváka úplně uhranulo nebo vtáhlo do děje. Ve výsledku je to solidní řemeslo, které nenadchne ani neurazí. Odcházíte s pocitem, že jste viděli něco, co mělo všechny potřebné ingredience, ale výsledná chuť zůstala poněkud mdlá.
0 -2
reagovat
reaguje na: verbst
Pořád Jana Tuny na streamu...
951816
Pořád Jana Tuny na streamu...
951815
0 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2026.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se