Kudos WB, že na tohle dali 130 mega. Je to v podstatě komorní snímek, ALE je na něm vidět každý dolar. Jako beze srandy – mění se tam lokace nejen v rámci jedné scény, ale většinu filmu i v rámci jednotlivých záběrů. A záběry to nejsou nahodilé, naopak… velmi pečlivě postavené.
No, takže tím bych asi s chvalozpěvem skončil. Ano, je tam spoustu pozitiv – herci jsou výborní, je to hezky sestříhané, podruhé mě PTA málem dohnal ke zblití při horské dráze na silnici (předtím u Mastera)… ale já se prostě NUDIL. Hlavně proto, že jsem se neměl celou skoro tříhodinu čeho chytit. První expoziční část mě vyloženě srala a chvílemi jsem se asi dokázal vcítit do těch puberťáků, co se cítí nekomfortně, když se na plátně někdo líbá, tady jsou všichni groteskně nadržení.
Pak začne vcelku lineární příběh plný nesympatických postav a naprosto otřesné nehudby (aby z nepochopitelných důvodů dali do poslední scény HUDBU, protože „slzičky“). Vzývání některých hereckých výkonů jako oscarových opravdu nechápu. Pokud měla být hlavní postava Leo, tak od prologu v podstatě nic neudělal a příběh nikam aktivně neposunul. A pokud to měla být dcera, tak zase neměla dostatek prostoru.
Spolek Santu K-Klausu byla taková meta-absurdita, že mě to vlastně zajímalo úplně nejvíc, ale opět – jen tři scény.
No ale abych to shrnul… 7/10 (jsem schopen docenit i filmy, které mě serou) a jako většinu filmů PTA, to už v životě nechci vidět.
Jedna bitva za druhou
|
reagovat
|

Smekám před tebou a omlouvám se, že jsem ti ve vzkazníku křivdil a měl vůči tobě předsudky. Tímhle komentářem jsi mě upřímně dojal. Děkuju ti.