Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuzní fórum FILMY

příspěvky 2261 - 2280 Napsat příspěvek
reaguje na: fabec
yep, vysvětlují, že Rexy byla chycená na Nublaru, kde deset let žrala... kdo ví co.
947689
yep, vysvětlují, že Rexy byla chycená na Nublaru, kde deset let žrala... kdo ví co.
947687
2 0
reagovat
Jinak kdo chce vysloveně paleoart, tak zkuste Prehistoric kingdom hru (na Steamu navíc teď ve slevě)...
T-Rex, Spinosaurus, Velociraptor
947688
Jinak kdo chce vysloveně paleoart, tak zkuste Prehistoric kingdom hru (na Steamu navíc teď ve slevě)... [url=https://www.reddit.com/media?url=https%3A%2F%2Fi.redd.it%2F5tpilviuaaw41.jpg]T-Rex[/url], [url=https://www.reddit.com/media?url=https%3A%2F%2Fpreview.redd.it%2Fspinosaurus-revealed-for-update-9-v0-r9upl9a4r24c1.png%3Fwidth%3D1080%26crop%3Dsmart%26auto%3Dwebp%26s%3D19e6b20b740e7030f592fbfa7125d46079d7e682]Spinosaurus[/url], [url=https://static.wikia.nocookie.net/pkgame/images/d/d3/Dust_Devil_Velociraptor.jpg/revision/latest/scale-to-width-down/1000?cb=20231221013409]Velociraptor[/url]
3 0
reagovat
reaguje na: Vetrelec_v_tepl
To mi vůbec nedošlo, že tenhle spinosaurus je ten samej druh, jako hlavní záporák v trojce:o Ale řekl bych, že tady si tu změnu vizuálu dovolili s tím, že trojku berou jako takové to klasické pokračování, které všichni ignorují...Takovýho raptora určitě nikdy nezmění, takže průvodci v muzeu budou mít pořád co vysvětlovat, až budou ukazovat reálný model ve velikosti krůty:D

A počkat, on T-Rex ve čtyřce je ten samej jedinec, co v jedničce?:o Takže je to ten samej, co je i v pětce a šestce?
947687
To mi vůbec nedošlo, že tenhle spinosaurus je ten samej druh, jako hlavní záporák v trojce*:o* Ale řekl bych, že tady si tu změnu vizuálu dovolili s tím, že trojku berou jako takové to klasické pokračování, které všichni ignorují...Takovýho raptora určitě nikdy nezmění, takže průvodci v muzeu budou mít pořád co vysvětlovat, až budou ukazovat reálný model ve velikosti krůty*:D* A počkat, on T-Rex ve čtyřce je ten samej jedinec, co v jedničce?*:o* Takže je to ten samej, co je i v pětce a šestce?
947681
2 0
reagují: Vetrelec_v_tepl, KARLOS
reagovat
reaguje na: (=LIFTY=)
Random ocas.
947686
[spoiler]Random ocas.[/spoiler]
947684
2 0
reagovat
947685
https://tenor.com/cs/view/spinosaurus-dinosaur-meme-2027-paleomeme-gif-14471555602216043670
947681
1 0
reagovat
Jak je to vlastně s T-Rexem. Je to pořád ten z jedničky nebo to je už to jejich dítě nebo to je ta mamka T-Rexová nebo to je nějaký random ocas?
947684
Jak je to vlastně s T-Rexem. Je to pořád ten z jedničky nebo to je už to jejich dítě nebo to je ta mamka T-Rexová nebo to je nějaký random ocas?
1 0
reagují: KARLOS
reagovat
Souhlas s Karlosem, real T-rex se podle posledních výzkumů ukazuje o dost "bulkier" než co vidíme v Juráči. Kromě zmíněného, plavec byl obstojný, ale spíše než jako krokodýl, pádloval nohama jako pes. Doporučuji Prehistoric planet na Apple Tv, tam je to hezky a poprvé tuším ukázáno. Also doporučuji si vyhledat, jak podle posledních výzkumů zněl. Žádný řev, ale pěkně podprahové tóny, které jsou o dost víc creepy.  

Ale nezapomenout, že snad každý rok se výzkumy posouvají a zejtra může být všecko jinak. Krásný příklad jsou spinosauři, kam jsme se posunuli od staré představy z JP3 až po poměrně věrnou moderní varinatu v tomto díle.
947681
Souhlas s Karlosem, real T-rex se podle posledních výzkumů ukazuje o dost "bulkier" než co vidíme v Juráči. Kromě zmíněného, plavec byl obstojný, ale spíše než jako krokodýl, pádloval nohama jako pes. Doporučuji Prehistoric planet na Apple Tv, tam je to hezky a poprvé tuším ukázáno. Also doporučuji si vyhledat, jak podle posledních výzkumů zněl. Žádný řev, ale pěkně podprahové tóny, které jsou o dost víc creepy.   Ale nezapomenout, že snad každý rok se výzkumy posouvají a zejtra může být všecko jinak. Krásný příklad jsou spinosauři, kam jsme se posunuli od staré představy z JP3 až po poměrně věrnou moderní varinatu v tomto díle.
947676
3 0
reagují: fabec, KARLOS
reagovat
Rex z jedničky je jednak jiná "postava" (Roberta, nebo Rexy, pokud chceš novější název ze Světa), která byla v jedničce navíc mladice (ve Světech je už starší dáma, takže je hubenější) a pak moderní rekonstrukce jsou ještě buclatější, navíc mají rty, takže nejsou vidět zoubky.
Ten Rebirth redesign je hodně fajn, ale pořád vycházejí z toho retro designu a právě můžou jen přidávat, nebo ubírat na váze...
Potápění: Je to adaptace scény z knížky, kde je to výslovně uvedeno a navíc i rozebíráno. Plus tyranosauridi byli dle všeho plavci slušní.
947679
Rex z jedničky je jednak jiná "postava" (Roberta, nebo Rexy, pokud chceš novější název ze Světa), která byla v jedničce navíc mladice (ve Světech je už starší dáma, takže je hubenější) a pak moderní rekonstrukce jsou ještě buclatější, navíc mají rty, takže nejsou vidět zoubky. Ten Rebirth redesign je hodně fajn, ale pořád vycházejí z toho retro designu a právě můžou jen přidávat, nebo ubírat na váze... [spoiler]Potápění: Je to adaptace scény z knížky, kde je to výslovně uvedeno a navíc i rozebíráno. Plus tyranosauridi byli dle všeho plavci slušní.[/spoiler]
947676
3 0
reagovat
V prvním JP mi přišlo, že T-rex je docela atletické postavy, ale ten ze sedmičky mi přišel, že je docela buřtík. To je nějaký vývoj v rámci paleontologie, nebo byl zrovna dobře napapanej a spokojeně si dadal? Plus mě zarazili jeho schopnosti v oblasti potápění
947676
V prvním JP mi přišlo, že T-rex je docela atletické postavy, ale ten ze sedmičky mi přišel, že je docela buřtík. To je nějaký vývoj v rámci paleontologie, nebo byl zrovna dobře napapanej a spokojeně si dadal? Plus mě zarazili jeho schopnosti v oblasti [spoiler]potápění[/spoiler]
947659
2 0
reagovat
reaguje na: yeniczek
Že to máš nafouknout na souši, jinak se to potopí, myslím. Předpokládám berlička pro ten scene setup?)
947674
Že to máš nafouknout na souši, jinak se to potopí, myslím. Předpokládám berlička pro ten scene setup*?)*
947671
3 0
reagovat
reaguje na: yeniczek
Myslím, že jo, alespoň podle sestřihu všech záběrů z proma (čti zveřejnili defakto celou scénu)...
edit: Vypadá to na warning.
947673
Myslím, že jo, alespoň podle [url=https://www.youtube.com/watch?v=Zt59QweV3AI]sestřihu všech záběrů z proma[/url] (čti zveřejnili defakto celou scénu)... edit: Vypadá to na warning.
947671
1 0
reagovat
reaguje na: KARLOS
Nebyl tam detail na nějakej nápis na člunu, dokud byl nerozloženej? Zrovna jsem kradl popkorn, takže jsem to propásl, ale přišlo mi, že se tam kamera na něco dost zaměřila. Jinak scéna s raftem a celá námořní sekvence byly moc fajn. Dinosaury za kopečkem jsem teda taky pochopil správně, dokonce mi ten záběr přišel i docela promyšlenej.
947671
Nebyl tam detail na nějakej nápis na člunu, dokud byl nerozloženej? Zrovna jsem kradl popkorn, takže jsem to propásl, ale přišlo mi, že se tam kamera na něco dost zaměřila. Jinak scéna s raftem a celá námořní sekvence byly moc fajn. Dinosaury za kopečkem jsem teda taky pochopil správně, dokonce mi ten záběr přišel i docela promyšlenej.
947665
2 0
reagovat
Kdyby do toho dal srdíčko, tak určitě :D...
Ale z podstaty věci ta guma funguje správně:
Když vezmeš nafukovací balónek a budeš ho chtít propíchnout, tak se nejdřív bude protlacet dovnitř a pak bouchne. Ale když se na něj pak podíváš, zjistíš, že to není balónek s dírou, ale roztrhaná hmota, protože ten malý otvor způsobil únik tlaku, co roztrhaná balónek.
Když vezmeš ale balónek nenafouknuty můžeš do něj pichat tak dlouho jak chceš a bude se natahovat, ale nepraskne.
Samozřejmě nakonec k poškození dojde, ale guma má obrovské absorpční vlastnosti. Ne nadarmo jsou ty čluny z gumy, a čím silnější guma, tím ty vlastnosti jsou lepší.
Ten záběr byl v pořádku, naopak dost ukázal, jak moc silný Rex je, neb ty dna člunů jsou extrémně odolná (opět, poškodit je můžeš jen prořezáním a i tak trhlina se stahuje k sobě...)
947665
Kdyby do toho dal srdíčko, tak určitě *:D*... Ale z podstaty věci ta guma funguje správně: Když vezmeš nafukovací balónek a budeš ho chtít propíchnout, tak se nejdřív bude protlacet dovnitř a pak bouchne. Ale když se na něj pak podíváš, zjistíš, že to není balónek s dírou, ale roztrhaná hmota, protože ten malý otvor způsobil únik tlaku, co roztrhaná balónek. Když vezmeš ale balónek nenafouknuty můžeš do něj pichat tak dlouho jak chceš a bude se natahovat, ale nepraskne. Samozřejmě nakonec k poškození dojde, ale guma má obrovské absorpční vlastnosti. Ne nadarmo jsou ty čluny z gumy, a čím silnější guma, tím ty vlastnosti jsou lepší. Ten záběr byl v pořádku, naopak dost ukázal, jak moc silný Rex je, neb ty dna člunů jsou extrémně odolná (opět, poškodit je můžeš jen prořezáním a i tak trhlina se stahuje k sobě...)
947659
2 0
reagují: yeniczek
reagovat
Jo, Vetřelec to bude. Jinak bych řekl, že minimálně zabijáčkové scény to má docela cool a v rámci série poměrně neotřelé s neokoukaným stylem. Plus Edwards i v rámci jednotlivých scén poměrně docela dobře pracuje s atmosférou a napětím. Každopádně kdo po tak deseti minutách neodhadne, kdo je hlavní dino antagonista a koho ve filmu zabije a které postavy oddělají další dinosauři, tak ať vráti průkaz filmového fandy...

Raptory jinak už ne. T-Rex tak byl taky jen z povinnosti, že je to nejoblíbenější a nejznámější dino. Už nechme prostor jiným, SKUTEČNÝM dinosaurům.
947661
Jo, Vetřelec to bude. Jinak bych řekl, že minimálně zabijáčkové scény to má docela cool a v rámci série poměrně neotřelé s neokoukaným stylem. Plus Edwards i v rámci jednotlivých scén poměrně docela dobře pracuje s atmosférou a napětím. Každopádně kdo po tak deseti minutách neodhadne, kdo je hlavní dino antagonista a koho ve filmu zabije a které postavy oddělají další dinosauři, tak ať vráti průkaz filmového fandy... Raptory jinak už ne. T-Rex tak byl taky jen z povinnosti, že je to nejoblíbenější a nejznámější dino. Už nechme prostor jiným, SKUTEČNÝM dinosaurům.
947650
2 0
reagovat
reaguje na: KARLOS
Díky Karlos!

1. Hele, já se na to zaměřil. Jasný, ty první dva se zvedají odněkud za kopečkem, ale ten zbytek mi tam vůbec neštymoval. Ale možná že to bylo tím, jak je to natočený.

2. Já jsem úplný technický antitalent, takže moc díky za feedback. Možná jsem to blbě napsal, nemyslel jsem prokousnutí, když ho měl v tlamě, ale když zuby protlačoval to dno. I tak by to těma zubama neprobodl? Rád se přiučím :+

3. Designy:
T-rex - 8/10 - colour scheme, všecko v cajku. Jen bych ocenil zakrytý zuby "rtama" (i když chápu, že to by byl velký zásah do designu a navíc jsou to přece jen experimenty) plus akorát měnil velikost (mi přišlo).

Mosasaurus - 8/10 - velikost je pořád přehnaná, ale je to ten z Jurského světa, tak neřeším. Trochu změnil barvu a zvelerybovatěl, jinak podle mě jeden z nejlepších nových designů.

Spinosauři - 8/10 - souhlas s tebou

Quetzi - No, spíše Hatzegopteryx, to pak 8/10 :D

Aquilops - strašný, myslel jsem si, že je to mutant :D 4/10

Titanosauři - Oceňuji plachty i bičovité ocasy, ale zpracování včetně hlav meh. Ocasy moc dlouhé a působily jako by se tam vznášely ve vodě, hlavy ošklivé. Ale jinak hezky majestátní! 6/10

D- Rex - OK, jakože 5/10 z toho vykřesám, když to nebudu považovat za dinosaura.

Mutadon - 3/10 - úplně zbytečný, nechápu, proč tam nenechali raptory nebo nepředstavili nějakého jiného dromaeosaurida.
947659
Díky Karlos! 1. Hele, já se na to zaměřil. Jasný, ty první dva se zvedají odněkud za kopečkem, ale ten zbytek mi tam vůbec neštymoval. Ale možná že to bylo tím, jak je to natočený. 2. Já jsem úplný technický antitalent, takže moc díky za feedback. Možná jsem to blbě napsal, nemyslel jsem prokousnutí, když ho měl v tlamě, ale když zuby protlačoval to dno. I tak by to těma zubama neprobodl? Rád se přiučím *:+* 3. Designy: T-rex - 8/10 - colour scheme, všecko v cajku. Jen bych ocenil zakrytý zuby "rtama" (i když chápu, že to by byl velký zásah do designu a navíc jsou to přece jen experimenty) plus akorát měnil velikost (mi přišlo). Mosasaurus - 8/10 - velikost je pořád přehnaná, ale je to ten z Jurského světa, tak neřeším. Trochu změnil barvu a zvelerybovatěl, jinak podle mě jeden z nejlepších nových designů. Spinosauři - 8/10 - souhlas s tebou Quetzi - No, spíše Hatzegopteryx, to pak 8/10 *:D* Aquilops - strašný, myslel jsem si, že je to mutant *:D* 4/10 Titanosauři - Oceňuji plachty i bičovité ocasy, ale zpracování včetně hlav meh. Ocasy moc dlouhé a působily jako by se tam vznášely ve vodě, hlavy ošklivé. Ale jinak hezky majestátní! 6/10 D- Rex - OK, jakože 5/10 z toho vykřesám, když to nebudu považovat za dinosaura. Mutadon - 3/10 - úplně zbytečný, nechápu, proč tam nenechali raptory nebo nepředstavili nějakého jiného dromaeosaurida.
947656
1 0
reagují: fabec, KARLOS
reagovat
Ti Titanosauři jsou dle mého dost nepochopení, jak funguje perspektiva a prostředí celkově.
To údolí se stáčí, terén je vlnitý a do kopce. Stádo je až v posledním otevřeném záběru do údolí. Takže ti dva jsou perspektivou schovaní za kopečky, z trávy se postupně vynořují ocasy a poté se za kopečkem zvedají samotní sauropodi. Imo ani nepomáhá, že jsou tak velicí, že se smývají měřítka v normálním stavu obrovská. Proto taky trošku nechápu výtky na nevyužité měřítko.
Kdybych o tom nepřemýšlel už u trailerů a po místním hejtu si na to nedával extra pozor, pak bych možná ani nerozporoval. Velikostí a rozsahem velikostí je to pro běžnou zkušenost opravdu velmi nestorumitelné a matoucí. Ale ono to funguje správně - scéna začíná tak, že se drží nízko terénu a postupně se zvedá, až na finálový záběr stáda.
A Rex neprokusující gumový člun? Víž, co se stane s gunou, který dáš pod lis? Správně, zmáčkne se. Ten konec, kdy člun vystřelí z vodopádu takřka nepoškozený, je pravdě blízký blíž, než bys mohl čekat. A to nemluvím jen jako druhý největší zdejší dinonerd, ale i jako technik z povolání. (abys "propíchnul" gumu na záchranném člunu, musel bys ji prožezat podélným řezem. Tlakem gumu, ehm, stlačíš).
Zbytek fajn souhrn. Od značky jsem přestal očekávat něco inteligentního už hodně dávno, takže pokud to funguje tak, jak to funguje, jsem spíš smířlivý. S mutanty naprostý souhlas, zbytek tak nějak v mantinelech toho, co v sérii máme...
Nicméně co říkáš na design samotných potvor? Abych to vykopnul:
Rex téměř bezchybný (v rámci ikonického designu série) 9.5/10*.
Mosasaurus skvělý, ale pořád zbytečně velký 9/10*.
Spinosauři výborní až na hlavu a krk 7.5/10*.
Titanosauři pěkní, ale ty ploutve si mohli nechat od cesty 7/10*.
Quelts ok, plusové body za zmírnění měřítka oproti Dominion, body dole za redesign oproti Dominion. 6/10*.
Aquilops lehký upgrade Microsaura z Dominion. 6/10*
Camea moc počítat nechci, tuším, že všechny byly designy z World trilogie.
D-Rex v některých záběrech alespoň zajímavý, ale jinak špatenka. 2/10* Mutadoni otřesní 1/10*. Zlatý design Indomina...
947656
Ti Titanosauři jsou dle mého dost nepochopení, jak funguje perspektiva a prostředí celkově. To údolí se stáčí, terén je vlnitý a do kopce. Stádo je až v posledním otevřeném záběru do údolí. Takže ti dva jsou perspektivou schovaní za kopečky, z trávy se postupně vynořují ocasy a poté se za kopečkem zvedají samotní sauropodi. Imo ani nepomáhá, že jsou tak velicí, že se smývají měřítka v normálním stavu obrovská. Proto taky trošku nechápu výtky na nevyužité měřítko. Kdybych o tom nepřemýšlel už u trailerů a po místním hejtu si na to nedával extra pozor, pak bych možná ani nerozporoval. Velikostí a rozsahem velikostí je to pro běžnou zkušenost opravdu velmi nestorumitelné a matoucí. Ale ono to funguje správně - scéna začíná tak, že se drží nízko terénu a postupně se zvedá, až na finálový záběr stáda. A Rex neprokusující gumový člun? Víž, co se stane s gunou, který dáš pod lis? Správně, zmáčkne se. Ten konec, kdy člun vystřelí z vodopádu takřka nepoškozený, je pravdě blízký blíž, než bys mohl čekat. A to nemluvím jen jako druhý největší zdejší dinonerd, ale i jako technik z povolání. (abys "propíchnul" gumu na záchranném člunu, musel bys ji prožezat podélným řezem. [url=https://www.youtube.com/watch?v=slxbiaWmizA&ab_channel=HydraulicPressChannel]Tlakem gumu, ehm, stlačíš[/url]). Zbytek fajn souhrn. Od značky jsem přestal očekávat něco inteligentního už hodně dávno, takže pokud to funguje tak, jak to funguje, jsem spíš smířlivý. S mutanty naprostý souhlas, zbytek tak nějak v mantinelech toho, co v sérii máme... Nicméně co říkáš na design samotných potvor? Abych to vykopnul: Rex téměř bezchybný (v rámci ikonického designu série) 9.5/10*. Mosasaurus skvělý, ale pořád zbytečně velký 9/10*. Spinosauři výborní až na hlavu a krk 7.5/10*. Titanosauři pěkní, ale ty ploutve si mohli nechat od cesty 7/10*. Quelts ok, plusové body za zmírnění měřítka oproti Dominion, body dole za redesign oproti Dominion. 6/10*. Aquilops lehký upgrade Microsaura z Dominion. 6/10* Camea moc počítat nechci, tuším, že všechny byly designy z World trilogie. D-Rex v některých záběrech alespoň zajímavý, ale jinak špatenka. 2/10* Mutadoni otřesní 1/10*. Zlatý design Indomina...
947644
1 0
reagují: Vetrelec_v_tepl
reagovat
reaguje na: (=LIFTY=)
Dal jsem 1:55 jak probíraj tu skobu a umřel jsem. Wish I was there :D:D
947652
Dal jsem 1:55 jak probíraj tu skobu a umřel jsem. Wish I was there *:D**:D*
947651
1 0
reagovat
Ty ses měl přidat sem:D
947651
Ty ses měl přidat [url=https://www.youtube.com/live/TEU_17wKRdk?si=i07pBCWCMLtBnJGi]sem[/url]*:D*
947644
3 0
reagují: Vetrelec_v_tepl
reagovat
Trojka má za mě pořád ikonický dinosaur momenty, z tady toho nevím, jestli něco vzejde. 

D-rex je inspirovaný rancorem a alienama tuším. Já v tom vidím i Cloverfield a Stranger things monster.
947650
Trojka má za mě pořád ikonický dinosaur momenty, z tady toho nevím, jestli něco vzejde.  D-rex je inspirovaný rancorem a alienama tuším. Já v tom vidím i Cloverfield a Stranger things monster.
947646
2 0
reagují: fabec
reagovat
947648
[url=https://i.ytimg.com/vi/9_isGjxR7ZU/hqdefault.jpg]Super Mario Bros film[/url]
947646
1 0
reagovat
© copyright 2000 - 2025.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se