Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuzní fórum FILMY

příspěvky 2241 - 2260 Napsat příspěvek
reaguje na: (=LIFTY=)
Hříšníci mě mrzí, že jsem se nedostal na ně do kina. Balerínu, Supermana i F4 nikdy neuvidím a F1 mě taky nechává dost v klidu (když se na to doma bude dívat, neodejdu, ale sám to iniciovat nebudu). Juráč sem v něm viděl, netrpěl, ale jako must cinema see určitě ne.
947757
Hříšníci mě mrzí, že jsem se nedostal na ně do kina. Balerínu, Supermana i F4 nikdy neuvidím a F1 mě taky nechává dost v klidu (když se na to doma bude dívat, neodejdu, ale sám to iniciovat nebudu). Juráč sem v něm viděl, netrpěl, ale jako must cinema see určitě ne.
947753
0 0
reagovat
Nový Karate Kid je venku.
Má vůbec smysl na něco letos chodit do kina, když to za měsíc a půl je většinou venku?
Od začátku roku tam podle reakcí za ten lístek stálo jen F1, Hříšníci a možná Balerína.
Jinak já tam letos byl jen na Nezvratném osudu.
947753
Nový Karate Kid je venku. Má vůbec smysl na něco letos chodit do kina, když to za měsíc a půl je většinou venku? Od začátku roku tam podle reakcí za ten lístek stálo jen F1, Hříšníci a možná Balerína. Jinak já tam letos byl jen na Nezvratném osudu.
8 0
reagují: pytlik, Gonzi, KARLOS
reagovat
reaguje na: Memphis
Tímhle si chytře všecko vykryjou :+

Stejně se každý rok objeví nějaké šokující video "HEJ, čumte jak dinosauři v Juráči jsou všeci špatně!!!" :-:- Yeah, my víme, už v první knize bylo řečeno, že jsou modifikování a neodpovídají úplně reálnému předobrazu. 
947751
Tímhle si chytře všecko vykryjou *:+* Stejně se každý rok objeví nějaké šokující video "HEJ, čumte jak dinosauři v Juráči jsou všeci špatně!!!" *:-**:-* Yeah, my víme, už v první knize bylo řečeno, že jsou modifikování a neodpovídají úplně reálnému předobrazu. 
947736
3 0
reagovat
reaguje na: Vetrelec_v_tepl
Na druhou stranu, u JP se vždy dá argumentovat tím, že tu DNA nějak poslepovali a tohle jim z toho vyšlo. :D
947736
Na druhou stranu, u JP se vždy dá argumentovat tím, že tu DNA nějak poslepovali a tohle jim z toho vyšlo. *:D*
947724
4 0
reagují: Vetrelec_v_tepl
reagovat
Deinonychuse má snad jen Frontier a je to jeho interní design. Nicméně zrovna kanon bych u Juráče vůbec, ale vůbec neřešil, protože je tak nekoherentní, že je to spíš medvědí služba...
947733
Deinonychuse má snad jen Frontier a je to jeho interní design. Nicméně zrovna kanon bych u Juráče vůbec, ale vůbec neřešil, protože je tak nekoherentní, že je to spíš medvědí služba...
947724
2 0
reagovat
reaguje na: Memphis
Neříkám, že nebyli :+ Pokud si dobře pamatuji, ale těch storek je tolik, tak když kniha vycházela, Deynonychus antirrhopus byl v knize (1988), ze které Crichton vycházel, chybně zařazen jako Velociraptor antirrhopus. Spielberg jméno velociraptor později zanechal, protože mu přišlo znělejší a víc scary. Proto velociraptora najdou na začátku v Americe, přestože velociraptor mongoliensis žil přesně tam, kde jeho jméno napovídá. ?)

Nicméně ani Deinonychus není tak velký a Spielberg tomu filmovému trochu přidal. Ale v roce 1993 (jak vyšel JP), obrovský severoamerický raptor byl pojmenován Utahraptor a ten lokací i velikostí odpovídá juráčovskému velociraptorovi. Takže se teď na něj často odkazuje.

Ještě vám tu hodím obrázek:
link

Fun fact: Samotný Deinonychus v kanonu existuje, konkrétně ve hrách :)
947724
Neříkám, že nebyli *:+* Pokud si dobře pamatuji, ale těch storek je tolik, tak když kniha vycházela, Deynonychus antirrhopus byl v knize (1988), ze které Crichton vycházel, chybně zařazen jako Velociraptor antirrhopus. Spielberg jméno velociraptor později zanechal, protože mu přišlo znělejší a víc scary. Proto velociraptora najdou na začátku v Americe, přestože velociraptor mongoliensis žil přesně tam, kde jeho jméno napovídá. *?)* Nicméně ani Deinonychus není tak velký a Spielberg tomu filmovému trochu přidal. Ale v roce 1993 (jak vyšel JP), obrovský severoamerický raptor byl pojmenován Utahraptor a ten lokací i velikostí odpovídá juráčovskému velociraptorovi. Takže se teď na něj často odkazuje. Ještě vám tu hodím obrázek: [url=https://www.therpf.com/forums/attachments/1735096649473-png.1890818/]https://www.therpf.com/forums/attachments/1735096649473-png.1890818/ [/url] Fun fact: Samotný Deinonychus v kanonu existuje, konkrétně ve hrách *:)*
947714
2 0
reagují: Memphis, KARLOS
reagovat
Menší detail – raptoři ve filmu byli inpirovaní Deinonychem. link
947714
Menší detail – raptoři ve filmu byli inpirovaní Deinonychem. https://news.yale.edu/2015/06/18/yale-s-legacy-jurassic-world
947701
2 0
reagovat

Marshmallow (2025)

Ať už dám pokoj s dinosaury,

opatrně doporučuji tento nenápadný film, na který jsem narazil úplnou náhodou. Doporučuji si nic nevyhledávat a nekoukat na trailery. 

Premisa láká na klasický summer camp slasher ala Pátek třináctého nebo Sleepaway camp: Morgan je 11 letý chlapec, který to má těžký. Zrovna se přestěhovali, nemá kamarády, kolem se potuluje banda šikanátorů a ještě mu zemře dědeček. Rodiče ho pošlou na letní tábor, kde by se měl trochu socializovat. I tady se najde šikanátor, mezi opatrovateli jsou známé stereotypy, najde si tady kamarády mezi bandou loserů a dokonce i dívku, která o něj jeví zájem. Druhej večer se u táboráku vykládá strašidelná historka o místním doktorovi, který tady chodí. 
Potud asi nic překvapivého. Well, nechte se překvapit. Film zaujme poměrně ponurou atmosférou, tklivou hudbou, vlastně to dost celé stylem připomíná styl A24 a It. Velmi sympatické herecké výkony dětských herců, surrealistické výjevy, které mají smysl. Zápletka, jenže ve finální části trochu kodrcá, je ale tak osvěžující a hlavním hrdinům opravdu fandíte, že mi to bylo jedno a celkově to ve mně nechalo příjemné pocity, že se někdo pokusil o něco inovativního. Plus ten závěr je za mě :+

Nemyslím si, že to tady sedne každému, ale jako lehce artsy horor s osvěžujícím přístupem a skoro ojedinelým úkazem - sympatické postavy (děcka i dospělí), tomu dejte šanci. 7/10

PS: Na CSFD klasickej hororovej shitstorm.
947705
Ať už dám pokoj s dinosaury, [i]opatrně doporučuji tento nenápadný film, na který jsem narazil úplnou náhodou. Doporučuji si nic nevyhledávat a nekoukat na trailery.  [/i]Premisa láká na klasický summer camp slasher ala Pátek třináctého nebo Sleepaway camp: Morgan je 11 letý chlapec, který to má těžký. Zrovna se přestěhovali, nemá kamarády, kolem se potuluje banda šikanátorů a ještě mu zemře dědeček. Rodiče ho pošlou na letní tábor, kde by se měl trochu socializovat. I tady se najde šikanátor, mezi opatrovateli jsou známé stereotypy, najde si tady kamarády mezi bandou loserů a dokonce i dívku, která o něj jeví zájem. Druhej večer se u táboráku vykládá strašidelná historka o místním doktorovi, který tady chodí.  Potud asi nic překvapivého. Well, nechte se překvapit. Film zaujme poměrně ponurou atmosférou, tklivou hudbou, vlastně to dost celé stylem připomíná styl A24 a It. Velmi sympatické herecké výkony dětských herců, surrealistické výjevy, které mají smysl. Zápletka, jenže ve finální části trochu kodrcá, je ale tak osvěžující a hlavním hrdinům opravdu fandíte, že mi to bylo jedno a celkově to ve mně nechalo příjemné pocity, že se někdo pokusil o něco inovativního. Plus ten závěr je za mě *:+* Nemyslím si, že to tady sedne každému, ale jako lehce artsy horor s osvěžujícím přístupem a skoro ojedinelým úkazem - sympatické postavy (děcka i dospělí), tomu dejte šanci. [b]7/10 [/b]PS: Na CSFD klasickej hororovej shitstorm.
Marshmallow (2025)
3 0
reagují: Cobretti
reagovat
Moc s ena to těším, možná to dám už dneska!
947704
Moc s ena to těším, možná to dám už dneska!
947692
0 0
reagovat
reaguje na: Demonic8
Hele, na moři dostaneš celkem pecka dobrodrůžo s hezkými shoty a pokud ti nevadí na Coolu v noci sledovat Asylum, tak si užiješ i ten ostrov (tady narážím spíš na logiku, efekty tam jsou pořád moc pěkné). 
947703
Hele, na moři dostaneš celkem pecka dobrodrůžo s hezkými shoty a pokud ti nevadí na Coolu v noci sledovat Asylum, tak si užiješ i ten ostrov (tady narážím spíš na logiku, efekty tam jsou pořád moc pěkné). 
947699
1 0
reagovat
reaguje na: fabec
S tím Spinosaurem, no spíš toto je jinej ostrov, kde zůstaly nepovedené experimenty, tím pádem si tu mohli rozjet fantazii.

Osobně mi to přijde jako sarkastickej shot na fanoušky, že nejreálněji vypadající dinosaurus tu vlastně zůstal jako "nepovedený" experiment jako pun na to, ž v Jurském parku jsou všichni dinosauři víceméně fake. 

s Velociraptorem je to složitější. Ten model je tak ikonický, že tu s námi zůstane. Jedinou možností bych viděl, že by tam teda někde propašovali, že je to Utahraptor (který byl reálně takto velký). 
947701
S tím Spinosaurem, no spíš toto je jinej ostrov, kde zůstaly nepovedené experimenty, tím pádem si tu mohli rozjet fantazii. Osobně mi to přijde jako sarkastickej shot na fanoušky, že nejreálněji vypadající dinosaurus tu vlastně zůstal jako "nepovedený" experiment jako pun na to, ž v Jurském parku jsou všichni dinosauři víceméně fake.  s Velociraptorem je to složitější. Ten model je tak ikonický, že tu s námi zůstane. Jedinou možností bych viděl, že by tam teda někde propašovali, že je to Utahraptor (který byl reálně takto velký). 
947687
1 0
reagují: Memphis
reagovat
Fajnový rozbor :+
Jinak je škoda, že se upustilo od dinů žijícími mezi lidmi. To mohla být docela zábava a mohlo vzniknout něco na způsob hry ARK 8).

Lehce mě ten rozbor na ten film i nalákal, ale ty 2* od oblíbených na csfd mě zase brzdí. 
947699
Fajnový rozbor *:+* Jinak je škoda, že se upustilo od dinů žijícími mezi lidmi. To mohla být docela zábava a mohlo vzniknout něco na způsob hry ARK *8)*. Lehce mě ten rozbor na ten film i nalákal, ale ty 2* od oblíbených na csfd mě zase brzdí. 
947644
1 0
reagovat

Sinners

K filmu jsem se dostal až na HBO MAX a po jeho zhlédnutí mě velmi mrzí, že jsem ho v kině nestihl. Sinners obsahuje tolik podařených momentů, že je těžké vybrat ty nejlepší. Ryan Coogler jako režisér a scénárista v jedné osobě dokonale využívá dobové zasazení a témata s tím související. Po vizuální stránce se jedná o mistrovské dílo. Obsahově tady máme kombinaci gangsterky, dobového dramatu a hororu.  Jenže vše je tak nečekaně zpracované, že jsem sám byl překvapen. Ještě zajímavější je, že to celé drží až nečekaně dobře pohromadě. Nástup upírů má v sobě zvláštní atmosféru, která postupně graduje. Hlavní roli hraje v celém filmu hudba. A právě ta dosáhne vrcholu ve dvou hudebních scénách spojená s upíry. Ty v kontextu s jejich doslova životní filosofií získávají ještě hlubší rozměr. Obě jsou jak znepokojivé a mrazivé tak zároveň působivé. A píseň Will Ye Go, Lassie Go? my do teď zní v uších a putovala okamžitě do mého playlistu. Stejně jako Rocky Road to Dublin. Jen mě mrzí, že Hailee Steinfeld také nedostala možnost předvést vlastní hudební výstup. Michael B. Jordan si za svůj výkon zaslouží minimálně nominaci na Oskara. Celkově pro mě zatím nejlepší film tohoto roku. 

Moje hodnocení: 8/10
947695
K filmu jsem se dostal až na HBO MAX a po jeho zhlédnutí mě velmi mrzí, že jsem ho v kině nestihl. Sinners obsahuje tolik podařených momentů, že je těžké vybrat ty nejlepší. Ryan Coogler jako režisér a scénárista v jedné osobě dokonale využívá dobové zasazení a témata s tím související. Po vizuální stránce se jedná o mistrovské dílo. Obsahově tady máme kombinaci gangsterky, dobového dramatu a hororu.  Jenže vše je tak nečekaně zpracované, že jsem sám byl překvapen. Ještě zajímavější je, že to celé drží až nečekaně dobře pohromadě. [spoiler]Nástup upírů[/spoiler] má v sobě zvláštní atmosféru, která postupně graduje. Hlavní roli hraje v celém filmu hudba. A právě ta dosáhne vrcholu ve dvou hudebních scénách spojená [spoiler]s upíry[/spoiler]. Ty v kontextu s jejich doslova životní filosofií získávají ještě hlubší rozměr. Obě jsou jak znepokojivé a mrazivé tak zároveň působivé. A píseň [url=https://www.youtube.com/watch?v=4xh5bhmU8X8]Will Ye Go, Lassie Go?[/url] my do teď zní v uších a putovala okamžitě do mého playlistu. Stejně jako [url=https://www.youtube.com/watch?v=Iapw_hbyBjE]Rocky Road to Dublin[/url]. Jen mě mrzí, že Hailee Steinfeld také nedostala možnost předvést vlastní hudební výstup. Michael B. Jordan si za svůj výkon zaslouží minimálně nominaci na Oskara. Celkově pro mě zatím nejlepší film tohoto roku.  Moje hodnocení: 8/10
Sinners
8 -1
reagovat

Jan Žižka (1955)

Mám ten film moc rád. Pořád se tu něco děje, zvrat stíhá zvrat, davové scény jsou skutečně davové, přičemž první pražská defenestrace a bitva u Sudoměře jsou filmařské skvosty. Mám ale rád úplný závěr, ve kterém Johanka v podání nedávno zesnulé Marie Tomášové umírá tak, že v okamžiku smrti zjevně vidí Krista a do toho krásně burácí Kdož jsú Boží bojovníci. Vždycky mě překvapí, že tehdejšími schvalovačkami prošlo; možná proto, že to cenzorům vůbec nedošlo. Ale právě proto mám Jana Žižku obzvlášť rád. 
947693
Mám ten film moc rád. Pořád se tu něco děje, zvrat stíhá zvrat, davové scény jsou skutečně davové, přičemž první pražská defenestrace a bitva u Sudoměře jsou filmařské skvosty. Mám ale rád úplný závěr, ve kterém[spoiler] Johanka v podání nedávno zesnulé Marie Tomášové umírá tak, že v okamžiku smrti zjevně vidí Krista a do toho krásně burácí Kdož jsú Boží bojovníci.[/spoiler] Vždycky mě překvapí, že tehdejšími schvalovačkami prošlo; možná proto, že to cenzorům vůbec nedošlo. Ale právě proto mám Jana Žižku obzvlášť rád. 
Jan Žižka (1955)
0 0
reagovat

Bring Her Back

O filmu jsem si nic nezjišťoval a viděl jsem vlastně jen prvni trailer, který byl jen směsicí nepříjemných výjevů.
Neřekl bych, že jsem se nějak extrémně bál, ale co to ztrácí na děsivosti, tak to dohání těžkou brutalitou, nadhernou kamerou, silně znepokojivou atmosférou a na horor velmi funkčním a překvapivě silným, až dojemným příběhem.
Nic vic k tomu nenapíšu, ať nekazim zážitek ostatním. Ale menší hype si dovolím:
Jsem zvědavý, jestli konkrétně tu jednu nechutnou scénu letos nějaký snímek překoná. Tohle si představuji ve svých nejhorších nočních můrách.
Režiséry bych se nebál označit za nástupce Shymalana.
Co snímek, to zatím originální pecka a fakt doufám, že nedopadnou stejně,  jako Shy nebo Aster.
Jo a Sally Hawkins je tady naprosto výborná.
947692
O filmu jsem si nic nezjišťoval a viděl jsem vlastně jen prvni trailer, který byl jen směsicí nepříjemných výjevů. Neřekl bych, že jsem se nějak extrémně bál, ale co to ztrácí na děsivosti, tak to dohání těžkou brutalitou, nadhernou kamerou, silně znepokojivou atmosférou a na horor velmi funkčním a překvapivě silným, až dojemným příběhem. Nic vic k tomu nenapíšu, ať nekazim zážitek ostatním. Ale menší hype si dovolím: Jsem zvědavý, jestli konkrétně tu jednu nechutnou scénu letos nějaký snímek překoná. Tohle si představuji ve svých nejhorších nočních můrách. Režiséry bych se nebál označit za nástupce Shymalana. Co snímek, to zatím originální pecka a fakt doufám, že nedopadnou stejně,  jako Shy nebo Aster. Jo a Sally Hawkins je tady naprosto výborná.
Bring Her Back
6 0
reagovat
reaguje na: fabec
yep, vysvětlují, že Rexy byla chycená na Nublaru, kde deset let žrala... kdo ví co.
947689
yep, vysvětlují, že Rexy byla chycená na Nublaru, kde deset let žrala... kdo ví co.
947687
2 0
reagovat
Jinak kdo chce vysloveně paleoart, tak zkuste Prehistoric kingdom hru (na Steamu navíc teď ve slevě)...
T-Rex, Spinosaurus, Velociraptor
947688
Jinak kdo chce vysloveně paleoart, tak zkuste Prehistoric kingdom hru (na Steamu navíc teď ve slevě)... [url=https://www.reddit.com/media?url=https%3A%2F%2Fi.redd.it%2F5tpilviuaaw41.jpg]T-Rex[/url], [url=https://www.reddit.com/media?url=https%3A%2F%2Fpreview.redd.it%2Fspinosaurus-revealed-for-update-9-v0-r9upl9a4r24c1.png%3Fwidth%3D1080%26crop%3Dsmart%26auto%3Dwebp%26s%3D19e6b20b740e7030f592fbfa7125d46079d7e682]Spinosaurus[/url], [url=https://static.wikia.nocookie.net/pkgame/images/d/d3/Dust_Devil_Velociraptor.jpg/revision/latest/scale-to-width-down/1000?cb=20231221013409]Velociraptor[/url]
3 0
reagovat
To mi vůbec nedošlo, že tenhle spinosaurus je ten samej druh, jako hlavní záporák v trojce:o Ale řekl bych, že tady si tu změnu vizuálu dovolili s tím, že trojku berou jako takové to klasické pokračování, které všichni ignorují...Takovýho raptora určitě nikdy nezmění, takže průvodci v muzeu budou mít pořád co vysvětlovat, až budou ukazovat reálný model ve velikosti krůty:D

A počkat, on T-Rex ve čtyřce je ten samej jedinec, co v jedničce?:o Takže je to ten samej, co je i v pětce a šestce?
947687
To mi vůbec nedošlo, že tenhle spinosaurus je ten samej druh, jako hlavní záporák v trojce*:o* Ale řekl bych, že tady si tu změnu vizuálu dovolili s tím, že trojku berou jako takové to klasické pokračování, které všichni ignorují...Takovýho raptora určitě nikdy nezmění, takže průvodci v muzeu budou mít pořád co vysvětlovat, až budou ukazovat reálný model ve velikosti krůty*:D* A počkat, on T-Rex ve čtyřce je ten samej jedinec, co v jedničce?*:o* Takže je to ten samej, co je i v pětce a šestce?
947681
2 0
reagují: Vetrelec_v_tepl, KARLOS
reagovat
Random ocas.
947686
[spoiler]Random ocas.[/spoiler]
947684
2 0
reagovat
947685
https://tenor.com/cs/view/spinosaurus-dinosaur-meme-2027-paleomeme-gif-14471555602216043670
947681
1 0
reagovat
Komentáře

AKTUALITY

NovinkyTémataNa obzoru

RECENZE

Aktuální recenzeKinovýhledVIM

TRAILERY

TraileryOldies

DVD/BD

Blu-rayNová DVD

O MOVIEZONE

TirážFAQStatistikyKontaktVšeobecné podmínky
© copyright 2000 - 2025.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se