Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuzní fórum FILMY

příspěvky 2201 - 2220 Napsat příspěvek
reaguje na: Vetrelec_v_tepl
Za mě je ten konec v pohodě. Ale kdyby byl ještě zlejší a nekompromisnější, tak bych asi šel výše s hodnocením. 
948032
[spoiler]Za mě je ten konec v pohodě. Ale kdyby byl ještě zlejší a nekompromisnější, tak bych asi šel výše s hodnocením. [/spoiler]
948029
1 0
reagují: (=LIFTY=)
reagovat
reaguje na: hroubek
Ještě jsem doplnil níže :D
948031
Ještě jsem doplnil níže :D
948030
0 0
reagovat
Děkuji :+
948030
Děkuji *:+*
948029
0 0
reagují: Vetrelec_v_tepl
reagovat
Krásná recenze:+

Já myslím, že Sally tu postavu prodávala postupně dobře, neříkal jsem si, že bych hned 100% odhadl, kam to půjde (neviděl jsem trailery a nic jsem si nezjišťoval). Ze začátku je taková trochu new-age ezo střelená, chvílemi i chápající a popohřbová opíjecí scéna je naprosto boží a skvěle narušuje ten weird pocit a je jakoby z jiného, feel good drama.

Za mě to prohrál trochu ten konec, jak jsem zmiňoval. Ten film je hrozně zlý a já chtěl, aby byl zlý až do konce.
948029
Krásná recenze*:+* Já myslím, že Sally tu postavu prodávala postupně dobře, neříkal jsem si, že bych hned 100% odhadl, kam to půjde (neviděl jsem trailery a nic jsem si nezjišťoval). Ze začátku je taková trochu new-age ezo střelená, chvílemi i chápající a popohřbová opíjecí scéna je naprosto boží a skvěle narušuje ten weird pocit a je jakoby z jiného, feel good drama. Za mě to prohrál trochu ten konec, jak jsem zmiňoval. Ten film je hrozně zlý a já chtěl, [spoiler]aby byl zlý až do konce.[/spoiler]
948025
0 0
reagují: hroubek, hroubek
reagovat

Vrať mi jí

Hodně povedená a nepříjemná podívaná, která se vám dostane pod kůži. Australské duo Danny a Michael Philippou mě rozsekalo svým předchozím filmem Mluv se mnou. A teď mi s filmem Vrať mi jí dokazují, že to nebyla náhoda.

Tohle australské duo je neskutečně šikovné a mají obrovský talent a potenciál do budoucnosti. Mám obrovskou radost, protože jsem dostal funkční a kvalitní horor, který má skvělou atmosféru, moc hezky vystavěný příběh a výborně pracuje s charaktery postav. Oba režiséři mají film pevně v rukou, vědí jaký příběh chtějí odvyprávět, vědí jaký tón příběh má mít a jdou si nekompromisně za svou vizí.

Moc se mi líbilo, jak režiséři umí pracovat s atmosférou, skvěle budují napětí, pomalinku odhalují, co se děje, a když je potřeba, tak tnou do živého naprosto znepokojivou a opravdu nechutnou scénou, ze které vám nebude nepříjemně a budete mít, co dělat, abyste nezvraceli. Opravdu moc chválím, že režiséři spoustu věci nedělají na efekt, a přemýšlí o tom, co scéna potřebuje, jak jí umocnit, a jak nás divák emocionálně rozsekat. Z tohoto hlediska režiséři odvedli výbornou práci a klobouk dolů, za to jak to celé funguje a jaké to má podtóny a myšlenky.

Velkou zásluhu na tom, že to všechno funguje, tak jak má, mají přesný herci, kteří to tady skvěle odmakali. Sally Hawkins podává úžasný herecký výkon a hned bych jí dal oscarovou nominaci. Hawkins svou postavu pojala skvěle. Budete jí nenávidět, ale taky jí budete rozumět, proč dělá, to co dělá. Billy Barratt je tady parádní a podal opravdu silný výkon, který je hodně emocionální a působivý, zvláště v závěru. Sora Wong a její první velká role a zvládla jí na výbornou. Velký klobouk dolů, zvláště když si zjistíte, že je opravdu hendikepovaná. Jonah Wren Phillips neměl lehkou úlohu, ale zahrál to na pána, a některé jeho scény nejsou pro slabší povahy.

Můj asi největší problém s filmem je ten, že tvůrci už od prvního momentu ukazují, že postava Sally Hawkins není normální a prakticky jen čekáte, až se ukáže, jak moc je to s ní špatné. Tady s tím si mohli režiséři trochu více pohrát. Na druhou stranu chápu, že nějakým způsobem film museli prodat a naznačit směr a zápletku. Vrať mi jí je povedená a silná podívaná, kterou doporučuji. 7,5-8/10
948025
Hodně povedená a nepříjemná podívaná, která se vám dostane pod kůži. Australské duo Danny a Michael Philippou mě rozsekalo svým předchozím filmem Mluv se mnou. A teď mi s filmem Vrať mi jí dokazují, že to nebyla náhoda. Tohle australské duo je neskutečně šikovné a mají obrovský talent a potenciál do budoucnosti. Mám obrovskou radost, protože jsem dostal funkční a kvalitní horor, který má skvělou atmosféru, moc hezky vystavěný příběh a výborně pracuje s charaktery postav. Oba režiséři mají film pevně v rukou, vědí jaký příběh chtějí odvyprávět, vědí jaký tón příběh má mít a jdou si nekompromisně za svou vizí. Moc se mi líbilo, jak režiséři umí pracovat s atmosférou, skvěle budují napětí, pomalinku odhalují, co se děje, a když je potřeba, tak tnou do živého naprosto znepokojivou a opravdu nechutnou scénou, ze které vám nebude nepříjemně a budete mít, co dělat, abyste nezvraceli. Opravdu moc chválím, že režiséři spoustu věci nedělají na efekt, a přemýšlí o tom, co scéna potřebuje, jak jí umocnit, a jak nás divák emocionálně rozsekat. Z tohoto hlediska režiséři odvedli výbornou práci a klobouk dolů, za to jak to celé funguje a jaké to má podtóny a myšlenky. Velkou zásluhu na tom, že to všechno funguje, tak jak má, mají přesný herci, kteří to tady skvěle odmakali. Sally Hawkins podává úžasný herecký výkon a hned bych jí dal oscarovou nominaci. Hawkins svou postavu pojala skvěle. Budete jí nenávidět, ale taky jí budete rozumět, proč dělá, to co dělá. Billy Barratt je tady parádní a podal opravdu silný výkon, který je hodně emocionální a působivý, zvláště v závěru. Sora Wong a její první velká role a zvládla jí na výbornou. Velký klobouk dolů, zvláště když si zjistíte, že je opravdu hendikepovaná. Jonah Wren Phillips neměl lehkou úlohu, ale zahrál to na pána, a některé jeho scény nejsou pro slabší povahy. Můj asi největší problém s filmem je ten, že tvůrci už od prvního momentu ukazují, že postava Sally Hawkins není normální a prakticky jen čekáte, až se ukáže, jak moc je to s ní špatné. Tady s tím si mohli režiséři trochu více pohrát. Na druhou stranu chápu, že nějakým způsobem film museli prodat a naznačit směr a zápletku. Vrať mi jí je povedená a silná podívaná, kterou doporučuji. [b]7,5-8/10[/b]
Vrať mi jí
2 0
reagují: studo, Vetrelec_v_tepl
reagovat
btw, kdybyste chtěli víc lore k Bring Her Back rituálu, tak na redditu je vlákno black angel tapes a doporučuju (ale ne v noci) si projít webovku stejného jména. Hezká doprovodná prácička.
948018
btw, kdybyste chtěli víc lore k Bring Her Back [spoiler]rituálu, tak na redditu je vlákno black angel tapes a doporučuju (ale ne v noci) si projít webovku stejného jména.[/spoiler] Hezká doprovodná prácička.
1 0
reagovat
reaguje na: (=LIFTY=)
JJ je to letošní přírůstek do oscarových výkonů v hororech, na které se zapomíná. Ale tak snad letos to trochu rozčísla Demi Moore. 

Další honorable oscar worthy mentions:

Florence Pugh - Slunovrat
Lupita Nyongo´o - My 
Toni Colette - Hereditary
948014
JJ je to letošní přírůstek do oscarových výkonů v hororech, na které se zapomíná. Ale tak snad letos to trochu rozčísla Demi Moore.  Další honorable oscar worthy mentions: Florence Pugh - Slunovrat Lupita Nyongo´o - My  Toni Colette - Hereditary
948002
2 0
reagovat
Mia Goth v Pearl předvedla, že je fantastická herečka.
948012
Mia Goth v Pearl předvedla, že je fantastická herečka.
948002
2 0
reagovat
Jo, to já i Mii Goth za Pearl a její památečný monolog, ale na tyto malé filmy z žánru hororu se často zapomíná :-
948002
Jo, to já i Mii Goth za Pearl a její památečný monolog, ale na tyto malé filmy z žánru hororu se často zapomíná *:-*
947984
3 0
reagovat
Skôr body horor za mňa. Bratia idú bomby, musím si opat dať Talk to Me, viem že som to nepozeral v najlepšom stave. :D
948001
Skôr body horor za mňa. Bratia idú bomby, musím si opat dať Talk to Me, viem že som to nepozeral v najlepšom stave. *:D*
947912
0 0
reagovat
reaguje na: Memphis
Krásně napsané kámo. :+
947993
Krásně napsané kámo. *:+*
947968
1 0
reagovat
Já to včera viděl a velká spokojenost. Dnes bude text. 

Při sledování jsme si říkal, že hlavní hrdinka má něco z Kathy Bates z Misery nechce zemřít a klidně bych Hawkins dal oscarovou nominaci. 
947984
Já to včera viděl a velká spokojenost. Dnes bude text.  Při sledování jsme si říkal, že hlavní hrdinka má něco z [spoiler]Kathy Bates z Misery nechce zemřít [/spoiler]a klidně bych Hawkins dal oscarovou nominaci. 
947913
3 0
reagovat

F1 (2025)

Ačkoliv mám Kosinskiho filmy rád, neměl jsem očekávání našponovaná extra vysoko. Reálnou F1 jsem sledoval kdysi v dobách Schumachera, Alonsa nebo Buttona. Dnes už ani netuším, kdo je mistrem světa.

A musím přiznat, že jsem ze sálu odcházel nadšený. Takhle perfektně vysoustružený a poctivý blockbuster se dnes jen tak nevidí. Kosinski je šikula. Film šlape od startu do konce, soundtrack duní, jak má, a k tomu to táhne nahoru sympatické obsazení, které umí dokonale prodat každou emoci. (Kerry Condon <3)

Samozřejmě, je to za uši přitažená pohádka. Až tak, že jsem se Sonnyho skopičinám musel nahlas smát (v dobrém). Jenže film se naštěstí nebere moc vážně a tak to celkové zábavnosti spíše přidalo.

Kdybyste letos v letě měli v kině vidět jediný film, doporučil bych vážně zvážit právě F1. 90 %
947968
Ačkoliv mám Kosinskiho filmy rád, neměl jsem očekávání našponovaná extra vysoko. Reálnou F1 jsem sledoval kdysi v dobách Schumachera, Alonsa nebo Buttona. Dnes už ani netuším, kdo je mistrem světa. A musím přiznat, že jsem ze sálu odcházel nadšený. Takhle perfektně vysoustružený a poctivý blockbuster se dnes jen tak nevidí. Kosinski je šikula. Film šlape od startu do konce, soundtrack duní, jak má, a k tomu to táhne nahoru sympatické obsazení, které umí dokonale prodat každou emoci. (Kerry Condon <3) Samozřejmě, je to za uši přitažená pohádka. Až tak, že jsem se Sonnyho skopičinám musel nahlas smát (v dobrém). Jenže film se naštěstí nebere moc vážně a tak to celkové zábavnosti spíše přidalo. Kdybyste letos v letě měli v kině vidět jediný film, doporučil bych vážně zvážit právě F1. 90 %
F1 (2025)
15 0
reagují: hroubek
reagovat
Tak ji přesunuli na 14. srpna...
947951
Tak ji přesunuli na 14. srpna...
947945
0 -1
reagovat
Ano, a budu přemýšlet ještě hodně dlouho. Kdyby trochu nedali zpátečku v závěru, tak klidně 10/10. Narozdíl od Talk To Me, které mě vůbec nebavilo a nedokázal jsem se s tím nijak propojit, tohle je přesně to, co na mě funguje 100%. Sympatické postavy, které se tragickými událostmi dostanou do soukolí zla a snaží se z něj uniknout. 

Podtrhnout psychologický teror scénami stolu a nože, které nejenže nejsou směšné a weird, což často bývá, ale nechutně a nepříjemně fyzické, perfektní.

Překvapivě mi tu ani nevadil nerozvinutý mytos ohledně té entity. 
Sally Hawkins je výborná herečka a jsem rád, že i přes ten hejt, že není dostatečně atraktivní, dostává výživné role.
947947
Ano, a budu přemýšlet ještě hodně dlouho. Kdyby trochu nedali zpátečku v závěru, tak klidně 10/10. Narozdíl od Talk To Me, které mě vůbec nebavilo a nedokázal jsem se s tím nijak propojit, tohle je přesně to, co na mě funguje 100%. Sympatické postavy, které se tragickými událostmi dostanou do soukolí zla a snaží se z něj uniknout.  Podtrhnout psychologický teror scénami [spoiler]stolu a nože, které nejenže nejsou směšné a weird, což často bývá, ale nechutně a nepříjemně fyzické[/spoiler], perfektní. Překvapivě mi tu ani nevadil[spoiler] nerozvinutý mytos ohledně té entity.[/spoiler]  Sally Hawkins je výborná herečka a jsem rád, že i přes ten hejt, že není dostatečně atraktivní, dostává výživné role.
947913
2 0
reagovat
Mysel jsem, že nebude! Kdybych to věděl, počkal bych. Ale rád tomu přisypu!
947945
Mysel jsem, že nebude! Kdybych to věděl, počkal bych. Ale rád tomu přisypu!
947917
1 0
reagovat
Uf!
947921
Uf!
947917
1 0
reagovat
reaguje na: esmo
V USA hlavně. U nás je prý premiera 31.7.
947917
V USA hlavně. U nás je prý premiera 31.7.
947915
1 0
reagují: Vetrelec_v_tepl, esmo
reagovat
"Propadlo v kinech"? Ono to už u nás bylo? Jsem zas něco zaspal ...
947915
"Propadlo v kinech"? Ono to už u nás bylo? Jsem zas něco zaspal ...
947913
0 0
reagovat
Ja si myslím, že možná proto to i propadlo v kinech.
Prezentovalo se to jako čistokrevný horor a je to spíš psychologická depka.
Nejlepší na tom filmu je, že na rozdíl od jiných filmu z tohoto žánru nad ním pořád přemýšlím a nevyšuměl mi druhy den z hlavy. A teď nemyslím stůl a nůž, který nedostanu z hlavy už nikdy.
Pak teda Sally Hawkins perfektně podala postavu tak, že ji vlastně nemůže člověk nenávidět, přes to všechno, co udělala. 
Ona není čistokrevné zlo, jak byla fanatička v Darabontově mlze nebo matka Carrie, ale zoufalý člověk, který se chytá zoufalých řešení. Na konci mi ji bylo upřímně líto.
947913
Ja si myslím, že možná proto to i propadlo v kinech. Prezentovalo se to jako čistokrevný horor a je to spíš psychologická depka. Nejlepší na tom filmu je, že na rozdíl od jiných filmu z tohoto žánru nad ním pořád přemýšlím a nevyšuměl mi druhy den z hlavy. A teď nemyslím [spoiler]stůl a nůž, který nedostanu z hlavy už nikdy.[/spoiler] Pak teda Sally Hawkins [spoiler]perfektně podala postavu tak, že ji vlastně nemůže člověk nenávidět, přes to všechno, co udělala.  Ona není čistokrevné zlo, jak byla fanatička v Darabontově mlze nebo matka Carrie, ale zoufalý člověk, který se chytá zoufalých řešení. Na konci mi ji bylo upřímně líto.[/spoiler]
947912
1 0
reagovat
Komentáře

AKTUALITY

NovinkyTémataNa obzoru

RECENZE

Aktuální recenzeKinovýhledVIM

TRAILERY

TraileryOldies

DVD/BD

Blu-rayNová DVD

O MOVIEZONE

TirážFAQStatistikyKontaktVšeobecné podmínky
© copyright 2000 - 2025.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se