Od včera mám istý problém s prehrávaním videa. Dúfam, že sa čosi podobné už niekomu pritrafilo a bude mi vedieť poradiť.
Preinštalovával som CCCP (tj odinštaloval a znova nainštaloval) a odvtedy sa mi v Media Player Classic nezobrazuje obraz ale iba zvuk. Problém je len u prehrávania DVD .avi, .mkv a podobných súborov, .mov ide v pohode. Navyše som zistil, že obraz nezobrazuje len ak mám v nastaveniach MPC pri výstupe v Direct Show Video nastavený "Deafult Output", "Old Renderer" alebo "Overlay Mixer. Pri nastavený VMR 7/9 (windowed/renderless) ide obraz opäť v pohode. S prítomnosťou kódekov zdá sa žiaden problém nie je. Pri prehrávaní mi MPC hlási, že sa používa ffdshow (audio aj video dekoder), AVI splitter aj Video renderer. Na celom tom je najdivnejšie, že obraz nevypadol len u MPC, ale aj Windows Media Playera a dokonca aj u VLC playera a Mplayera (testované s vlastnými mplayer kódekmi aj bez nich), ktoré by nemali byť na prítomnosti kódekov vo Windowse nijako závislé.
Ešte pre upresnenie, používam WinXP x64, mám najnovšie ATI ovládače (8.6. ako Catalyst, tak aj WDM) a grafiku Radeon 3850 HD.
|
reagovat
|