Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuzní fórum DOMÁCÍ KINO

příspěvky 6021 - 6040 Napsat příspěvek
Aktualizovat... ;). Pokud CAD, pak by sem nad tím ani nepřemýšlel. Pokud bankovnictví, jistota je jistota.
612781
Aktualizovat... ;). Pokud CAD, pak by sem nad tím ani nepřemýšlel. Pokud bankovnictví, jistota je jistota.
0 0
reagovat
Je to firemní počítač (ne můj), kde jede hlavně Autocad a internetový bankovnictví.
612780
Je to firemní počítač (ne můj), kde jede hlavně Autocad a internetový bankovnictví.
0 0
reagovat
Záleží, co a jak na počítači děláš. Pokud to máš převážně na klasiku net, filmy, hudbu a word, pak se myslím není čeho bát...
Mě ale třeba v práci v hlavním pracovním programovém balíku odstřihli podporu Xpček už přesně před rokem a poslední dva se na xpčka nevydávaly záplaty...
Z toho vyvozuju, že pokud na tom hodláš dělat i trochu pracnějšího, bez novějšího systému se neobejdeš.
612778
Záleží, co a jak na počítači děláš. Pokud to máš převážně na klasiku net, filmy, hudbu a word, pak se myslím není čeho bát... Mě ale třeba v práci v hlavním pracovním programovém balíku odstřihli podporu Xpček už přesně před rokem a poslední dva se na xpčka nevydávaly záplaty... Z toho vyvozuju, že pokud na tom hodláš dělat i trochu pracnějšího, bez novějšího systému se neobejdeš.
0 0
reagovat
Bublina, strašně velký procento lidí jede bez těch aktualizací tak jako tak.
612777
Bublina, strašně velký procento lidí jede bez těch aktualizací tak jako tak.
0 0
reagovat

OK, velký téma

Jak to vidíte s "koncem" XPček? Je podle vás rizikový jet na nich po tom dubnovým odstřihnutí dál, nebo je to jenom nafouklá bublina, aby se prodaly nový systémy?
612776
Jak to vidíte s "koncem" XPček? Je podle vás rizikový jet na nich po tom dubnovým odstřihnutí dál, nebo je to jenom nafouklá bublina, aby se prodaly nový systémy?
OK, velký téma
0 0
reagovat

Mildík

Já používám nastavení 14:9, pod touhle neurčitou volbou se totiž schovává pro mě naprosto ideální chování. Kanály ve 4:3 jsou bez deformace poměru stran mírně přizoomovány, takže pruhy vlevo a vpravo nejsou tak velké, ale ořez nahoře a dole přitom není takový, aby to vadilo. Při signálu 16:9 se to automaticky přepne na "wide" a obraz je přes celou obrazovku.

Co se týče nastavení vstupu pro zapnutí, lze to zvolit v hotelovém módu. Při zapnuté TV zmáčkni a drž tlačítko "-/v" na boku TV a během toho 3x po sobě stiskni "AV" na dálkovém ovladači. Objeví se menu, povol Hotel mode a v Initial INPUT nastav dle libosti.

Minimálně to první funguje i u 6 let staré TX-32LMD70F. Hotel mode mám vyzkoušený jenom na předloňské ET5, je možné, že tvůj model to bude mít trošku jinak.
612746
Já používám nastavení 14:9, pod touhle neurčitou volbou se totiž schovává pro mě naprosto ideální chování. Kanály ve 4:3 jsou bez deformace poměru stran mírně přizoomovány, takže pruhy vlevo a vpravo nejsou tak velké, ale ořez nahoře a dole přitom není takový, aby to vadilo. Při signálu 16:9 se to automaticky přepne na "wide" a obraz je přes celou obrazovku. Co se týče nastavení vstupu pro zapnutí, lze to zvolit v hotelovém módu. Při zapnuté TV zmáčkni a drž tlačítko "-/v" na boku TV a během toho 3x po sobě stiskni "AV" na dálkovém ovladači. Objeví se menu, povol Hotel mode a v Initial INPUT nastav dle libosti. Minimálně to první funguje i u 6 let staré TX-32LMD70F. Hotel mode mám vyzkoušený jenom na předloňské ET5, je možné, že tvůj model to bude mít trošku jinak.
Mildík
0 0
reagovat

KARLOS

Tak samozřejmě AUTO (u naší televize to je STŘED), jsem zkoušel... u některých kanálů to problém vyřeší, ale některé bohužel stále zůstávají s černými vertikálními pruhy po stranách
612741
Tak samozřejmě AUTO (u naší televize to je STŘED), jsem zkoušel... u některých kanálů to problém vyřeší, ale některé bohužel stále zůstávají s černými vertikálními pruhy po stranách
KARLOS
0 0
reagovat
U symbolu AS na dálce lze nastavovat přímo režimy zobrazení a jeden z nich je i Auto. To většinou vykrývá většinu plochy... Ale funguje vcelku nelogicky. IMHO. Já mám ostatně nastaven natvrdo originál zobrazení zdroje a tyhle bazmeky používá hlavně zbytek rodiny.
Pokud je satelit přes SCART, auto detekce asi fungovat nebude HDMI to má přímo v základu a TV v nastavení přímo zapnuto...
Mluvím samozřejmě jen o Vierách, že jo ;)...
612713
U symbolu AS na dálce lze nastavovat přímo režimy zobrazení a jeden z nich je i Auto. To většinou vykrývá většinu plochy... Ale funguje vcelku nelogicky. IMHO. Já mám ostatně nastaven natvrdo originál zobrazení zdroje a tyhle bazmeky používá hlavně zbytek rodiny. Pokud je satelit přes SCART, auto detekce asi fungovat nebude HDMI to má přímo v základu a TV v nastavení přímo zapnuto... Mluvím samozřejmě jen o Vierách, že jo ;)...
0 0
reagovat

"Roztažení obrazu"

Pánové naprosto triviální a lame dotaz, ale než abych se obracel na nějaké specializované forum to zkusím tady, jelikož věřím, že se dobereme řešení 8)

Situace:
7 let stará televize (Panasonic Viera), nový satelitní přijímač (nejsem u něj, ale mohlo by se jednat o tento kousek link

Každopádně problém je v tom, že se musel vyměnit přijímač za nový (starý jednoduše odešel do křemíkového nebe) a teďka vyvstaly 2 problémy.

1) Obraz se roztahuje, stahuje jak se mu zlíbí na každém kanálu jinak. Vím, že se jedná s problémem HD kanálů, nicméně na starém přijímači se daly všechny programy ručně natáhnou přes celou obrazovku... I když to občas není správně, tak se přiznám, že to vypadalo pořád lépe než 2 velké čeré pruhy po okrajích. Samozřejmě, že můžu v nastavení televize obraz pěkně ručně upravit, ale tady zase nastává problém, že se obraz začne roztahovat i u jiných kanálů, které jinak sedí dobře a tímto roztáhnutím se zase deformují. I starého přijímače tyto problémy nebyly a vše jelo jak mělo, obraz pěkně přes celou obrazovku a žádný problém.

2) Prkotina, ale když už to píšu, tak se zeptám. Po zapnutí TV se musí pokaždé přecvakávat z TV na AV... neví někdo jak zařídit, aby při samotném zapnutí TV to samo chytlo na AV -> hnedka by se to začlo chytan na satelit... Je to kravina, ale prudí to 8)

Díky za cokoliv! Odpoledne se dostanu k mašinám, tak rád vyzkouším jakékoliv rady.
612710
Pánové naprosto triviální a lame dotaz, ale než abych se obracel na nějaké specializované forum to zkusím tady, jelikož věřím, že se dobereme řešení *8)* Situace: 7 let stará televize (Panasonic Viera), nový satelitní přijímač (nejsem u něj, ale mohlo by se jednat o tento kousek http://www.alza.cz/technisat-technistar-sir-d456800.htm) Každopádně problém je v tom, že se musel vyměnit přijímač za nový (starý jednoduše odešel do křemíkového nebe) a teďka vyvstaly 2 problémy. 1) Obraz se roztahuje, stahuje jak se mu zlíbí na každém kanálu jinak. Vím, že se jedná s problémem HD kanálů, nicméně na starém přijímači se daly všechny programy ručně natáhnou přes celou obrazovku... I když to občas není správně, tak se přiznám, že to vypadalo pořád lépe než 2 velké čeré pruhy po okrajích. Samozřejmě, že můžu v nastavení televize obraz pěkně ručně upravit, ale tady zase nastává problém, že se obraz začne roztahovat i u jiných kanálů, které jinak sedí dobře a tímto roztáhnutím se zase deformují. I starého přijímače tyto problémy nebyly a vše jelo jak mělo, obraz pěkně přes celou obrazovku a žádný problém. 2) Prkotina, ale když už to píšu, tak se zeptám. Po zapnutí TV se musí pokaždé přecvakávat z TV na AV... neví někdo jak zařídit, aby při samotném zapnutí TV to samo chytlo na AV -> hnedka by se to začlo chytan na satelit... Je to kravina, ale prudí to *8)* Díky za cokoliv! Odpoledne se dostanu k mašinám, tak rád vyzkouším jakékoliv rady.
"Roztažení obrazu"
0 0
reagovat
Ad ACER: HDD odesel po 4 letech, leta pane 2008, a ano celkem jsem ho zneuzival :) Mel jsem zalohy dulezitych souboru na externich HDD, takze me to nejak moc netankovalo; aspon jsem zvysil kapacitu disku 8) Pouzival jsem ho v podstate kazdej den az do roku 2011 (nebylo nutny kupovat novej, protoze to opravdu bezelo dost svizne a spolehlive), kdy jsem od prace dostal nejakej Dell (ani nevim jakej to je model) a ten se taky drzi jeste dneska. V posledni dobe ale cim dal vic spoleham na iPhone, v praci mam Mac, a doma na zabavu Apple TV. Lhal bych, kdybych rikal, ze po vocku nekoukam po Macbook Air :D
612604
Ad ACER: HDD odesel po 4 letech, leta pane 2008, a ano celkem jsem ho zneuzival *:)* Mel jsem zalohy dulezitych souboru na externich HDD, takze me to nejak moc netankovalo; aspon jsem zvysil kapacitu disku *8)* Pouzival jsem ho v podstate kazdej den az do roku 2011 (nebylo nutny kupovat novej, protoze to opravdu bezelo dost svizne a spolehlive), kdy jsem od prace dostal nejakej Dell (ani nevim jakej to je model) a ten se taky drzi jeste dneska. V posledni dobe ale cim dal vic spoleham na iPhone, v praci mam Mac, a doma na zabavu Apple TV. Lhal bych, kdybych rikal, ze po vocku nekoukam po Macbook Air *:D*
0 0
reagovat

Vincent

Ano, řada Travelmate měla výbornou pověst. Zvlášť v té době to ještě rozhodně nebylo degradovaný na Low end a byla to business class. Problémy byly u nižších řad, Aspireů. Rozbíjeli se fakt často a bylo tragický uplatňování záruky. Kolem roku 2008-2009 ale tyhle problémy fakticky přestali existovat a Acer se hodně zlepšil (nejenom změnama u záruky).

Dneska je imho úplně jedno, jestli koupíš za 15 Asus, Acer nebo HP. V týhle cenový hladině můžeš očekávat podobný technický zpracování, stejně fungující záruku a je to pak spíš o detailech, po kterejch jdeš.
612603
Ano, řada Travelmate měla výbornou pověst. Zvlášť v té době to ještě rozhodně nebylo degradovaný na Low end a byla to business class. Problémy byly u nižších řad, Aspireů. Rozbíjeli se fakt často a bylo tragický uplatňování záruky. Kolem roku 2008-2009 ale tyhle problémy fakticky přestali existovat a Acer se hodně zlepšil (nejenom změnama u záruky). Dneska je imho úplně jedno, jestli koupíš za 15 Asus, Acer nebo HP. V týhle cenový hladině můžeš očekávat podobný technický zpracování, stejně fungující záruku a je to pak spíš o detailech, po kterejch jdeš.
Vincent
0 0
reagovat

Gonzi

To o shitských Acerech je podle mého pozorování už jen mýtus založený na dávné minulosti - v posledních docela dost letech už jsem stížnosti na ně neviděl o nic častěji než na cokoli jiného.
612602
To o shitských Acerech je podle mého pozorování už jen mýtus založený na dávné minulosti - v posledních docela dost letech už jsem stížnosti na ně neviděl o nic častěji než na cokoli jiného.
Gonzi
0 0
reagovat
No jasně, pověsti o uživatelích Maců nelhaly. "kolem 15" a doporučujte mu tu stroj, co začíná málem na 30 tisících :D
612601
No jasně, pověsti o uživatelích Maců nelhaly. "kolem 15" a doporučujte mu tu stroj, co začíná málem na 30 tisících *:D*
0 0
reagovat
Taky jsem za Acer - před lety jsem jeden 14" kupoval tehdejší přítelkyni a je s ním spokojená doteď. HPčka jsem měl dvě a obě měly problémy s přehříváním, to bych si pro jistotu ještě zkontroloval na fórech.
612600
Taky jsem za Acer - před lety jsem jeden 14" kupoval tehdejší přítelkyni a je s ním spokojená doteď. HPčka jsem měl dvě a obě měly problémy s přehříváním, to bych si pro jistotu ještě zkontroloval na fórech.
0 0
reagovat

Vincent

acery jsem měl dva a oba byly strašné, několikkrát v servise, na jednom se postupně rozsypal celý monitor apod. a na druhém odešla grafika na desce asi měsíc po záruce... k tomu si přidej běžné zkušenosti všude na netu a vyplyne ti vědecky podložený závěr, že acer smrdí. :D
a jestli ti v noťase za 40tis odešel disk, tak je to imo docela dost smutné (ano, může odejít kdykoli a kdekoli, ale přecejen by s cenou ta šance měla klesat - alespoň pokud neděláš nějaké heavy duty čtení a zápisy)
612599
acery jsem měl dva a oba byly strašné, několikkrát v servise, na jednom se postupně rozsypal celý monitor apod. a na druhém odešla grafika na desce asi měsíc po záruce... k tomu si přidej běžné zkušenosti všude na netu a vyplyne ti vědecky podložený závěr, že acer smrdí. *:D* a jestli ti v noťase za 40tis odešel disk, tak je to imo docela dost smutné (ano, může odejít kdykoli a kdekoli, ale přecejen by s cenou ta šance měla klesat - alespoň pokud neděláš nějaké heavy duty čtení a zápisy)
Vincent
0 0
reagovat

TedGeorge

No ale... je červenej! :D

14 je fakt max, bude to tahat do školy a zpátky. Ale ještě ji zkusím ukecat na ten tvůj, neboj ;)
612598
No ale... je červenej! *:D* 14 je fakt max, bude to tahat do školy a zpátky. Ale ještě ji zkusím ukecat na ten tvůj, neboj *;)*
TedGeorge
0 0
reagovat
Beztak nakonec vyberou nějaký patnáctipalcový dělo. Stejně je nejlepší, když Karel napíše lehčí, tenčí, 13 palcovej, kolem 15k, nemusí být dotykáč...

A pár minut potom sem napíše, že favoritem je relativně těžkej, dotykovej, 14ti palcovej za 17k :D
612597
Beztak nakonec vyberou nějaký patnáctipalcový dělo. Stejně je nejlepší, když Karel napíše lehčí, tenčí, 13 palcovej, kolem 15k, nemusí být dotykáč... A pár minut potom sem napíše, že favoritem je relativně těžkej, dotykovej, 14ti palcovej za 17k *:D*
0 0
reagovat

ad záruka

speciálně levnější noťasy často odejdou právě po dvou letech... zvažoval bych záruku na 3, která tohle řeší
612595
speciálně levnější noťasy často odejdou právě po dvou letech... zvažoval bych záruku na 3, která tohle řeší
ad záruka
0 0
reagovat
PS: Na Acer nedam dopustit. V roce 2004 jsem poridil TravelMate (v te dobe to stalo jeste asi 40k), a slape krasne i dneska :) Pravda, musel jsem upgradovat RAMky a odesel jeden HDD, ale to se holt nekdy stane :)
612594
PS: Na Acer nedam dopustit. V roce 2004 jsem poridil TravelMate (v te dobe to stalo jeste asi 40k), a slape krasne i dneska :) Pravda, musel jsem upgradovat RAMky a odesel jeden HDD, ale to se holt nekdy stane :)
0 0
reagovat
Karel: MacBook Air a udela ti proposal jak Monica Chandlerovi :))
612593
Karel: MacBook Air a udela ti proposal jak Monica Chandlerovi *:))*
0 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2025.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se