Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuzní fórum DOMÁCÍ KINO

příspěvky 5981 - 6000 Napsat příspěvek
Tony zapomněl zmínit, že v jeho okolí je to samý latentní hacker a po jeho zaučení s Windows ochraňují západní svět před cyber útoky z Číny, vesmíru a vůbec :D
613944
Tony zapomněl zmínit, že v jeho okolí je to samý latentní hacker a po jeho zaučení s Windows ochraňují západní svět před cyber útoky z Číny, vesmíru a vůbec *:D*
0 0
reagovat

TonyClifton

A k čemu je to dobrý? To jsme na úrovni "nauč se řídit auto" vs. "nasedni do vlaku, vystup z vlaku" - když se chceš řízením auta živit tak bez prvního se neobejdeš, ale většině lidí by na většinu situací bohatě stačilo to druhé.
613943
A k čemu je to dobrý? To jsme na úrovni "nauč se řídit auto" vs. "nasedni do vlaku, vystup z vlaku" - když se chceš řízením auta živit tak bez prvního se neobejdeš, ale většině lidí by na většinu situací bohatě stačilo to druhé.
TonyClifton
0 0
reagovat

TonyClifton

tak já nečekám že tam daná babička bude programovat / editovat foto a video apod... a ty běžné věci tam zvládne pochopit rozhodně nesrovnatelně rychleji.
613942
tak já nečekám že tam daná babička bude programovat / editovat foto a video apod... a ty běžné věci tam zvládne pochopit rozhodně nesrovnatelně rychleji.
TonyClifton
0 0
reagovat
"jak široké znalosti musíš mít pro jeho efektivní užívání"

A jsme doma. V tomhle totiž pořád tablet strašně selhává jakmile si chce sebevětší blbec trochu víc než jen hrát.
613941
"jak široké znalosti musíš mít pro jeho efektivní užívání" A jsme doma. V tomhle totiž pořád tablet strašně selhává jakmile si chce sebevětší blbec trochu víc než jen hrát.
0 0
reagovat
TedGeorge
Ono totiž problémem aligátora je že zaměňuje "umí to málo věcí" s "je to snadno pochopitelné" a ve výsledku je každá tlačítková Nokia mnohem pochopitelnější i pro "negramoty".

TonyClifton
Jak vypadá instalace čehokoli na pc:
- musíš si to najít někde na webu (může to mít vir, může to přiinstalovat bloatware apod)
- musíš to nainstalovat (není úplně od věci vědět kam, můžeš si nepřidat zástupce apod)
- musíš to umět spustit (nemáš zástupce, nevíš kde jsi to instaloval ...)
- musíš umět řešit, když ti to nejede (nemáš kodeky k video přehrávači, nemáš aktuální drivery, máš ntbk se dvěmi grafikami a hra se ti standardně pouští na intelácké místo té herní...)
- pro odinstalaci může a nemusí být program registrovaný v seznamu programů od windows, pokud není, tak musíš hledat uninstall v jeho složce (kterou musíš umět najít), někdy není ani tam a po odinstalaci ti zůstanou veškeré doplŃky v prohlížeči, bloatware atd. který s programem přišel...

Jak vypadá instalace čehokoli na tabletu:
- otevřeš market (vše co tam je je schválené, bez bloatwaru apod)
- klikneš install (ve výchozím nastavení si vše hodí ikonu na plochu - řeší to android, ne daná aplikace)
- viz výš, umíš to spustit, protože to je na ploše a kdyby ti to někdo vypnul tak je všechno vždycky v seznamu aplikací
- aplikace ti buď jede, nebo nejde vůbec nainstalovat (market ti nevypíše věci, na které by tvůj mobil nedal)
- pokud tě aplikace štve (třeba po nainstalování začne házet reklamy do lišty), tak ji odinstaluješ - zase přes market, určitě to tam půjde, určitě se ti odebere i vše co ta app udělala... (např. ty reklamy)

Jak vypadá vysvětlení otevření ikonky na pc:
-klikni na to
(co je kliknout)
-najeď na to kurzorem a dvojklikni
(co je to kurzor, myš a dvojklik)
- myš je to na drátu, vezmeš to do ruky a pohybem myší začneš pohybovat kurzorem - to je ta věc na displayi a až jej posuneš na ikonu, tak zmáčkni dvakrát levé tlačítko
(uživatel chytne myš jak prase joystick a začne nějak posouvat, všimne si že se kurzor hýbe a přisune jej na danou věc a není schopný udělat dvojklik)
- když klikáš, tak s myší nesmíš hýbat, jinak to nefunguje a taky musíš kliknout dostatečně rychle
(uživatel si druhou rukou chytne myš a pak se snaží dvakrát kliknout a možná se mu to i povede)

Jak vypadá vysvětlení kliknutí na tabletu:
- klikni na to
(uživatel na to klepne prstem)

Poznámka pod čarou: Já nedokážu pochopit, jak může někdo soudný jen náznakem uvažovat o tom, že učící křivka pro Windows na PC je srovnatelná s Android na tabletu a jediné co mě napadá je že jsi tak zvyklý na Windows, že si ani neuvědomuješ jak široké znalosti musíš mít pro jeho efektivní užívání.
613940
[b]TedGeorge[/b] Ono totiž problémem aligátora je že zaměňuje "umí to málo věcí" s "je to snadno pochopitelné" a ve výsledku je každá tlačítková Nokia mnohem pochopitelnější i pro "negramoty". [b]TonyClifton[/b] Jak vypadá instalace čehokoli na pc: - musíš si to najít někde na webu (může to mít vir, může to přiinstalovat bloatware apod) - musíš to nainstalovat (není úplně od věci vědět kam, můžeš si nepřidat zástupce apod) - musíš to umět spustit (nemáš zástupce, nevíš kde jsi to instaloval ...) - musíš umět řešit, když ti to nejede (nemáš kodeky k video přehrávači, nemáš aktuální drivery, máš ntbk se dvěmi grafikami a hra se ti standardně pouští na intelácké místo té herní...) - pro odinstalaci může a nemusí být program registrovaný v seznamu programů od windows, pokud není, tak musíš hledat uninstall v jeho složce (kterou musíš umět najít), někdy není ani tam a po odinstalaci ti zůstanou veškeré doplŃky v prohlížeči, bloatware atd. který s programem přišel... Jak vypadá instalace čehokoli na tabletu: - otevřeš market (vše co tam je je schválené, bez bloatwaru apod) - klikneš install (ve výchozím nastavení si vše hodí ikonu na plochu - řeší to android, ne daná aplikace) - viz výš, umíš to spustit, protože to je na ploše a kdyby ti to někdo vypnul tak je všechno vždycky v seznamu aplikací - aplikace ti buď jede, nebo nejde vůbec nainstalovat (market ti nevypíše věci, na které by tvůj mobil nedal) - pokud tě aplikace štve (třeba po nainstalování začne házet reklamy do lišty), tak ji odinstaluješ - zase přes market, určitě to tam půjde, určitě se ti odebere i vše co ta app udělala... (např. ty reklamy) Jak vypadá vysvětlení otevření ikonky na pc: -klikni na to (co je kliknout) -najeď na to kurzorem a dvojklikni (co je to kurzor, myš a dvojklik) - myš je to na drátu, vezmeš to do ruky a pohybem myší začneš pohybovat kurzorem - to je ta věc na displayi a až jej posuneš na ikonu, tak zmáčkni dvakrát levé tlačítko (uživatel chytne myš jak prase joystick a začne nějak posouvat, všimne si že se kurzor hýbe a přisune jej na danou věc a není schopný udělat dvojklik) - když klikáš, tak s myší nesmíš hýbat, jinak to nefunguje a taky musíš kliknout dostatečně rychle (uživatel si druhou rukou chytne myš a pak se snaží dvakrát kliknout a možná se mu to i povede) Jak vypadá vysvětlení kliknutí na tabletu: - klikni na to (uživatel na to klepne prstem) Poznámka pod čarou: Já nedokážu pochopit, jak může někdo soudný jen náznakem uvažovat o tom, že učící křivka pro Windows na PC je srovnatelná s Android na tabletu a jediné co mě napadá je že jsi tak zvyklý na Windows, že si ani neuvědomuješ jak široké znalosti musíš mít pro jeho efektivní užívání.
0 0
reagovat
Tohle by asi vedlo k nějakýmu ultra divnýmu flamu. :D Ale fakt si prostě nemyslim, že je na nějaký praktický používání místo PC tablet dneska vhodnej i co se týká jednodušších věcí.
613931
Tohle by asi vedlo k nějakýmu ultra divnýmu flamu. *:D* Ale fakt si prostě nemyslim, že je na nějaký praktický používání místo PC tablet dneska vhodnej i co se týká jednodušších věcí.
0 0
reagovat

Hmmm

Děda měl obrovskej problém s přechodem od starýho klasickýho "vytáčecího" telefonu na tlačítkovej. Po pár letech si zvykl, ale prasetelekom mu účtoval každej měsíc 3 kila JENOM ZA VEDENÍ LINKY !!!! Přesvědčili jsme ho ke koupi mobilu, dostal aligátor a hrozně s tím pořád bojuje. A to má ten nejjednoduší. Počítač nebo tablet by v jeho blízkosti pravděpodobně explodoval..

Ale zase má jiný kvality. Před pár rokama komplet vymlátil zábavu s vožralama, co na něj nebyly slušní, je to skvělej a žádanej zedník a umožnil můj život.

Popojedem :D
613930
Děda měl obrovskej problém s přechodem od starýho klasickýho "vytáčecího" telefonu na tlačítkovej. Po pár letech si zvykl, ale prasetelekom mu účtoval každej měsíc 3 kila JENOM ZA VEDENÍ LINKY !!!! Přesvědčili jsme ho ke koupi mobilu, dostal aligátor a hrozně s tím pořád bojuje. A to má ten nejjednoduší. Počítač nebo tablet by v jeho blízkosti pravděpodobně explodoval.. Ale zase má jiný kvality. Před pár rokama komplet vymlátil zábavu s vožralama, co na něj nebyly slušní, je to skvělej a žádanej zedník a umožnil můj život. Popojedem *:D*
Hmmm
0 0
reagovat
Ne.

Vysvětlit někomu ovládání Windows vs Android? Když ani jedno v životě nepoužíval? Tak to už vůbec ne.
To je jako učit někoho šachy vs piškvorky.

Že se někdo bojí zkoušet něco jiného, protože už s PC má nějakou zkušenost, nemá s intuitivností nebo náročností ovládat Android nic společného.
613929
Ne. Vysvětlit někomu ovládání Windows vs Android? Když ani jedno v životě nepoužíval? Tak to už vůbec ne. To je jako učit někoho šachy vs piškvorky. Že se někdo bojí zkoušet něco jiného, protože už s PC má nějakou zkušenost, nemá s intuitivností nebo náročností ovládat Android nic společného.
0 0
reagovat

Vardant

Nemyslíš že je to trochu subjektivní? Já teď měl zkušenost asi s 5 lidma různých věkovýc kategorií, co si s počítačem více či méně tykali, teda spíš méně a android v podstatě odmítali.
613927
Nemyslíš že je to trochu subjektivní? Já teď měl zkušenost asi s 5 lidma různých věkovýc kategorií, co si s počítačem více či méně tykali, teda spíš méně a android v podstatě odmítali.
Vardant
0 0
reagovat
Babička opravdu s počítačem neumí vůbec. Nad tabletem jsem uvažoval já (z hlediska vnukovské technické podpory ideální řešení) ale máma se bojí, že tahat prst po displeji je moc náročný úkon a blbě by se na tom psalo.
Navíc jsem se dozvěděl, že se babičce líbil můj starý asus eee, tak já už fakt nevim. Remcat bude babička 100%, jde o to, aby nakonec ntb neskončil někde na poličce jako permanentní screensaver s rodinnými fotkami.
Samozřejmě nejlepší by bylo, kdyby si to babička vyzkoušela, ale né, musí to být překvapení. Mám nutkání si vybrat přístroj pro sebe a v tom případě by to byl jasnej tablet s klávesnicí.
Každopádně má otázka asi nemá žádnou správnou odpověď a já si budu trhat vlasy tak jako tak. Už vidím to vysvětlování (dvojklik, nová složka, email, wwwtečka apod.) No aspon se nebudu nudit, ale díky za rady :)
613926
Babička opravdu s počítačem neumí vůbec. Nad tabletem jsem uvažoval já (z hlediska vnukovské technické podpory ideální řešení) ale máma se bojí, že tahat prst po displeji je moc náročný úkon a blbě by se na tom psalo. Navíc jsem se dozvěděl, že se babičce líbil můj starý asus eee, tak já už fakt nevim. Remcat bude babička 100%, jde o to, aby nakonec ntb neskončil někde na poličce jako permanentní screensaver s rodinnými fotkami. Samozřejmě nejlepší by bylo, kdyby si to babička vyzkoušela, ale né, musí to být překvapení. Mám nutkání si vybrat přístroj pro sebe a v tom případě by to byl jasnej tablet s klávesnicí. Každopádně má otázka asi nemá žádnou správnou odpověď a já si budu trhat vlasy tak jako tak. Už vidím to vysvětlování (dvojklik, nová složka, email, wwwtečka apod.) No aspon se nebudu nudit, ale díky za rady :)
0 0
reagovat
Mně tahle debata připomněla šíleně trapné reklamy od Vodafone...

Tak či onak, nikdo neřekl, že babička s PC neumí, já bych nedělal závěry... Moje babča každý rok kupuje novej dotykovej telefon až si vedle ní občas připadám prehistoricky...

Do 8000 se dá sehnat hromada strojů na běžné užívání... Jelikož se s PC nebude hýbat, nemusí se řešit váha a baterie (tu bych vyndal/prodal, ať se neničí) a monitor rozhodně 15.6...

Dál bych to už viděl na osobní preference...
613913
Mně tahle debata připomněla šíleně trapné reklamy od Vodafone... Tak či onak, nikdo neřekl, že babička s PC neumí, já bych nedělal závěry... Moje babča každý rok kupuje novej dotykovej telefon až si vedle ní občas připadám prehistoricky... Do 8000 se dá sehnat hromada strojů na běžné užívání... Jelikož se s PC nebude hýbat, nemusí se řešit váha a baterie (tu bych vyndal/prodal, ať se neničí) a monitor rozhodně 15.6... Dál bych to už viděl na osobní preference...
0 0
reagovat
Aby se mohla smat ostatnim babkam venku pred barakem, ze maji nejakej peasant android :)
613906
Aby se mohla smat ostatnim babkam venku pred barakem, ze maji nejakej peasant android :)
0 0
reagovat
iPad pro babicku!
613905
iPad pro babicku!
0 0
reagovat
Riiight a teď tu o karkulce.
613902
Riiight a teď tu o karkulce.
0 0
reagovat

Gonzi

Já nevím, asi je to tím, že Android neni tak user friendly jak si myslíš...
613900
Já nevím, asi je to tím, že Android neni tak user friendly jak si myslíš...
Gonzi
0 0
reagovat

Memphis

+1
613899
+1
Memphis
0 0
reagovat

TonyClifton

Pak je chyba ve tvém vysvětlování. Opravdu nevím co víc bych řekl někomu, kdo shazuje intuitivitu dotykového ovládání + bezpečnost tabletu versus clusterfuck ve formě desktopových windowsů a linuxů, zvlášť když vím že naprosto všichni negeekové z mého okolí mají dříve či později systém totálně ve sračkách (bo různý bloatware apod) + neumí používat obrovské množství jeho základních funkcí (jako třeba když si majitel notebooku stěžuje na to že se uspí se zavřením displaye)... Zatímco i totální lamy jsou schopné si v tabletech projet seznam možností zařízení (bo je celé nastavení v jednom místě), nemít tam bloatware, protože se tam s instalací aplikace ani nemůže další app přiinstalovat + pokud cokoli začne trollit, tak to jde vždy odebrat - přes market, tak jako při instalaci...
613898
Pak je chyba ve tvém vysvětlování. Opravdu nevím co víc bych řekl někomu, kdo shazuje intuitivitu dotykového ovládání + bezpečnost tabletu versus clusterfuck ve formě desktopových windowsů a linuxů, zvlášť když vím že naprosto všichni negeekové z mého okolí mají dříve či později systém totálně ve sračkách (bo různý bloatware apod) + neumí používat obrovské množství jeho základních funkcí (jako třeba když si majitel notebooku stěžuje na to že se uspí se zavřením displaye)... Zatímco i totální lamy jsou schopné si v tabletech projet seznam možností zařízení (bo je celé nastavení v jednom místě), nemít tam bloatware, protože se tam s instalací aplikace ani nemůže další app přiinstalovat + pokud cokoli začne trollit, tak to jde vždy odebrat - přes market, tak jako při instalaci...
TonyClifton
0 0
reagovat
Ze zkušenosti s tím, kdy jsem se několika lidem snažil vysvětlit ovládání tabletu si to opravdu nemyslím.
613896
Ze zkušenosti s tím, kdy jsem se několika lidem snažil vysvětlit ovládání tabletu si to opravdu nemyslím.
0 0
reagovat

TonyClifton

Že by myš, zapnutí, vypnutí, schované programy v nabídce Start, ikony na ploše jdou smazat, je toho asi milion. Tablet je na druhou stranu z hlediska software nezničitelný a ovládaní pochopí během minuty i absolutní mimoň.
613895
Že by myš, zapnutí, vypnutí, schované programy v nabídce Start, ikony na ploše jdou smazat, je toho asi milion. Tablet je na druhou stranu z hlediska software nezničitelný a ovládaní pochopí během minuty i absolutní mimoň.
TonyClifton
0 0
reagovat
Není babička jako babička...
613892
Není babička jako babička...
0 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2025.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se