Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuzní fórum DOMÁCÍ KINO

příspěvky 6041 - 6060 Napsat příspěvek
Myslíš sály? Co sem naposledy zjišťoval (na konci minulého roku), pak Atmos 1500 US, zbytek dalších cca 2000. Auro celkově kolem sedmi stovek a roste podstatně pomaleji.
Jako takhle, já se nebojím, že by válku vyhrálo Barco. Na to je Dolby až příliš agresivní, má příliš zvučné jméno (takže kdyby to bylo s kvalitami naopak, stejně by mělo Dolby náskok) a i přes zhruba půlroční zpoždění oproti Auru se dostalo do čela prakticky okamžitě po jeho nástupu na scénu.
Barco může být rádo za to, že nábízí nepoměrně méně nákladný systém (opět, kdyby to bylo naopak, pak by se Barco tak dlouho ani neudrželo, pro Atmos jsou pořizovací náklady přece jen velkým brzdícím prvkem) a že se ho Sony a DW budou asi snažit zachránit. Sony ostatně plánuje "ukončit" válku tím, že si bude nechávat mixy dělat souběžně a stejnými tvůrci, ale samo s DW a příležitostně s Lionsgate to neutáhne. Muselo by do toho promluvit ještě jedno studio, nejlíp Disney (který ale víceméně straní Dolby), nebo "líp" kdyby někdo přeběhl s exkluzivitou k Auru (a to se opět nestane, protože Barco není v tomhle ohledu silová společnost), aby se ty misky alespoň trochu vyvážily. Ono to bylo vidět i na tom, že se oba systémy snažily přijít na trh co nejdřív, protže obě firmy věděly, že ten, komu se dřív podaří se zavést, to bude mít o to jednodušší. Auru podrazily nohy doslova studia - neb krom Lucase s letadýlkama je podpořili jen v DW, naproti tomu Atmos zaštítilo v počátcích Fox s Disneym (Pixarem) a samostatná zvučná jména jako Jackson s Hobbitem.
Ano, v rukou to mají teď filmové studia. Kinaři se v globálu přispůsobují nabídce, tak to bylo vždycky a tak to i bude v budoucnu. Studia si budou moci vybírat, ale pokud lid slyší už teď na Atmos (schválně, kolik lidí tady na MZ bude vědět, co je to Atmos a kolika lidem řekne něco Auro), nebudou mít tu potřebu na tom něco měnit. Určitou exkluzivitu budou ostatně vítat vždycky...
613215
Myslíš sály? Co sem naposledy zjišťoval (na konci minulého roku), pak Atmos 1500 US, zbytek dalších cca 2000. Auro celkově kolem sedmi stovek a roste podstatně pomaleji. Jako takhle, já se nebojím, že by válku vyhrálo Barco. Na to je Dolby až příliš agresivní, má příliš zvučné jméno (takže kdyby to bylo s kvalitami naopak, stejně by mělo Dolby náskok) a i přes zhruba půlroční zpoždění oproti Auru se dostalo do čela prakticky okamžitě po jeho nástupu na scénu. Barco může být rádo za to, že nábízí nepoměrně méně nákladný systém (opět, kdyby to bylo naopak, pak by se Barco tak dlouho ani neudrželo, pro Atmos jsou pořizovací náklady přece jen velkým brzdícím prvkem) a že se ho Sony a DW budou asi snažit zachránit. Sony ostatně plánuje "ukončit" válku tím, že si bude nechávat mixy dělat souběžně a stejnými tvůrci, ale samo s DW a příležitostně s Lionsgate to neutáhne. Muselo by do toho promluvit ještě jedno studio, nejlíp Disney (který ale víceméně straní Dolby), nebo "líp" kdyby někdo přeběhl s exkluzivitou k Auru (a to se opět nestane, protože Barco není v tomhle ohledu silová společnost), aby se ty misky alespoň trochu vyvážily. Ono to bylo vidět i na tom, že se oba systémy snažily přijít na trh co nejdřív, protže obě firmy věděly, že ten, komu se dřív podaří se zavést, to bude mít o to jednodušší. Auru podrazily nohy doslova studia - neb krom Lucase s letadýlkama je podpořili jen v DW, naproti tomu Atmos zaštítilo v počátcích Fox s Disneym (Pixarem) a samostatná zvučná jména jako Jackson s Hobbitem. Ano, v rukou to mají teď filmové studia. Kinaři se v globálu přispůsobují nabídce, tak to bylo vždycky a tak to i bude v budoucnu. Studia si budou moci vybírat, ale pokud lid slyší už teď na Atmos (schválně, kolik lidí tady na MZ bude vědět, co je to Atmos a kolika lidem řekne něco Auro), nebudou mít tu potřebu na tom něco měnit. Určitou exkluzivitu budou ostatně vítat vždycky...
0 0
reagovat

KARLOS

A jak je na tom poměr zastoupení Auro/Atmos ve světě? To je asi tak jediný podstatný údaj ze kterého by se dalo odhadovat jak to bude v budoucnu vypadat s přístupem producentů.
613213
A jak je na tom poměr zastoupení Auro/Atmos ve světě? To je asi tak jediný podstatný údaj ze kterého by se dalo odhadovat jak to bude v budoucnu vypadat s přístupem producentů.
KARLOS
0 0
reagovat
Tak Premiere Cinemas Teplice, které budou otevírat nějak za týden, nebude instalovat Dolby Atmos... ale Barco Auro 11.1. ?)?)?)
Číslovka za systémem značí, kolika kanály je sál vybaven (u Atmos se to neuvádí záměrně, protože je to v podstatě variabilní systém postavený na 7.1 a doplněný osamostatněnými zvuky, které mohou hrát i na jediné reprobedně, nicméně strop pro Atmos je 62.2 kanálů/reprobeden - a i největší sály mají problém se na podobné číslo dostat).
Přímé porovnání na stejném filmu je ve prospěch Atmosu (sic u Elysia byly mixy tvořeny separátně), nic na tom asi nezmění ani AS2 (který se mixuje pohromadě) a tak jako tak, Auro titulů je jako šafránu (v čechách jediný instalovaný sál s Aurem (navíc je to jednosálovka), měla k dispozici prozatím jen to Elysium) a do budoucna se to asi moc nezmění.
U nás má Atmos automaticky kažná Warnerovka, zbylé studia dle očekávání (Noah u nás v Atmosu překvapivě bude bude), takže v létě přetlak, v zimě cca jeden titul do měsíce až šesti týdnů. Vychází to na cca polovinu Atmos titulů, co jsou do US distribuce.
Takže Warner (Atmos only, většina velkých filmů, druhý velký partner Dolby, díky vysoké loňské/letošní blockbusterové nabídce ovšem nejviditelnější); Paramount (Atmos only, prozatím letní/jarní filmy); Fox (Atmos only, téměř většina produkce, hlavní holywoodský partner Dolby, systém se testoval na jeho titulech - Prometheus (v kinech 7.1), První třída (v kinech 5.1) a nové Opice (v kinech 5.1), do distribuce se nic ovšem kvůli absenci sálů nedostalo); Lionsgate (Atmos i Auro, prozatím ovšem jen tři tituly); DW (Atmos i Auro, komplet produkce - u obou formátů); Sony DW (Atmos i Auro, letní produkce - od Elysia u ubou), Disney (Atmos i Auro (pouze u Čaroděje Oz), prozatím letní/jarní filmy), Universal (Atmos only, ovšem zatím minimum filmů - jen Oblivion)...
PC Teplice dalo přednost Auru před Atmosem zjevně díky financím, protože Dolby se v tomhle ohledu VELMI prodraží (zhruha stejná, až dvojnásobná investice jak do digitalizace standardu DCI, takže od 1.5 do 3 milionů). Auro se vleze pod ten jeden.
Nejchválenější Atmos mix je (samozřejmě) Gravity, u Aura pak Enderova hra. Sám sem slyšel jen systém od Dolby a prozatím nic na tom měnit nebudu. Jsem však zvědav, nakolik to Auro v Teplicích využijí...
613212
Tak Premiere Cinemas [b]Teplice[/b], které budou otevírat nějak za týden, nebude instalovat Dolby Atmos... ale Barco Auro 11.1. *?)**?)**?)* Číslovka za systémem značí, kolika kanály je sál vybaven (u Atmos se to neuvádí záměrně, protože je to v podstatě variabilní systém postavený na 7.1 a doplněný osamostatněnými zvuky, které mohou hrát i na jediné reprobedně, nicméně strop pro Atmos je 62.2 kanálů/reprobeden - a i největší sály mají problém se na podobné číslo dostat). Přímé [link="http://www.avsforum.com/t/1485818/elysium-in-barco-auro-11-1-and-dolby-atmos"]porovnání[/link] na stejném filmu je ve prospěch Atmosu (sic u Elysia byly mixy tvořeny separátně), nic na tom asi nezmění ani AS2 (který se mixuje pohromadě) a tak jako tak, Auro titulů je jako šafránu (v čechách jediný instalovaný sál s Aurem (navíc je to jednosálovka), měla k dispozici prozatím jen to Elysium) a do budoucna se to asi moc nezmění. U nás má Atmos automaticky kažná Warnerovka, zbylé studia dle očekávání (Noah u nás v Atmosu překvapivě bude bude), takže v létě přetlak, v zimě cca jeden titul do měsíce až šesti týdnů. Vychází to na cca polovinu Atmos titulů, co jsou do US distribuce. Takže Warner (Atmos only, většina velkých filmů, druhý velký partner Dolby, díky vysoké loňské/letošní blockbusterové nabídce ovšem nejviditelnější); Paramount (Atmos only, prozatím letní/jarní filmy); Fox (Atmos only, téměř většina produkce, hlavní holywoodský partner Dolby, systém se testoval na jeho titulech - Prometheus (v kinech 7.1), První třída (v kinech 5.1) a nové Opice (v kinech 5.1), do distribuce se nic ovšem kvůli absenci sálů nedostalo); Lionsgate (Atmos i Auro, prozatím ovšem jen tři tituly); DW (Atmos i Auro, komplet produkce - u obou formátů); Sony DW (Atmos i Auro, letní produkce - od Elysia u ubou), Disney (Atmos i Auro (pouze u Čaroděje Oz), prozatím letní/jarní filmy), Universal (Atmos only, ovšem zatím minimum filmů - jen Oblivion)... PC Teplice dalo přednost Auru před Atmosem zjevně díky financím, protože Dolby se v tomhle ohledu VELMI prodraží (zhruha stejná, až dvojnásobná investice jak do digitalizace standardu DCI, takže od 1.5 do 3 milionů). Auro se vleze pod ten jeden. Nejchválenější Atmos mix je (samozřejmě) Gravity, u Aura pak Enderova hra. Sám sem slyšel jen systém od Dolby a prozatím nic na tom měnit nebudu. Jsem však zvědav, nakolik to Auro v Teplicích využijí...
0 0
reagovat
Loki:

Nejlepsi je mit to pod kontrolou na dalku.

Karlos: Ale tak vetsinu toho odpoustim, ale to "by sem - bych" je tak do oci bijici, ze mi to proste neda :)
612821
Loki: Nejlepsi je mit to pod kontrolou na dalku. Karlos: Ale tak vetsinu toho odpoustim, ale to "by sem - bych" je tak do oci bijici, ze mi to proste neda *:)*
0 0
reagovat
Vždycky a všude... Bohužel jen uživatelský účet mi až na jednu vyjímku neprošel nikdy...
Spíš mi vadí, že nikdo nedělá zálohy, nebo alespoň nemá vyhrazené složky na práci atd a ty jsou nějako separované - nejlépe na jiném oddílu... Všechno to stejně nětšinou dopadne tak, že to končí dokumentech (v lepším případě), nebo všude možně s hlavním odpadkovým košem jménem plocha...
Vincent: Ty si to opravdu neodpustíš, viď? Ale já to chápu, bohužel síla zvyku je mrcha ?):D8)...
612818
Vždycky a všude... Bohužel jen uživatelský účet mi až na jednu vyjímku neprošel nikdy... Spíš mi vadí, že nikdo nedělá zálohy, nebo alespoň nemá vyhrazené složky na práci atd a ty jsou nějako separované - nejlépe na jiném oddílu... Všechno to stejně nětšinou dopadne tak, že to končí dokumentech (v lepším případě), nebo všude možně s hlavním odpadkovým košem jménem plocha... Vincent: Ty si to opravdu neodpustíš, viď? Ale já to chápu, bohužel síla zvyku je mrcha *?)**:D**8)*...
0 0
reagovat

Ked uz sme u toho - mierne OT pre adminov

Nemate obcas chut na compoch, o ktore sa starate mimo prace(domace, compy kamosov, rodiny a pod.) zakazat instalovanie novych programov, zjednotit soft a vobec zaviest striktnejsiu politiku? :))
612815
Nemate obcas chut na compoch, o ktore sa starate mimo prace(domace, compy kamosov, rodiny a pod.) zakazat instalovanie novych programov, zjednotit soft a vobec zaviest striktnejsiu politiku? *:))*
Ked uz sme u toho - mierne OT pre adminov
0 0
reagovat
Karlos: "pak BYCH nad tim nepremyslel" :D Grammar Nazi strikes again :))
612801
Karlos: "pak BYCH nad tim nepremyslel" *:D* Grammar Nazi strikes again *:))*
0 0
reagovat

XP

XP už mají svoje za sebou dávno, ta dubnová deadline je spíše symbolická záležitost. Kdo vydržel na XP jet doteď a nevadí mu, nemá v podstatě důvod na tom nic měnit. Ti ostatní už měli být u Win 7 :)

WinXP jsou podle mě kvůli chybějícímu UAC a příbuzným technologiím rizikové samy o sobě, množství aktualizací na tom už nic nezmění. Naopak do žádných Win 7 (mám doma ve správě asi 5 instalací) jsem nikdy nemusel nainstalovat žádný 3rd party antivir nebo antispyware/malware, a ten systém se za alespoň čátečné spolupráce uživatele dokáže bez problému ubránit sám.
612784
XP už mají svoje za sebou dávno, ta dubnová deadline je spíše symbolická záležitost. Kdo vydržel na XP jet doteď a nevadí mu, nemá v podstatě důvod na tom nic měnit. Ti ostatní už měli být u Win 7 :) WinXP jsou podle mě kvůli chybějícímu UAC a příbuzným technologiím rizikové samy o sobě, množství aktualizací na tom už nic nezmění. Naopak do žádných Win 7 (mám doma ve správě asi 5 instalací) jsem nikdy nemusel nainstalovat žádný 3rd party antivir nebo antispyware/malware, a ten systém se za alespoň čátečné spolupráce uživatele dokáže bez problému ubránit sám.
XP
0 0
reagovat
Aktualizovat... ;). Pokud CAD, pak by sem nad tím ani nepřemýšlel. Pokud bankovnictví, jistota je jistota.
612781
Aktualizovat... ;). Pokud CAD, pak by sem nad tím ani nepřemýšlel. Pokud bankovnictví, jistota je jistota.
0 0
reagovat
Je to firemní počítač (ne můj), kde jede hlavně Autocad a internetový bankovnictví.
612780
Je to firemní počítač (ne můj), kde jede hlavně Autocad a internetový bankovnictví.
0 0
reagovat
Záleží, co a jak na počítači děláš. Pokud to máš převážně na klasiku net, filmy, hudbu a word, pak se myslím není čeho bát...
Mě ale třeba v práci v hlavním pracovním programovém balíku odstřihli podporu Xpček už přesně před rokem a poslední dva se na xpčka nevydávaly záplaty...
Z toho vyvozuju, že pokud na tom hodláš dělat i trochu pracnějšího, bez novějšího systému se neobejdeš.
612778
Záleží, co a jak na počítači děláš. Pokud to máš převážně na klasiku net, filmy, hudbu a word, pak se myslím není čeho bát... Mě ale třeba v práci v hlavním pracovním programovém balíku odstřihli podporu Xpček už přesně před rokem a poslední dva se na xpčka nevydávaly záplaty... Z toho vyvozuju, že pokud na tom hodláš dělat i trochu pracnějšího, bez novějšího systému se neobejdeš.
0 0
reagovat
Bublina, strašně velký procento lidí jede bez těch aktualizací tak jako tak.
612777
Bublina, strašně velký procento lidí jede bez těch aktualizací tak jako tak.
0 0
reagovat

OK, velký téma

Jak to vidíte s "koncem" XPček? Je podle vás rizikový jet na nich po tom dubnovým odstřihnutí dál, nebo je to jenom nafouklá bublina, aby se prodaly nový systémy?
612776
Jak to vidíte s "koncem" XPček? Je podle vás rizikový jet na nich po tom dubnovým odstřihnutí dál, nebo je to jenom nafouklá bublina, aby se prodaly nový systémy?
OK, velký téma
0 0
reagovat

Mildík

Já používám nastavení 14:9, pod touhle neurčitou volbou se totiž schovává pro mě naprosto ideální chování. Kanály ve 4:3 jsou bez deformace poměru stran mírně přizoomovány, takže pruhy vlevo a vpravo nejsou tak velké, ale ořez nahoře a dole přitom není takový, aby to vadilo. Při signálu 16:9 se to automaticky přepne na "wide" a obraz je přes celou obrazovku.

Co se týče nastavení vstupu pro zapnutí, lze to zvolit v hotelovém módu. Při zapnuté TV zmáčkni a drž tlačítko "-/v" na boku TV a během toho 3x po sobě stiskni "AV" na dálkovém ovladači. Objeví se menu, povol Hotel mode a v Initial INPUT nastav dle libosti.

Minimálně to první funguje i u 6 let staré TX-32LMD70F. Hotel mode mám vyzkoušený jenom na předloňské ET5, je možné, že tvůj model to bude mít trošku jinak.
612746
Já používám nastavení 14:9, pod touhle neurčitou volbou se totiž schovává pro mě naprosto ideální chování. Kanály ve 4:3 jsou bez deformace poměru stran mírně přizoomovány, takže pruhy vlevo a vpravo nejsou tak velké, ale ořez nahoře a dole přitom není takový, aby to vadilo. Při signálu 16:9 se to automaticky přepne na "wide" a obraz je přes celou obrazovku. Co se týče nastavení vstupu pro zapnutí, lze to zvolit v hotelovém módu. Při zapnuté TV zmáčkni a drž tlačítko "-/v" na boku TV a během toho 3x po sobě stiskni "AV" na dálkovém ovladači. Objeví se menu, povol Hotel mode a v Initial INPUT nastav dle libosti. Minimálně to první funguje i u 6 let staré TX-32LMD70F. Hotel mode mám vyzkoušený jenom na předloňské ET5, je možné, že tvůj model to bude mít trošku jinak.
Mildík
0 0
reagovat

KARLOS

Tak samozřejmě AUTO (u naší televize to je STŘED), jsem zkoušel... u některých kanálů to problém vyřeší, ale některé bohužel stále zůstávají s černými vertikálními pruhy po stranách
612741
Tak samozřejmě AUTO (u naší televize to je STŘED), jsem zkoušel... u některých kanálů to problém vyřeší, ale některé bohužel stále zůstávají s černými vertikálními pruhy po stranách
KARLOS
0 0
reagovat
U symbolu AS na dálce lze nastavovat přímo režimy zobrazení a jeden z nich je i Auto. To většinou vykrývá většinu plochy... Ale funguje vcelku nelogicky. IMHO. Já mám ostatně nastaven natvrdo originál zobrazení zdroje a tyhle bazmeky používá hlavně zbytek rodiny.
Pokud je satelit přes SCART, auto detekce asi fungovat nebude HDMI to má přímo v základu a TV v nastavení přímo zapnuto...
Mluvím samozřejmě jen o Vierách, že jo ;)...
612713
U symbolu AS na dálce lze nastavovat přímo režimy zobrazení a jeden z nich je i Auto. To většinou vykrývá většinu plochy... Ale funguje vcelku nelogicky. IMHO. Já mám ostatně nastaven natvrdo originál zobrazení zdroje a tyhle bazmeky používá hlavně zbytek rodiny. Pokud je satelit přes SCART, auto detekce asi fungovat nebude HDMI to má přímo v základu a TV v nastavení přímo zapnuto... Mluvím samozřejmě jen o Vierách, že jo ;)...
0 0
reagovat

"Roztažení obrazu"

Pánové naprosto triviální a lame dotaz, ale než abych se obracel na nějaké specializované forum to zkusím tady, jelikož věřím, že se dobereme řešení 8)

Situace:
7 let stará televize (Panasonic Viera), nový satelitní přijímač (nejsem u něj, ale mohlo by se jednat o tento kousek link

Každopádně problém je v tom, že se musel vyměnit přijímač za nový (starý jednoduše odešel do křemíkového nebe) a teďka vyvstaly 2 problémy.

1) Obraz se roztahuje, stahuje jak se mu zlíbí na každém kanálu jinak. Vím, že se jedná s problémem HD kanálů, nicméně na starém přijímači se daly všechny programy ručně natáhnou přes celou obrazovku... I když to občas není správně, tak se přiznám, že to vypadalo pořád lépe než 2 velké čeré pruhy po okrajích. Samozřejmě, že můžu v nastavení televize obraz pěkně ručně upravit, ale tady zase nastává problém, že se obraz začne roztahovat i u jiných kanálů, které jinak sedí dobře a tímto roztáhnutím se zase deformují. I starého přijímače tyto problémy nebyly a vše jelo jak mělo, obraz pěkně přes celou obrazovku a žádný problém.

2) Prkotina, ale když už to píšu, tak se zeptám. Po zapnutí TV se musí pokaždé přecvakávat z TV na AV... neví někdo jak zařídit, aby při samotném zapnutí TV to samo chytlo na AV -> hnedka by se to začlo chytan na satelit... Je to kravina, ale prudí to 8)

Díky za cokoliv! Odpoledne se dostanu k mašinám, tak rád vyzkouším jakékoliv rady.
612710
Pánové naprosto triviální a lame dotaz, ale než abych se obracel na nějaké specializované forum to zkusím tady, jelikož věřím, že se dobereme řešení *8)* Situace: 7 let stará televize (Panasonic Viera), nový satelitní přijímač (nejsem u něj, ale mohlo by se jednat o tento kousek http://www.alza.cz/technisat-technistar-sir-d456800.htm) Každopádně problém je v tom, že se musel vyměnit přijímač za nový (starý jednoduše odešel do křemíkového nebe) a teďka vyvstaly 2 problémy. 1) Obraz se roztahuje, stahuje jak se mu zlíbí na každém kanálu jinak. Vím, že se jedná s problémem HD kanálů, nicméně na starém přijímači se daly všechny programy ručně natáhnou přes celou obrazovku... I když to občas není správně, tak se přiznám, že to vypadalo pořád lépe než 2 velké čeré pruhy po okrajích. Samozřejmě, že můžu v nastavení televize obraz pěkně ručně upravit, ale tady zase nastává problém, že se obraz začne roztahovat i u jiných kanálů, které jinak sedí dobře a tímto roztáhnutím se zase deformují. I starého přijímače tyto problémy nebyly a vše jelo jak mělo, obraz pěkně přes celou obrazovku a žádný problém. 2) Prkotina, ale když už to píšu, tak se zeptám. Po zapnutí TV se musí pokaždé přecvakávat z TV na AV... neví někdo jak zařídit, aby při samotném zapnutí TV to samo chytlo na AV -> hnedka by se to začlo chytan na satelit... Je to kravina, ale prudí to *8)* Díky za cokoliv! Odpoledne se dostanu k mašinám, tak rád vyzkouším jakékoliv rady.
"Roztažení obrazu"
0 0
reagovat
Ad ACER: HDD odesel po 4 letech, leta pane 2008, a ano celkem jsem ho zneuzival :) Mel jsem zalohy dulezitych souboru na externich HDD, takze me to nejak moc netankovalo; aspon jsem zvysil kapacitu disku 8) Pouzival jsem ho v podstate kazdej den az do roku 2011 (nebylo nutny kupovat novej, protoze to opravdu bezelo dost svizne a spolehlive), kdy jsem od prace dostal nejakej Dell (ani nevim jakej to je model) a ten se taky drzi jeste dneska. V posledni dobe ale cim dal vic spoleham na iPhone, v praci mam Mac, a doma na zabavu Apple TV. Lhal bych, kdybych rikal, ze po vocku nekoukam po Macbook Air :D
612604
Ad ACER: HDD odesel po 4 letech, leta pane 2008, a ano celkem jsem ho zneuzival *:)* Mel jsem zalohy dulezitych souboru na externich HDD, takze me to nejak moc netankovalo; aspon jsem zvysil kapacitu disku *8)* Pouzival jsem ho v podstate kazdej den az do roku 2011 (nebylo nutny kupovat novej, protoze to opravdu bezelo dost svizne a spolehlive), kdy jsem od prace dostal nejakej Dell (ani nevim jakej to je model) a ten se taky drzi jeste dneska. V posledni dobe ale cim dal vic spoleham na iPhone, v praci mam Mac, a doma na zabavu Apple TV. Lhal bych, kdybych rikal, ze po vocku nekoukam po Macbook Air *:D*
0 0
reagovat

Vincent

Ano, řada Travelmate měla výbornou pověst. Zvlášť v té době to ještě rozhodně nebylo degradovaný na Low end a byla to business class. Problémy byly u nižších řad, Aspireů. Rozbíjeli se fakt často a bylo tragický uplatňování záruky. Kolem roku 2008-2009 ale tyhle problémy fakticky přestali existovat a Acer se hodně zlepšil (nejenom změnama u záruky).

Dneska je imho úplně jedno, jestli koupíš za 15 Asus, Acer nebo HP. V týhle cenový hladině můžeš očekávat podobný technický zpracování, stejně fungující záruku a je to pak spíš o detailech, po kterejch jdeš.
612603
Ano, řada Travelmate měla výbornou pověst. Zvlášť v té době to ještě rozhodně nebylo degradovaný na Low end a byla to business class. Problémy byly u nižších řad, Aspireů. Rozbíjeli se fakt často a bylo tragický uplatňování záruky. Kolem roku 2008-2009 ale tyhle problémy fakticky přestali existovat a Acer se hodně zlepšil (nejenom změnama u záruky). Dneska je imho úplně jedno, jestli koupíš za 15 Asus, Acer nebo HP. V týhle cenový hladině můžeš očekávat podobný technický zpracování, stejně fungující záruku a je to pak spíš o detailech, po kterejch jdeš.
Vincent
0 0
reagovat

Gonzi

To o shitských Acerech je podle mého pozorování už jen mýtus založený na dávné minulosti - v posledních docela dost letech už jsem stížnosti na ně neviděl o nic častěji než na cokoli jiného.
612602
To o shitských Acerech je podle mého pozorování už jen mýtus založený na dávné minulosti - v posledních docela dost letech už jsem stížnosti na ně neviděl o nic častěji než na cokoli jiného.
Gonzi
0 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2026.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se