Nemyslím, že je to špatná věc, ale vzhledem k hrubosti je to jiná věc. Většinou tam používám obojí. Ale jak říkám, jsem škrt a ty filtry si stříhám sám.
Jo a koupil jsem si i ten Espresso ventil a to je parádička. Kdo má rád presso, tak už vyloženě musí být barista, aby poznal rozdíl. Ano, vím, že se ten tlak srovnat nedá. Ale udělám tam krásnou pevnou pěnu.
A strašně souhlasím, Aeropress má sílu v té jednoduchosti. Pak to trochu rozesrali různým příslušenstvím atd.
Úplně původní recept je geniálně jednoduchý a hodí se na většinu druhů káv od té namleté z Ikey, drahé hipsterské, italské směsi.
A přijde mi fakt zajímavý, že to má na svědomí lodní konstruktér a elektroinženýr. link
btw nechodí sem někdo z Candy Cane Coffee? Pravidelně tam nakupuji. Mají super výdejnu. Kdysi sdíleli nějakou slevu do MZ skupiny a měli jako hosta v podcastu imfa s Hladem, tak jsem si říkal, jestli to není někdo z nás :)

