Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuzní fórum SERIÁLY

příspěvky 15341 - 15360 Napsat příspěvek
Ricky Gervais 24. května na Netflixu8)
826626
[url=https://m.youtube.com/watch?v=ovSe80zSptE]Ricky Gervais[/url] 24. května na Netflixu*8)*
7 -1
reagovat
reaguje na: Cinefil
Je to v pohode. Keby to bol film, mozno by som tomu so zatvorenymi ocami napalil aj osemdesiatku8)
826617
Je to v pohode. Keby to bol film, mozno by som tomu so zatvorenymi ocami napalil aj osemdesiatku*8)*
826611
5 -14
reagovat
reaguje na: Cinefil
jeden z najamtosférickejších a najviac emočne zdrcujúcich seriálov, aké som kedy videl. a s dokonalým soundtrackom jak z hororu.
826616
jeden z najamtosférickejších a najviac emočne zdrcujúcich seriálov, aké som kedy videl. a s dokonalým soundtrackom jak z hororu.
826611
5 -1
reagovat

Černobyl (2019)

"Not great, not terrible. Fucking aMAZINg!" Jak nejlépe oslavit výročí Černobylské jaderné elektrárny než pravděpodobně nejlepší minisérií všech dob? Mohl bych si to pouštět každý rok, ba každý měsíc, ale nerad bych si tento skvost zprotivil. Napoprvé v r. 2019 jsem z něj byl neskutečně odvařený jako asi každý, s nutkáním stát se jaderným fyzikem amatérem. Napodruhé moment překvapení logicky opadl, ale význam, myšlenka a fantastická filmařina pochopitelně zůstala.

Jak se k tak kvalitnímu dílu Mazin vůbec dostal je na samostatný příběh (asi byl ozářen nějakým duchem). Faktem je, že v Černobylu funguje každý jednotlivý umělecký aspekt. Být to film, posbíral by všechny hl. sošky Oscara. Od nádherné kamery snímající sovětskou architekturu, jako by v ní vyrůstala, přes husí kůži nahánějící hudbu talentované Guðnadóttir až po režii a střih, které ví, kdy kam v příběhu přecházet, co odhalit, co si nechat na později, a hlavně, kdy "držet hubu". Respektive nechat mluvit obraz a zvuk, který vám řekne vše. Tohle 90% dnešních filmařů jaksi zapomíná.

Pak jsou tu samozřejmě vrcholné herecké výkony jak Harrise, Skarsgårda a Watson po záporáky od slizkého O'Neila (Fomin) přes ostatní Sověty po snad největšího padoucha na poli seriálů - Rittera (Ďatlov). Obrovská škoda, že tento talentovaný britský herec již není mezi námi a paradox, že zemřel o 9 let dříve než jeho postava v reálu. Když je řeč o Britech, nejen, že je z počátku legrační britský přízvuk naprosto v pořádku, než na sílu tlačený ruský, ale rovněž klobou dolů před tím, jak se jim podařilo vše skloubit, jako by se v Černobylu narodili. Pár odchylek o realitu tu je, ale tak minimálních, že nemá smysl se v nich vrtat. Pořád je to filmový příbeh, a ne dokument.

Seriál taktéž není jen o katastrofě, ale také politickém pozadí. Černobyl je díky tomu 5dílný rozbor Sovětského myšlení v kostce pro západní svět, až se sami bývalí Sověti musí divit, jak je to přesné (my Češi pak chápeme ještě víc). Každá epizoda se věnuje něčemu jinému, což však vždy zapadá do širšího celku a rozšiřuje zdánlivě nesouvisející rozsah největší, nejen jaderné, katastrofy. Na poli 5 dílů, respektive 5 hodin je tu toho tolik, co by klidně vystačilo na několik sérií (ale je dobře, že k tomu nedošlo).

Smekám před celým tvůrčím týmem a doufám, že se někdy HBO či jinému studio podaří přijít s podobně silným námětem a pořadem. Ehm, říkal někdo 11. září?

100/100
826611
[i]"Not great, not terrible. Fucking aMAZINg!"[/i] Jak nejlépe oslavit výročí Černobylské jaderné elektrárny než pravděpodobně nejlepší minisérií všech dob? Mohl bych si to pouštět každý rok, ba každý měsíc, ale nerad bych si tento skvost zprotivil. Napoprvé v r. 2019 jsem z něj byl neskutečně odvařený jako asi každý, s nutkáním stát se jaderným fyzikem amatérem. Napodruhé moment překvapení logicky opadl, ale význam, myšlenka a fantastická filmařina pochopitelně zůstala. Jak se k tak kvalitnímu dílu Mazin vůbec dostal je na samostatný příběh (asi byl ozářen nějakým duchem). Faktem je, že v [i]Černobylu [/i]funguje každý jednotlivý umělecký aspekt. Být to film, posbíral by všechny hl. sošky Oscara. Od nádherné kamery snímající sovětskou architekturu, jako by v ní vyrůstala, přes husí kůži nahánějící hudbu talentované Guðnadóttir až po režii a střih, které ví, kdy kam v příběhu přecházet, co odhalit, co si nechat na později, a hlavně, kdy "držet hubu". Respektive nechat mluvit obraz a zvuk, který vám řekne vše. Tohle 90% dnešních filmařů jaksi zapomíná. Pak jsou tu samozřejmě vrcholné herecké výkony jak Harrise, Skarsgårda a Watson po záporáky od slizkého O'Neila (Fomin) přes ostatní Sověty po snad největšího padoucha na poli seriálů - Rittera (Ďatlov). Obrovská škoda, že tento talentovaný britský herec již není mezi námi a paradox, že zemřel o 9 let dříve než jeho postava v reálu. Když je řeč o Britech, nejen, že je z počátku legrační britský přízvuk naprosto v pořádku, než na sílu tlačený ruský, ale rovněž klobou dolů před tím, jak se jim podařilo vše skloubit, jako by se v Černobylu narodili. Pár odchylek o realitu tu je, ale tak minimálních, že nemá smysl se v nich vrtat. Pořád je to filmový příbeh, a ne dokument. Seriál taktéž není jen o katastrofě, ale také politickém pozadí. [i]Černobyl [/i]je díky tomu 5dílný rozbor Sovětského myšlení v kostce pro západní svět, až se sami bývalí Sověti musí divit, jak je to přesné (my Češi pak chápeme ještě víc). Každá epizoda se věnuje něčemu jinému, což však vždy zapadá do širšího celku a rozšiřuje zdánlivě nesouvisející rozsah největší, nejen jaderné, katastrofy. Na poli 5 dílů, respektive 5 hodin je tu toho tolik, co by klidně vystačilo na několik sérií (ale je dobře, že k tomu nedošlo). Smekám před celým tvůrčím týmem a doufám, že se někdy HBO či jinému studio podaří přijít s podobně silným námětem a pořadem. Ehm, říkal někdo 11. září? [b]100/100[/b]
Černobyl (2019)
15 -2
reagují: pepo, Muel
reagovat

Barry S03E02

Mám pocit, že to fakt od 1x04 nezpomalilo a stal se z toho seriál na úrovni toho nejlepšího od Coenů. Co díl, to nečekaný bizarní vývoj a Hader v crazy módu je výborný. Klidně by utáhl akční film ve stylu Nobody.
Při scéně s hromadou psů jsem se vyloženě smál nahlas:+
826598
Mám pocit, že to fakt od 1x04 nezpomalilo a stal se z toho seriál na úrovni toho nejlepšího od Coenů. Co díl, to nečekaný bizarní vývoj a Hader v crazy módu je výborný. Klidně by utáhl akční film ve stylu Nobody. Při scéně s [spoiler]hromadou psů[/spoiler] jsem se vyloženě smál nahlas*:+*
Barry S03E02
4 -1
reagovat
reaguje na: AndyKaufman
Zvládol som tri diely a zasmial som sa jediný raz pri prebodnutí hlavy šabľou. 8)
826573
Zvládol som tri diely a zasmial som sa jediný raz pri prebodnutí hlavy šabľou. *8)*
826503
2 0
reagovat

We Own This City

První díl parádní :+ Má to hodně postav a je to trochu nepřehledný ale ani jsem u toho nedutal. A má to Wire vibe jak sviňa 8)
826527
První díl parádní *:+* Má to hodně postav a je to trochu nepřehledný ale ani jsem u toho nedutal. A má to Wire vibe jak sviňa *8)*
We Own This City
5 0
reagovat
Pre mňa sa to rozbehlo až od polovice, keď už hlavný hrdina nebol taký jelimán, resp. ním konečne postune prestáva byť, nemám rád postavy jelimánov
826521
Pre mňa sa to rozbehlo až od polovice, keď už hlavný hrdina nebol taký jelimán, resp. ním konečne postune prestáva byť, nemám rád postavy jelimánov
826503
2 -1
reagovat
Videl som len prvy diel a za mna to bolo dost slabe. Takze druhemu dielu som sancu nedal.
826507
Videl som len prvy diel a za mna to bolo dost slabe. Takze druhemu dielu som sancu nedal.
826503
2 0
reagovat

Our flag means death

Fakt se to nikomu nelíbilo ? Mne bolí po prvním dílu břicho smíchy. :)
826503
Fakt se to nikomu nelíbilo ? Mne bolí po prvním dílu břicho smíchy. :)
Our flag means death
1 -3
reagují: duro, Attikus, Cobretti
reagovat
reaguje na: dreamy
NebudeStandardní postup. Přepálenej rozpočet pro první a poslední díl. Mezi tím nudná vata.
826456
NebudeStandardní postup. Přepálenej rozpočet pro první a poslední díl. Mezi tím nudná vata.
826441
4 -1
reagovat
novej star trek bude vypravnej jako svina
826441
novej [url=https://youtu.be/XEdXDXBxcwE]star trek[/url] bude vypravnej jako svina
3 -4
reagují: RainMakeR
reagovat
reaguje na: do_Od
Krásně si vystihl, to co mi na seriálu celou dobu vadí. A přitom by stačilo něco málo změnit, a byla by to pecka. 
826396
Krásně si vystihl, to co mi na seriálu celou dobu vadí. A přitom by stačilo něco málo změnit, a byla by to pecka. 
826350
4 -4
reagovat

Ozark 4x08

Výborně vystavený díl, se silnou satisfakcí na konci. Hlavně jsem rad, že se z té pomsty nestala zápletka na posledních sedm dílů, ale vyřešilo se to hned a teď přijde ten správný shitstorm:+
Julia Garner si to dává na Emmy.
826364
Výborně vystavený díl, [spoiler]se silnou satisfakcí na konci. Hlavně jsem rad, že se z té pomsty nestala zápletka na posledních sedm dílů, ale vyřešilo se to hned a teď přijde ten správný shitstorm*:+* [/spoiler]Julia Garner si to dává na Emmy.
Ozark 4x08
2 -1
reagovat
Já jsem z toho nadšený, ale souhlasím s tebou, že je to v některých ohledech zbytečně překombinované a složité. A bylo to vidět třeba u Hawkeye, který skutečně působil svěže nejenom kvůli humoru. Jinak by odstranění jedné dvou linek prospělo všem jejich seriálům. 

A co jsem načetl o postavě, tak mi tam docela chybí jeho hon na nácky, snad to bude v další řadě. 
826352
Já jsem z toho nadšený, ale souhlasím s tebou, že je to v některých ohledech zbytečně překombinované a složité. A bylo to vidět třeba u Hawkeye, který skutečně působil svěže nejenom kvůli humoru. Jinak by odstranění jedné dvou linek prospělo všem jejich seriálům.  A co jsem načetl o postavě, tak mi tam docela chybí jeho hon na nácky, snad to bude v další řadě. 
826350
4 -3
reagovat
Hm máš pravdu. Já to ve zkratce napsal že to je sračka 8):D
826351
Hm máš pravdu. Já to ve zkratce napsal že to je sračka *8)**:D*
826350
7 -4
reagovat

Moon Knight 1x05

Jako oceňuji tu snahu pořádně rozebrat to trauma, ale mimo to je ten seriál takovej, ALE TAKOVEJ scenáristickej bordel. Neskutečný. Deus ex mašiny zleva zprava, záporák chvíli ničí svět, chvíli chilluje, postavy jsou chvíli super schopné, jindy zase úplně bezmocné, žádná vnitřní logika, žádný koherentní pravidla, dramaturgie úplně mimo, a fakt s výjimkou toho traumatu tady v té epizodě a pak prvních dvou dílů, kdy se to ještě drželo zpátky a ta duální forma mě na tom bavila, tak je to hned vedle Falcona a Wintera Soldiera zatím nejhorší z těch marvelovek. Což je neuvěřitelná škoda, protože Isaac hraje fantasticky. Ale jinak nula Moon Knighta, nula nějaké dobré akce, a příběh úplně na ho*no. Až si říkám, jestli by nebylo daleko lepší v tomhle případě udělat tradiční chronologickej origin, Hawke klidně mohl být ten Marcův nadřízený, co povraždil archeology a málem zabil i jeho a celý to mohlo být o jízdě za pomstou. Do toho střihy do Stevova světa a po pár epizodách se flashbackem klidně vrátit do dětství a vysvětlit trauma, nějak smysluplně utéct z afterlife (rozhodně ne tímhle cvaknutím prstu) a final showdown. Užil bych si to nejspíš daleko víc než tenhle chaotickej vír nesmyslů a popravdě i nudy.
826350
Jako oceňuji tu snahu pořádně rozebrat to trauma, ale mimo to je ten seriál takovej, ALE TAKOVEJ scenáristickej bordel. Neskutečný. Deus ex mašiny zleva zprava, záporák chvíli ničí svět, chvíli chilluje, postavy jsou chvíli super schopné, jindy zase úplně bezmocné, žádná vnitřní logika, žádný koherentní pravidla, dramaturgie úplně mimo, a fakt s výjimkou toho traumatu tady v té epizodě a pak prvních dvou dílů, kdy se to ještě drželo zpátky a ta duální forma mě na tom bavila, tak je to hned vedle Falcona a Wintera Soldiera zatím nejhorší z těch marvelovek. Což je neuvěřitelná škoda, protože Isaac hraje fantasticky. Ale jinak nula Moon Knighta, nula nějaké dobré akce, a příběh úplně na ho*no. Až si říkám, jestli by nebylo daleko lepší v tomhle případě udělat tradiční chronologickej origin, [spoiler]Hawke klidně mohl být ten Marcův nadřízený, co povraždil archeology a málem zabil i jeho a celý to mohlo být o jízdě za pomstou. Do toho střihy do Stevova světa a po pár epizodách se flashbackem klidně vrátit do dětství a vysvětlit trauma, nějak smysluplně utéct z afterlife (rozhodně ne tímhle cvaknutím prstu) a final showdown. Užil bych si to nejspíš daleko víc než tenhle chaotickej vír nesmyslů a popravdě i nudy.[/spoiler]
Moon Knight 1x05
14 -7
reagovat
reaguje na: The Joker
S Giri/Haji souhlas, to byla dobra vec a Kelly MacDonald je tam kouzelna
826306
S Giri/Haji souhlas, to byla dobra vec a Kelly MacDonald je tam kouzelna
826304
5 0
reagovat
reaguje na: TedGeorge
Po tom skvelym prvnim dile od Manna bylo imo zjevny uz u druhy epizody, ze to bude mit klasicky problem mnoha tehle veci: 1) naprosto nezajimavy rezisery 2) "streamer dal zelenou, tak musime vyprodukovat co nejvic hodin contentu". Pritom Kriminalka v Tokyo z prelomu tisicileti... Tohle melo byt sevrenejsi a stylovy. 4-5 epizod a pustit k tomu aspon lidi jako Cedric Jimenez nebo Jan Komasa. Misto toho se hned druha epka, aspon za me, rozplizla v jedno velke nic a vzdal jsem to. Teda i zapadle Giri/Haji povazuji za podstatne zajimavejsi a koukatelnejsi zalezitost, i kdyz finale hapruje take tam.
826304
Po tom skvelym prvnim dile od Manna bylo imo zjevny uz u druhy epizody, ze to bude mit klasicky problem mnoha tehle veci: 1) naprosto nezajimavy rezisery 2) "streamer dal zelenou, tak musime vyprodukovat co nejvic hodin contentu". Pritom Kriminalka v Tokyo z prelomu tisicileti... Tohle melo byt sevrenejsi a stylovy. 4-5 epizod a pustit k tomu aspon lidi jako Cedric Jimenez nebo Jan Komasa. Misto toho se hned druha epka, aspon za me, rozplizla v jedno velke nic a vzdal jsem to. Teda i zapadle Giri/Haji povazuji za podstatne zajimavejsi a koukatelnejsi zalezitost, i kdyz finale hapruje take tam.
826246
4 0
reagují: TedGeorge
reagovat
reaguje na: HAL
Podle me to tak planovali a nekde v pulce se rozhodli, ze to budou zdimat a budou to natahovat druhou serii. Fakt me to nasralo, no. Pokud nad pripadnou druhou (jeste neni odsouhlasena) nebudou lidi jasat, konec.
826298
Podle me to tak planovali a nekde v pulce se rozhodli, ze to budou zdimat a budou to natahovat druhou serii. Fakt me to nasralo, no. Pokud nad pripadnou druhou (jeste neni odsouhlasena) nebudou lidi jasat, konec.
826297
4 0
reagovat
© copyright 2000 - 2025.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se