Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuzní fórum SERIÁLY

příspěvky 13621 - 13640 Napsat příspěvek
reaguje na: FallenMaia
Pohádka, no jasně :D
840575
Pohádka, [url=https://www.databazeknih.cz/knihy/pan-prstenu-hurinovy-deti-426]no jasně[/url] *:D*
840572
3 -1
reagují: FallenMaia
reagovat
reaguje na: RainMakeR
A hlavne by som ešte dodal že Tolkien ani celý jeho fantasy svet nikdy nebol o intrigách, politike a sexe, presne ako píšeš bola to vždy fantasy pohádka.
840572
A hlavne by som ešte dodal že Tolkien ani celý jeho fantasy svet nikdy nebol o intrigách, politike a sexe, presne ako píšeš bola to vždy fantasy pohádka.
840565
3 -4
reagují: Kostěj
reagovat
reaguje na: MarvinP
Jaj pardon, nejak mi utiekla tá čiarka tam :D:D

Dobre teda a vystrižení z westernu sú pretože majú nejakého toho "kazateľa"? Alebo teda čo ti tam pripomína western?
840571
Jaj pardon, nejak mi utiekla tá čiarka tam *:D**:D* Dobre teda a vystrižení z westernu sú pretože majú nejakého toho "kazateľa"? Alebo teda čo ti tam pripomína western?
840567
3 -2
reagují: MarvinP
reagovat
To chápem. Lenže v GoT to bolo spracované tak že si mal množstvo charakterov ktoré boli od seba oddelené stovky kilometrov, tie linky spolu nesúviseli a teda sa to mohlo medzi sebou prekladať a neriešila sa tam stále len jedna vec a to kto bude následník trónu. Mal si tam rod Starkov ktorí mali svoje problémy, Daenerys na východe, Zeď, atď. A hlavne mal si tam nejakú tú tajomnu hrozbu v podobe chodcov. Tu nemáš nič také, len sa tu stále na jednom mieste handrkujú o trón a následníctvo a miestami to bohužiaľ nudí.
840570
To chápem. Lenže v GoT to bolo spracované tak že si mal množstvo charakterov ktoré boli od seba oddelené stovky kilometrov, tie linky spolu nesúviseli a teda sa to mohlo medzi sebou prekladať a neriešila sa tam stále len jedna vec a to kto bude následník trónu. Mal si tam rod Starkov ktorí mali svoje problémy, Daenerys na východe, Zeď, atď. A hlavne mal si tam nejakú tú tajomnu hrozbu v podobe chodcov. Tu nemáš nič také, len sa tu stále na jednom mieste handrkujú o trón a následníctvo a miestami to bohužiaľ nudí.
840565
3 -5
reagovat
Jo, tuhle zúženost chápu, je tam zjevná a spousta výtek oprávněných (a já osobně bych další zdánlivé tahané dostavníkové dobrodružství kousal jen nesmírně těžce), ale tady se fakt trochu laciněji spokojím prostě s tím, že to jsou takový proto-hobiti v časech, kdy Kraj ještě neexistoval, asi. I když chápu, že Tolkien i tak dostává jednoznačně na prdel, ale někdy pro mne jako tolkienovské heretika je to možná ku prospěchu věci.
840569
Jo, tuhle zúženost chápu, je tam zjevná a spousta výtek oprávněných (a já osobně bych další zdánlivé tahané dostavníkové dobrodružství kousal jen nesmírně těžce), ale tady se fakt trochu laciněji spokojím prostě s tím, že to jsou takový proto-hobiti v časech, kdy Kraj ještě neexistoval, asi. I když chápu, že Tolkien i tak dostává jednoznačně na prdel, ale někdy pro mne jako tolkienovské heretika je to možná ku prospěchu věci.
840551
1 -2
reagovat
Já chápu, že v dnešní tiktokové době je čtení vět na pozornost náročná aktivita, a taky se mi stává, že něco přehlédnu, ale udělat z vazby "když si odmyslíte vizuál, jak vystřižení z westernu" vazbu "vizuál jak z westernu" to je docela vyšší dívčí.
840567
Já chápu, že v dnešní tiktokové době je čtení vět na pozornost náročná aktivita, a taky se mi stává, že něco přehlédnu, ale udělat z vazby "když si odmyslíte vizuál, jak vystřižení z westernu" vazbu "vizuál jak z westernu" to je docela vyšší dívčí.
840563
9 -2
reagovat
Jenže tohle bylo na GoT to nejlepší. Ta interakce mezi postavami. Někdo je chvíli klaďas, pak se z něho stane ultimátní svině a naopak. Někdo zase potají tahá za nitky a čeká na správnou chvíli zaútočit. Někomu se to třeba nepovede viz třeba dneska Otto... 
Daemon měl hold těžkou kocovinu aby se mohl před bráchou obhajovat. A za mě  nic špatnýho neudělal. ?):+

V tomhle je RoP fakt jen pohádka s krásným visualem. 
840565
Jenže tohle bylo na GoT to nejlepší. Ta interakce mezi postavami. Někdo je chvíli klaďas, pak se z něho stane ultimátní svině a naopak. Někdo zase potají tahá za nitky a čeká na správnou chvíli zaútočit. Někomu se to třeba nepovede viz [spoiler]třeba dneska Otto... [/spoiler] Daemon měl hold těžkou kocovinu aby se mohl před bráchou obhajovat. A za mě  nic špatnýho neudělal. *?)**:+* V tomhle je RoP fakt jen pohádka s krásným visualem. 
840558
3 -1
reagují: FallenMaia, FallenMaia
reagovat
To, o co stojíš nebo nestojíš mám velmi hluboce v prdeli. 
840564
To, o co stojíš nebo nestojíš mám velmi hluboce v prdeli. 
840562
4 -7
reagovat
Počkaj COŽE??? :D Vizuál jak z westernu? To čo ti tam pripomínalo western? Jako ja teda neviem ale keď si zoberiem Hobitov z Lotra a pedstavím si že by mali viesť kočovný život kedysi dávno tak ako to popísal Tolkien, tak mi to celkom sedí.
840563
Počkaj COŽE??? *:D* Vizuál jak z westernu? To čo ti tam pripomínalo western? Jako ja teda neviem ale keď si zoberiem Hobitov z Lotra a pedstavím si že by mali viesť kočovný život kedysi dávno tak ako to popísal Tolkien, tak mi to celkom sedí.
840551
6 -4
reagovat
reaguje na: AndyKaufman
O tom samozřejmě nepochybuji :-) Ale ptal ses, tak jsem odpověděl. Jen abys měl to info, že vo to fakt hluboce nestojím.
840562
O tom samozřejmě nepochybuji :-) Ale ptal ses, tak jsem odpověděl. Jen abys měl to info, že vo to fakt hluboce nestojím.
840561
6 -2
reagují: AndyKaufman
reagovat
Děkuji za velice distingovaný pokus o ad hominem. Velmi tě zklamu, ale budu si tu reagovat na koho a co chci, tebe nevyjímaje. ;)
840561
Děkuji za velice distingovaný pokus o ad hominem. Velmi tě zklamu, ale budu si tu reagovat na koho a co chci, tebe nevyjímaje. *;)*
840560
5 -5
reagovat
reaguje na: AndyKaufman
nutné to není, kdybys o tom někdy v budoucnu pochyboval, u Tebe zrovna nikdy není nutné, abys mi cokoliv psal, ber to jako jistotu do budoucna. Cením si každé Tvé moudré rady a poznámky, kterou mi nenapíšeš. Já si vůbec nestěžoval na to, že působí víc starodávně, nebo nerozvinutě ale jak už dobře vím, ty čteš velmi podivným způsobem a vysvětlit se Ti to nedá.
840560
nutné to není, kdybys o tom někdy v budoucnu pochyboval, u Tebe zrovna nikdy není nutné, abys mi cokoliv psal, ber to jako jistotu do budoucna. Cením si každé Tvé moudré rady a poznámky, kterou mi nenapíšeš. Já si vůbec nestěžoval na to, že působí víc starodávně, nebo nerozvinutě ale jak už dobře vím, ty čteš velmi podivným způsobem a vysvětlit se Ti to nedá.
840557
7 -4
reagují: AndyKaufman
reagovat
Nemôžem si pomôcť ale keď si zoberiem že RoP je vyčítané že sa tam nič nedeje tak v HoD sa akože deje čo? Veď už 4 časti tam nič iné neriešia len kto si zoberie Rhaenyru, dokola a dokola, Daemon je raz dobrý brat a potom zase zlý a takto sa to stále ťahá. Behom 4 častí sme ani raz poriadne neopustili hlavné mesto, myslím to tak že by sa tam rozohrala niekde bokom nejaká iná zaujímavá dejová linka. Nechcem aby to vyznelo nejak zle, ja mám HoD stále hodne rád, ale nejak nechápem v čom je to akože o toľko lepšie ako RoP? Príde mi že sa to zatiaľ točí vkruhu a okolo toho sa dejú omáčky a intrigy. Čakal som že sa to už konečne trochu posunie niekam ďalej. Ale to asi príde až s tým očakávaným časovým skokom.
840558
Nemôžem si pomôcť ale keď si zoberiem že RoP je vyčítané že sa tam nič nedeje tak v HoD sa akože deje čo? Veď už 4 časti tam nič iné neriešia len kto si zoberie Rhaenyru, dokola a dokola, Daemon je raz dobrý brat a potom zase zlý a takto sa to stále ťahá. Behom 4 častí sme ani raz poriadne neopustili hlavné mesto, myslím to tak že by sa tam rozohrala niekde bokom nejaká iná zaujímavá dejová linka. Nechcem aby to vyznelo nejak zle, ja mám HoD stále hodne rád, ale nejak nechápem v čom je to akože o toľko lepšie ako RoP? Príde mi že sa to zatiaľ točí vkruhu a okolo toho sa dejú omáčky a intrigy. Čakal som že sa to už konečne trochu posunie niekam ďalej. Ale to asi príde až s tým očakávaným časovým skokom.
840549
5 -6
reagují: RainMakeR
reagovat
Je nutné ti psát, že to ještě v podstatě nejsou hobiti se svou mytologií a dělí je tisíce let vybudování kultury a všeho okolo? 
Tady jsou v podstatě na úrovni starověkého kmenu s nulovým kontaktem s civilizací. Což kdybychom původní hobity vzali jako středověkou anglickou vesnici sedí s tím, jak to na stejném území vypadalo stejnou dobu, která dělí rings of power a pána prstenů. 
840557
Je nutné ti psát, že to ještě v podstatě nejsou hobiti se svou mytologií a dělí je tisíce let vybudování kultury a všeho okolo?  Tady jsou v podstatě na úrovni starověkého kmenu s nulovým kontaktem s civilizací. Což kdybychom původní hobity vzali jako středověkou anglickou vesnici sedí s tím, jak to na stejném území vypadalo stejnou dobu, která dělí rings of power a pána prstenů. 
840551
6 -3
reagovat
Že by u linky Hobitů byla inspirace seriálem 1883 od Sheridana? 8):D:D
840553
Že by u linky Hobitů byla inspirace seriálem 1883 od Sheridana? *8)**:D**:D*
840551
2 -1
reagovat
reaguje na: CAPS_LOCK

ROP

když už tu všichni chválí ty hobity, tak jsem si uvědomil, že na ně jsem ten hejt ještě nechrlil, takže:

Hlavní problém mám s tím, že ti Hobbiti místo aby byli britští, jsou američtí. Tím chci říct, Tolkienovi Hobbiti měli spoustu typicky britských vlastností, zvyků, ctností a zlozvyků. Tihle v seriálu jsou, když si odmyslíte vizuál, jak vystřižení z westernu a scházejí se pod vedením charismatického kazatele. Proč? Protože ještě kočují? A pak je škoda, že z toho davu Hobbitů nevyčuhuje víc rázovitých postaviček s vlastními charaktery. Většinou s výjimkou hrdinů a vůdce fungují jako dav, jako skupinová postava. Asi je to snazší napsat "harfoodové přikivují/bojí se" než vypisovat chování jednotlivých postav, jak by to udělal Tolkien a jak by na to v seriálu, oproti filmu klidně mohl být čas.
840551
když už tu všichni chválí ty hobity, tak jsem si uvědomil, že na ně jsem ten hejt ještě nechrlil, takže: Hlavní problém mám s tím, že ti Hobbiti místo aby byli britští, jsou američtí. Tím chci říct, Tolkienovi Hobbiti měli spoustu typicky britských vlastností, zvyků, ctností a zlozvyků. Tihle v seriálu jsou, když si odmyslíte vizuál, jak vystřižení z westernu a scházejí se pod vedením charismatického kazatele. Proč? Protože ještě kočují? A pak je škoda, že z toho davu Hobbitů nevyčuhuje víc rázovitých postaviček s vlastními charaktery. Většinou s výjimkou hrdinů a vůdce fungují jako dav, jako skupinová postava. Asi je to snazší napsat "harfoodové přikivují/bojí se" než vypisovat chování jednotlivých postav, jak by to udělal Tolkien a jak by na to v seriálu, oproti filmu klidně mohl být čas.
ROP
840510
7 -6
reagovat

RoP problém

Jasnej problém je v tom že mají mnoho dějových linek, který ani nemají šanci se do konce série prolnout. Hlavní linka bude asi ta s Galadriel. Ale ty ostatní těžce tápou mimo a nejsou tak zajímavý ( Hobiti jsou vpohode, přesto je mohli nechat do další série). 
Resp. je tu snaha  nastřelit více linek aby pak mohli v dalších sériích něco vymýšlet. A když už nebudou vědět co dál,tak to prostě ukončí.

Taky to brzdí stopáž. Nemůžou se naplno věnovat jedné lince. A když už ji trochu rozjedou tak to střihnou někam na druhej konec mapy... Což je na hovno.

HoD jede na přímo. Věnují se vpodstate jen jedné dějové lince a je to daleko lepší a napínavější a zábavnější :+
840550
Jasnej problém je v tom že mají mnoho dějových linek, který ani nemají šanci se do konce série prolnout. Hlavní linka bude asi ta s Galadriel. Ale ty ostatní těžce tápou mimo a nejsou tak zajímavý ( Hobiti jsou vpohode, přesto je mohli nechat do další série).  Resp. je tu snaha  nastřelit více linek aby pak mohli v dalších sériích něco vymýšlet. A když už nebudou vědět co dál,tak to prostě ukončí. Taky to brzdí stopáž. Nemůžou se naplno věnovat jedné lince. A když už ji trochu rozjedou tak to střihnou někam na druhej konec mapy... Což je na hovno. HoD jede na přímo. Věnují se vpodstate jen jedné dějové lince a je to daleko lepší a napínavější a zábavnější *:+*
RoP problém
3 0
reagovat

HoD 1x4

V tomhle díle doslova vymrdali s RoP. 
Naprosto boží díl. :+
840549
V tomhle díle doslova vymrdali s RoP.  Naprosto boží díl. *:+*
HoD 1x4
3 -1
reagovat
reaguje na: fabec
Asi padala sledovanost tak potřebovali nějaký zvrat nebo Rychlý utratil všechny prachy. 
840548
Asi padala sledovanost tak potřebovali nějaký zvrat nebo Rychlý utratil všechny prachy. 
840523
4 0
reagovat
reaguje na: fabec
.
.
.
Čestmír Mázl ya no está muerto
.
.
.
840529
. . . Čestmír Mázl ya no está muerto . . .
840523
13 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2025.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se