Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuzní fórum SERIÁLY

příspěvky 2421 - 2440 Napsat příspěvek
reaguje na: TedGeorge
Ah. Další oblíbená IP v piči.
938084
Ah. Další oblíbená IP v [spoiler]piči[/spoiler].
938036
0 0
reagovat

Další rant na to co mne sere

Návaznosti mezi řadami nebo díly v antologiích. Nikdo doslova nikdo o to nestojí. Je to levná berlička.w

Obžalovaní jsou:

Black Mirror, White Lotos, What if
938078
Návaznosti mezi řadami nebo díly v antologiích. Nikdo doslova nikdo o to nestojí. Je to levná berlička.w Obžalovaní jsou: Black Mirror, White Lotos, What if
Další rant na to co mne sere
3 -1
reagovat

Pantheon 10/10

Prvá séria je nadradená druhej vo všetkom, ale ako celok je to dokonalé. Je pre mňa vždy fascinujúce, keď takýmto spôsobom zistím, že ostatní ľudia rozmýšľajú presne nad rovnakými "hovadinami" ako vy a ešte to dokážu vyjadriť v takejto krásnej zmyseldávajúcej seriálovej podobe.

Aj keď .... pri tej druhej sérii som mal proste trocha pocit, že sa len spĺňajú hlavné príbehové body z scenára, aby sa dej posúval ďalej. Ale to ako sa k nim dostaneme sa deje len tak mimochodom a úplne samozrejme bez toho, aby to malo v sebe, ako som to opísal pri prvej sérii, tú auru. Také tie skryté maličkosti, ktoré to robili dokonalým. Takto bolo len super :)

Dám tomu čas a potom si pozriem znova "tretiu" :)) sériu, či tam nezbadám nejaké skryté náznaky z konca vlastne začiatku.....toto ako téme ma nikdy neomrzí :D
938077
Prvá séria je nadradená druhej vo všetkom, ale ako celok je to dokonalé. Je pre mňa vždy fascinujúce, keď takýmto spôsobom zistím, že ostatní ľudia rozmýšľajú presne nad rovnakými "hovadinami" ako vy a ešte to dokážu vyjadriť v takejto krásnej zmyseldávajúcej seriálovej podobe. Aj keď .... pri tej druhej sérii som mal proste trocha pocit, že sa len spĺňajú hlavné príbehové body z scenára, aby sa dej posúval ďalej. Ale to ako sa k nim dostaneme sa deje len tak mimochodom a úplne samozrejme bez toho, aby to malo v sebe, ako som to opísal pri prvej sérii, tú auru. Také tie skryté maličkosti, ktoré to robili dokonalým. Takto bolo len super *:)* [spoiler]Dám tomu čas a potom si pozriem znova "tretiu" *:))* sériu, či tam nezbadám nejaké skryté náznaky z konca vlastne začiatku.....toto ako téme ma nikdy neomrzí *:D*[/spoiler]
Pantheon 10/10
2 0
reagovat
Uncharted z wishe? :D
938070
Uncharted z wishe? *:D*
938068
1 0
reagovat
Pokud se vam libil první dil druhé série Last of Us, tak si pak dejte tohle link
938068
Pokud se vam libil první dil druhé série Last of Us, tak si pak dejte tohle https://www.csfd.cz/film/603755-dora-a-ztracene-mesto/prehled/
2 0
reagují: Gonzi
reagovat
Sakra to intro v Boschovi je parádní! :+
938066
Sakra to intro v Boschovi je parádní! *:+*
8 0
reagovat
reaguje na: do_Od
Významný prvek hry je, že ji nejprve vykreslí jako maximálního záporáka (jako neznámá postava umučí defacto hlavního hrdinu) a v této roli figuruje příští polovinu hry. A že není konvenčně atraktivní s tím IMHO souvisí - je taková, aby bylo snadné ji nenávidět. Naopak, Ellie má v tuto chvíli stoprocentní hráčovu empatii. Záměna tohoto pořadí není o médiu či délce. Abbie nemusela mít svou linku ve 3. sérce, mohla ji mít ve 3. díle ale pořád by bylo zachováno zmíněné šokující pořadí. Takže sorry, ale že ještě žije, Abbie už je sympaťačka a Ellie už je otravná je zásadní zásah do vyznění celého děje.
Nelze se tvářit, že je to jen změnou média. Tedy, lze ale není to úplně pravda :D.

PS: Zrovna se dívám na Severance a tam Je Cobel jako naprostá záporačka 1.6 sezóny, aby tam pak dali její dětství a člověku je jí skoro až líto. Skoro. A je to (prý :D:D) úplně nejvíc nejlepší seriál, takže jaké pak, že to v daném médiu nejde.
938064
[spoiler]Významný prvek hry je, že ji nejprve vykreslí jako maximálního záporáka (jako neznámá postava umučí defacto hlavního hrdinu) a v této roli figuruje příští polovinu hry. A že není konvenčně atraktivní s tím IMHO souvisí - je taková, aby bylo snadné ji nenávidět. Naopak, Ellie má v tuto chvíli stoprocentní hráčovu empatii. [/spoiler]Záměna tohoto pořadí není o médiu či délce. [spoiler]Abbie nemusela mít svou linku ve 3. sérce, mohla ji mít ve 3. díle ale pořád by bylo zachováno zmíněné šokující pořadí. Takže sorry, ale že ještě žije, Abbie už je sympaťačka a Ellie už je otravná [/spoiler]je zásadní zásah do vyznění celého děje. Nelze se tvářit, že je to jen změnou média. Tedy, lze ale není to úplně pravda *:D*. PS: Zrovna se dívám na Severance a tam [spoiler]Je Cobel jako naprostá záporačka 1.6 sezóny, aby tam pak dali její dětství a člověku je jí skoro až líto. Skoro. [/spoiler]A je to (prý *:D**:D*) úplně nejvíc nejlepší seriál, takže jaké pak, že to v daném médiu nejde.
938053
1 -1
reagovat
reaguje na: Godlike
Gina je hodně fajn! No a pak tam zas je záběr na Bellu a jde to celý do kelu. Epizody co budou stát čistě na Ellie budou … meh 
938057
Gina je hodně fajn! No a pak tam zas je záběr na Bellu a jde to celý do kelu. Epizody co budou stát čistě na Ellie budou … meh 
938054
3 -1
reagovat
Nevim jestli nekdo zminil, jak strasne skvela je Dina?:+Asi prave diky te herecce me ten dil bavil tak moc.

edit: Já teda Abby taky chápal tak, že ona se těma svalama vyrovnala s tím, že ji někdo brutálně zabil tátu a kamarády a líp se ji pak louskala Joela hlava. Ale přitom vůbec nebyla takovej magor, jako nakonec Ellie, což mi taky přišlo dobrý. Nejen hratelnostní rozdíl, kterej mi zas tak velkej teda nepřišel, ale už je to dlouho.
938054
Nevim jestli nekdo zminil, jak strasne skvela je Dina?*:+*Asi prave diky te herecce me ten dil bavil tak moc. e[spoiler]dit: Já teda Abby taky chápal tak, že ona se těma svalama vyrovnala s tím, že ji někdo brutálně zabil tátu a kamarády a líp se ji pak louskala Joela hlava. Ale přitom vůbec nebyla takovej magor, jako nakonec Ellie, což mi taky přišlo dobrý. Nejen hratelnostní rozdíl, kterej mi zas tak velkej teda nepřišel, ale už je to dlouho.[/spoiler]
9 0
reagují: esmo
reagovat
reaguje na: Gonzi
Nooooo. Kromě toho, že teda nesympatická mužatka je hodně subjektivní popis a trochu zbytečně degradující, tak teď akorát čerstvě vysvětlili celou situaci ohledně Dever a rozdílů Abby seriál vs. Abby hra.

Dever měla hrát Ellie původně v kdysi zvažovaném filmu. Projekt nevyšel. Vrátili se k ní teď a nenutili ji nabírat svalovou hmotu mimo jiné i proto, že na rozdíl od hry nebylo potřeba, aby v seriálu byla její postava de facto tank s úplně jinou hratelností, než má Ellie. Aka není to pro její postavu zásadní charakterový rys, ve hře taková byla, protože se za ní mělo hrát jinak než za mrštnou a hbitou Ellie.

A vůbec teda nikdo nezmiňuje polidšťování nebo snahu se komukoli zavděčit, to si tam podle mě vkládáš něco, co tam fakt ani trochu není. Já třeba nesouhlasím s tím rozhodnutím ji představit už na začátku, ale podle jejich (Mazin a Druckmann) slov to je hlavně z toho důvodu, že zatímco hru můžeš za dvacet hodin přehrát do bodu, kdy už jsi u Abby a začneš zjišťovat tu její backstory a dostávat se k těm důležitým odpovědím, seriál a konkrétně tahle druhá řada bude jen cca půlka možná míň druhé hry, tzn. že bys měl neznámou postavu, co zabije jednu ze dvou hlavních, která následně zmizí na zbytek série a ty najednou čekáš 2-3 roky, než se to nějak vysvětlí.

Prostě rozdíl mezi médii tam je a nejde se tvářit, že jenom proto, že je něco jinak, tím tvůrci retconnují. Nebo teda tvářit se tak jde, ale není to úplně pravda... :D
938053
Nooooo. Kromě toho, že teda nesympatická mužatka je hodně subjektivní popis a trochu zbytečně degradující, tak teď akorát čerstvě vysvětlili celou situaci ohledně Dever a rozdílů Abby seriál vs. Abby hra. Dever měla hrát Ellie původně v kdysi zvažovaném filmu. Projekt nevyšel. Vrátili se k ní teď a nenutili ji nabírat svalovou hmotu mimo jiné i proto, že na rozdíl od hry nebylo potřeba, aby v seriálu byla její postava de facto tank s úplně jinou hratelností, než má Ellie. Aka není to pro její postavu zásadní charakterový rys, ve hře taková byla, protože se za ní mělo hrát jinak než za mrštnou a hbitou Ellie. A vůbec teda nikdo nezmiňuje polidšťování nebo snahu se komukoli zavděčit, to si tam podle mě vkládáš něco, co tam fakt ani trochu není. Já třeba nesouhlasím s tím rozhodnutím [spoiler]ji představit už na začátku, ale podle jejich (Mazin a Druckmann) slov to je hlavně z toho důvodu, že zatímco hru můžeš za dvacet hodin přehrát do bodu, kdy už jsi u Abby a začneš zjišťovat tu její backstory a dostávat se k těm důležitým odpovědím, seriál a konkrétně tahle druhá řada bude jen cca půlka možná míň druhé hry, tzn. že bys měl neznámou postavu, co zabije jednu ze dvou hlavních, která následně zmizí na zbytek série a ty najednou čekáš 2-3 roky, než se to nějak vysvětlí.[/spoiler] Prostě rozdíl mezi médii tam je a nejde se tvářit, že jenom proto, že je něco jinak, tím tvůrci retconnují. Nebo teda tvářit se tak jde, ale není to úplně pravda... *:D*
938039
8 0
reagují: Gonzi
reagovat
reaguje na: (=LIFTY=)
Tesim se, až to díky tomu schytá hodnocení jako Sněhurka. Jednohlasně naštvat celou fanbase ještě před natáčením je taky úspěch. Warneři válí
938045
Tesim se, až to díky tomu schytá hodnocení jako Sněhurka. Jednohlasně naštvat celou fanbase ještě před natáčením je taky úspěch. Warneři válí
938044
8 0
reagovat
Nebýt Snapea, tak to mohla být sice zbytečná, ale důstojně obsazena seriálová událost 
938044
Nebýt Snapea, tak to mohla být sice zbytečná, ale důstojně obsazena seriálová událost 
938036
6 0
reagují: holub109
reagovat
reaguje na: (=LIFTY=)
Taky možnost. 
938043
Taky možnost. 
938028
0 0
reagovat
:D:D:D je vlastne genialni, ze x roku se resi ta stejna blbost :D:D:D Hru jsem nehral, spoiler jsem nikde necetl ani nevidel, ale clovek by musel byt uplny dement, aby to neodhadl, z tech naznaku a vedomi, ze tam je nejaky nepopularni twist.
938040
*:D**:D**:D* je vlastne genialni, ze x roku se resi ta stejna blbost *:D**:D**:D* Hru jsem nehral, spoiler jsem nikde necetl ani nevidel, ale clovek by musel byt uplny dement, aby to neodhadl, z tech naznaku a vedomi, ze tam je nejaky nepopularni twist.
3 0
reagovat
reaguje na: do_Od
Tak buď to je podle hry, nebo to není podle hry. A ve hře to celkem jednoznačně staví tak, že je tam poměrně dlouhý expoziční úvod a po něm Abby ve sněhu a následný golf. Je to celkem jednoznačně inciting incident a jako takový jsem jej čekal na konci prvního dílu. Pěkná šoková hodnota a cliffhanger. Naopak ty změny jsou stavěné tak, že polidšťují Abby PŘED tím, dali jí sympatickou herečku atd. a zároveň divák ví, o co se bude snažit. Dál se třeba jen bojí odchodu diváků s Pascalem, ale má to 7 dílů a Pascal takhle bude minimálně ve 2, tzn 30% série ;) (logicky nepočítám flashbacky).
Tady se fakt nebavíme o osobních preferencích. Je to celkem jednoznačný retcon oproti "nesympatická mužatka na začátku nečekaně umučí milovaného Joela a hráč ji bude nenávidět, než k ní najde pochopení",  což byl nepopiratelný záměr hry.

A to píšu jako někdo, kdo celou dobu tvrdí, že původní herní příběh, přesně tak, jak byl ve hře, by fungoval líp v seriálu.
938039
Tak buď to je podle hry, nebo to není podle hry. A ve hře to celkem jednoznačně staví tak, že je tam poměrně dlouhý expoziční úvod a po něm[spoiler] Abby ve sněhu a následný golf. Je to celkem jednoznačně inciting incident a jako takový jsem jej čekal na konci prvního dílu. Pěkná šoková hodnota a cliffhanger. Naopak ty změny jsou stavěné tak, že polidšťují Abby PŘED tím, dali jí sympatickou herečku atd. a zároveň divák ví, o co se bude snažit. Dál se třeba jen bojí odchodu diváků s Pascalem, ale má to 7 dílů a Pascal takhle bude minimálně ve 2, tzn 30% série *;)* (logicky nepočítám flashbacky). [/spoiler]Tady se fakt nebavíme o osobních preferencích. Je to celkem jednoznačný retcon oproti [spoiler]"nesympatická mužatka na začátku nečekaně umučí milovaného Joela a hráč ji bude nenávidět, než k ní najde pochopení"[/spoiler],  což byl nepopiratelný záměr hry. A to píšu jako někdo, kdo celou dobu tvrdí, že původní herní příběh, přesně tak, jak byl ve hře, by fungoval líp v seriálu.
938021
1 0
reagují: do_Od
reagovat
Obsazení (samozřejmě ani zdaleka ne celkové) seriálového Pottera... Ne, link nesměřuje na Slepicar. link
938036
Obsazení (samozřejmě ani zdaleka ne celkové) seriálového Pottera... Ne, link nesměřuje na Slepicar. https://deadline.com/2025/04/harry-potter-tv-series-john-lithgow-nick-frost-janet-mcteer-paapa-essiedu-1236367535/
2 0
reagují: SteKi, Snipsley, (=LIFTY=)
reagovat
Ta Abby... To je jak kdyby na začátku Vyvoleného proběhl ten zvrat z konce:D
938031
Ta Abby... To je jak kdyby na začátku Vyvoleného [spoiler]proběhl ten zvrat z konce*:D*[/spoiler]
0 0
reagovat
Jen se zeptám, protože to na konci epizody nebylo vidět skrz tu bundu, ale má být Abby naříznutá nebo ne? Protože na začátku dílu jsem byl trochu zklamaný. Z toho, že ji představují, no, takhle. Talže asi dává smysl, že v ten moment není, ale je to škoda.
938030
[spoiler]Jen se zeptám, protože to na konci epizody nebylo vidět skrz tu bundu, ale má být Abby naříznutá nebo ne? Protože na začátku dílu jsem byl trochu zklamaný. Z toho, že ji představují, no, takhle. Talže asi dává smysl, že v ten moment není, ale je to škoda.[/spoiler]
0 0
reagovat
reaguje na: hroubek
Stane se to na konci druhé epizody a celou třetí ho budou pomalu zabíjet...
938028
[spoiler]Stane se to na konci druhé epizody a celou třetí ho budou pomalu zabíjet...[/spoiler]
938024
1 0
reagují: hroubek
reagovat
reaguje na: hroubek
Druhou točil Mark Mylod (top epizody GoT), třetí Peter Hoar (gay epizoda TLOU), čtvrtou Kate Herron (Loki) a pátou Stephen Williams (no idea). Druhá epizoda nemá název. Třetí, čtvrtá i pátá jo. Imho by bylo velice překvapivý, kdyby to nebyla ta druhá.
938027
[spoiler]Druhou točil Mark Mylod (top epizody GoT), třetí Peter Hoar (gay epizoda TLOU), čtvrtou Kate Herron (Loki) a pátou Stephen Williams (no idea). Druhá epizoda nemá název. Třetí, čtvrtá i pátá jo. Imho by bylo velice překvapivý, kdyby to nebyla ta druhá.[/spoiler]
938024
0 0
reagovat
© copyright 2000 - 2025.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se