Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuzní fórum KECÁRNA

příspěvky 101001 - 101020 Napsat příspěvek

krispel

Zistenie veku materialov je uz mozne relativne dost presne, neviem kam mieris:)
Pokial ide o to platno, keby cirkev znovu povolila radiouhlikovu skusku, vedeli by sme dost presne ako je stare. Ta prva (islo o tri nezavisle vzorky) preukazala ze je stare asi 500 rokov, ale cirkev to dementovala ze islo o kontaminovane vzorky bla bla bla. Novu vzorku nedodaju, lebo vedia, co by sa stalo a pochybnosti maju vzdy vacsiu silu ako "dokaz". Aj ked iba ten nas "svetsky", ktory pre veriacich aj tak vela neznamena. A o to ide. Ludia budu mat vzdy vacsiu silu a najma chut verit "fantastickej" verzii ako tej "pravdivej", ale nudnej. Kuzelnici byt prikladom;)

Btw, to ako ten obraz vznikol je imho vacsia zahada ako to, ze ako je to platno stare, resp. ci vobec MOZE ist o skutocnu podobizen Krista. Vznikla nova teoria, ze ide o princip prvej prastarej fotografie a bola najprv prisudzovana Da Vincimu. Ale nakoniec sa zistilo, ze prva zmienka o Turinskom platne sa objavila o niekolko desiatok rokov skor ako sa narodil;)
To vsak nevylucuje, ze to mohol urobit niekto iny sikovny;)

To iste s tymi lebkami. Ludia si vzdy budu verit svojmu;)
464019
Zistenie veku materialov je uz mozne relativne dost presne, neviem kam mieris:) Pokial ide o to platno, keby cirkev znovu povolila radiouhlikovu skusku, vedeli by sme dost presne ako je stare. Ta prva (islo o tri nezavisle vzorky) preukazala ze je stare asi 500 rokov, ale cirkev to dementovala ze islo o kontaminovane vzorky bla bla bla. Novu vzorku nedodaju, lebo vedia, co by sa stalo a pochybnosti maju vzdy vacsiu silu ako "dokaz". Aj ked iba ten nas "svetsky", ktory pre veriacich aj tak vela neznamena. A o to ide. Ludia budu mat vzdy vacsiu silu a najma chut verit "fantastickej" verzii ako tej "pravdivej", ale nudnej. Kuzelnici byt prikladom;) Btw, to ako ten obraz vznikol je imho vacsia zahada ako to, ze ako je to platno stare, resp. ci vobec MOZE ist o skutocnu podobizen Krista. Vznikla nova teoria, ze ide o princip prvej prastarej fotografie a bola najprv prisudzovana Da Vincimu. Ale nakoniec sa zistilo, ze prva zmienka o Turinskom platne sa objavila o niekolko desiatok rokov skor ako sa narodil;) To vsak nevylucuje, ze to mohol urobit niekto iny sikovny;) To iste s tymi lebkami. Ludia si vzdy budu verit svojmu;)
krispel
0 0
reagovat
Chyť ji za trup!
Cože?
Za trup!
Tutududů. :D
464018
Chyť ji za trup! Cože? Za trup! Tutududů. *:D*
0 0
reagovat
tak něco:D
464017
tak něco*:D*
0 0
reagovat
trupka? to je manzelka trupu? :D
464016
trupka? to je manzelka trupu? :D
0 0
reagovat

gorecki

Jen aby jsi to neuspěchal, podívej se na Turínské plátno, jaké jsou kolem toho tanečky, ani u těch lebek to není tak jasné, si hned se vším hotov, zjištění stáří je těžké a né zrovna přesné jakoukoliv metodou. K jakýmkoliv zprávám podobného charakteru bych přistupoval s rezervou, jak k potvrzujícím, tak popírajícím. Tvrdit něco jistě v této oblasti vede jen k tomu, že pak člověk vypadá jak trupka, když se bez výhrad prokáže opak.:)
464015
Jen aby jsi to neuspěchal, podívej se na Turínské plátno, jaké jsou kolem toho tanečky, ani u těch lebek to není tak jasné, si hned se vším hotov, zjištění stáří je těžké a né zrovna přesné jakoukoliv metodou. K jakýmkoliv zprávám podobného charakteru bych přistupoval s rezervou, jak k potvrzujícím, tak popírajícím. Tvrdit něco jistě v této oblasti vede jen k tomu, že pak člověk vypadá jak trupka, když se bez výhrad prokáže opak.*:)*
gorecki
0 0
reagovat

krispel

ne ne, ja som fanusikom "Okkamovej britvy";)

Danikenista som bol na zakladke a Svet zahad A.C.Clarka som zral, ale uz triezviem;)
464014
ne ne, ja som fanusikom "Okkamovej britvy";) Danikenista som bol na zakladke a Svet zahad A.C.Clarka som zral, ale uz triezviem;)
krispel
0 0
reagovat
in my humble opinion :)
464013
in my humble opinion :)
0 0
reagovat
Asi se prokážu jako totální magor, ale co přesně znamená často používané "imho" ?:)
464012
Asi se prokážu jako totální magor, ale co přesně znamená často používané "imho" ?*:)*
0 0
reagovat

Gorecki

Ty asi nejsi Danikenista, co?
464011
Ty asi nejsi Danikenista, co?
Gorecki
0 0
reagovat
To bych teda necekal. I kdyz teda fakt setrili na vsem. :)
464010
To bych teda necekal. I kdyz teda fakt setrili na vsem. :)
0 0
reagovat
jj, řeklo se za 14K, ne jestli má bejt super:)

Krispel: vyznělo mi to tak, holt, z textu člověk všechno nevyčte;)
464009
jj, řeklo se za 14K, ne jestli má bejt super:) Krispel: vyznělo mi to tak, holt, z textu člověk všechno nevyčte;)
0 0
reagovat

ghostrider

Netreba chodit daleko, Wikipedia je toho plna;)

Ta z Belize je opradena nezrovnalostami. Z tej vypravy v Belize, kde ju vraj nasla dcera Mitchell-Hedgesa je sice dokumentacia, ale lebka sa nikde nespomina a ani nie je odfotena. Vraj ju chcel odovzdat domorodcom, ale mu ju vratili ako vyraz vdaky ze ich navstivil (a vykradol hrobky na ich uzemi;), hej, to je velmi doveryhodne;)
Mitchell-Hedges, ktoreho dcera ju vraj nasla (pravdepodobne ani na tej vyprave nebola) po prvy krat spomenul ze lebku nasiel az o dvadsat rokov neskor, ked ju dokazatelne kupil na drazbe.

Vsetko to, co o historii tej lebky vieme vyfabrikoval ako rozpravku Mitchell-Hedges a jeho dcera, aby ju opradenim tajomstva zatraktivnili.

Jej nadprirodzene ucinky zase popisala nejaka ich znama astrologicka (podobnej tym ake mozes aj dnes zavolat na audiotext;)

A tie vedecke poznatky o jej zahadnosti (sposob vyroby, detaily po nastrojoch a pod) zistil isty pan Frank Dorland. Ten ju VRAJ vzal na testovanie do Hewlett-Packard a nasledne oznamil svoje zistenia, ktore vsak uz po nom nikto nemohol overit a dokazat, pretoze ju dcera (momentalna majitelka) odmieta dat z ruk na testovanie (preco asi:) a ukazuje ju len prilezitostne na nejakych putovnych vystavach. A ozaj, z toho vyskumu v HP nie su ziadne zaznamy, len "jeden pan Dorland povedal".

Tie zvysne lebky, ktore sa na zaklade popularity tejto prvej postupne objavovali, maju od 150 do 5 rokov;)
464008
Netreba chodit daleko, Wikipedia je toho plna;) Ta z Belize je opradena nezrovnalostami. Z tej vypravy v Belize, kde ju vraj nasla dcera Mitchell-Hedgesa je sice dokumentacia, ale lebka sa nikde nespomina a ani nie je odfotena. Vraj ju chcel odovzdat domorodcom, ale mu ju vratili ako vyraz vdaky ze ich navstivil (a vykradol hrobky na ich uzemi;), hej, to je velmi doveryhodne;) Mitchell-Hedges, ktoreho dcera ju vraj nasla (pravdepodobne ani na tej vyprave nebola) po prvy krat spomenul ze lebku nasiel az o dvadsat rokov neskor, ked ju dokazatelne kupil na drazbe. Vsetko to, co o historii tej lebky vieme vyfabrikoval ako rozpravku Mitchell-Hedges a jeho dcera, aby ju opradenim tajomstva zatraktivnili. Jej nadprirodzene ucinky zase popisala nejaka ich znama astrologicka (podobnej tym ake mozes aj dnes zavolat na audiotext;) A tie vedecke poznatky o jej zahadnosti (sposob vyroby, detaily po nastrojoch a pod) zistil isty pan Frank Dorland. Ten ju VRAJ vzal na testovanie do Hewlett-Packard a nasledne oznamil svoje zistenia, ktore vsak uz po nom nikto nemohol overit a dokazat, pretoze ju dcera (momentalna majitelka) odmieta dat z ruk na testovanie (preco asi:) a ukazuje ju len prilezitostne na nejakych putovnych vystavach. A ozaj, z toho vyskumu v HP nie su ziadne zaznamy, len "jeden pan Dorland povedal". Tie zvysne lebky, ktore sa na zaklade popularity tejto prvej postupne objavovali, maju od 150 do 5 rokov;)
ghostrider
0 0
reagovat
No neříkám, že bych si ho koupil, ale že je za 14:)).
464007
No neříkám, že bych si ho koupil, ale že je za 14*:))*.
0 0
reagovat
ten je krasnej ... ale nema ani dvi :(((
464006
ten je krasnej ... ale nema ani dvi :(((
0 0
reagovat
ACER AL2416WAs
464005
ACER AL2416WAs
0 0
reagovat

Fluke

Na to, že vycházím z osobní zkušenosti jsem snad na konci upozornil a o mojí prezentaci se bojíš zbytečně, nemyslím si, že bych řekl něco strašného, nebudu psát pokáždé, že je to můj názor a nikomu ho nenutím, pokud souhlasíš fajn, pokud se ti to nelíbí, diskutuj se mnou, nebo mě ignoruj. S tím ti nepomůžu.
464004
Na to, že vycházím z osobní zkušenosti jsem snad na konci upozornil a o mojí prezentaci se bojíš zbytečně, nemyslím si, že bych řekl něco strašného, nebudu psát pokáždé, že je to můj názor a nikomu ho nenutím, pokud souhlasíš fajn, pokud se ti to nelíbí, diskutuj se mnou, nebo mě ignoruj. S tím ti nepomůžu.
Fluke
0 0
reagovat

Fluke

14k? Ukaz. ;)
464003
14k? Ukaz. ;)
Fluke
0 0
reagovat

Karlos

určitě:) myslím, že to začíná od 14K nahoru.

krispel: vždy mě překvapuješ svojí prezentací názoru, přijdeš, řekneš, a tak to prostě je, ač je to pouze tvá osobní zkušenost:)
464002
určitě:) myslím, že to začíná od 14K nahoru. krispel: vždy mě překvapuješ svojí prezentací názoru, přijdeš, řekneš, a tak to prostě je, ač je to pouze tvá osobní zkušenost:)
Karlos
0 0
reagovat
ok, dík...
464001
ok, dík...
0 0
reagovat
Za 20k.
464000
Za 20k.
0 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se