Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuzní fórum KECÁRNA

příspěvky 87161 - 87180 Napsat příspěvek
A lidé se mešit nebojí, protože jsou jiné, ale proto k čemu jsou zneužívány a v určitých případech prostě jsou zneužívány. začíná mne přecházet humor...:(
536941
A lidé se mešit nebojí, protože jsou jiné, ale proto k čemu jsou zneužívány a v určitých případech prostě jsou zneužívány. začíná mne přecházet humor...*:(*
0 0
reagovat

liuk

pátá kolona ti vznikne, když budeš mírové a k spolupráci ochotné komunitě jakou tu dnes máme arogantně dávat na jevo, že je považuješ za občany druhý kategorie... myslíš že francie má problémy, protože má moc mešit? Ne. Francie má problémy protože děti gastarbeiterů ze 70 let tam žijí v ghettech a nemají žádnou životní perspektivu...
536940
pátá kolona ti vznikne, když budeš mírové a k spolupráci ochotné komunitě jakou tu dnes máme arogantně dávat na jevo, že je považuješ za občany druhý kategorie... myslíš že francie má problémy, protože má moc mešit? Ne. Francie má problémy protože děti gastarbeiterů ze 70 let tam žijí v ghettech a nemají žádnou životní perspektivu...
liuk
0 0
reagovat

rcorp

Každý má právo, až když dodržuje povinnosti, není jedno bez druhého. Všichni se ohání právem, ale když mají něco dodržovat, tak už je to nezajímá. Takže si mně klidně zlynčujte, ale ta mešita by tam měla právo stát, až Islám prokáže, že už je bezpečné nábožesntví, které není zneužíváno pro ideologie.
536939
Každý má právo, až když dodržuje povinnosti, není jedno bez druhého. Všichni se ohání právem, ale když mají něco dodržovat, tak už je to nezajímá. Takže si mně klidně zlynčujte, ale ta mešita by tam měla právo stát, až Islám prokáže, že už je bezpečné nábožesntví, které není zneužíváno pro ideologie.
rcorp
0 0
reagovat

Fluke

Bless you man :+
536938
Bless you man *:+*
Fluke
0 0
reagovat
fingolfincz: Zas tak bych to nehrotil, snad v každé muslimské zemi kostely jsou, ať už kvůli kolonizátorům nebo protože tam křesťané žijí od pradávna.
HAL: Problém je, že se v rámci uzavřené mešity nemusí autority dozvědět, že se tam děje a je přikazováno něco, co je v rozporu se zákony. A tohle riziko možného vytváření pátých kolon nechci podstupovat.
rcorp: Nj, nahlížíme na své okolí jinak. Já kdybych si o někom myslel, že je nejen magor, ale že mě i existenčně ohrožuje, tak bych se snažil dovolenými prostředky tu jeho činnost zatrhnout.
536937
fingolfincz: Zas tak bych to nehrotil, snad v každé muslimské zemi kostely jsou, ať už kvůli kolonizátorům nebo protože tam křesťané žijí od pradávna. HAL: Problém je, že se v rámci uzavřené mešity nemusí autority dozvědět, že se tam děje a je přikazováno něco, co je v rozporu se zákony. A tohle riziko možného vytváření pátých kolon nechci podstupovat. rcorp: Nj, nahlížíme na své okolí jinak. Já kdybych si o někom myslel, že je nejen magor, ale že mě i existenčně ohrožuje, tak bych se snažil dovolenými prostředky tu jeho činnost zatrhnout.
0 0
reagovat

Rcorp

Skvělá argumentace. Jsi přesně tak roztomilej jako tvá Ikonka :o) A navíc máš pravdu.

Mimochodem ve většině islámských zemí kostely stojí a vznikají. Muslimové byli vůči židům křesťanům žijícím na jejich území tradičně velmi tolerantní - daleko více než křesťané vůči nim.

Spiderbite - Co máš furt s těma návštěvama? Mešita není zařízení pro cizince, ale pro muslimy. To jsou dost často češi...
536936
Skvělá argumentace. Jsi přesně tak roztomilej jako tvá Ikonka :o) A navíc máš pravdu. Mimochodem ve většině islámských zemí kostely stojí a vznikají. Muslimové byli vůči židům křesťanům žijícím na jejich území tradičně velmi tolerantní - daleko více než křesťané vůči nim. Spiderbite - Co máš furt s těma návštěvama? Mešita není zařízení pro cizince, ale pro muslimy. To jsou dost často češi...
Rcorp
0 0
reagovat

rcorp

Já se spíš držím toho, že svoboda člověka končí tam, kde začíná svoboda jiného člověka... Ať si postaví mešitu nebo kostel, ale jakmile se to začne jakýmkoliv způsobem negativně dotýkat mé osoby (netvrdím, že za šikmý pohled by se mělo lynčovat :))), tak je mi to u toho, co má lama pod ocáskem ;)
536935
Já se spíš držím toho, že svoboda člověka končí tam, kde začíná svoboda jiného člověka... Ať si postaví mešitu nebo kostel, ale jakmile se to začne jakýmkoliv způsobem negativně dotýkat mé osoby (netvrdím, že za šikmý pohled by se mělo lynčovat *:))*), tak je mi to u toho, co má lama pod ocáskem *;)*
rcorp
0 0
reagovat

HAL

Nepiš, že chci něco co nechci, já chci, aby se chovali k nám, tak jak se chováme my k nim, a pokud vím, chováme se k nim tolerantně. Snažíme se být tolerantní, ale nemělo by to být ve způsobu "za dobrotu na žebrotu".

S prominutím, nevšiml sem si, že by někoho vůbec zajímalo, že Evropa se snaží být toleratní, a jestli nevidíš, jak to ve světě chodí, a že tolerantnost je jen zpúsob jak se dostat k nečemu bez práce, tak nevím kde žiješ.

A lidé se mešit nebojí, protože jsou jiné, ale proto k čemu jsou zneužívány a v určitých případech prostě jsou zneužívány. Stejně tak se bojí cikánů, když se jim nastěhují do baráku, ne proto, že je neznají, ale protože přitáhnou sebou další cikány nebo vybydlí barák.
536934
Nepiš, že chci něco co nechci, já chci, aby se chovali k nám, tak jak se chováme my k nim, a pokud vím, chováme se k nim tolerantně. Snažíme se být tolerantní, ale nemělo by to být ve způsobu "za dobrotu na žebrotu". S prominutím, nevšiml sem si, že by někoho vůbec zajímalo, že Evropa se snaží být toleratní, a jestli nevidíš, jak to ve světě chodí, a že tolerantnost je jen zpúsob jak se dostat k nečemu bez práce, tak nevím kde žiješ. A lidé se mešit nebojí, protože jsou jiné, ale proto k čemu jsou zneužívány a v určitých případech prostě jsou zneužívány. Stejně tak se bojí cikánů, když se jim nastěhují do baráku, ne proto, že je neznají, ale protože přitáhnou sebou další cikány nebo vybydlí barák.
HAL
0 0
reagovat

rcorp

jj článek 16
536933
jj článek 16
rcorp
0 0
reagovat

fingolfincz

Nevím a je to irelevantní, náš právní systém je nezávislý na zákonech ostatních zemí a pokud vím, tak u nás máme naštěstí ještě svobodu a rovnost náboženského vyznání.
536932
Nevím a je to irelevantní, náš právní systém je nezávislý na zákonech ostatních zemí a pokud vím, tak u nás máme naštěstí ještě svobodu a rovnost náboženského vyznání.
fingolfincz
0 0
reagovat

Sp!der-bite

O tom žádná, že jsme tolerantní neznamená že jim půjdeme na ruku ve všem co budou chtít - to právě naopak. Jde jen o dodržování vlastních pravidel vůči těm, kteří je také jsou schopní dodržovat.
536931
O tom žádná, že jsme tolerantní neznamená že jim půjdeme na ruku ve všem co budou chtít - to právě naopak. Jde jen o dodržování vlastních pravidel vůči těm, kteří je také jsou schopní dodržovat.
Sp!der-bite
0 0
reagovat

Sp!der-bite

Takže když si udělám z Charlese Mansona božstvé stvoření, dovolíš mi postavíš vedle tvého domu budovu, kde budu jen vyprávět o jeho parádních filosofických úvahách?
ne tahle věta je k smíchu, vlastně k pláči
536930
Takže když si udělám z Charlese Mansona božstvé stvoření, dovolíš mi postavíš vedle tvého domu budovu, kde budu jen vyprávět o jeho parádních filosofických úvahách? ne tahle věta je k smíchu, vlastně k pláči
Sp!der-bite
0 0
reagovat

Fluke

Tak ještě jednou:

"(1) Každý má právo svobodně projevovat své náboženství nebo víru buď sám nebo společně s jinými, soukromě nebo veřejně, bohoslužbou, vyučováním, náboženskými úkony nebo zachováváním obřadu."

= pokud by na určitém místě bylo povoleno postavit křesťanský kostel, tak by tam měla mít možnost stát i mešita
536929
Tak ještě jednou: "(1) Každý má právo svobodně projevovat své náboženství nebo víru buď sám nebo společně s jinými, soukromě nebo veřejně, bohoslužbou, vyučováním, náboženskými úkony nebo zachováváním obřadu." = pokud by na určitém místě bylo povoleno postavit křesťanský kostel, tak by tam měla mít možnost stát i mešita
Fluke
0 0
reagovat

rcorp

A kdy je tam postavili? Kdyby tu už stála mešita, tak jí taky nikdo neboří.
Ale oke, zřejmě sem trefil špatnej stát. V kolika muslimskejch zemích si můžu postavit mešitu?
536928
A kdy je tam postavili? Kdyby tu už stála mešita, tak jí taky nikdo neboří. Ale oke, zřejmě sem trefil špatnej stát. V kolika muslimskejch zemích si můžu postavit mešitu?
rcorp
0 0
reagovat

liuk

Vyprávět si v rámci zákonem daných mezí můžeš o čem chceš a je mi to úpřímně jedno, dokud se na základě toho někdo nezačne jednat tak že by to narušovalo svobodu ostatních.
To samé platí o mešitách - že v iránu hlásají imámové nenávist ke všmu co nevelebí aláha neznamená, že by si to někdo mohl dovolit dělat u nás, mešita nemešita. Ovšem uctívat si každý může koho chce a kde chce - když si chce postavit mešitu, budiž mu to přáno.
536925
Vyprávět si v rámci zákonem daných mezí můžeš o čem chceš a je mi to úpřímně jedno, dokud se na základě toho někdo nezačne jednat tak že by to narušovalo svobodu ostatních. To samé platí o mešitách - že v iránu hlásají imámové nenávist ke všmu co nevelebí aláha neznamená, že by si to někdo mohl dovolit dělat u nás, mešita nemešita. Ovšem uctívat si každý může koho chce a kde chce - když si chce postavit mešitu, budiž mu to přáno.
liuk
0 0
reagovat
Cain.cz: Jsi k smíchu ;) Nadávat a urážet by ti šlo, jen co je pravda...
HAL: S tím bych i mohl souhlasit, jenže to by tolerance musela být na oplátku něčím také odvděčena. Jinak řečeno netrhat si od úst, aby mi ten jemuž něco dám nebo poskytnu zpětně plivnul do obličeje. Není tolerance jako tolerance.
536927
Cain.cz: Jsi k smíchu *;)* Nadávat a urážet by ti šlo, jen co je pravda... HAL: S tím bych i mohl souhlasit, jenže to by tolerance musela být na oplátku něčím také odvděčena. Jinak řečeno netrhat si od úst, aby mi ten jemuž něco dám nebo poskytnu zpětně plivnul do obličeje. Není tolerance jako tolerance.
0 0
reagovat

rcorp

Ještě jednou, NEJSOU rovná práva pro všechny, nikdy nebyla, jsou jen určitá práva a určité zákony, podle kterých se hodnotí každá unikátní situace. Abys měl právo musíš taky něco dodržet !
536926
Ještě jednou, NEJSOU rovná práva pro všechny, nikdy nebyla, jsou jen určitá práva a určité zákony, podle kterých se hodnotí každá unikátní situace. Abys měl právo musíš taky něco dodržet !
rcorp
0 0
reagovat

liuk

Já nemám žádné právo někomu něco dovolovat, takže kdyby si vedle mě nějaký magor postavil svatostánek, tak bych z toho mohl být nešťastný, ale to je asi tak všechno.
536924
Já nemám žádné právo někomu něco dovolovat, takže kdyby si vedle mě nějaký magor postavil svatostánek, tak bych z toho mohl být nešťastný, ale to je asi tak všechno.
liuk
0 0
reagovat

fingolfincz

Mají tam kostely, mají, to znamená, že z hlediska svatostánků jsou na tom pákistánští křesťané pořád lépe, než čeští muslimové.
536923
Mají tam kostely, mají, to znamená, že z hlediska svatostánků jsou na tom pákistánští křesťané pořád lépe, než čeští muslimové.
fingolfincz
0 0
reagovat

Fluke

To co tu píšeš je vážně nemálo demagogické - de facto chceš aby jsme se my k nim chovali stejně jako oni, už jen o vyhlášení svaté války ti tam chybí. Já měl dojem že se snažíme být, na rozdíl od islámských států, svobodnumilovní a tolerantní, ne fanaticky zakazující vše co nám není po chuti.

Pokud je problém v tom že tu muslimy nikdo nechce, tak se dá řešit normální zahraniční politikou jako s jakýmkoli jiným národem - omezení přistěhovalectví vízy a bojem proti nelegálním přivandrovalcům. Ne soustavným útlakem.
Mešita není o nic větší zlo než kostel, jen je jiná a tudíž se jí bojíš. Pokud by v ní někdo měl podněcovat věřící k nenávisti a násilí, tak je to stejný problém jako by to hlásal na náměstí do megafonu a stejným způsobem by si měl i řešit, mešita není stát ve státě.
(idioty, které napadlo schválit působnost práva šaríja v demokratickém státě bych věšel)

Jak jsem psal už v jednom z prvních příspěvků do diskuze (který mám dojem snad nikdo nečetl, nu co už) - problém islámu není ani tak v tom že je často vykládán tak, že podněcuje nesnášenlivost - to bylo i křesťanství v minulosti a stejně tak snad i každé další náboženství. Problém je v tom že v islámu je náboženství nadřazeno vládě a ne naopak - dokud muslimy budou jejich náboženští vůdci ovládat nejen po duchovní stránce, ale i ve všem ostatním, tak se islám nezmění, resp. rohodně ne dost radikálně na to, aby mohl v evropě a kdekoli jinde bez jakýchkoli problémů koexistovat s nemuslimským okolím.
536922
To co tu píšeš je vážně nemálo demagogické - de facto chceš aby jsme se my k nim chovali stejně jako oni, už jen o vyhlášení svaté války ti tam chybí. Já měl dojem že se snažíme být, na rozdíl od islámských států, svobodnumilovní a tolerantní, ne fanaticky zakazující vše co nám není po chuti. Pokud je problém v tom že tu muslimy nikdo nechce, tak se dá řešit normální zahraniční politikou jako s jakýmkoli jiným národem - omezení přistěhovalectví vízy a bojem proti nelegálním přivandrovalcům. Ne soustavným útlakem. Mešita není o nic větší zlo než kostel, jen je jiná a tudíž se jí bojíš. Pokud by v ní někdo měl podněcovat věřící k nenávisti a násilí, tak je to stejný problém jako by to hlásal na náměstí do megafonu a stejným způsobem by si měl i řešit, mešita není stát ve státě. (idioty, které napadlo schválit působnost práva šaríja v demokratickém státě bych věšel) Jak jsem psal už v jednom z prvních příspěvků do diskuze (který mám dojem snad nikdo nečetl, nu co už) - problém islámu není ani tak v tom že je často vykládán tak, že podněcuje nesnášenlivost - to bylo i křesťanství v minulosti a stejně tak snad i každé další náboženství. Problém je v tom že v islámu je náboženství nadřazeno vládě a ne naopak - dokud muslimy budou jejich náboženští vůdci ovládat nejen po duchovní stránce, ale i ve všem ostatním, tak se islám nezmění, resp. rohodně ne dost radikálně na to, aby mohl v evropě a kdekoli jinde bez jakýchkoli problémů koexistovat s nemuslimským okolím.
Fluke
0 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2025.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se