Spiderbite
A dokud si všichni budeme dávat 5+5 dohromady jako ty, nikdy se z toho kruhu vzájemnejch předsudků a bojů nevyhrabeme. Promluv si s nějakejma českejma muslimama. Možná zjistíš, že taky chtějí mír. Alespoň ti co znám nezní zdaleka tak militantně jako některý zdejší příspěvky...
|
reagovat
|

Já bych si nepřál nic víc, než nekonečnej mír, ale také si dokážu dát že 5 + 5 je 10 a že od dob pralidí, kteří se prali o flákotu z mamuta se na světě vedou války a to v poměrně pravidelných cyklech. Proč? Člověk to má v povaze a byl by zázrak, kdyby to nadobro přestalo...
Mě pořád přijde, jak když většina lidí se snaží žít v nějaký růžový realitě a nesnaží se vidět celou věc racionálně. Je smutné, jak se celá situace má a kdyby všichni lidi žili podle pravidel a nařízení, bylo by to úplně o něčem jiném. Lidé spolu od pradávna válčili a jiné to zřejmě nebude a proto mi tolerance nepřijde jako nejlepší řešení, ale jako taková tichá bláhovost. Já sám bych si přál, aby tomu bylo jinak a ne vždy tato rovnice platí, ale většinou když někdo někomu podá prst, utrhne mu ruku. Já sám se snažím být co nejvíce tolerantní, ale pak vždy přijde situace, kdy toho lituji až do morku kostí. I když je tohle dopředu prohraná bitva, tak přeci jen důležité je se snažit a ne to vzdávat předem...