Menší seznam indie a ne-AAA her, které mě hodně bavili:
link
Space Pirate and Zombies - 2D space sim, sektory, stanice, vylepšování lodě.. první playthrough mi dal 40 hodin a nemohl sem se od toho odtrhnout.
Terraria - 2D variace na Minecraft. Víc možností kombinací, jasný postup hrou, bossové atd. Jde hrát multiplayer (MZ server?
) IMO daleko lepší než Minecraft.Super Meat Boy - 2D skákačka, ze začátku triviální, ke konci pekelně těžká. Hodně návyková věc.
Altitude - 2D multiplayerová akce s letadlama. Solidní sranda, vylepšování letadla, zajímavé herní módy - fotbal například).
Torchlight - RPG od týmu, který přivedl na svět Diablo 2. Čistě singl, mechaniky stejné jako D2.
Legend of Grimrock - Oldschool dungeon - posun po čtvercích, hledání klíčů, schovaných přepínačů,
Psychonauts - Hodně originální skákačka/akce - perfektní fan trailer.
Alien/Zombie Shooter - Izometrické střílečky ruské výroby. Mechaniky nic extra, ale grafika od dvojky nahoru se mi moc líbí.
Magicka - Topdown akce s perfektní mechanikou míchání elementů a kouzlení výsledků. Nebere se to vůbec vážně a ke konci je to i dost těžké.
Vessel - Logický 2D platformer - vytváření postaviček z vody a pomocí nich řešení puzzlů.
Trine série - krásná 2,5D skákačka.
Shadowgrounds série - stejný vývojář jako Trine, top-down střílečka.
Bastion - Výborná izometrická akce/adventura. Skvělý soundtrack, pěkná grafika, hratelnost a skvělý komentář.
Cokoliv od Amanita Design - Point and Click adventury s krásnou grafikou od brněnského studia
The Ball - Lehce akční puzzle hra z prvního posledu, kde hráč všechno řeší pomocí velkých koulí.
Cave Story - Moc pěkná 2D skákačka akce.
Hotline Miami - Brutální topdown akce.
Lone Survivor - Temná 2D adventura atmosférou hodně podobná Silent Hillu.
Braid - 2D puzzle platformer s perfektní grafikou a originální mechanikou vracení času.
Osmos - puzzle hra? něco na ten způsob, ale perfektní.
Aquaria - 2D akce/adventura, velký svět, pěkná grafika.
World of Goo - logická hra kde se staví struktury z malých lepivých kuliček. Skvělá věc.