Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuzní fórum KECÁRNA

příspěvky 64941 - 64960 Napsat příspěvek

pepo

ty si borec :+
601530
ty si borec *:+*
pepo
0 0
reagovat

Bachy

Hele jazyk může být samozřejmě problém, ale nejdůležitější je se toho nebát. Narovinu řpřiznám, že jsem jazykovou vybaveností patřil k podprůměru, ale nikdy za elou dobu mi to nebylo dáno najevo, nebo vyčítáno. Jasně, v závěrečných zkouškách to mohlo být trochu na úkor známky, ale dostudoval jsem to :)

V esejích mi to snad bylo jen jednou vyčteno, že tam jsou nějaké chyby (a že jsem tu esej psal jako last-minute), ale jinak pohoda. Důležité je se nebát a prostě mluvit a nebát se sdělit svůj názor.

Mnohem větší problém bylo, že jsem chodil na předměty určené pro poslední rok studia a fakt, že jsem neměl základy z Anglického práva (jiná hierarchie soudů, zákony, precedenty, atd a i fakt, že Anglie spadá do anglo-amerického právního systému, který je totálně odlišný od evropského systému) byl docela znát. A nikoho to moc nezajímalo a člověk si s tím musel prostě poradit a dohnat to, co prostě nevěděl, jinak ho to pohltilo...

Prostě hodit do vody a plav ?)
601528
Hele jazyk může být samozřejmě problém, ale nejdůležitější je se toho nebát. Narovinu řpřiznám, že jsem jazykovou vybaveností patřil k podprůměru, ale nikdy za elou dobu mi to nebylo dáno najevo, nebo vyčítáno. Jasně, v závěrečných zkouškách to mohlo být trochu na úkor známky, ale dostudoval jsem to *:)* V esejích mi to snad bylo jen jednou vyčteno, že tam jsou nějaké chyby (a že jsem tu esej psal jako last-minute), ale jinak pohoda. Důležité je se nebát a prostě mluvit a nebát se sdělit svůj názor. Mnohem větší problém bylo, že jsem chodil na předměty určené pro poslední rok studia a fakt, že jsem neměl základy z Anglického práva (jiná hierarchie soudů, zákony, precedenty, atd a i fakt, že Anglie spadá do anglo-amerického právního systému, který je totálně odlišný od evropského systému) byl docela znát. A nikoho to moc nezajímalo a člověk si s tím musel prostě poradit a dohnat to, co prostě nevěděl, jinak ho to pohltilo... Prostě hodit do vody a plav *?)*
Bachy
0 0
reagovat

pepo

Moc pěkná pozvánka! Palec nahoru ;)
601527
Moc pěkná pozvánka! Palec nahoru *;)*
pepo
0 0
reagovat
Auto nic moc ale ty drsný voiceovery a pěknej střih mě dostávaj. Skoro jako by na režisérský sesly seděl někdo z Top Gearu.
HSV GEN-F GTS
601526
Auto nic moc ale ty drsný voiceovery a pěknej střih mě dostávaj. Skoro jako by na režisérský sesly seděl někdo z Top Gearu. [link="http://youtu.be/UC9qnjOUjss"]HSV GEN-F GTS[/link]
0 0
reagovat

pepo

here, have my like
601525
here, have my like
pepo
0 0
reagovat
dík:)
601524
dík*:)*
0 0
reagovat

pepo

Všechny tři spoty peckoidní :+
601523
Všechny tři spoty peckoidní *:+*
pepo
0 0
reagovat

pepo

Holy...

Neskutečnej nářez :+:+:+
601522
Holy... Neskutečnej nářez *:+**:+**:+*
pepo
0 0
reagovat
pozvánka do kina na august:) link
601520
pozvánka do kina na august*:)* http://www.youtube.com/watch?v=K1DAMDmn0cs
0 0
reagovat
Mladá Monica Geller nebola zas až tak škaredá a nevážila metrák :D link

Ak nie ste fanúšikom Bruca, tak pretočte na posledných 20 sec 8)
601519
Mladá Monica Geller nebola zas až tak škaredá a nevážila metrák *:D* http://www.youtube.com/watch?v=129kuDCQtHs Ak nie ste fanúšikom Bruca, tak pretočte na posledných 20 sec *8)*
0 0
reagovat
Jo, počkej až to najdeš u filmu, který si viděl v době vzniku.
601513
Jo, počkej až to najdeš u filmu, který si viděl v době vzniku.
0 0
reagovat
haluz keď nájdeš na čsfd pri filme z roku 1946, ktorý hovorí o udalostiach po vojne komentár, v ktorom stojí: "ale minimalne ocenuji retro atmosferu" :D
601510
haluz keď nájdeš na čsfd pri filme z roku 1946, ktorý hovorí o udalostiach po vojne komentár, v ktorom stojí: "ale minimalne ocenuji retro atmosferu" *:D*
0 0
reagovat

Mildík

Těžce závidím. A s jazykem si nikdy problém neměl? Já třeba ty Sandelovo přednášky dávám, protože mluví krásně pomalu a tak si ty slova okolo filosofie stihnu významově domyslet, ale nevím, jestli bych to dával v debatě.
601507
Těžce závidím. A s jazykem si nikdy problém neměl? Já třeba ty Sandelovo přednášky dávám, protože mluví krásně pomalu a tak si ty slova okolo filosofie stihnu významově domyslet, ale nevím, jestli bych to dával v debatě.
Mildík
0 0
reagovat
Ty přednášky jsou filozofické. To znamená, že se daná problematika řeší z tohohle hlediska, v dalších přednáškách to je mnohem více patrné, ta první má takový větší přesah do ostatních oborů, proto je možná zavádějící a proto možná vypadá nejzajímavěji (dál je to už více na tu filozofii)...

Tak či onak, i pro člověka, co se ve filozofii vůbec nevyzná je to zajímavé.

Každopádně si dovolím přidat osobní zkušenost s podobnými přednáškami. Měl jsem to štěstí a absolvoval jsem jednoroční předmět "Human Rights and English Law", zabývající se Anglickým právem v kontextu s Evropskou úmluvou atd. Přednášky pro cca 40-ti lidí zaměřené na určitou problematiku (každý týden jiné téma - nutnost nastudovat stohy materiálů) a následné debatní skupiny (semináře) po cca 10-ti lidech, rozebírající dané téma do hloubky...

Lepší výuku jsem nikdy nezažil a jednalo se o nejlepší předmět, který jsem ve svém životě absolvoval. Semináře se vedli v podobném duchu jako ona zmiňovaná videa "Justice" a profesor popostrkoval diskuzi tím směrem, aby bylo o čem diskutovat a aby byly vždy 2 tábory, které by předhazovali rozdílné argumenty. Jedna z nejlepších studijních zkušeností, která mě hodně naučila...
601506
Ty přednášky jsou filozofické. To znamená, že se daná problematika řeší z tohohle hlediska, v dalších přednáškách to je mnohem více patrné, ta první má takový větší přesah do ostatních oborů, proto je možná zavádějící a proto možná vypadá nejzajímavěji (dál je to už více na tu filozofii)... Tak či onak, i pro člověka, co se ve filozofii vůbec nevyzná je to zajímavé. Každopádně si dovolím přidat osobní zkušenost s podobnými přednáškami. Měl jsem to štěstí a absolvoval jsem jednoroční předmět "Human Rights and English Law", zabývající se Anglickým právem v kontextu s Evropskou úmluvou atd. Přednášky pro cca 40-ti lidí zaměřené na určitou problematiku (každý týden jiné téma - nutnost nastudovat stohy materiálů) a následné debatní skupiny (semináře) po cca 10-ti lidech, rozebírající dané téma do hloubky... Lepší výuku jsem nikdy nezažil a jednalo se o nejlepší předmět, který jsem ve svém životě absolvoval. Semináře se vedli v podobném duchu jako ona zmiňovaná videa "Justice" a profesor popostrkoval diskuzi tím směrem, aby bylo o čem diskutovat a aby byly vždy 2 tábory, které by předhazovali rozdílné argumenty. Jedna z nejlepších studijních zkušeností, která mě hodně naučila...
0 0
reagovat
Fake? link
601505
Fake? http://www.youtube.com/watch?v=BQRE5gKKMSs
0 0
reagovat

Sam.Vimes

Přesně tak, ta přednáška dává poměrně jasně najevo, že jsi v hypotetické situaci a prostě pokud ji nepřijmeš, tak nazdar. Cílem toho je točit ty názory a dozvědět se, proč je ty lidi točí, kde je hranice a co je tím kamenem úrazu, kdy už zvednu ruku pro druhou stranu názoru. Ne zjistit, jak to udělat v tý tramvaji, to mě vůbec nezajímá.
601504
Přesně tak, ta přednáška dává poměrně jasně najevo, že jsi v hypotetické situaci a prostě pokud ji nepřijmeš, tak nazdar. Cílem toho je točit ty názory a dozvědět se, proč je ty lidi točí, kde je hranice a co je tím kamenem úrazu, kdy už zvednu ruku pro druhou stranu názoru. Ne zjistit, jak to udělat v tý tramvaji, to mě vůbec nezajímá.
Sam.Vimes
0 0
reagovat

Michael Sandel - Justice

Viděna první přednáška. (drobná odbočka k tomu chytračení - v kontextu přednášky mi pak už přišlo přorozený, že se nemáme snažit hledat technické úhyby, ale prostě přijmout pravidla a zabývat se hlavní otázkou. U doktora bychom se taky mohli donekonečna hádat kde jsou další doktoři, jestli něco nemůžou udělat sestry, nezavolat někoho z domova, přeposlat jinam nebo jestli naopak není v nemocnici nějaká další zatěžující událost... not the point :D)

Velice zajímavé. Hlavně jak na začátku vždycky lehce pozmění zadání a lidi hned obracejí názor. Pro čistotu debaty by to ještě chtělo vymezit že se bavíme čistě o morálce a hypoteticky, prakticky do toho samozřejmě vstupují zákony (což se zmiňuje) a taky alibismus. Podle mě by reálně byl řidič dost možná víc popotahovanej za to že vědomě zahnul a zabil jednoho než kdyby to prostě nějak nechal proběhnout a zabil pět.

Máte chuť to celý trochu prodiskutovat nebo by se to zvrhlo?
601502
Viděna první přednáška. (drobná odbočka k tomu chytračení - v kontextu přednášky mi pak už přišlo přorozený, že se nemáme snažit hledat technické úhyby, ale prostě přijmout pravidla a zabývat se hlavní otázkou. U doktora bychom se taky mohli donekonečna hádat kde jsou další doktoři, jestli něco nemůžou udělat sestry, nezavolat někoho z domova, přeposlat jinam nebo jestli naopak není v nemocnici nějaká další zatěžující událost... not the point *:D*) Velice zajímavé. Hlavně jak na začátku vždycky lehce pozmění zadání a lidi hned obracejí názor. Pro čistotu debaty by to ještě chtělo vymezit že se bavíme čistě o morálce a hypoteticky, prakticky do toho samozřejmě vstupují zákony (což se zmiňuje) a taky alibismus. Podle mě by reálně byl řidič dost možná víc popotahovanej za to že vědomě zahnul a zabil jednoho než kdyby to prostě nějak nechal proběhnout a zabil pět. Máte chuť to celý trochu prodiskutovat nebo by se to zvrhlo?
Michael Sandel - Justice
0 0
reagovat
Ty přeložený Sandelovo přednášky kdyžtak tady: link
601501
Ty přeložený Sandelovo přednášky kdyžtak tady: http://www.videacesky.cz/tag/michael-sandel
0 0
reagovat

Bachy

já vím, že to co jsem napsal nebylo smyslem toho, co on chtěl slyšet, ale v tom případně on zvolil špatný příklad a každý kdo má, studuje technickou školu by se tomu (ne)morálnímu uvažování smál. :D S těmi ostatními příklady nemám problém. Zatím jsem dal tu první přednášku.
601500
já vím, že to co jsem napsal nebylo smyslem toho, co on chtěl slyšet, ale v tom případně on zvolil špatný příklad a každý kdo má, studuje technickou školu by se tomu (ne)morálnímu uvažování smál. *:D* S těmi ostatními příklady nemám problém. Zatím jsem dal tu první přednášku.
Bachy
0 0
reagovat

Bachy

Jestli tě to fakt neskutečně nebaví, tak nevím...
Já jsem z Let them talk unešený, druhé album pro mě bylo posunem stylu mírným zklamáním - třeba Evenin' a Wild Honey ale žeru i tak, zbytek je spíš "jen OK". Plus je dobrý Unchain my heart, který ve standardní verzi ani není.
Pokud ti přijde že Didnt it rain ujde a má pár dobrých momentů nebo k němu máš neutrální postoj, užil by sis to i tak. Samotnýho mě překvapilo jak dobrý dojem na mě udělaly naživo některý skladby, který mě na albu nudily.
Pokud tě to album težce nudí a máš třeba i problém ho celý doposlouchat, asi by to nemělo cenu.
601499
Jestli tě to fakt [b]neskutečně[/b] nebaví, tak nevím... Já jsem z Let them talk unešený, druhé album pro mě bylo posunem stylu mírným zklamáním - třeba Evenin' a Wild Honey ale žeru i tak, zbytek je spíš "jen OK". Plus je dobrý Unchain my heart, který ve standardní verzi ani není. Pokud ti přijde že Didnt it rain ujde a má pár dobrých momentů nebo k němu máš neutrální postoj, užil by sis to i tak. Samotnýho mě překvapilo jak dobrý dojem na mě udělaly naživo některý skladby, který mě na albu nudily. Pokud tě to album težce nudí a máš třeba i problém ho celý doposlouchat, asi by to nemělo cenu.
Bachy
0 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2026.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se