Ty přednášky jsou filozofické. To znamená, že se daná problematika řeší z tohohle hlediska, v dalších přednáškách to je mnohem více patrné, ta první má takový větší přesah do ostatních oborů, proto je možná zavádějící a proto možná vypadá nejzajímavěji (dál je to už více na tu filozofii)...
Tak či onak, i pro člověka, co se ve filozofii vůbec nevyzná je to zajímavé.
Každopádně si dovolím přidat osobní zkušenost s podobnými přednáškami. Měl jsem to štěstí a absolvoval jsem jednoroční předmět "Human Rights and English Law", zabývající se Anglickým právem v kontextu s Evropskou úmluvou atd. Přednášky pro cca 40-ti lidí zaměřené na určitou problematiku (každý týden jiné téma - nutnost nastudovat stohy materiálů) a následné debatní skupiny (semináře) po cca 10-ti lidech, rozebírající dané téma do hloubky...
Lepší výuku jsem nikdy nezažil a jednalo se o nejlepší předmět, který jsem ve svém životě absolvoval. Semináře se vedli v podobném duchu jako ona zmiňovaná videa "Justice" a profesor popostrkoval diskuzi tím směrem, aby bylo o čem diskutovat a aby byly vždy 2 tábory, které by předhazovali rozdílné argumenty. Jedna z nejlepších studijních zkušeností, která mě hodně naučila...
|
reagovat
|
)