Taky na svůj Kindle nedám dopustit. Navíc se synchronizuje poslední přečtená stránka, takže i když nemám Kindle zrovna u sebe a mám chvilku čas, tak můžu snadno navázat na mobilu. Navíc jsou knížky levnější a nezabírají místo. Ale chápu, že pokud potřebujete číst v češtině, tak ten výběr je asi pořád nic moc.
Nejradši čtu sci-fi (hard science, dystopie, post-apo, spekulativní, alternativní historie, first contact...) a sem tam nějakou autobiografii (doporučuju Asimova, Craiga Fergusona nebo Stevea Jobse).
Od takovejch těch klasiků mám rád:
Asimov - především povídky teda, z románů pak Nadace, Konec věčnosti nebo Nightfall
A. C. Clarke - Setkání s Rámou, Konec dětství, povídky
Stephen King - nemám rád horory, fantasy a nadpřirozeno, takže čtu spíš takový ty jeho sci-fi jako Pod kupolí, Dallas 63, Svědectví nebo pak věci se zajímavou premisou jako Dlouhý pochod a Nezbytné věci.
Doporučuju pak ale řadu málo známých věcí:
Robert J. Sawyer - skvělý, ale málo známý sci-fi autor. Doporučuju od něj FlashForward, trilogii Neandrtálská odchylka, trilogii WWW, ale od něj je dobrý skoro všechno. Většinou to jsou kratší záležitosti s dobrým nápadem a uvěřitelnou vědou. Stylem mi připomíná Asimova.
Robert Charles Wilson - taky dobrej a málo známej. Doporučuju Spin, Blind Lake a The Harvest
Daniel Suarez - suprový technothrillery Daemon a Freedom
Hugh Howey - trilogie Silo
Dál pak profláklejší věci:
Max Brooks - World War Z
Ernest Cline - Ready Player One
Andy Weir - The Martian
Cormac McCarthy - Cesta
Richard Dawkins - Boží blud
Fahrenheit 451
1984
Já, legenda
Den Trifidů
Pro víc informací pak můj Goodreads profil.
BookZone
623151
Taky na svůj Kindle nedám dopustit. Navíc se synchronizuje poslední přečtená stránka, takže i když nemám Kindle zrovna u sebe a mám chvilku čas, tak můžu snadno navázat na mobilu. Navíc jsou knížky levnější a nezabírají místo. Ale chápu, že pokud potřebujete číst v češtině, tak ten výběr je asi pořád nic moc.
Nejradši čtu sci-fi (hard science, dystopie, post-apo, spekulativní, alternativní historie, first contact...) a sem tam nějakou autobiografii (doporučuju Asimova, Craiga Fergusona nebo Stevea Jobse).
Od takovejch těch klasiků mám rád:
Asimov - především povídky teda, z románů pak Nadace, Konec věčnosti nebo Nightfall
A. C. Clarke - Setkání s Rámou, Konec dětství, povídky
Stephen King - nemám rád horory, fantasy a nadpřirozeno, takže čtu spíš takový ty jeho sci-fi jako Pod kupolí, Dallas 63, Svědectví nebo pak věci se zajímavou premisou jako Dlouhý pochod a Nezbytné věci.
Doporučuju pak ale řadu málo známých věcí:
[b]Robert J. Sawyer [/b]- skvělý, ale málo známý sci-fi autor. Doporučuju od něj FlashForward, trilogii Neandrtálská odchylka, trilogii WWW, ale od něj je dobrý skoro všechno. Většinou to jsou kratší záležitosti s dobrým nápadem a uvěřitelnou vědou. Stylem mi připomíná Asimova.
[b]Robert Charles Wilson[/b] - taky dobrej a málo známej. Doporučuju Spin, Blind Lake a The Harvest
[b]Daniel Suarez[/b] - suprový technothrillery Daemon a Freedom
[b]Hugh Howey[/b] - trilogie Silo
Dál pak profláklejší věci:
Max Brooks - World War Z
Ernest Cline - Ready Player One
Andy Weir - The Martian
Cormac McCarthy - Cesta
Richard Dawkins - Boží blud
Fahrenheit 451
1984
Já, legenda
Den Trifidů
Pro víc informací pak můj [link="https://www.goodreads.com/user/show/12911921-petr"]Goodreads profil[/link].
BookZone
|
reagovat
|

.