Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuzní fórum KECÁRNA

příspěvky 4641 - 4660 Napsat příspěvek
reaguje na: AndyKaufman
Co se Londona týče, tak jsem to vždycky chápal tak, že tu dobrodružnou literaturu (Bílý tesák apod.) psal primárně pro obživu, zatímco takový Martin Eden (nebo velmi pravděpodobně i ten Démon alkohol, kterého jsem ovšem nečetl) je do značné míry autobiografický - což mi celkem i dává smysl, čili já zas až tak překvapený nebyl a nejsem...
941232
Co se Londona týče, tak jsem to vždycky chápal tak, že tu dobrodružnou literaturu (Bílý tesák apod.) psal primárně pro obživu, zatímco takový Martin Eden (nebo velmi pravděpodobně i ten Démon alkohol, kterého jsem ovšem nečetl) je do značné míry autobiografický - což mi celkem i dává smysl, čili já zas až tak překvapený nebyl a nejsem...
941221
4 0
reagovat
reaguje na: HAL
Já se na Dicka těším. Máš btw načteného Heinleina? Co čtu za co se chválí Dick, v tom on exceloval. A podle mne je to jeden z nejlepších autorů vůbec a jo budu se opakoval, ale spolu s Jackem Londonem nejpodceňovanější spisovatel vůbec. Každý je zná jako autory Bílého Tesáka a Hvězdné Pěchoty, ještě z těch filmů a u obou je to fragment jejich tvorby. 

Třeba Dveře do léta, Měsíc je drsná milenka a Cizinec v cizí zemi od Heinleina mne vystřelili z trenek. Vůbec jsem to nečekal. 
A od Londona předpokládám znáte Tesáka, excelentní Volání divočiny (Buck) už méně, když se dobře vyspíte, tak precizního Tuláka po Hvězdách, ale v životě jste neslyšeli o Bílém dni, Martinu Edenovi nebo Démonu alkoholu. Vůbec nechápu, kde se to v něm vzalo a v těch podmínkách, co to napsal.
941221
Já se na Dicka těším. Máš btw načteného Heinleina? Co čtu za co se chválí Dick, v tom on exceloval. A podle mne je to jeden z nejlepších autorů vůbec a jo budu se opakoval, ale spolu s Jackem Londonem nejpodceňovanější spisovatel vůbec. Každý je zná jako autory Bílého Tesáka a Hvězdné Pěchoty, ještě z těch filmů a u obou je to fragment jejich tvorby.  Třeba Dveře do léta, Měsíc je drsná milenka a Cizinec v cizí zemi od Heinleina mne vystřelili z trenek. Vůbec jsem to nečekal.  A od Londona předpokládám znáte Tesáka, excelentní Volání divočiny (Buck) už méně, když se dobře vyspíte, tak precizního Tuláka po Hvězdách, ale v životě jste neslyšeli o Bílém dni, Martinu Edenovi nebo Démonu alkoholu. Vůbec nechápu, kde se to v něm vzalo a v těch podmínkách, co to napsal.
941198
5 0
reagují: HAL, SeldomSeen
reagovat
reaguje na: MarvinP
Pardon, ale ta výmluva, že není ofino ve funkci :)))) Nechci přesně dohledávat, kdo co omlouval, ale byl tu pro jeho appeasement celkem konsensus. No od té doby, co jsem dal ten citát měl i "oficiální" projev a tvrdil tam totéž. 

Co v té funkci by ho mělo přimět to změnit? 
941218
Pardon, ale ta výmluva, že není ofino ve funkci :)))) Nechci přesně dohledávat, kdo co omlouval, ale byl tu pro jeho appeasement celkem konsensus. No od té doby, co jsem dal ten citát měl i "oficiální" projev a tvrdil tam totéž.  Co v té funkci by ho mělo přimět to změnit? 
941205
0 0
reagují: KARLOS, MarvinP
reagovat
1) ještě není ofiko ve funkci. Uvidíme, jak bude mluvit za týden. 

2) nevím, zda někdo jiný, ale já netvrdil, že se papež nemůže vyjádřit politicky, naopak jsem si přál, aby to František udělal a považuji za chybu, že se držel obvyklé a zvyklostní zdrženlivosti. Jen jsem rozporoval že fandí Putinovi. 
941205
1) ještě není ofiko ve funkci. Uvidíme, jak bude mluvit za týden.  2) nevím, zda někdo jiný, ale já netvrdil, že se papež nemůže vyjádřit politicky, naopak jsem si přál, aby to František udělal a považuji za chybu, že se držel obvyklé a zvyklostní zdrženlivosti. Jen jsem rozporoval že fandí Putinovi. 
941075
0 0
reagují: AndyKaufman
reagovat
reaguje na: kristian.nguyen
Dick je skvělý, po Herbertovi jeden z mých nejoblíbenějších autorů - akorát škoda že na to jak často byl adaptovaný do filmu se jich moc nepovedlo. No není to snadné zfilmovat ty krásné haluze v jakých nejvíc vynikal :)
941198
Dick je skvělý, po Herbertovi jeden z mých nejoblíbenějších autorů - akorát škoda že na to jak často byl adaptovaný do filmu se jich moc nepovedlo. No není to snadné zfilmovat ty krásné haluze v jakých nejvíc vynikal *:)*
941152
2 0
reagovat
"V podstatě všechny adaptace jsou více či méně povedeně filozoficky lyrické."
Které kromě té Lynchovy? Ta s Vašutem i ta s Chalametem jsou obě rozhodně mnohem víc akční než lyrické.

A první kniha rozhodně je velmi dějová. Ale imho ani nemůžeš soudit jen podle ní, je jen částí celku. Přesahy na mnoho směrů jsou už v ní silné, ale jen v náznacích a drobných úvahách na okraj - které Herbert pak rozváděl až v dalších knížkách, hlavně v tomhle ohledu nejzásadnějším Božském imperátorovi Duny. Spasitel je filosofičtější než první a (zase hodně příběhový) třetí díl, ale tam se nedohrabe ničeho úplně podstatného a tak je spíš jen krátkým lepidlem mezi těmi důležitějšími knihami. Prokousej se skrz něj a pak si přečti Děti Duny, ty tě budou zase velmi bavit.
941195
"V podstatě všechny adaptace jsou více či méně povedeně filozoficky lyrické." Které kromě té Lynchovy? Ta s Vašutem i ta s Chalametem jsou obě rozhodně mnohem víc akční než lyrické. A první kniha rozhodně je velmi dějová. Ale imho ani nemůžeš soudit jen podle ní, je jen částí celku. Přesahy na mnoho směrů jsou už v ní silné, ale jen v náznacích a drobných úvahách na okraj - které Herbert pak rozváděl až v dalších knížkách, hlavně v tomhle ohledu nejzásadnějším Božském imperátorovi Duny. Spasitel je filosofičtější než první a (zase hodně příběhový) třetí díl, ale tam se nedohrabe ničeho úplně podstatného a tak je spíš jen krátkým lepidlem mezi těmi důležitějšími knihami. Prokousej se skrz něj a pak si přečti Děti Duny, ty tě budou zase velmi bavit.
941121
1 0
reagovat
reaguje na: Cobretti
Jojo Simulacra je jeho téma napříč tvorbou a Muž z Vysokého zámku je supr, to zachyceni alternativní reality kdyby Nackové s Japoncům vyhráli, imho jediná kniha co dostala Hugo a Dick to použil jako zbraň na nějakého fetaka když se mu dobýval do baráku 😀
941194
Jojo Simulacra je jeho téma napříč tvorbou a Muž z Vysokého zámku je supr, to zachyceni alternativní reality kdyby Nackové s Japoncům vyhráli, imho jediná kniha co dostala Hugo a Dick to použil jako zbraň na nějakého fetaka když se mu dobýval do baráku 😀
941185
2 0
reagovat
Dick je super. Mna bavila aj Simulakra a teraz na mna z police zmurka Muz z vysokeho zamku:+
941185
Dick je super. Mna bavila aj Simulakra a teraz na mna z police zmurka Muz z vysokeho zamku*:+*
941152
2 0
reagují: kristian.nguyen
reagovat
To je zajímavý pohled, mě naopak Duna vždy připadala jako strašně cool, originální a do detailů promyšlený svět, který Herbert vytvořil, a chtěl ho mermomocí představit čtenáři, a pak tam tak nějak halabala naházel děj.
Takže to mám přesně obráceně-zatímco Villeneuve tomu dal jakousi takousi dramatickou strukturu (hlavně u dvojky je to dost vidět), Herbert používá spíš ten děj jako záminku představení všech těch cool mechanizmů a světa jako celku...
P.S.: to není kritika, aby bylo jasno, kniha a filmy jsou naprosto famózní ve svých specifických kategoriích...
941168
To je zajímavý pohled, mě naopak Duna vždy připadala jako strašně cool, originální a do detailů promyšlený svět, který Herbert vytvořil, a chtěl ho mermomocí představit čtenáři, a pak tam tak nějak halabala naházel děj. Takže to mám přesně obráceně-zatímco Villeneuve tomu dal jakousi takousi dramatickou strukturu (hlavně u dvojky je to dost vidět), Herbert používá spíš ten děj jako záminku představení všech těch cool mechanizmů a světa jako celku... P.S.: to není kritika, aby bylo jasno, kniha a filmy jsou naprosto famózní ve svých specifických kategoriích...
941121
3 0
reagovat
Duna je super, ale nikomu bych ji nedoporučil jako scifi. Scifi (pro mě) stojí na technologii a jak tato změní společnost a Duna je v tomhle vlastně strašně netechnická. Ono je prostě těžké dívat se např. na věci ze světa Julese Vernea a brát to jako scifi, ne jako fantasy a podobně vnímám třeba i Hyperion.

Každopádně Duna stojí na rodech, kontrole území, námořní guildě atd. atp. a scifi v podstatě začíná a končí tím, že místo "na ostrově" se to odehrává "na planetě".

V tomhle to mají ty starší věci v dnešní době dost těžké, no. 
941153
Duna je super, ale nikomu bych ji nedoporučil jako scifi. Scifi (pro mě) stojí na technologii a jak tato změní společnost a Duna je v tomhle vlastně strašně netechnická. Ono je prostě těžké dívat se např. na věci ze světa Julese Vernea a brát to jako scifi, ne jako fantasy a podobně vnímám třeba i Hyperion. Každopádně Duna stojí na rodech, kontrole území, námořní guildě atd. atp. a scifi v podstatě začíná a končí tím, že místo "na ostrově" se to odehrává "na planetě". V tomhle to mají ty starší věci v dnešní době dost těžké, no. 
941121
3 0
reagovat
Já říkal Hroubek podepisuji, Ubik je docela těžký na přečtení, když s Dickem začínáš. Já byt tebou tak začnu s těmi povídkovými sborníky jako je To je Wub kapitáne, Zlatý muž a Minority report či u nás vyšli. Z románu je docela zábavné pro začátečníky Marsovský skluz v čase -  to je taková space opera, Klany alfanského měsíce - společnost tvořená lidmi s různou psychickou diagnózou a Temný obraz - ale tady existuje výborná adaptace, která je vlastně slovo od slova věrná s Keanu Reevsem, Woody Harrleson, R.Downey Jr. a Winona Ryder …vše ostatní je takové těžké na čtení krom teda jeho nonscifi tvorby jako Kral úletu atd
941152
Já říkal Hroubek podepisuji, Ubik je docela těžký na přečtení, když s Dickem začínáš. Já byt tebou tak začnu s těmi povídkovými sborníky jako je To je Wub kapitáne, Zlatý muž a Minority report či u nás vyšli. Z románu je docela zábavné pro začátečníky Marsovský skluz v čase -  to je taková space opera, Klany alfanského měsíce - společnost tvořená lidmi s různou psychickou diagnózou a Temný obraz - ale tady existuje výborná adaptace, která je vlastně slovo od slova věrná s Keanu Reevsem, Woody Harrleson, R.Downey Jr. a Winona Ryder …vše ostatní je takové těžké na čtení krom teda jeho nonscifi tvorby jako Kral úletu atd
941142
3 0
reagují: HAL, Cobretti
reagovat
Sní androidi o elektrických ovečkách je hodně super ale fakt to hlavně nesrovnávat s Blade Runnerem. Ten je opravdu velmi volnou adaptací. 
941149
Sní androidi o elektrických ovečkách je hodně super ale fakt to hlavně nesrovnávat s Blade Runnerem. Ten je opravdu velmi volnou adaptací. 
941142
2 0
reagovat
Já a dick? link

Vlastně jsem od něj nic nikdy nečetl, ale nedávno si ládoval Ubika do čtečky. 
941142
Já a dick? https://youtu.be/TlTb0o2XAyg?si=5dzeRs0EukyUYGl0 Vlastně jsem od něj nic nikdy nečetl, ale nedávno si ládoval Ubika do čtečky. 
941135
2 0
reagovat
Co ty a P. K. Dick ? 
941135
Co ty a P. K. Dick ? 
941121
1 0
reagovat

BookZone Duna

Než trochu rozepíšu a nasadím Tonyho MZ dobrovolný knižní klub. 

Tak jedno knižně filmové zastavení. Hrál jsem snad všechny původní hry a viděl všechny adaptace, proto jsem nikdy nečetl knihu. Až do teď. 

Jako dost jsem si to užil, ale jinak než bych čekal. V podstatě všechny adaptace jsou více či méně povedeně filozoficky lyrické. A tohle mi přišlo přes silné momenty spíš hodně dějové? Velmi dobře a velmi kvalitně, ale čekal jsem to prostě jiné. A jak jsem tu psal, že je Martin dost možná nejlepší SF/fantasy spisovatel vůbec a někdo tu zmiňoval Herberta, tak fakt ne ty jo. Tohle bylo dějově hodně jednoduché a přímočaré. Kvalitní, ale jednoduché. Jo jasně, už to má svůj věk. Ale Heinlein měl ty věci ještě o fous starší. Fakt jsem si to užil a pak přišel náraz do zdi jménem Spasitel Duny. Čekal jsem kvalitativní sešup, ale ne až takový. Obracel jsem těžce každou stránku a nejde to odposlouchat ani v audiu. :D
941121
Než trochu rozepíšu a nasadím Tonyho MZ dobrovolný knižní klub.  Tak jedno knižně filmové zastavení. Hrál jsem snad všechny původní hry a viděl všechny adaptace, proto jsem nikdy nečetl knihu. Až do teď.  Jako dost jsem si to užil, ale jinak než bych čekal. V podstatě všechny adaptace jsou více či méně povedeně filozoficky lyrické. A tohle mi přišlo přes silné momenty spíš hodně dějové? Velmi dobře a velmi kvalitně, ale čekal jsem to prostě jiné. A jak jsem tu psal, že je Martin dost možná nejlepší SF/fantasy spisovatel vůbec a někdo tu zmiňoval Herberta, tak fakt ne ty jo. Tohle bylo dějově hodně jednoduché a přímočaré. Kvalitní, ale jednoduché. Jo jasně, už to má svůj věk. Ale Heinlein měl ty věci ještě o fous starší. Fakt jsem si to užil a pak přišel náraz do zdi jménem Spasitel Duny. Čekal jsem kvalitativní sešup, ale ne až takový. Obracel jsem těžce každou stránku a nejde to odposlouchat ani v audiu. *:D*
BookZone Duna
2 -1
reagovat
Otázka pro chytré hlavičky, kdo tohle řekl? :)

Přesto, že mne tu mraky expertů přesvědčovalo mraky mudrlantů, jak to ze své funkce musí komentovat neutrálně... 

“Z mého pohledu se jedná o skutečnou imperialistickou agresi, kdy se Rusko snaží uchvátit území kvůli moci a vlastnímu prospěchu - jak kvůli strategické poloze, tak kvůli nesmírné hodnotě Ukrajiny z kulturního, historického a výrobního hlediska. A jsou tam páchány zločiny proti lidskosti, které byly prokázány - zločiny proti lidskosti. Měli bychom se samozřejmě modlit za mír, ale myslím si, že bychom v tom měli mít mnohem více jasno. Někteří politici u nás nechtějí uznat hrůzy této války a zlobu, s jakou Rusko na Ukrajině jedná.”

Překlad z FB, řekl to zde pro peruánskou TV:
link

941075
Otázka pro chytré hlavičky, kdo tohle řekl? *:)* Přesto, že mne tu mraky expertů přesvědčovalo mraky mudrlantů, jak to ze své funkce musí komentovat neutrálně...  “Z mého pohledu se jedná o skutečnou imperialistickou agresi, kdy se Rusko snaží uchvátit území kvůli moci a vlastnímu prospěchu - jak kvůli strategické poloze, tak kvůli nesmírné hodnotě Ukrajiny z kulturního, historického a výrobního hlediska. A jsou tam páchány zločiny proti lidskosti, které byly prokázány - zločiny proti lidskosti. Měli bychom se samozřejmě modlit za mír, ale myslím si, že bychom v tom měli mít mnohem více jasno. Někteří politici u nás nechtějí uznat hrůzy této války a zlobu, s jakou Rusko na Ukrajině jedná.” Překlad z FB, řekl to zde pro peruánskou TV: [url=https://www.facebook.com/watch/live/?ref=watch_permalink&v=994520952882429]https://www.facebook.com/watch/live/?ref=watch_permalink&v=994520952882429 [/url]
8 0
reagují: MarvinP
reagovat
Kdyby štafetu převzaly tyhle tiktok filmy namísto Minecraftů, tak si můžeme gratulovat. 
941074
Kdyby štafetu převzaly tyhle tiktok filmy namísto Minecraftů, tak si můžeme gratulovat. 
941065
0 0
reagovat
a okrem toho je Anora skvelý film a pre ľudí z fachu veľmi symptaický projekt Ale hodil by som to radšej Brutalistovi, no
941073
a okrem toho je Anora skvelý film a pre ľudí z fachu veľmi symptaický projekt Ale hodil by som to radšej Brutalistovi, no
941065
3 0
reagovat
reaguje na: Cinefil
A co teprve čtyřhodinový Brutalist, kolik ten měl asi šancí :D:-

Už se nedivím že vyhrála Anora - ta je délkou a pacingem šitá na míru Tik Tok generaci a do té evidentně mentálně zapadají i členové akademie.
941065
A co teprve čtyřhodinový Brutalist, kolik ten měl asi šancí *:D**:-* Už se nedivím že vyhrála Anora - ta je délkou a pacingem šitá na míru Tik Tok generaci a do té evidentně mentálně zapadají i členové akademie.
941062
4 0
reagují: AndyKaufman, pepo
reagovat
Pokud bude na Netflixu, tak se na něj rád podívám.
941064
Pokud bude na Netflixu, tak se na něj rád podívám.
941063
1 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2025.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se