Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuzní fórum KECÁRNA

příspěvky 46501 - 46520 Napsat příspěvek
Hmm, tak to já si zas skromně myslím, že hfr je budoucnost filmu a Hobbit byl díky tomu koukatelný. O trhané slideshow nestojím, každý den pracuji s nativním 60 či 120 fps videem, takže na většinu filmů koukám už jen v interpolovaném hfr.

Třeba filmaři někdy přestanou lpít na minulosti a rozhodnou se udělat krok nezpochybnitelné technické nadřazenosti za účelem lepšího filmového zážitku. Stejně jako snad diváci přestanou odmítat každou technickou novinku ještě před tím, než ji pořádně vyzkoušeli, a odepírat tak alespoň možnost volby ostatním, kteří mají zájem minimálně důkladně otestovat :)
644918
Hmm, tak to já si zas skromně myslím, že hfr je budoucnost filmu a Hobbit byl díky tomu koukatelný. O trhané slideshow nestojím, každý den pracuji s nativním 60 či 120 fps videem, takže na většinu filmů koukám už jen v interpolovaném hfr. Třeba filmaři někdy přestanou lpít na minulosti a rozhodnou se udělat krok nezpochybnitelné technické nadřazenosti za účelem lepšího filmového zážitku. Stejně jako snad diváci přestanou odmítat každou technickou novinku ještě před tím, než ji pořádně vyzkoušeli, a odepírat tak alespoň možnost volby ostatním, kteří mají zájem minimálně důkladně otestovat *:)*
0 0
reagovat
studo: No a viděl si toho Hobbita v HFRku? Já netvrdím, že se kolem toho nestrhla vlna rozčarování (především u prvního dílu), ale spojovat to s níže uvedeným prostě blbost je. A že to tak spojovali lidi, co to neměli jak jinak porovnat, je to nejsmutnější na celé situaci...
HFRko má teď přislíbenou prakticky jen Avataří trilogie. Všichni ostatní očividně čekají na boom podobně, jako se 3D (protože ne, že by Cameron nějakým zázrakem vlastnosti HFRka změnil, ale lidi si nebudou říkat "Jako bych tam byl" jedničky, ale "Je to naprosto reálné a já fakt byl na Pandoře(bez Jakoby)")
To, co sem v HFRku viděl (a teď myslím opravdu HFRko, ne dopočet), pak pozatky následující:
- Patrné preudozrychlení obrazu, nejvíc přirovnávané v tomu TV efektu u vysokofrekvenční projekce skutečně nalézt. Ale jen při specifických záběrech (obvykle rychlého pohybu v mizanscéně) a upřímně, jen v několika okamžicích filmu.
- Dramatický nárůst detailů a ostrosti. Podstatně víc, jak u 4K (což je asi nejkomičtější, když Nolan a spol nikdy neopomene říct, kolik moc Káček má IMAX, ale že všechny ty detaily pak schová v rychlém obraze a měkkém svícení dopryč, to už je každému putna).
- I z toho důvodu hodně lidí říkalo, že to bylo papundeklové, protože HFRko absolutně nic neschovalo.
- Přitom mi u Hobbita přišlo spousta triků a celkově vizuál mnohem hmotnější.
- Nejzásadnější přínost je ale samozřejmě v samotném pohodlí. Monion blur je sice "filmovější" a "estetičtějí", ale taky zrakově náročnější a technicky "zastaralý". A to možná i bez těch uvozovek.
644917
studo: No a viděl si toho Hobbita v HFRku? Já netvrdím, že se kolem toho nestrhla vlna rozčarování (především u prvního dílu), ale spojovat to s níže uvedeným prostě blbost je. A že to tak spojovali lidi, co to neměli jak jinak porovnat, je to nejsmutnější na celé situaci... HFRko má teď přislíbenou prakticky jen Avataří trilogie. Všichni ostatní očividně čekají na boom podobně, jako se 3D (protože ne, že by Cameron nějakým zázrakem vlastnosti HFRka změnil, ale lidi si nebudou říkat "Jako bych tam byl" jedničky, ale "Je to naprosto reálné a já fakt byl na Pandoře(bez Jakoby)") To, co sem v HFRku viděl (a teď myslím opravdu HFRko, ne dopočet), pak pozatky následující: - Patrné preudozrychlení obrazu, nejvíc přirovnávané v tomu TV efektu u vysokofrekvenční projekce skutečně nalézt. Ale jen při specifických záběrech (obvykle rychlého pohybu v mizanscéně) a upřímně, jen v několika okamžicích filmu. - Dramatický nárůst detailů a ostrosti. Podstatně víc, jak u 4K (což je asi nejkomičtější, když Nolan a spol nikdy neopomene říct, kolik moc Káček má IMAX, ale že všechny ty detaily pak schová v rychlém obraze a měkkém svícení dopryč, to už je každému putna). - I z toho důvodu hodně lidí říkalo, že to bylo papundeklové, protože HFRko absolutně nic neschovalo. - Přitom mi u Hobbita přišlo spousta triků a celkově vizuál mnohem hmotnější. - Nejzásadnější přínost je ale samozřejmě v samotném pohodlí. Monion blur je sice "filmovější" a "estetičtějí", ale taky zrakově náročnější a technicky "zastaralý". A to možná i bez těch uvozovek.
0 0
reagovat
jasné pravda, to nič nemení na tom, že aj hobbit to skúšal a myslím, že neúspešne. dúfam, že podobné hovadiny nebude robiť už nikto a TV spoločnosti sa spamätajú...
644916
jasné pravda, to nič nemení na tom, že aj hobbit to skúšal a myslím, že neúspešne. dúfam, že podobné hovadiny nebude robiť už nikto a TV spoločnosti sa spamätajú...
0 0
reagovat

studo

Pokud se nepletu, tak žádný běžný film v nativním HFR k dispozici není - není totiž zdroj, ze kterého by ho šlo získat. Pokud seženeš rip v HFR/48fps, tak je to úplně ta stejná interpolace jako v TV, akorát provedená offline.

Platí to i pro toho Hobita - HFR jsme mohli vidět v kině, ale blu-ray je klasické 24p.

PS: KARLOS mě předběhl.
644915
Pokud se nepletu, tak žádný běžný film v nativním HFR k dispozici není - není totiž zdroj, ze kterého by ho šlo získat. Pokud seženeš rip v HFR/48fps, tak je to úplně ta stejná interpolace jako v TV, akorát provedená offline. Platí to i pro toho Hobita - HFR jsme mohli vidět v kině, ale blu-ray je klasické 24p. PS: KARLOS mě předběhl.
studo
0 0
reagovat
Hfrko maji jen hobiti, natáčelo se s ním ještě Budoucí minulost a nějaká produkce pod Celeronem... To se vsak do kin nedostalo.
Vse ostatní je nejaka varianta dopoctu a to, co se da najít na youtube a je to real hfr (vetsinou nějaké indie kratasy) se moc často l cloveku ani nedostane...
Takze vážně ne, jsou to dvě rozdílné veci a ať si mysli s o hobbitovi v hfr cokkoli, porad to má daleko do dopocitavaneho televizního vysokofrekvenční hnusu, ktery odsuzuje kazdy soudný člověk...
644914
Hfrko maji jen hobiti, natáčelo se s ním ještě Budoucí minulost a nějaká produkce pod Celeronem... To se vsak do kin nedostalo. Vse ostatní je nejaka varianta dopoctu a to, co se da najít na youtube a je to real hfr (vetsinou nějaké indie kratasy) se moc často l cloveku ani nedostane... Takze vážně ne, jsou to dvě rozdílné veci a ať si mysli s o hobbitovi v hfr cokkoli, porad to má daleko do dopocitavaneho televizního vysokofrekvenční hnusu, ktery odsuzuje kazdy soudný člověk...
0 0
reagovat

KARLOS

aj vyšší framerate aj motion smoothing je to isté zákerné zlo... minule som videl, neviem či to bol terminator alebo gravity ci co vo vyssom fps, asi 48. chcelo sa mi zvracať, nemôžem to zniesť a to, že sa proti tomu obraňuje 99% filmmakerov asi niečo znamená...
644913
aj vyšší framerate aj motion smoothing je to isté zákerné zlo... minule som videl, neviem či to bol terminator alebo gravity ci co vo vyssom fps, asi 48. chcelo sa mi zvracať, nemôžem to zniesť a to, že sa proti tomu obraňuje 99% filmmakerov asi niečo znamená...
KARLOS
0 0
reagovat

Axis

Taky jsem to čet. Jenom to potvrzuje, co jsem si o Renčovi do teď myslel.

Mnohem zajímavější je rozhovor s Třeštíkovou v MF.
644912
Taky jsem to čet. Jenom to potvrzuje, co jsem si o Renčovi do teď myslel. Mnohem zajímavější je rozhovor s Třeštíkovou v MF.
Axis
0 0
reagovat
Je vám ale jasné, že HFR (48/60 fps shooting) a Smrt Motion+ atd je něco úplně, ale úplně jiného, žejo?
Jinak Power of Story... teď teda na to jdu, ale tipuju: "Digitál nemá duši", "Analog má mnohem vyšší rozlišení" a "Analog je pravé umění" žejo ?)?
644910
Je vám ale jasné, že HFR (48/60 fps shooting) a Smrt Motion+ atd je něco úplně, ale úplně jiného, žejo? Jinak Power of Story... teď teda na to jdu, ale tipuju: "Digitál nemá duši", "Analog má mnohem vyšší rozlišení" a "Analog je pravé umění" žejo *?)*?
0 0
reagovat

Axis

Před chvilkou jsem to interview nezávisle na tobě dal přímo k Lídě. A smál jsem při čtení stejně jako při sledování toho "velkofilmu". :D
644909
Před chvilkou jsem to interview nezávisle na tobě dal přímo k Lídě. A smál jsem při čtení stejně jako při sledování toho "velkofilmu". *:D*
Axis
0 0
reagovat
Tak lid pochopil i Trošku a Magnuska... :)
644907
Tak lid pochopil i Trošku a Magnuska... *:)*
0 0
reagovat
Rozhovor s Renčem týden po premiéře...aneb je to tak nádherné a kritikou nedoceněné dílo, ovšem lid mě pochopil. Achjo...
BTW Tony by si s ním asi notoval, je totiž filmový kritik a filmový kritik a neprověření kritici podle Renče jen šíří svojí osobní zlobu. ?)
644905
[link="http://magazin.aktualne.cz/kultura/film/renc-lidu-baarovou-za-velkofilm-nepokladam-divacky-uspech-je/r~9fa97da0c68b11e58a2b0025900fea04/"]Rozhovor s Renčem týden po premiéře[/link]...aneb je to tak nádherné a kritikou nedoceněné dílo, ovšem lid mě pochopil. Achjo... BTW Tony by si s ním asi notoval, je totiž filmový kritik a filmový kritik a neprověření kritici podle Renče jen šíří svojí osobní zlobu. *?)*
0 0
reagovat

studo

Super video. Jak mě tohle téma až tak moc nezajímá, tak u tohohle jsem dokázal ztvrdnout a většina z toho, co říkaj, je fakt zajímavá a dává velkej smysl.
644902
Super video. Jak mě tohle téma až tak moc nezajímá, tak u tohohle jsem dokázal ztvrdnout a většina z toho, co říkaj, je fakt zajímavá a dává velkej smysl.
studo
0 0
reagovat
Smrt Motion+, taky jsem to vypínal x lidem. Nechápu, že to neviděli :-:-:-
644901
Smrt Motion+, taky jsem to vypínal x lidem. Nechápu, že to neviděli *:-**:-**:-*
0 0
reagovat

studo

Jo, chtělo se mi zvracet, když jsme poprvé mamce zapojili novou televizi. Nechápu :- nejhorší je, že ona by si to tak sama nechala, že jo.
644900
Jo, chtělo se mi zvracet, když jsme poprvé mamce zapojili novou televizi. Nechápu *:-* nejhorší je, že ona by si to tak sama nechala, že jo.
studo
0 0
reagovat
ešte dodám, že už som tak preladil 4 kamarátom/rodine smart TV :D
644884
ešte dodám, že už som tak preladil 4 kamarátom/rodine smart TV *:D*
0 0
reagovat

Power Of Story

Tak na Sundance bola aj táto diskusia Power of Story so 4 ľuďmi (jeden natočil Jurassic World, ďalšieho posledný film sa volá Interstellar, nejaký indie típek a nejaká kameramanka, ktorá natočila jeden z najlepších filmov minulého roka - Dope - ktorý ak ste ešte nevideli, bežte okamžite napraviť) a netreba čakať nejaké uber veci, je to o tom, prečo je dobré točiť na film, aké to má výhody, prečo je dôležité túto skúsenosť neustále strážiť a podporovať jej zachovanie popri digitáli a dostalo sa aj k téme, ktorú teda neustále omielam všade kde prídem a to je motion smoothing a všelijaké "pokusy" o 48 prípadne 60 fps, ktoré totálne deformujú zážitok z filmu a používam presne tú istú rétoriku ako sa vyjadrí pán trevor "motion smoothing is the worst thing that happen to movies in recent history" a v tom istom duchu sa vyjadrujú aj k vyšším frame rate. celé video je super, posledná otázka je samozrejme najlepšia :) must see pre každého fanúšika film makingu.
644883
Tak na Sundance bola aj táto diskusia [link="https://www.youtube.com/watch?v=wr6NdyP4y-k"]Power of Story[/link] so 4 ľuďmi (jeden natočil Jurassic World, ďalšieho posledný film sa volá Interstellar, nejaký indie típek a nejaká kameramanka, ktorá natočila jeden z najlepších filmov minulého roka - Dope - ktorý ak ste ešte nevideli, bežte okamžite napraviť) a netreba čakať nejaké uber veci, je to o tom, prečo je dobré točiť na film, aké to má výhody, prečo je dôležité túto skúsenosť neustále strážiť a podporovať jej zachovanie popri digitáli a dostalo sa aj k téme, ktorú teda neustále omielam všade kde prídem a to je motion smoothing a všelijaké "pokusy" o 48 prípadne 60 fps, ktoré totálne deformujú zážitok z filmu a používam presne tú istú rétoriku ako sa vyjadrí pán trevor "motion smoothing is the worst thing that happen to movies in recent history" a v tom istom duchu sa vyjadrujú aj k vyšším frame rate. celé video je super, posledná otázka je samozrejme najlepšia :) must see pre každého fanúšika film makingu.
Power Of Story
0 0
reagovat

Axis

Porshe z lega fakt pěkné, ale já byl vždy na Ferrari (Porsche je pro staré německé dědky) a proto bych bral doma mít jedno z těchto dvou autíček
644856
Porshe z lega fakt pěkné, ale já byl vždy na Ferrari (Porsche je pro staré německé dědky) a proto bych bral doma mít jedno z těchto dvou [link="https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/c/ce/LEGO_8145,_8653.JPG"]autíček[/link]
Axis
0 0
reagovat

Ona je prostě boží :)

644852
[link="http://www.youtube.com/watch?v=I234Q56Ra9w"]Helenka[/link]
Ona je prostě boží :)
0 0
reagovat
Konečně si z lega zbastlím figurku dr. Divnolásky. Nu dobrá jsem malinko vtipně trapnej.
Ale tuhle stavebnici chci!
644848
Konečně si z lega zbastlím [link="http://ekonomika.idnes.cz/lego-predstavilo-figurku-na-voziku-d61-/eko-zahranicni.aspx?c=A160129_104305_eko-zahranicni_bur"]figurku dr. Divnolásky[/link]. Nu dobrá jsem malinko vtipně trapnej. [link="https://youtu.be/VgNlEbyOFqc"]Ale tuhle stavebnici chci![/link]
0 0
reagovat
Som fanusikom Radiohead uz od Bends, ale toto pobavilo:)
644844
Som fanusikom Radiohead uz od Bends, ale [link="https://www.youtube.com/watch?v=XZKaanf0aBM"]toto[/link] pobavilo:)
0 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2025.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se