Hm, zase... nechci to utrpení lidí tam zlehčovat, rozhodně si vůbec nevím představit, že bych v Gaze musel žít a trpět kvůli tomu, že jsem se narodil na místě, kde vládu uchvátili krvežízniví teroristé a já s tím nemohu (nebo nemám odvahu, což je zcela pochopitelné) cokoliv udělat, ale... stejně mi přijde, že tyhle organizace z nějakého důvodu měří Izrael a jeho počínání jiným metrem než měří mnohé jiné země.
25 tisíc tun bomb na 40 tisíc mrtvých (až 0,6 tun na pouze jednoho mrtvého!) v hustě obydlené oblasti, a válka trvá už déle než rok. Každá smrt nevinného je tragédie, ale tohle mi prostě na zamýšlenou genocidu úplně nevychází (nebo přesněji na úmyslné způsobování hromadných ztrát, což má být jeden z argumentů té UN zprávy pro probíhající genocidu). Třeba se opravdu pletu a je to nějaký plán, jak nenápadně postupně zcela zničit nebo rozptýlit Palestince. Ale momentálně si nevím představit, jak přesně by to mělo fungovat a zda by teda Izrael do něčeho takového šel. Obklíčen mnohonásobnou přesilou těch, co nenávidí celou jeho existenci... ale zároveň pohrdají i Palestinci, takže je nikdo do své země nevpustí.
reaguje na:
the dark knight
reagovat
|