Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuzní fórum KECÁRNA

příspěvky 41801 - 41820 Napsat příspěvek
657115
[link="https://soundcloud.com/gorillaz/noodle"]私 noodle❗️[/link] & [link="https://youtu.be/DQLvqvLvUIY"]the ac!d reign chronicles[/link]
0 0
reagovat
3 alba ktery mi udelaly radost.
657053
3 alba ktery mi udelaly radost.
0 0
reagovat
657052
[link="https://oathbreakerband.bandcamp.com/album/rheia"]oathbreaker - rheia[/link]
0 0
reagovat
demdike stare - wonderland.
657050
demdike [link="https://soundcloud.com/modernlove/demdike-stare-hardnoise"]stare[/link] - wonderland.
0 0
reagovat
kdyby do toho nekdo namontoval vokály Keitha Flinta, mohlo to bejt nejlepsi album Prodigy za poslednich 10 let, takhle je to takova muzika do divnyho vytahu... skoda
657047
kdyby do toho nekdo namontoval vokály Keitha Flinta, mohlo to bejt nejlepsi album Prodigy za poslednich 10 let, takhle je to takova muzika do divnyho vytahu... skoda
0 0
reagovat
657046
[link="https://italtek.bandcamp.com/album/hollowed"]ital tek - hollowed[/link].
0 0
reagovat

scroochy

To je ale TAK dobra knizka.:):):+:+
657045
To je ale TAK dobra knizka.*:)**:)**:+**:+*
scroochy
0 0
reagovat

Gorecki

Za málo. Pro mě je ta kniha určitě v Top5, takže ji samozřejmě cpu každýmu na potkání. Nenech se odradit začátkem, kterej je trochu divočejší - zejména jedna asi stránková pasáž je tam opravdu hardcore WTF. Pak se to srovná 8)
657044
Za málo. Pro mě je ta kniha určitě v Top5, takže ji samozřejmě cpu každýmu na potkání. Nenech se odradit začátkem, kterej je trochu divočejší - zejména jedna asi stránková pasáž je tam opravdu hardcore WTF. Pak se to srovná *8)*
Gorecki
0 0
reagovat

Gonzi

Dik, ale uz nacitane:/
657043
Dik, ale uz nacitane:/
Gonzi
0 0
reagovat

Gonzi

Psal, že chce CZ/SK věci :) Takže moje doporučení na Craig Ferguson: American on Purpose je taky k ničemu :D
657042
Psal, že chce CZ/SK věci *:)* Takže moje doporučení na Craig Ferguson: American on Purpose je taky k ničemu *:D*
Gonzi
0 0
reagovat

Gorecki

Osobně jsem slyšel jen pár věcí, a zdaleka nejlíp se mi poslouchal Ready Player One namluvený Willem Wheatonem. Je to kompletně čtené, je tam jen okrajová dramatizace a rozlišení postav malou úpravou hlasu.
657041
Osobně jsem slyšel jen pár věcí, a zdaleka nejlíp se mi poslouchal Ready Player One namluvený Willem Wheatonem. Je to kompletně čtené, je tam jen okrajová dramatizace a rozlišení postav malou úpravou hlasu.
Gorecki
0 0
reagovat

Mike Oldfield

Pánové, nemáte někdo doporučení na stejnej typ hudby jako je Mikeovo The Songs of Distant Earth? Opět jsem si to po několika měsících pustil a byť je to furt nátěr, tak bych si docela v tomhle směru rád rozšířil obzory :)

Díkes.
657040
Pánové, nemáte někdo doporučení na stejnej typ hudby jako je Mikeovo The Songs of Distant Earth? Opět jsem si to po několika měsících pustil a byť je to furt nátěr, tak bych si docela v tomhle směru rád rozšířil obzory :) Díkes.
Mike Oldfield
0 0
reagovat

Ted

657039
http://3.bp.blogspot.com/-mxApiQceK6A/VLw3f-fzAAI/AAAAAAAAAO8/AaZBDoBccfI/s1600/tumblr_mtud5kX2T71r7fahjo1_250.gif *8)*
Ted
0 0
reagovat
Ach jo. Clovek v noci prijde na pokoj 404 a oni maji problem s internetem.
657037
Ach jo. Clovek v noci prijde na pokoj 404 a oni maji problem s internetem.
0 0
reagovat

KARLOS

Dik za fakt vycerpavajucu odpoved (ako to ty inak asi ani nevies:) a jo, instinktivne ma to najviac asi tiahne k tej neskratenej minimalne stylizovanej verzii pre nevidomych.

Asi moja poziadavka vyznela podobne dementne, ako keby som sem napisal "dajte mi tip na fakt dobry film", ale naivne som myslel, ze niekto, kto tym aktivne zije a ma napocuvane, sem hodi par titulov, ktore mu z tych bohatych vod utkveli v pamati a ja si uz podla toho, ci to poznam alebo ma to zaujalo nieco vyberiem. Zmizelu som videl, Pottera mam nacitaneho (a ten vas preklad beriem s vacsim nadhladom ako si myslis:), ale Kostejov tip bol skvely, vzdy som si to chcel precitat, dik.

Alebo mrknem na tie tvoje ine zdroje;)
657032
Dik za fakt vycerpavajucu odpoved (ako to ty inak asi ani nevies:) a jo, instinktivne ma to najviac asi tiahne k tej neskratenej minimalne stylizovanej verzii pre nevidomych. Asi moja poziadavka vyznela podobne dementne, ako keby som sem napisal "dajte mi tip na fakt dobry film", ale naivne som myslel, ze niekto, kto tym aktivne zije a ma napocuvane, sem hodi par titulov, ktore mu z tych bohatych vod utkveli v pamati a ja si uz podla toho, ci to poznam alebo ma to zaujalo nieco vyberiem. Zmizelu som videl, Pottera mam nacitaneho (a ten vas preklad beriem s vacsim nadhladom ako si myslis:), ale [b]Kostejov[/b] tip bol skvely, vzdy som si to chcel precitat, dik. Alebo mrknem na tie tvoje ine zdroje;)
KARLOS
0 0
reagovat
Gorecki: Definici "fakt dobra" jsem ochopil, ale ono je poměrně důležité jakou formu vůbec upřednostňuješ a co tedy považuješ za "fakt dobre" v té samotné formě.
Rozhlasové hry bych do toho moc netahal, to je trošku jiný formát jako takový... Když už si vzpomenul toho Pána prstenů, pak to vysvětlím na cz variantách...
U nás je dostupná také rozhlasová dramatizace, ale jak už sem řekl, tu bych vynechal, neb původní dílo adaptuje do hry, není to čisté namluvený knihy.
Pak existuje načtená varianta, která čte opravdu knížku a její text, ale je zkrácená na třetinu celé délky. Proč netuším, slyšel jsem jednu kapitolu a prostě to ve výsledku zní tak, jak to to zní z popisu - prostě oškubaná varianta. Vlatní načtení není špatné, jestli si dobře pamatuju a je doprovozené podkresovou hudbou. Ta sama o sobě pod textem špatná není, ale osobně preferuju varianty, které tak nečiní, neb často text na chvíli ustane aby vyznela právě hudba a třeba mě to trochu zdržuje.
Pak je tu verze, kterou mám naposlouchanou nejvíc - verze z knihovny a tiskárny pro nevidomé. Je to holý text načtený jedním člověkem (často hercem), který ale zabarvuje a imituje jednotlivé charaktery herců naprosto minimálně a není vůbec podkreslená hudbou. Osobně mám tuhle variantu nejraději, ale za a) mnohém může přijít fádní a za b) musíš se jako zrakově zdravý člověk odkázat na warez.
Nakonec před dvěmi lety vyšla i oficiální verze v kompletním rozsahu, načtená jedním člověkem, bez tuším podkreslení hudbou, ale s mírnou imitací hlasů jednotlivých postav. Z té jsem opět slyšel kousek a tragédie to nebyla...
Osobně bych možná zkusil i server království mluveného slova. Warez tam víceméně nenajdeš, zato je tam spousta lidí, co tam pro radost načítá knížky. Najdeš tam jak zhola amatérské pokusy (a záleží jen na míře trpělivosti), až po velmi obstojné kousky nezadající si s profi produkcí, minimálně v načtení, technické prezentaci a mnohdy i hudebnímu podkresu.
Pokud cz audioknihy, pak se musí zmínit i OneHotBook... Je to vydavatelství audioknih v češtině které sbírá za načtené kousky samou chválu. Katalog nemají extrémní, vydávaj v podstatě jen bestsellery, ale i tak...

Pokud nějaké přímé doporučení? Jako za velmi dobrou audioknihu je považovaná Zmizelá právě OneHotBook. Čtená dvěma herci (chlap On část, ženská Ona část), tuším hudebně nepodbarvená, s dobrou dramatizací, ale ne teatrální. Samozřejmě komplet text, imo u takové knihy bez výrazných "hereckých" imitací postav. Slyšel jsem jen kousek a to dávno, ale špatné to nebylo...
Osobně mám hrozně rád Pottera z Knihovny pro nevidomé čtené Hyhlíkem. Pecka, ale pro tebe jako slováka to úplně nebude, neb se vám povětšinou nelíbí náš překlad (pokud si to dobře pamatuju, byl si tady velkým kritikem cz překladu)... Výborné audioknihy má Potter prej i v originálním jazyce. Existují ale dvě verze - anglická a americká a každá s příslušným akcentem. Paradoxně je tuším oblíbenější americká...

Takže asi tak. Dávat úplně konkrétní rady úplně dobré není, fakt to chce najít především obsah, co chceš slyšet... Na formu si dokážeš zvyknout poměrně rychle a pokud opravdu vyžaduješ audiobook, oceníš hlavně jiné věci, než vysloveně vlastní přednes. Já kdysi poslouchal amatérské načtení Lovecrafta od nějaké ráčkující holčiny a byť to bylo z počátku psycho, ve výsledku je to dost často i velká sranda a člověk se aspoň dobře pobaví...
657031
Gorecki: Definici "fakt dobra" jsem ochopil, ale ono je poměrně důležité jakou formu vůbec upřednostňuješ a co tedy považuješ za "fakt dobre" v té samotné formě. Rozhlasové hry bych do toho moc netahal, to je trošku jiný formát jako takový... Když už si vzpomenul toho Pána prstenů, pak to vysvětlím na cz variantách... U nás je dostupná také rozhlasová dramatizace, ale jak už sem řekl, tu bych vynechal, neb původní dílo adaptuje do hry, není to čisté namluvený knihy. Pak existuje načtená varianta, která čte opravdu knížku a její text, ale je zkrácená na třetinu celé délky. Proč netuším, slyšel jsem jednu kapitolu a prostě to ve výsledku zní tak, jak to to zní z popisu - prostě oškubaná varianta. Vlatní načtení není špatné, jestli si dobře pamatuju a je doprovozené podkresovou hudbou. Ta sama o sobě pod textem špatná není, ale osobně preferuju varianty, které tak nečiní, neb často text na chvíli ustane aby vyznela právě hudba a třeba mě to trochu zdržuje. Pak je tu verze, kterou mám naposlouchanou nejvíc - verze z knihovny a tiskárny pro nevidomé. Je to holý text načtený jedním člověkem (často hercem), který ale zabarvuje a imituje jednotlivé charaktery herců naprosto minimálně a není vůbec podkreslená hudbou. Osobně mám tuhle variantu nejraději, ale za a) mnohém může přijít fádní a za b) musíš se jako zrakově zdravý člověk odkázat na warez. Nakonec před dvěmi lety vyšla i oficiální verze v kompletním rozsahu, načtená jedním člověkem, bez tuším podkreslení hudbou, ale s mírnou imitací hlasů jednotlivých postav. Z té jsem opět slyšel kousek a tragédie to nebyla... Osobně bych možná zkusil i server [link="http://www.kralovstvimluvenehoslova.cz/"]království mluveného slova[/link]. Warez tam víceméně nenajdeš, zato je tam spousta lidí, co tam pro radost načítá knížky. Najdeš tam jak zhola amatérské pokusy (a záleží jen na míře trpělivosti), až po velmi obstojné kousky nezadající si s profi produkcí, minimálně v načtení, technické prezentaci a mnohdy i hudebnímu podkresu. Pokud cz audioknihy, pak se musí zmínit i [link="https://www.audiolibrix.com/cs/Directory/Publisher/27/audioknihy-vydavatelstvi-onehotbook"]OneHotBook[/link]... Je to vydavatelství audioknih v češtině které sbírá za načtené kousky samou chválu. Katalog nemají extrémní, vydávaj v podstatě jen bestsellery, ale i tak... Pokud nějaké přímé doporučení? Jako za velmi dobrou audioknihu je považovaná Zmizelá právě OneHotBook. Čtená dvěma herci (chlap On část, ženská Ona část), tuším hudebně nepodbarvená, s dobrou dramatizací, ale ne teatrální. Samozřejmě komplet text, imo u takové knihy bez výrazných "hereckých" imitací postav. Slyšel jsem jen kousek a to dávno, ale špatné to nebylo... Osobně mám hrozně rád Pottera z Knihovny pro nevidomé čtené Hyhlíkem. Pecka, ale pro tebe jako slováka to úplně nebude, neb se vám povětšinou nelíbí náš překlad (pokud si to dobře pamatuju, byl si tady velkým kritikem cz překladu)... Výborné audioknihy má Potter prej i v originálním jazyce. Existují ale dvě verze - anglická a americká a každá s příslušným akcentem. Paradoxně je tuším oblíbenější americká... Takže asi tak. Dávat úplně konkrétní rady úplně dobré není, fakt to chce najít především obsah, co chceš slyšet... Na formu si dokážeš zvyknout poměrně rychle a pokud opravdu vyžaduješ audiobook, oceníš hlavně jiné věci, než vysloveně vlastní přednes. Já kdysi poslouchal amatérské načtení Lovecrafta od nějaké ráčkující holčiny a byť to bylo z počátku psycho, ve výsledku je to dost často i velká sranda a člověk se aspoň dobře pobaví...
0 0
reagovat

Gorecki

Dunu jsi četl? Jestli ne, tahle verze není zlá a myslím, že splňuje tvý požadavky. Ukázka je tam k dispozici.

link
657029
Dunu jsi četl? Jestli ne, tahle verze není zlá a myslím, že splňuje tvý požadavky. Ukázka je tam k dispozici. https://www.alza.cz/media/duna-d4349558.htm
Gorecki
0 0
reagovat

Tym "fakt dobra" som myslel tu kombinaciu dobreho obsahu a dobreho nacitania.

Pre upresnenie teda ziadne dramatizacie typu Pan prstenov z nasho Rozhlasu (presne to co si popisal), ale klasicky jeden dobre zvoleny herec, ktory to dobre nacital:)

Som v tomto absolutny novacik, takze neviem, co je v ramci tohto media vnimane ako benchmark.
657028
Tym "fakt dobra" som myslel tu kombinaciu dobreho obsahu a dobreho nacitania. Pre upresnenie teda ziadne dramatizacie typu Pan prstenov z nasho Rozhlasu (presne to co si popisal), ale klasicky jeden dobre zvoleny herec, ktory to dobre nacital:) Som v tomto absolutny novacik, takze neviem, co je v ramci tohto media vnimane ako benchmark.
0 0
reagovat
Gorecki: Co přesně máš na mysli pod fakt dobrá forma? Hudební podkres, imitace hlasů, dramatizace?
657027
Gorecki: Co přesně máš na mysli pod fakt dobrá forma? Hudební podkres, imitace hlasů, dramatizace?
0 0
reagovat

Audioknihy

V ramci novorocneho predsavzatia som sa rozhodol pri dochadzani do prace vymenit auto za vlastne nohy:)

Kedze mi to ukroji z dna minimalne hodku a pol, nemate nejake tipy na fakt dobre CZ/SK audioknihy? Myslene obsahom ale najma formou. Vela dobrych titulov ma odradilo prave po tejto stranke. Akykolvek zaner:)

Dopredu vrele dik.
657025
V ramci novorocneho predsavzatia som sa rozhodol pri dochadzani do prace vymenit auto za vlastne nohy:) Kedze mi to ukroji z dna minimalne hodku a pol, nemate nejake tipy na fakt dobre CZ/SK audioknihy? Myslene obsahom ale najma formou. Vela dobrych titulov ma odradilo prave po tejto stranke. Akykolvek zaner:) Dopredu vrele dik.
Audioknihy
0 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2025.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se