Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První reakce: Válka o planetu opic


ikona
KarelR
matt reevesprvni reakcevalka o planetu opic
Pokud se třetí film s Caesarem povede, může se Andy Serkis chlubit jednou z nejlepších trilogií posledních let. Jak to zatím vypadá? 

Zrození planety opic bylo vynikající a Úsvit planety opic jakbysmet (ačkoliv se o něm tak moc nemluví), takže od Války planety opic logicky nečekáme málo. Matt Reeves v trailerech načrtnul konflikt Caesara s plukovníkem Woodyho Harrelsona, který má pod palcem zbytky lidské rasy. A jestli vás zajímá, jak se jejich duel povedl, první náznaky dorazily už teď.

Přesně tak, Foxové na rozdíl od jiných studií, které svým filmům nevěří a tají recenze do poslední vteřiny, nehodlají nic skrývat. První projekce tedy proběhla celý měsíc před premiérou (!) a hrstka dostupných ohlasů je vyloženě nadšená. Novináři mluví o nejdepresivnějším blockbusteru posledních let, v němž není nouze o sebevraždy nebo mučení (prý je to větší depka než Logan!). A jako by to nebylo dost, jedním dechem se dodává, že nás čeká strašná emocionální šleha.

 

Co efekty? Ty jsou prý vyloženě fenomenální, stejně jako herecké výkony Woodyho Harrelsona, Andyho Serkise a Stevea Zahna. Jásá i nad skvostnou kamerou (Michael Seresin má za sebou kromě Úsvitu hlavně Cuarónova třetího Pottera), výraznou hudbou (Michael Giacchino zase jednou válí) a celkově silným přesahem. Třetí Opice tak vážně znějí jako intenzivní blockbusterová fašírka, která se s Dunkirkem (snad...) porve o titul nejlepšího filmu léta.

Pevně doufáme, v kině dopadneme stejně jako první šťastlivci. Už kvůli Reevesově dalšímu filmu, jímž bude nesmírně očekávaná sólovka Batmana!

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace