Já a hlavně Davies (takovej ten pán co dřív psal na TV Zone, ale od chvíle co se chce oženit se už nechce přátelit s otrapama). A jo je to hrozně boží kniha a nepodělá se nebojte. Moje osobní TOP 10, tak 5-6 příčka za klasikami. Jinak mě to donutilo si přečíst hodně doplňujících informací o arktických výpravách a o anglickém námořnictvu. Vlastně jsem si udělal skoro podobný doplnění znalostí jako kdysi když jsem viděl Hornblowera a pak Master & Commander.
Ovšem když nad tím přemýšlím tak se mi to děje docela často....např Starověký Řím po přečtení série knížek o vzniku císařství a konci republiky od Colleen McCulloughové (jestli nemáte co dělat po večerech doporučuju všema deseti, pobavíte se a vzděláte). Nebo když jsem hltal vše o Japonsku po přečtení asijské ságy od Clavela (no bylo jich ještě pár, ale raději už to tu nebudu vypisovat jakej jsem kihomol). Možná to i ukazuje jak jsou ty knížky nebo filmy dobrý, když Vás takhle nakopnou a musíte si odaném tématu zjistit co nejvíc.
BTW pokud bych se mohl rozhodnout pro jedno období a jednu možnost života, tak stopro nějakej senátůrek ze zadních lavic v Římě v období republiky nebo za vlády císaře Augusta, aneb asi nejlepší dvě období v historii v kterým jste mohli dělat co Vás napadlo, žilo se v něm skoro bez válek a život byl pro Římana hodně veselá věc....(nechám na imaginaci každého čtenáře co čet můj výplod).
reaguje na:
Kostěj
|
reagují:
Kostěj
|
reagovat
|

Bez srandy.