Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuzní fórum KECÁRNA

příspěvky 36461 - 36480 Napsat příspěvek
Jeste k tomu Apple ekosystemu. Vzdycky jsem nechaval mame a tatovi moje starsi modely, protoze to vydrzelo leta a hlavne i kdyz jejich technologickej background neni stejnej jako nase generace, tak jim iPhone umoznuje vyuzivat velky mnozstvi funkci telefonu a aplikaci, aniz by se jim ten telefon za chvili zpomaloval nebo sral a musel by to nekdo za ne rychtovat nebo bych jim musel porad vysvetlovat kde co mackat. Je to prirozeny, jednoduchy, a k veci. Zadnej glitch z niceho nic.

Face ID je taky krok dopredu oproti Touch ID a ma to vic funkci nez by si clovek myslel na prvni pohled jak uz psal nekdo par prispevku prede mnou.

Apple Pay je k nezaplaceni. Pouzivam ho skoro vsude a je to rychlejsi a bezpecnejsi nez jiny platebni prostredky.

Nevim jak je na tom momentalne konkurence od Androidu, ale fotky na iPhone XS jsou hodne povedeny, obzvlast Portrait mode.

TrDLo a Gorecki to napsali celkem vystizne :)
701564
Jeste k tomu Apple ekosystemu. Vzdycky jsem nechaval mame a tatovi moje starsi modely, protoze to vydrzelo leta a hlavne i kdyz jejich technologickej background neni stejnej jako nase generace, tak jim iPhone umoznuje vyuzivat velky mnozstvi funkci telefonu a aplikaci, aniz by se jim ten telefon za chvili zpomaloval nebo sral a musel by to nekdo za ne rychtovat nebo bych jim musel porad vysvetlovat kde co mackat. Je to prirozeny, jednoduchy, a k veci. Zadnej glitch z niceho nic. Face ID je taky krok dopredu oproti Touch ID a ma to vic funkci nez by si clovek myslel na prvni pohled jak uz psal nekdo par prispevku prede mnou. Apple Pay je k nezaplaceni. Pouzivam ho skoro vsude a je to rychlejsi a bezpecnejsi nez jiny platebni prostredky. Nevim jak je na tom momentalne konkurence od Androidu, ale fotky na iPhone XS jsou hodne povedeny, obzvlast Portrait mode. TrDLo a Gorecki to napsali celkem vystizne :)
1 -2
reagovat
reaguje na: Godlike
Četl, jen jsem se vrátil k pointě (že jsou to všemožné "módní vlny", kdy z čistě pragmatického pohledu jsou ty telefony zhoršované)
701563
Četl, jen jsem se vrátil k pointě (že jsou to všemožné "módní vlny", kdy z čistě pragmatického pohledu jsou ty telefony zhoršované)
701562
2 -1
reagují: Godlike
reagovat
reaguje na: Gonzi
Ty krávo čet si to vůbec? Asi ne. Dobrý, radši už mlčim.:D
701562
Ty krávo čet si to vůbec? Asi ne. Dobrý, radši už mlčim.*:D*
701556
0 -1
reagují: Gonzi
reagovat
Pro mě osobně je bezdrátové nabíjení naprosto zásadní funkce - používám už od Lumie a na kabel už bych si zvykat nechtěl. Takhle ho do telefonu zapojím tak jednou za měsíc, většinou v autě. Může se to zdát jako prkotina, ale ta pohodlnost každodenního používání je super.

Skleněná záda neřeším, protože dokud budou iPhony tak trapně tenký a s vystupujícím foťákem, tak je kryt stejně nutnost.

S trendem přesunout vše do jednoho datového konektoru to vidím stejně, ale bude mě mrzet, pokud iPhony o Lightning přijdou - jsem toho názoru, že z pohledu robustnosti a odolnosti je to prostě lepší konektor než USB-C.

Se vším ostatním souhlas.

Jinak já u Applu fandím tomu, jak se snaží postupně vyházet všechny zbytečnosti a co nejvíc se přiblížit k čisté unibody konstrukci. Takže chválím absenci slotu na SD kartu, nevyměnitelnou baterii, odstranění jacku i "zvirtualizování" tlačítka. I ta vodotěsnost se potom řeší asi daleko snadněji, když odpadne celá řada vstupů do těla telefonu.

A je super, že u aktuální generace nasadili eSIM a tlačí tuhle technologii kupředu. Za pár let se tak třeba zbavíme i archaickýho šuplíku na SIM kartu, až budou telefony pouze eSIM.

Někteří asi ví, že jsem tu dlouho vystupoval jako zastánce platformy mobilních Windows - už i já jsem si ale musim přiznat realitu, takže jsem zhruba před půl rokem pořídit iPhone 8. A musím říct, že teď už chápu Vincenta a spol. - najednou člověk už nic neřeší, protože věci zkrátka fungujou. A ten vlastní telefon je neskutečná raketa.

Takže v kontextu téhle diskuze a nejrůznějšího "vybírání" musím podepsat Goreckiho.

EDIT: Goreckiho myšleno z 14:39:57, objevily se tu další 2 posty, než jsem to poslal.

EDIT 2: Edit! Yay!
701558
Pro mě osobně je bezdrátové nabíjení naprosto zásadní funkce - používám už od Lumie a na kabel už bych si zvykat nechtěl. Takhle ho do telefonu zapojím tak jednou za měsíc, většinou v autě. Může se to zdát jako prkotina, ale ta pohodlnost každodenního používání je super. Skleněná záda neřeším, protože dokud budou iPhony tak trapně tenký a s vystupujícím foťákem, tak je kryt stejně nutnost. S trendem přesunout vše do jednoho datového konektoru to vidím stejně, ale bude mě mrzet, pokud iPhony o Lightning přijdou - jsem toho názoru, že z pohledu robustnosti a odolnosti je to prostě lepší konektor než USB-C. Se vším ostatním souhlas. Jinak já u Applu fandím tomu, jak se snaží postupně vyházet všechny zbytečnosti a co nejvíc se přiblížit k čisté unibody konstrukci. Takže chválím absenci slotu na SD kartu, nevyměnitelnou baterii, odstranění jacku i "zvirtualizování" tlačítka. I ta vodotěsnost se potom řeší asi daleko snadněji, když odpadne celá řada vstupů do těla telefonu. A je super, že u aktuální generace nasadili eSIM a tlačí tuhle technologii kupředu. Za pár let se tak třeba zbavíme i archaickýho šuplíku na SIM kartu, až budou telefony pouze eSIM. Někteří asi ví, že jsem tu dlouho vystupoval jako zastánce platformy mobilních Windows - už i já jsem si ale musim přiznat realitu, takže jsem zhruba před půl rokem pořídit iPhone 8. A musím říct, že teď už chápu Vincenta a spol. - najednou člověk už nic neřeší, protože věci zkrátka fungujou. A ten vlastní telefon je neskutečná raketa. Takže v kontextu téhle diskuze a nejrůznějšího "vybírání" musím podepsat Goreckiho. EDIT: Goreckiho myšleno z 14:39:57, objevily se tu další 2 posty, než jsem to poslal. EDIT 2: Edit! Yay!
701555
3 -5
reagovat
Nechapem, co si hned taky triggered a si to zobral osobne. To nebola vobec reakcia na teba a musel som si vyhladat co si vlastne pisal:)

Moja pointa je, ze nemam problem sa rozhodnut, ci ten posun v ramci noveho modelu iPhonu je posun k horsiemu alebo k lepsiemu a podla toho ne/kupit. Ved pisem, ze nemam problem vyuzivat stary model, kedze slape stale ako hodinky a ma plnu SW podporu aj 4 roky od zakupenia.

A sorry, notch JE upgrade, pretoze je pre mna praktickejsi ako citacka prstov vzadu (zla ergonomia) alebo v displeji (nova nevychytana a nespolahliva tech), okrem toho ma ten senzor aj ine vyuzitie a ten notch tam nie je len tak prenic zanic. Je prechaty roznymi snimacmi a dot projector ma vyuzitie aj pri fotke. Vedla notchu mam navyse uzitocne udaje, takze nie je to uplne zbytocny nevyuzity priestor. Co sa tyka vyzoru notchu je to subjektivne a co sa tyka promo fotiek, je to reklama, ukazujes ho z tej najlepsej stranky predsa. Je to PROMO, ale nie je neeticke.
Narozdiel od takych cinanov, ktori nemaju problem pri promofotkach drzo vyslovene klamat o sirke ramcekov napriklad.

A absenciu jacku absolutne neriesim, jednak vacsinu hudby si prehravam doma cez Airplay a Airpody su tie najlepsie sluchatka ake som kedy mal (nie kvoli zvuku, ale pohodlnosti) a uz by som do dratu nikdy nesiel. Osobna preferencia. Pre niekoho je ten chybajuci konektor opruz, ale to sa dostavam k dalsej pointe.

A tou je, ze kazdy to mame nastavene inak. Mne zase vobec netrhaju zily tvoje poziadavky na telefon:
Velky displej? Osobne by som uvital skor rozmer iP4 ale s displejom cez celu plochu. Idealny formfactor na jednorucne ovladanie a 16:9 displej.
Vymenitelna baterka? Naco? Vymenim ju u kamosa raz za 2 roky za 20 eur ak mam pocit, ze odchadza a na dlhe pobyty mimo civilizaciu si beriem powerbanku.
Pamatovka? Preferujem jednotne rychle ulozisko a nemusim sa strachovat o to, ci mi karta neodide alebo riesit co kam ukladam, co mi kam uklada telefon sam od seba a podobne.
Ty to vidis inak a to je OK. Povysenecke pozy typu "ty si myslis, ze upgradujes a pritom downgradujes" fakt nie su potrebne.;)

Jednoducho uvazovanie Applu je mi blizke a s vacsinou ich rozhodnuti som spokojny. Dokonale zariadenie neexistuje, vsetko a vzdy bude kompromis. Hovorim o rozhodovacom procese.

Btw, uplne zakladna biznis poucka hovori o tom, ze cim menej moznosti ma zakaznik na vyber, tym je stastnejsi a skor si vyberie8)
701557
Nechapem, co si hned taky triggered a si to zobral osobne. To nebola vobec reakcia na teba a musel som si vyhladat co si vlastne pisal:) Moja pointa je, ze nemam problem sa rozhodnut, ci ten posun v ramci noveho modelu iPhonu je posun k horsiemu alebo k lepsiemu a podla toho ne/kupit. Ved pisem, ze nemam problem vyuzivat stary model, kedze slape stale ako hodinky a ma plnu SW podporu aj 4 roky od zakupenia. A sorry, notch JE upgrade, pretoze je pre mna praktickejsi ako citacka prstov vzadu (zla ergonomia) alebo v displeji (nova nevychytana a nespolahliva tech), okrem toho ma ten senzor aj ine vyuzitie a ten notch tam nie je len tak prenic zanic. Je prechaty roznymi snimacmi a dot projector ma vyuzitie aj pri fotke. Vedla notchu mam navyse uzitocne udaje, takze nie je to uplne zbytocny nevyuzity priestor. Co sa tyka vyzoru notchu je to subjektivne a co sa tyka promo fotiek, je to reklama, ukazujes ho z tej najlepsej stranky predsa. Je to PROMO, ale nie je neeticke. Narozdiel od takych cinanov, ktori nemaju problem pri promofotkach drzo vyslovene klamat o sirke ramcekov napriklad. A absenciu jacku absolutne neriesim, jednak vacsinu hudby si prehravam doma cez Airplay a Airpody su tie najlepsie sluchatka ake som kedy mal (nie kvoli zvuku, ale pohodlnosti) a uz by som do dratu nikdy nesiel. Osobna preferencia. Pre niekoho je ten chybajuci konektor opruz, ale to sa dostavam k dalsej pointe. A tou je, ze kazdy to mame nastavene inak. Mne zase vobec netrhaju zily tvoje poziadavky na telefon: Velky displej? Osobne by som uvital skor rozmer iP4 ale s displejom cez celu plochu. Idealny formfactor na jednorucne ovladanie a 16:9 displej. Vymenitelna baterka? Naco? Vymenim ju u kamosa raz za 2 roky za 20 eur ak mam pocit, ze odchadza a na dlhe pobyty mimo civilizaciu si beriem powerbanku. Pamatovka? Preferujem jednotne rychle ulozisko a nemusim sa strachovat o to, ci mi karta neodide alebo riesit co kam ukladam, co mi kam uklada telefon sam od seba a podobne. Ty to vidis inak a to je OK. Povysenecke pozy typu "ty si myslis, ze upgradujes a pritom downgradujes" fakt nie su potrebne.*;)* Jednoducho uvazovanie Applu je mi blizke a s vacsinou ich rozhodnuti som spokojny. Dokonale zariadenie neexistuje, vsetko a vzdy bude kompromis. Hovorim o rozhodovacom procese. Btw, uplne zakladna biznis poucka hovori o tom, ze cim menej moznosti ma zakaznik na vyber, tym je stastnejsi a skor si vyberie*8)*
701548
1 -7
reagovat
je telefon bez možnosti audiojacku lepší?
je display s notchem lepší?
je zahnutý display lepší?
je nemožnost výměny baterie lepší?
je nepřítomnost stavové ledky lepší?
je nemožnost rozšíření úložiště lepší?
je faceId lepší?

Za mně je to 8x ne = downgrade. Pokud se bavíme například o BT sluchátkách - já je používat můžu. Mohl jsem je používat i x let nazpět. Dnes ale skoro nemůžu používat ty kabelové. Nemůžu si snadno připojit telefon ke staršímu hifi doma apod.
701556
je telefon bez možnosti audiojacku lepší? je display s notchem lepší? je zahnutý display lepší? je nemožnost výměny baterie lepší? je nepřítomnost stavové ledky lepší? je nemožnost rozšíření úložiště lepší? je faceId lepší? Za mně je to 8x ne = downgrade. Pokud se bavíme například o BT sluchátkách - já je používat můžu. Mohl jsem je používat i x let nazpět. Dnes ale skoro nemůžu používat ty kabelové. Nemůžu si snadno připojit telefon ke staršímu hifi doma apod.
701555
6 -2
reagovat
Headphone jack končí, ať se ti to někomu líbí nebo ne. Nebude ho mít ani S10, když se S9 ještě honosně vychloubala, jak ho má (podobně jako One). Osobně nevím, co je na tom za downgrade. Lightning sluchátka fungujou stejně, Apple se snaží jít cestou bezdrátovosti (cesta, kterou nakonec budou chtít všichni), což mi sice trochu vadí (dostanu se), ale respektuju to (mám AirPody, časem chci Bose QC35 nebo Surface Headphones, zvykl jsem si a drát už z pod kabátu tahat nechci). Navíc si můžeš koupit dongle.:D

Jsou horší věci. S notchem naprosto souhlasím, to je prostě hovadina a osobně mě vůbec netankuje představa FaceID (kvůli kterému je tam taková kráva hlavně - fakt si nemyslím, že to někomu přijde krásný), která je méně bezpečná než otisk prstu (doteď nechápu, proč ten senzor nemají v jablíčku na zadní straně, vždyť by to bylo krásný). Na druhou stranu si člověk zvykne a zbytek displeje je skvělej. S10 na to jde výřezem na kamerku, kterej umí jako nikdo jinej, takže jsem dost zvědavej (aneb od Apple bradavice po Samsung beďar) a těším se, kam to trh posune (nemyslím si, že vyjížděcí kamera je směr, protože to naruší integritu telefonu).

OLED displej yeah, boží, ale plynulost 120 - 140 Hz mě poslední dobou baví snad ještě víc. Jinak infinity displaye prostě jen demonstrujou OLED možnosti (proč má iPhone tak malou bradičku) a tvoří iluzi "bezhranosti". Tedy to, co trh chce.

Vyměnitelný baterky už tu nejsou docela dlouho, teď se alespoň Apple přiznal k throtlingu a dá se to vypnout, je to cesta směrem, kdy se možná dočkáme nějakýho většího user friendly zacházení s bateriemi. Zase mají aspoň tak odladěnej sw / hw, že nepotřebujou gigantický baterie.   

Vodotěstnost je must. Alespoň IP68. Kdo to dneska nemá?

Bezdrátový nabíjení. Tady jsem zatím nalomenej ke kabelu. USB-C everything (doufám, že nový iPhone už bude mít, iPad Pro je cesta ve všem). Fast charging cihla v krabičkách. Žádný debilní skleněný záda, který jsou náchylný na zničení a jsou magnet na otisky (i když stejně budeš mít kryt nebo v lepším případě dbrand). Kdyby to bylo udělaný tak důmyslně jako tužka na iPadu, proč ne. Ale zatím to takhle imho není. 

Stavová ledka plus. 

Vyměnitelnou paměťovku i s dnešníma kapacitama? Asi jsem nenáročnej uživatel, ale jedná se o možnost, kterou může každý udělat sám a to chápu. 

Takže čistě módní přešlapy bych u všeho neřek, ale souhlasím, že se nakonec vydají jinou cestou. A já si myslím, že 2019 už napoví jakou. 
701555
Headphone jack končí, ať se ti to někomu líbí nebo ne. Nebude ho mít ani S10, když se S9 ještě honosně vychloubala, jak ho má (podobně jako One). Osobně nevím, co je na tom za downgrade. Lightning sluchátka fungujou stejně, Apple se snaží jít cestou bezdrátovosti (cesta, kterou nakonec budou chtít všichni), což mi sice trochu vadí (dostanu se), ale respektuju to (mám AirPody, časem chci Bose QC35 nebo Surface Headphones, zvykl jsem si a drát už z pod kabátu tahat nechci). Navíc si můžeš koupit dongle.*:D* Jsou horší věci. S notchem naprosto souhlasím, to je prostě hovadina a osobně mě vůbec netankuje představa FaceID (kvůli kterému je tam taková kráva hlavně - fakt si nemyslím, že to někomu přijde krásný), která je méně bezpečná než otisk prstu (doteď nechápu, proč ten senzor nemají v jablíčku na zadní straně, vždyť by to bylo krásný). Na druhou stranu si člověk zvykne a zbytek displeje je skvělej. S10 na to jde výřezem na kamerku, kterej umí jako nikdo jinej, takže jsem dost zvědavej (aneb od Apple bradavice po Samsung beďar) a těším se, kam to trh posune (nemyslím si, že vyjížděcí kamera je směr, protože to naruší integritu telefonu). OLED displej yeah, boží, ale plynulost 120 - 140 Hz mě poslední dobou baví snad ještě víc. Jinak infinity displaye prostě jen demonstrujou OLED možnosti (proč má iPhone tak malou bradičku) a tvoří iluzi "bezhranosti". Tedy to, co trh chce. Vyměnitelný baterky už tu nejsou docela dlouho, teď se alespoň Apple přiznal k throtlingu a dá se to vypnout, je to cesta směrem, kdy se možná dočkáme nějakýho většího user friendly zacházení s bateriemi. Zase mají aspoň tak odladěnej sw / hw, že nepotřebujou gigantický baterie.    Vodotěstnost je must. Alespoň IP68. Kdo to dneska nemá? Bezdrátový nabíjení. Tady jsem zatím nalomenej ke kabelu. USB-C everything (doufám, že nový iPhone už bude mít, iPad Pro je cesta ve všem). Fast charging cihla v krabičkách. Žádný debilní skleněný záda, který jsou náchylný na zničení a jsou magnet na otisky (i když stejně budeš mít kryt nebo v lepším případě dbrand). Kdyby to bylo udělaný tak důmyslně jako tužka na iPadu, proč ne. Ale zatím to takhle imho není.  Stavová ledka plus.  Vyměnitelnou paměťovku i s dnešníma kapacitama? Asi jsem nenáročnej uživatel, ale jedná se o možnost, kterou může každý udělat sám a to chápu.  Takže čistě módní přešlapy bych u všeho neřek, ale souhlasím, že se nakonec vydají jinou cestou. A já si myslím, že 2019 už napoví jakou. 
701548
0 -1
reagují: TrDLo, Gonzi
reagovat
reaguje na: TedGeorge
amen
701552
amen
701545
0 -2
reagovat
reaguje na: Clavius
Jo, ten notch je otřesnej. Já bych chtěl být v pozici, kdy bych si mohl dovolit telefony dva. Jeden na focení (Pixel) a jeden na používání (iPhone).:D

Ono ostatně design mi momentálně přijde slaboučkej skoro u všech lodí. S10 přijde zase s něčim jinym. A já bych byl rád, kdyby se Apple vydal designovou cestu iPadu Pro.
701551
Jo, ten notch je otřesnej. Já bych chtěl být v pozici, kdy bych si mohl dovolit telefony dva. Jeden na focení (Pixel) a jeden na používání (iPhone).*:D* Ono ostatně design mi momentálně přijde slaboučkej skoro u všech lodí. S10 přijde zase s něčim jinym. A já bych byl rád, kdyby se Apple vydal designovou cestu iPadu Pro.
701536
2 -1
reagovat
reaguje na: Gorecki
Tak moje pointa je, že výrobci v podstatě posouvají telefony k horšímu... takže ano, ty si můžeš "upgradovat" na skvělý nový apple s notchem (který je tak super cool, že jej maskují na reklamních obrázcích
), bez audio jacku (je to downgrade, ať ti to vadí nebo ne), bez čtečky otisků prstů vepředu na tlačítku pod displayem...
701548
Tak moje pointa je, že výrobci v podstatě posouvají telefony k horšímu... takže ano, ty si můžeš "upgradovat" na skvělý nový apple s notchem (který je tak super cool, že jej maskují na [url=https://cdn.macrumors.com/article-new/2018/09/iphonexsxsmax-800x663.jpg?retina]reklamních obrázcích [/url]), bez audio jacku (je to downgrade, ať ti to vadí nebo ne), bez čtečky otisků prstů vepředu na tlačítku pod displayem...
701542
4 -2
reagují: Gorecki, Godlike
reagovat
reaguje na: KarelR
Zrovna ty oblé rohy mi nevadí u ničeho - ne že bych je preferoval, ale u 16:9 věcí to ani nevidíš (pokud to nezoomneš-neroztáhneš na 18:9). Každopádně jak říkám, já jsem s tím telefonem (v rámci aktuálního trhu) spokojený fakt hodně.
701546
Zrovna ty oblé rohy mi nevadí u ničeho - ne že bych je preferoval, ale u 16:9 věcí to ani nevidíš (pokud to nezoomneš-neroztáhneš na 18:9). Každopádně jak říkám, já jsem s tím telefonem (v rámci aktuálního trhu) spokojený fakt hodně.
701540
0 -1
reagovat
Nejlepsi mobilni casy byly stejne s Windows Phone. Obrovska skoda, ze utli podporu a bez aplikaci uz to proste nejde...
701545
Nejlepsi mobilni casy byly stejne s Windows Phone. Obrovska skoda, ze utli podporu a bez aplikaci uz to proste nejde...
3 -4
reagují: verbst
reagovat
Ked si tak citam vase komentare, som strasne rad, ze som locknuty v ekosysteme Apple a v podstate moje rozhodovanie je uz len na urovni - su tie inovacie pre mna dostatocne zaujimave na upgrade?

Ak nie, spokojne vyuzivam model co mam s plnou podporou.
Ak ano, okamzite predavam stary s minimalnou stratou (drzia si cenu) a s malym doplatkom beriem novy, pripadne posuvam v ramci rodiny rodicom/manzelke.

Kedysi (pred 2008) ma to bavilo, porovnavat vsetky mozne specifikacie, citat testy, cakat na akciove ponuky, hadzat si mincou...

Zmenili sa priority no:)
701542
Ked si tak citam vase komentare, som strasne rad, ze som locknuty v ekosysteme Apple a v podstate moje rozhodovanie je uz len na urovni - su tie inovacie pre mna dostatocne zaujimave na upgrade? Ak nie, spokojne vyuzivam model co mam s plnou podporou. Ak ano, okamzite predavam stary s minimalnou stratou (drzia si cenu) a s malym doplatkom beriem novy, pripadne posuvam v ramci rodiny rodicom/manzelke. Kedysi (pred 2008) ma to bavilo, porovnavat vsetky mozne specifikacie, citat testy, cakat na akciove ponuky, hadzat si mincou... Zmenili sa priority no:)
2 -7
reagovat
Mně by bohatě stačila V10ka s lepších hardwarem, foťákem a kamerou. Ale to ne, oni prostě musej i u V30ky oblit rohy displaye atd. ?)

A alternativa teda není, jo? Super :D
701540
Mně by bohatě stačila V10ka s lepších hardwarem, foťákem a kamerou. Ale to ne, oni prostě musej i u V30ky oblit rohy displaye atd. *?)* A alternativa teda není, jo? Super *:D*
701539
0 -1
reagovat
reaguje na: KarelR
ani moc ne - hlavně je teď strašně moderní poměr 18:9, takže když si otevřu youtube, tak to na stařičkém 5,7" Note3 vidím jako větší video, než na mém stávajícím 6" LG V30.
Jako bonus se ty úhlopříčky nedají moc efektivně filtrovat...

Což mi připomíná celý můj rant na moderní telefony. Osobně chci velký, 16:9 OLED display, audiojack, ideálně i vyměnitelnou baterku, určitě vodotěsnost, bezdrátové nabíjení, vyměnitelnou paměťovku, display bez notche, otisk prstu dostupný bez zvedání telefonu, stavovou ledku a nedejbože IR blaster. Takový telefon neexistuje.

Zato existují telefony za 30tis, které mají výřezy v displayi (protože to je v něčí hlavě hezčí, než např ten V30...), telefony s always on displayi, na kterých ale není z metru poznat, že je tam zmeškaná sms, telefony se zahnutým displayem, protože je strašně cool mít část displaye nefunkční...

Celý ten trh je monumentálně na kokot, protože jeho trendy jsou čistě módní přešlapy.

Jen je mi líto, že přibližně od dob Note 3 jsou všechny telefony výbavou a vlastnostmi horší, jen s lepším HW.
701539
ani moc ne - hlavně je teď strašně moderní poměr 18:9, takže když si otevřu youtube, tak to na stařičkém 5,7" Note3 vidím jako větší video, než na mém stávajícím 6" LG V30. Jako bonus se ty úhlopříčky nedají moc efektivně filtrovat... Což mi připomíná celý můj rant na moderní telefony. Osobně chci velký, 16:9 OLED display, audiojack, ideálně i vyměnitelnou baterku, určitě vodotěsnost, bezdrátové nabíjení, vyměnitelnou paměťovku, display bez notche, otisk prstu dostupný bez zvedání telefonu, stavovou ledku a nedejbože IR blaster. Takový telefon neexistuje. Zato existují telefony za 30tis, které mají výřezy v displayi (protože to je v něčí hlavě hezčí, než např ten V30...), telefony s always on displayi, na kterých ale není z metru poznat, že je tam zmeškaná sms, telefony se zahnutým displayem, protože je strašně cool mít část displaye nefunkční... Celý ten trh je monumentálně na kokot, protože jeho trendy jsou čistě módní přešlapy. Jen je mi líto, že přibližně od dob Note 3 jsou všechny telefony výbavou a vlastnostmi horší, jen s lepším HW.
701537
4 -1
reagují: KarelR
reagovat
Hele dá se vůbec ještě koupit dobrej mobil s klasickým obdélníkovým displayem? Mám LG V10 a jsem plně happy, ale až (podruhý) umře, vůbec nevím, do čeho jít, aby to nemělo oblý rohy displaye nebo nedej bože display, co přetejká přes hrany. To mi přijde jako úplný peklo (stejně jako všechny ty výřezy v displayi), já to chci hlavně na Netlix v metru a všechno mi přijde dost mimo ?)
701537
Hele dá se vůbec ještě koupit dobrej mobil s klasickým obdélníkovým displayem? Mám LG V10 a jsem plně happy, ale až (podruhý) umře, vůbec nevím, do čeho jít, aby to nemělo oblý rohy displaye nebo nedej bože display, co přetejká přes hrany. To mi přijde jako úplný peklo (stejně jako všechny ty výřezy v displayi), já to chci hlavně na Netlix v metru a všechno mi přijde dost mimo *?)*
2 -1
reagovat
+ navic k tomu dostanes nejhnusnejsi notch na trhu :D

Smutne udelat pekny telefon a pak jej zabit displejem. A ne, obejiti tim, ze si vedle notche nastavim v nastaveni cerny pruh, vazne neberu.
701536
+ navic k tomu dostanes nejhnusnejsi notch na trhu *:D* Smutne udelat pekny telefon a pak jej zabit displejem. A ne, obejiti tim, ze si vedle notche nastavim v nastaveni cerny pruh, vazne neberu.
701531
0 -1
reagovat
To je zajimavy, taky ted resim mobil :D jsem 4 roky s S4 a asi pujdu do S8. Akorat me strasi ten zaoblenej displej. Je to pro me docela wtf
701535
To je zajimavy, taky ted resim mobil *:D* jsem 4 roky s S4 a asi pujdu do S8. Akorat me strasi ten zaoblenej displej. Je to pro me docela wtf
0 -1
reagovat
reaguje na: MAJkLSON
Jo. Takovej hezkej důkaz, že širokoúhlý čočky, megapixely navíc nebo rovnou celý foťáky navíc (koukám na tebe Mate 20 Pro) nic neznamenaj, protože  to ještě musí být odladěný softwarově a post-processing dělá strašně moc. Viz. Pixel a jejich nejlepší foťák na trhu. 
701531
Jo. Takovej hezkej důkaz, že širokoúhlý čočky, megapixely navíc nebo rovnou celý foťáky navíc (koukám na tebe Mate 20 Pro) nic neznamenaj, protože  to ještě musí být odladěný softwarově a post-processing dělá strašně moc. Viz. Pixel a jejich nejlepší foťák na trhu. 
701530
0 -1
reagují: Clavius
reagovat
Určitě si nekupuj LG G6. Je to šunt. Zlákala mě hlavně druhá širokoúhlá čočka. Bohužel nemá stabilizaci, takže ne vždy se chytá. Jinak celkově ty fotky jsou takové divně soft, takové kreslené. Přední kamera je úplný shit, baterie taky a nadstavba LG a jejich updaty systému (neexistující) taky. Za mě žádné LG už nikdy. Předtím jsem měl Honor 8 a dovolil bych si říct, že byl snad i lepší než toto.
701530
Určitě si nekupuj LG G6. Je to šunt. Zlákala mě hlavně druhá širokoúhlá čočka. Bohužel nemá stabilizaci, takže ne vždy se chytá. Jinak celkově ty fotky jsou takové divně soft, takové kreslené. Přední kamera je úplný shit, baterie taky a nadstavba LG a jejich updaty systému (neexistující) taky. Za mě žádné LG už nikdy. Předtím jsem měl Honor 8 a dovolil bych si říct, že byl snad i lepší než toto.
2 -1
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2025.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se