Nechci tím zasírat seriálovou diskuzi, kde to zaznělo, takže to zaseru tady.
Situace v Hongkongu mi není lhostejná, demokracie se musí bránit a Čína je v tomhle fakt nenápadný ale zato ultimátní zlo. Zároveň je mi jasný, že když tam někdo z ekonomických důvodů přesune polovinu svého byznysu, přijímá tím určitá stanoviska. Nemusí s nimi souhlasit, ale měl by je tolerovat. Celkem pak chápu, že taková společnost bude dbát na to, aby její zaměstnanci, resp. všechny osoby s firmou spjaté, tahle stanoviska tolerovali také. Opět, nikdo netvrdí, že s nimi musí souhlasit. Pokud ale mají problém, bylo by správné řešit ho z pozice soukromé osoby a nezneužívat k tomu jméno mezinárodní společnosti.
Ten HS hráč tohle všechno věděl, a přesto se rozhodl to porušit, a to tak, že tím neohrozil jen svoje zájmy, ale i zájmy Blizzardu. Z jeho strany nešlo o odvahu, ale spíš sobeckost. Ten trest byl do jisté míry odstrašující a beru, že s ním nemusí plno lidí souhlasit. Zároveň respektuji ty, co se rozhodnou reagovat na celou událost tak, že se přidají k bojkotu. Můj osobní pohled ale je, že Blizzard je v tom převážně nevinně, a přestože o té společnosti nemám nijak přehnaně vysoké mínění a plno věcí jim neodpustím, v tomhle případě si myslím, že je ten bojkot trochu krátkozraký a nefér a jako takového se ho odmítám účastnit.
Blizzard boycott
reagovat
|