V dnešní době, kdy čím dál tím víc filmů končí na streamech, a do kin chodí hlavně velké filmové evenety, je osvěžující jít do kina na film, na kterém očividně dělalo tak sto nadšenců(a to možná ještě nadstřeluju) s drobnými od cesty. Díky tomu ale taky dostáváme hodně originální zážitek v podobě hodinu a půl dlouhé černobílé grotesky, záměrně napodobující klasiky let dávno minulých. Je to pološílená plejáda gagů, running jokes a zábavné stylizace, která je lemována jednoduchým příběhem, který je nám opět sdělován především skrz vizuály(v tom filmu se řekne dokupy tak deset slov a zpívají se dvě písně). Někomu možná bude vadit dětinský humor nebo fakt, že je to opravdu hodina a půl na sebe navazujících gagů a nic moc navíc, za mě ale celému projektu dodává ten správný říz, a činí ho zážitkem opravdu parádně zábavným. Problém mám ale hlavně s cca poslední třetinou, která oproti parádnímu startu a povedenému středu trochu ztrácí tempo a snaží se o věci, na které prostě očividně tvůrci neměli moc adekvátní prostředky. Zapadá ale i tak do velmi originálního celku, který vám bude hodinu a půl (pravděpodobně) mlátit s bránicí. A hlavně vás třeba stejně jako mě motivuje shlédnout prvotinu tohoto tvůrčího týmu(a jak to tak zní, podobně stylizovanou a streštěnou záležitost) Lake Michigan Monster.
8/10
Stovky bobrů
|
reagují:
Leefko
|
reagovat
|