Aquaman a Ztracené království
Mám rád postavu Aquamana. Mám rád první film. A poté, co jsem viděl Ztracené království, tak vím, že budu mít rád i tento film, ale tentokrát u toho bude několik velkých ALE. V první řadě si režisér James Wan zaslouží obrovskou pochvalu za to, že film funguje a není to nekoukatelná blbost - čistě jen můj osobní názor. Wan nějakým způsobem zvládl ukočírovat všechen ten bordel, co se mu děl během natáčení, postprodukce a nakonec nám dal dobrý a zábavný komiksový blockbuster. Jasně jednička byla lepší, zábavnější a držela více pohromadě. Ztracené království má smůlu v tom, že je vidět, že se hodně stříhalo a přetáčelo. Filmu by prospělo, kdyby měl o deset až patnáct minut více, aby nemusel uhánět jako splašený kůň. I samotný příběh a dějové linky by potřebovaly lepší péči. Na druhou stranu, Wan moc dobře ví jaký film točí, a pro koho ho točí. Po režisérské stránce odvedl Wan velmi dobrou práci. Akce je dobrá a zábavná, film je vizuálně působivý a je vidět, že Wan má rád Pána Prstenů, Star Wars a další velké milníky kinematografie. Bavilo mě, že film umí být temnější, ale taky si umí sám ze sebe udělat srandu - jo některé vtípky byly za hranou. Wan má řemeslo v ruce a několikrát vykouzlí opravdu pěknou a působivou scénu. Osobně jsem si užil část filmu, který se nese ve stylu buddy komedie, protože humor k Aquamanovi dost sedí. Ve filmu je spousta atrakcí, střídají se lokace a furt se něco děje. Jasně někdy jsou to úplné kraviny a blbosti, a když bych nad tím přemýšlel více jak pět minut, tak by se mi celý příběh filmu rozpadl, ale proč bych to dělal, když mě film baví. Nechci tvrdit, že je film bezchybný, nebo že jde o komiksový film roku, protože ani jedno není. Ale s čistým svědomím mohu říci, že jde o fajn komiksový blockbuster, co neurazí. Aquaman a Ztracené království je dobrý a zábavný velkofilm. 7/10
|
reagovat
|

toto je vážne asi tá najnudnejsia vec od Snydera, čo natočil.