Roky poslouchám zkazky o tom, když dojde na režisérské verze a řeší se ta nej, že u tohoto filmu lidem skáče hodnocení i o několik příček oproti verzi původní. Jako neznaboh nedokážu posoudit, protože když mi RidleyCrowe tenhle kousek dohodil, poněvadž jsem ho neměl na čsfd hodnocen, došlo mi, že jsem to nikdy neviděl, kdysi jen kousky v tv. Zároveň mu tak moc děkuju, protože jsem si splnil dlouhodobý rest a ano, před obrazovkou jsem zvedal ruce jako Scorsese na obrázku řka, že „THIS IS CINEMA!". Nechci se pouštět na tenký led, protože jak koukám na čsfd, řadě lidí to hodnocení kinoverze vs. dc hopsá i o dvě hvězdy (a časem si tu původní taky dám), ale když film začal, vzpomněl jsem si na dvojku Gladiátora. A ani nechci sentimentálně říct, jak tehdá, tehdá byly filmy jinačí ... spíš, že Gladiátor začne opulentní invazí Římanů, je to velký, drahý, pěkný, ale vnímám to jako atrakci, zkrátka „tam nejsem“. No a po třech týdnech v kině, vzpomenu si jen na toho Denzela. Tohle má komorní začátek, ale namotá si mě to během prvních pár minut. Když se překleneme do scény v lesích, okolo sviští šípy, je to nepříjemný a vlastně padají postavy, co sotva „znám“ pár minut a už jsem si je nějak oblíbil. Určitě i já tehdy na střední utrousil nějakou blbou poznámku, jak střízlík kovář Turnerů přeci uvěřitelně nedá kováře vůdce. Přitom je Bloom v pohodě. A jakmile se dostane na písek, nebudu lhát, že mě to přikovalo na úplně celou stopáž (proto 4/5), ale dostal jsem historický epos o nesmyslnosti (nejen náboženských) válek s perfektním castem, režií, bitvami a hudbou

Ježek Sonic 3
U této série se mi potkávají dvě zásadní věci z dětství - úplně první hra, co si pamatuji, že jsem hrál, byl Sonic na kazetkách. A můj nejoblíbenější herec byl v tom věku Jim Carrey. Takže jsem běžel do kina na jedničku a byl spokojenej. I na dvojku, kdy mi přišlo, že tvůrci míří humorem víc na ještě menší a byly tu jakoby dolepeny scény okolo svatby, jak z jiného filmu. To se naštěstí už ve trojce neděje a žene se to freneticky kupředu jako kdybyste si toho Sonica po letech zas zahráli. No a Jim je tu tentokrát ve dvojroli, která není jen legráckou, že stojí jeden Carrey vpravo, druhý vlevo. Ti „dva“ spolehlivě utáhnou dialogy a gagy, jak kdyby fakt byli dva + spokojeni budou i ti, co mají rádi Robotnikovu StarDance chvilku z jedničky. Odpočinkový akční rodinný film, u kterého dospělí nezhynou (plusové body navíc přihazujte, pokud jste Sonica taky hráli). 4/5