Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuzní fórum FILMY

příspěvky 3881 - 3900 Napsat příspěvek

Svátost (1990)

Mám rád komorní rodinná dramata s postupně gradující atmosférou a Svátost se mi přesně trefila do noty. Každý rok se schází děti a jejich příbuzní na výročí úmrtí své matky. Tentokrát to ale bude mít dost fatální následky. Ačkoli snímek vznikl již před více než 35 lety, rozhodně neztratil nic ze svého napětí, které by se dalo krájet. A to vše v jednom domě, který je jako stvořený pro dramatické konfrontace. Jakkoli herci předvádějí poněkud divadelní výkony, zde to má své opodstatnění. K tomu se přidává minimalistická, i když pro někoho možná dramatičtější hudba. Vše umocňuje pevná režie a vybroušený scénář. Posledních patnáct minut patří k silnému závěru. Nizozemská tvorba není u nás moc známá a je to - alespoň u tohoto filmu - velká škoda.
932352
Mám rád komorní rodinná dramata s postupně gradující atmosférou a Svátost se mi přesně trefila do noty. Každý rok se schází děti a jejich příbuzní na výročí úmrtí své matky. Tentokrát to ale bude mít dost fatální následky. Ačkoli snímek vznikl již před více než 35 lety, rozhodně neztratil nic ze svého napětí, které by se dalo krájet. A to vše v jednom domě, který je jako stvořený pro dramatické konfrontace. Jakkoli herci předvádějí poněkud divadelní výkony, zde to má své opodstatnění. K tomu se přidává minimalistická, i když pro někoho možná dramatičtější hudba. Vše umocňuje pevná režie a vybroušený scénář. Posledních patnáct minut patří k silnému závěru. Nizozemská tvorba není u nás moc známá a je to - alespoň u tohoto filmu - velká škoda.
Svátost (1990)
1 0
reagovat

Nechte svět světem

Další apokalypsa chcete-li kolaps, od tvůrce velmi chváleného Mr. Robota, kterého mám ve Watchlistě dlouho leč, protože je to seriál. Tak na nej dojde někdy kdy se zas bude blížit konec světa. Obsazeni ještě parádnější než u Někdo klepe na dveře, řemeslo v malíku. A když se vyloží karty na stůl, tak je to v rámci fantazie uvěřitelné. Jo tohle bylo dobrý 👍 8/10 plus OST supr
932238
Další apokalypsa chcete-li kolaps, od tvůrce velmi chváleného Mr. Robota, kterého mám ve Watchlistě dlouho leč, protože je to seriál. Tak na nej dojde někdy kdy se zas bude blížit konec světa. Obsazeni ještě parádnější než u Někdo klepe na dveře, řemeslo v malíku. A když se vyloží karty na stůl, tak je to v rámci fantazie uvěřitelné. Jo tohle bylo dobrý 👍 8/10 plus OST supr
Nechte svět světem
4 -1
reagovat

Opravdová bolest

Film dělaný především pro americký trh. A to nemyslím nijak ve zlém, jen pro našince je linka o holocaustu a Osvětimi už poměrně prozkoumaným a "familiárním" tématem, a právě pro Američany může tento film předkládat i právě tuto méně známou realitu. Jinak se jedna o dosti obyčejný a uvěřitelný film, který vsází na ověřené kombo neurotika a rozjívence, kteří ale mají komplexní vztahy a historii, a cesta po Polsku pro ně může být katarzní jak ke vztahu k babičce, tak především ve vztahu vzájemném. Vsází se tu na přesně obsazené herce (nepřekvapí, že jak Culkin, tak Eiseneberg jsou velmi přesvědčiví), a opravdu to tak příjemně nepříjemně plyne, drží se to velmi při zemi s dramatičností, a celkově se jedná o zážitek, který sice asi není přespříliš dramatický a emotivní, a kvůli tomu se možná úplně nezapíše do paměti, ale jako ne úplně pitomé a ne úplně drastické pokoukání na dlouhý večer to naprosto funguje.
7/10
932237
Film dělaný především pro americký trh. A to nemyslím nijak ve zlém, jen pro našince je linka o holocaustu a Osvětimi už poměrně prozkoumaným a "familiárním" tématem, a právě pro Američany může tento film předkládat i právě tuto méně známou realitu. Jinak se jedna o dosti obyčejný a uvěřitelný film, který vsází na ověřené kombo neurotika a rozjívence, kteří ale mají komplexní vztahy a historii, a cesta po Polsku pro ně může být katarzní jak ke vztahu k babičce, tak především ve vztahu vzájemném. Vsází se tu na přesně obsazené herce (nepřekvapí, že jak Culkin, tak Eiseneberg jsou velmi přesvědčiví), a opravdu to tak příjemně nepříjemně plyne, drží se to velmi při zemi s dramatičností, a celkově se jedná o zážitek, který sice asi není přespříliš dramatický a emotivní, a kvůli tomu se možná úplně nezapíše do paměti, ale jako ne úplně pitomé a ne úplně drastické pokoukání na dlouhý večer to naprosto funguje. [b]7/10[/b]
Opravdová bolest
4 0
reagovat

Někdo klepe na dveře

Tak jsem si o víkendu dal dva apokalyptický filmy  o tom povedenými vzápětí. No M. Night Shylaman, pro mě jeho návrat na výsluní nezačal  Rozpolceným, ale horrorem The Visit, který naprosto adoruji. Tady jsem cejtil od traileru příjemný šimráni. Ale co říct k výsledku: předlohu jsem nečetl, jen se ke mě dostali zprávy, ze to režisér nějak převrátil a změnil konec. A to je asi ten problém, herci jsou skvělý do jednoho, užil jsem si i redneck rona weasleyho. Napětí se da krájet, a řemeslo v maličku až teda po poslední půlhodinku, kdy se vyloží karty na stůl a přijde konec, který vyzni opravdu debilně a nejsem schopen ho přijmout 5/10
932236
Tak jsem si o víkendu dal dva apokalyptický filmy  o tom povedenými vzápětí. No M. Night Shylaman, pro mě jeho návrat na výsluní nezačal  Rozpolceným, ale horrorem The Visit, který naprosto adoruji. Tady jsem cejtil od traileru příjemný šimráni. Ale co říct k výsledku: předlohu jsem nečetl, jen se ke mě dostali zprávy, ze to režisér nějak převrátil a změnil konec. A to je asi ten problém, herci jsou skvělý do jednoho, užil jsem si i redneck rona weasleyho. Napětí se da krájet, a řemeslo v maličku až teda po poslední půlhodinku, kdy se vyloží karty na stůl a přijde konec, který vyzni opravdu debilně a nejsem schopen ho přijmout 5/10
Někdo klepe na dveře
1 0
reagovat
reaguje na: Demonic8
Měl jsem to stejně. Pak jsem vlastně jen čekal na to, čím je přetáhne na svou stranu.

Ale zážitek mi to nezkazilo. Herci, kamera a hudba to neskutečně táhli nahoru.
932177
Měl jsem to stejně. Pak jsem vlastně jen čekal na to, [spoiler]čím je přetáhne na svou stranu.[/spoiler] Ale zážitek mi to nezkazilo. Herci, kamera a hudba to neskutečně táhli nahoru.
932172
1 0
reagovat
reaguje na: Demonic8
U něj jsem si říkal "nah, to by bylo až moc přitažené za vlasy"... no a pak bylo ještě mnohem víc než jsem čekal. Ale to finále mě jen utvrdilo v názoru na film, nebyl to žádný velký zlom
(jakkoli je to bizár, hlavně když hlavní postava předtím okamžitě odmítne kandidaturu na papeže u člověka který si v mládí udělal dítě protože to by vzbudilo moc velkou kontroverzi, ale pak nemá nejmenší problém u papeže který je non-binary... a o kterém do té doby nikdo nic nevěděl, stačil jeden hřejivý proslov od srdíčka)
932175
U něj jsem si říkal "nah, to by bylo až moc přitažené za vlasy"... no a pak bylo ještě mnohem víc než jsem čekal. Ale to finále mě jen utvrdilo v názoru na film, nebyl to žádný velký zlom [spoiler](jakkoli je to bizár, hlavně když hlavní postava předtím okamžitě odmítne kandidaturu na papeže u člověka který si v mládí udělal dítě protože to by vzbudilo moc velkou kontroverzi, ale pak nemá nejmenší problém u papeže který je non-binary... a o kterém do té doby nikdo nic nevěděl, stačil jeden hřejivý proslov od srdíčka)[/spoiler]
932172
3 0
reagovat
reaguje na: HAL
Taky sis papeže tipl na začátku stejně jako já? Já když tu postavu viděl, tak jsem si hned řekl "To bude on" a byl. 
Jinak já se scénářem až tak problém neměl, jen ten závěr mě přišel čudný teda. 
932172
Taky sis papeže tipl na začátku stejně jako já? Já když tu postavu viděl, tak jsem si hned řekl "To bude on" a byl.  Jinak já se scénářem až tak problém neměl, jen ten závěr mě přišel čudný teda. 
932167
0 0
reagují: (=LIFTY=), HAL
reagovat

Konkláve

Dva papežové pro jednoduché liberální američany. Ale možná si to víc zaslouží přirovnávat k jiné Netflixovce - Na nože Riana Johnsona. Až tak moc jsou tu akcentované detektivní linky s odhalováním hříchů minulosti jednotlivých kardinálů, na úkor toho skutečně zajímavého o čem by Konkláve opravdu mohla být - zamyšlení nad uvadající rolí církve a schizma v tom jakým směrem by se měla ubírat. To tu sice lehce načrtnuto je, ale velmi povrchním, až karikaturním způsobem, a doplněné absurdně nereálným dramatickým odhalením v závěru.

Podobně jako Bergerúv přechozí Na západní frontě klid řemeslně velice dobře zpracovaný, ale myšlenkově mnohem primitivnější film než jak by si téma zasloužílo.
7/10
932167
Dva papežové pro jednoduché liberální američany. Ale možná si to víc zaslouží přirovnávat k jiné Netflixovce - Na nože Riana Johnsona. Až tak moc jsou tu akcentované detektivní linky s odhalováním hříchů minulosti jednotlivých kardinálů, na úkor toho skutečně zajímavého o čem by Konkláve opravdu mohla být - zamyšlení nad uvadající rolí církve a schizma v tom jakým směrem by se měla ubírat. To tu sice lehce načrtnuto je, ale velmi povrchním, až karikaturním způsobem, a doplněné absurdně nereálným dramatickým odhalením v závěru. Podobně jako Bergerúv přechozí Na západní frontě klid řemeslně velice dobře zpracovaný, ale myšlenkově mnohem primitivnější film než jak by si téma zasloužílo. 7/10
Konkláve
3 -2
reagují: Demonic8
reagovat

The Damned 6/10

Islandske zimni dobrodruzstvi se zombieky?  Pomale, nizkorozpoctove, fajne. Slusny prumer, jednohubka. 
932116
Islandske zimni dobrodruzstvi se [spoiler]zombieky?  [/spoiler]Pomale, nizkorozpoctove, fajne. Slusny prumer, jednohubka. [spoiler][/spoiler]
The Damned 6/10
0 0
reagovat

Král (2019)

Po letech jsem si pustil Krále s Timothéem, tentokrát už legálně a na obrazovce a je to ještě lepší než tehdy. Ten film je natolik mistrovský, že jsem se jím cítil úplně pohlcen. A bohužel dost promlouvá k dnešku daleko více než v době premiéry.
932113
Po letech jsem si pustil Krále s Timothéem, tentokrát už legálně a na obrazovce a je to ještě lepší než tehdy. Ten film je natolik mistrovský, že jsem se jím cítil úplně pohlcen. A bohužel dost promlouvá k dnešku daleko více než v době premiéry.
Král (2019)
6 0
reagovat
reaguje na: speta.jr
Bude ho hrát Langoš, konečně přestane závidět Vašutovi😜
932091
Bude ho hrát Langoš, konečně přestane závidět Vašutovi😜
932005
0 0
reagovat
reaguje na: Disketa1
Ještě neni sestříhané, ale koukám, že musim pohnout 🤣fakt to hrozí 
932090
Ještě neni sestříhané, ale koukám, že musim pohnout 🤣fakt to hrozí 
932014
2 0
reagovat

Freaky Tales Trailer

link
Režisérské duo první Captain Marvel nabralo Pedro Pascala a Bena Mendelsohna a opět se vrací do 80. let s ještě více retro a eRkem.
Nic od toho nečekám, ale snad to na večer zabaví. Ale informace, že se to promítalo už na festivalu v lednu 2024 a teprve teď je ukázka mi nedodává důvery.
932047
https://www.youtube.com/watch?v=-2e8SYmofZM Režisérské duo první Captain Marvel nabralo Pedro Pascala a Bena Mendelsohna a opět se vrací do 80. let s ještě více retro a eRkem. Nic od toho nečekám, ale snad to na večer zabaví. Ale informace, že se to promítalo už na festivalu v lednu 2024 a teprve teď je ukázka mi nedodává důvery.
Freaky Tales Trailer
1 0
reagovat
reaguje na: speta.jr
To nezní vůbec špatně. :D
932038
To nezní vůbec špatně. *:D*
932005
0 0
reagovat
reaguje na: Disketa1
Zeptej se Kristiana
932027
Zeptej se Kristiana
932014
0 0
reagovat
reaguje na: holub109
To je, upřímně, docela dost random, ale je možný, že z něj Marty vytříská přeci jen nějaký talent. 🙃
932021
To je, upřímně, docela dost random, ale je možný, že z něj Marty vytříská přeci jen nějaký talent. 🙃
932011
1 0
reagovat
reaguje na: (=LIFTY=)
Kde prosim najdu to video?
932014
Kde prosim najdu to video?
931994
0 0
reagovat
reaguje na: holub109
Bude mít ve smlouvě že nesmí prohrát pěstní souboj? :)
932012
Bude mít ve smlouvě že nesmí prohrát pěstní souboj? *:)*
932011
2 0
reagovat
link
V novém Scorseseho filmu si kromě DiCapria a Emily Blunt zahraje i neherec Dwayne The Rock. Velké překvapení, snad Marty ví, co dělá 
932011
https://deadline.com/2025/02/scorsese-dicaprio-crime-movie-dwayne-johnson-emily-blunt-1236295098/ V novém Scorseseho filmu si kromě DiCapria a Emily Blunt zahraje i neherec Dwayne The Rock. Velké překvapení, snad Marty ví, co dělá 
1 0
reagují: departed, esmo
reagovat
reaguje na: (=LIFTY=)
Bezos sedel na koruno...inauguraci v prvni rade a i disney prej uz vyhazuje kontrolery kvot. Pokud se ted budou vsechny jednani restartovat spis bych se bal ze bude bond sovinista a poprcavac :D
932005
Bezos sedel na koruno...inauguraci v prvni rade a i disney prej uz vyhazuje kontrolery kvot. Pokud se ted budou vsechny jednani restartovat spis bych se bal ze bude bond sovinista a poprcavac *:D*
931994
7 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2025.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se