Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuzní fórum FILMY

příspěvky 3901 - 3920 Napsat příspěvek
reaguje na: AndyKaufman
Aby nebylo to video pana Nguyena nakonec víc než aktuální.
931994
Aby nebylo to video pana Nguyena nakonec víc než aktuální.
931985
2 0
reagují: Disketa1, speta.jr
reagovat
Oh shit. Broccoli odstupuje. Amazon získal plnou kreativní kontrolu nad Jamesem Bondem.
931985
Oh shit. Broccoli odstupuje. Amazon získal plnou kreativní kontrolu nad Jamesem Bondem.
9 -1
reagují: (=LIFTY=)
reagovat

Brutalista

Film jakoby z jiné doby, který i přes svou stopáž spíš funguje jako freska génia, který se tak přiblížil americkému snu, až ho ten samotný sen položil na kolena. Fenomenální filmařina (hlavně kamera a hudba jsou naprosto bezchybné), obrovsky silný a osobitý Brody, a jedním slovem devastující příběh, který skrz architekturu ukazuje složitosti svého protagonisty a jeho vnitřní pochody, které naprosto fenomenálně přetočí v závěrečné pointě na hlavu, a změní perspektivu celého předchozího snímku. Sem tam sice scénář šustí papírem, a vedlejší herci vedle Brodyho můžou někdy působit slabě, v obou případech se ale určitě jedná jen o malé jednotlivosti, které v rámci velmi funkčního a velmi efektivního celku tvoří monumentální opus o monumentální práci monumentálního člověka.
9/10
931938
Film jakoby z jiné doby, který i přes svou stopáž spíš funguje jako freska génia, který se tak přiblížil americkému snu, až ho ten samotný sen položil na kolena. Fenomenální filmařina (hlavně kamera a hudba jsou naprosto bezchybné), obrovsky silný a osobitý Brody, a jedním slovem devastující příběh, který skrz architekturu ukazuje složitosti svého protagonisty a jeho vnitřní pochody, které naprosto fenomenálně přetočí v závěrečné pointě na hlavu, a změní perspektivu celého předchozího snímku. Sem tam sice scénář šustí papírem, a vedlejší herci vedle Brodyho můžou někdy působit slabě, v obou případech se ale určitě jedná jen o malé jednotlivosti, které v rámci velmi funkčního a velmi efektivního celku tvoří monumentální opus o monumentální práci monumentálního člověka. [b]9/10[/b]
Brutalista
6 0
reagovat
reaguje na: kristian.nguyen
Poetiku předlohy to vykostilo na absolutní minimum, to jen hraný seriál nasadil laťku tak nízko že i tohle nám přijde vlastně docela ok.
931915
Poetiku předlohy to vykostilo na absolutní minimum, to jen hraný seriál nasadil laťku tak nízko že i tohle nám přijde vlastně docela ok.
931910
5 0
reagovat
reaguje na: kristian.nguyen
To nejlepší, tedy závěr, bohužel vynechali. Což je velká škoda, protože to je na pár řádcích jeden z vrcholů celé ságy. Jinak jako námětově je to cca stejný, ale děj hodně upravenej a finální myšlenka převrácená naruby. Oproti některým pasážím seriálu ale ještě ok. Nic, kvůli čemu bych vyloženě skřípal zubama. Akční pasáže v povídce nečekej. 
931914
To nejlepší, tedy závěr, bohužel vynechali. Což je velká škoda, protože to je na pár řádcích jeden z vrcholů celé ságy. Jinak jako námětově je to cca stejný, ale děj hodně upravenej a finální myšlenka převrácená naruby. Oproti některým pasážím seriálu ale ještě ok. Nic, kvůli čemu bych vyloženě skřípal zubama. Akční pasáže v povídce nečekej. 
931910
2 0
reagovat
reaguje na: hroubek
Mě se to líbilo moc, možná ještě víc jak Vlčí sen, Ze Zaklínače jsem přečetl jen povidkouvou Poslední Přání, tak nevím jak moc se vzdálili od povídky, ale supr jednohubka 7/10 animace nevadila 
931910
Mě se to líbilo moc, možná ještě víc jak Vlčí sen, Ze Zaklínače jsem přečetl jen povidkouvou Poslední Přání, tak nevím jak moc se vzdálili od povídky, ale supr jednohubka 7/10 animace nevadila 
931899
1 0
reagují: HAL, fabec
reagovat

Zaklínač: Sirény z hlubin

Fajn animovaná jednohubka ze světa Zaklínače. Neurazí, ale ani jinak zvláště nenadchne. Má to hodně povedenou akci, parádní hlavní trojici postav a celkem hezkou stylizaci potvor. Nicméně ten děj je i přes rychlé a úderné tempo lehce nudnější a nějak mě nestrhl. Myslím si, že knižní předloha by mi sedla o dost lépe. Ve výsledku film dokáže na hodinku a půl zabavit, ale pokud čekáte něco více, tak radši zkuste knihy nebo hry. Zaklínač: Sirény z hlubin je neurážející animovaný film ze světa Zaklínače, který se může pyšnit stylovou akcí. 5,5/10
931899
Fajn animovaná jednohubka ze světa Zaklínače. Neurazí, ale ani jinak zvláště nenadchne. Má to hodně povedenou akci, parádní hlavní trojici postav a celkem hezkou stylizaci potvor. Nicméně ten děj je i přes rychlé a úderné tempo lehce nudnější a nějak mě nestrhl. Myslím si, že knižní předloha by mi sedla o dost lépe. Ve výsledku film dokáže na hodinku a půl zabavit, ale pokud čekáte něco více, tak radši zkuste knihy nebo hry. Zaklínač: Sirény z hlubin je neurážející animovaný film ze světa Zaklínače, který se může pyšnit stylovou akcí. [b]5,5/10[/b]
Zaklínač: Sirény z hlubin
1 0
reagují: kristian.nguyen
reagovat
reaguje na: AndyKaufman
PTSD ALERT! 
931792
PTSD ALERT! 
931788
4 0
reagovat
reaguje na: Ex-SOLDIER
Vypadá tam jak v té čínské blbosti. 
931788
Vypadá tam jak v té čínské blbosti. 
931779
1 0
reagují: verbst
reagovat

Zlatovláska (2025)

Líbí se mi, že nová Zlatovláska není zbytečně držena v řetezech zaběhnutého stylu našinských pohádek, ani zbytečně stylisticky nevykrádá známý TV film, či nejde vyloženě v rámci cesty Disney produkce a má tak svůj poměrně sympatický vizuál či celkové pojetí. Ačkoliv třeba u hudby je inspirace zahraničními autory znatelná, tak takto výrazný hudební doprovod může většina našich pohádek jen závidět. Nepamatuju si už tolik u nás tolik oblíbenou verzi, jelikož jsem na ní poměrně získal alergii donekonečna opakováním v rámci MŠ, ZŠ různých vánočních projekcí, kdy patřila k filmům, které se protáčeli stále dokola. Každopádně tady vlastně Zlatovláska jako taková nemá až tolik prostoru, kolik byste třeba čekali, což třeba mě, vzhledem k jasně viditelným (ne)hereckým schopnostem Jasmíny Houf i přes její digitálně upravené kadeře, nikterak nevadí. Zbytek obsazení je však trefen naprosto na jedničku a co mě třeba vyloženě potěšilo, že je tu přítomnost postavy, která během filmu projde poměrně velkým dějovým a charakterovým obloukem směrem k negativnu, což je věc, kterou u našich pohádek snad vůbec nepamatuju. Škoda viditelně uspíšeného finále, které muselo ustoupit zbytečným zpomalovačkám a mírně repetitivní prostřední fázi filmu. Ale jako výsledem jsem určitě spokojen a nemám problém film zařadit k svátečnímu pojídání cukroví.
931785
Líbí se mi, že nová Zlatovláska není zbytečně držena v řetezech zaběhnutého stylu našinských pohádek, ani zbytečně stylisticky nevykrádá známý TV film, či nejde vyloženě v rámci cesty Disney produkce a má tak svůj poměrně sympatický vizuál či celkové pojetí. Ačkoliv třeba u hudby je inspirace zahraničními autory znatelná, tak takto výrazný hudební doprovod může většina našich pohádek jen závidět. Nepamatuju si už tolik u nás tolik oblíbenou verzi, jelikož jsem na ní poměrně získal alergii donekonečna opakováním v rámci MŠ, ZŠ různých vánočních projekcí, kdy patřila k filmům, které se protáčeli stále dokola. Každopádně tady vlastně Zlatovláska jako taková nemá až tolik prostoru, kolik byste třeba čekali, což třeba mě, vzhledem k jasně viditelným (ne)hereckým schopnostem Jasmíny Houf i přes její digitálně upravené kadeře, nikterak nevadí. Zbytek obsazení je však trefen naprosto na jedničku a co mě třeba vyloženě potěšilo, že je tu přítomnost postavy, která během filmu projde poměrně velkým dějovým a charakterovým obloukem směrem k negativnu, což je věc, kterou u našich pohádek snad vůbec nepamatuju. Škoda viditelně uspíšeného finále, které muselo ustoupit zbytečným zpomalovačkám a mírně repetitivní prostřední fázi filmu. Ale jako výsledem jsem určitě spokojen a nemám problém film zařadit k svátečnímu pojídání cukroví.
Zlatovláska (2025)
0 0
reagovat
Je to tam! COOOOL
931783
Je to tam! COOOOL
931779
1 0
reagovat
Jsem spokojený, ale čekám na Toma Hollanda jako Telemacha. :)
931781
Jsem spokojený, ale čekám na Toma Hollanda jako Telemacha. *:)*
931779
0 0
reagovat
Určite to vyzerá lepšie ako keď vyšli prvé fotky z Posledného súboja. :D

Za mňa teda spokojnosť. :+
931780
Určite to vyzerá lepšie ako keď vyšli prvé fotky z Posledného súboja. *:D* Za mňa teda spokojnosť. *:+*
931779
3 0
reagovat
Matt Damon je Odysseus 

Na ten vous si budu zvykat dlouho.
931779
[url=https://ibb.co/RpZ3Jr2M]Matt Damon je Odysseus[/url]  Na ten vous si budu zvykat dlouho.
24 0
reagovat
reaguje na: holub109
Nádherný film, dost mě pak pobavil hezký odkaz v Simpsonech
931764
Nádherný film, dost mě pak pobavil hezký odkaz v [url=https://youtu.be/fb-3sfwmwTw?si=M-sTpmJMgdbyqReQ]Simpsonech[/url]. 
931710
0 0
reagovat
reaguje na: pytlik
To zní zajímavě. Kde jsi k tomu přišel? Na vlnách?
931750
To zní zajímavě. Kde jsi k tomu přišel? Na vlnách?
931732
1 0
reagovat
reaguje na: pytlik
Přidávám se k doporučení, to je velká pecka. 
931734
Přidávám se k doporučení, to je velká pecka. 
931732
2 0
reagovat

Královna Margot (1994)

Parádní historický film. Oproti Dumasově předloze je to tedy brutálně odromantizované ale o to víc vyniknou hrůzy a krutosti středověku. Je to dost krvavé, špinavé a takové nepříjemně upocené. Rozhodně nečekejte vyparáděného francouzského krále a překrásný Louvre. Ten film se vůbec neopájí žádnou krásou (snad kromě Isabelly Adjani :+). Čekal bych nějaké pěkné záběry na krajinu, architekturu a podobně ale toho se tady opravdu nedočkáme. Lesy jsou v mlze, v ulicích mrtvoly a interiéry s oloupanými stěnami a minimem nábytku. Popravdě nevím jak moc je to historicky přesné ale svému účelu a atmosféře to slouží dokonale. Rozhodně doporučení. Před třiceti lety to sbíralo ceny ale dnes mi to přijde dost zapomenutý film a je to škoda. 8/10
931732
Parádní historický film. Oproti Dumasově předloze je to tedy brutálně odromantizované ale o to víc vyniknou hrůzy a krutosti středověku. Je to dost krvavé, špinavé a takové nepříjemně upocené. Rozhodně nečekejte vyparáděného francouzského krále a překrásný Louvre. Ten film se vůbec neopájí žádnou krásou (snad kromě Isabelly Adjani *:+*). Čekal bych nějaké pěkné záběry na krajinu, architekturu a podobně ale toho se tady opravdu nedočkáme. Lesy jsou v mlze, v ulicích mrtvoly a interiéry s oloupanými stěnami a minimem nábytku. Popravdě nevím jak moc je to historicky přesné ale svému účelu a atmosféře to slouží dokonale. Rozhodně doporučení. Před třiceti lety to sbíralo ceny ale dnes mi to přijde dost zapomenutý film a je to škoda. 8/10
Královna Margot (1994)
6 0
reagují: Kostěj, HAL
reagovat
reaguje na: okkac
Velmi fajn film, podepisuju tě bez výhrad :D
931714
Velmi fajn film, podepisuju tě bez výhrad :D
931712
1 0
reagovat

The Entity (1982)

link
Jsem konečně začal číst Encyklopedii Hororového Filmu, co se mi válí v knihovně už nějaký ten čas (vše ostatní kromě Devadesátek už přečteno ;-) a tohle mne zaujalo, a asi jsem dostal jeden z nejlepších duchařských filmů.
Na svoji dobu musel být dost kontroverzní. Vždyť  film o záhadné neviditelné entitě, co sexuálně terorizuje a znásilňuje, až v nepříjemných a explicitních scénách, hlavní hrdinku (Barbara Hershey na svém vrcholu a.k.a. matka Natalie Portman v Černé Labuti), která se snaží přesvědčit okolí nevěřících Tomášů, že není psychicky labilní po psychickém a fyzickém teroru. Některé postavy zažijou s ní paranormal activity, ale odmítají dál tomu věřit. A finální "Welcome home, cunt!" to deprivaci hrdinky smířené se svým osudem jen podtrhuje. 125 minut je trochu větší délka, než by se patřilo a klidně 15-20 minut kratší sestřich by neškodil, ale i tak slušných 8/10.
931712
https://www.csfd.cz/film/21306-bytost/recenze/ Jsem konečně začal číst Encyklopedii Hororového Filmu, co se mi válí v knihovně už nějaký ten čas (vše ostatní kromě Devadesátek už přečteno ;-) a tohle mne zaujalo, a asi jsem dostal jeden z nejlepších duchařských filmů. Na svoji dobu musel být dost kontroverzní. Vždyť  film o záhadné neviditelné entitě, co sexuálně terorizuje a znásilňuje, až v nepříjemných a explicitních scénách, hlavní hrdinku (Barbara Hershey na svém vrcholu a.k.a. matka Natalie Portman v Černé Labuti), která se snaží přesvědčit okolí nevěřících Tomášů, že není psychicky labilní po psychickém a fyzickém teroru. Některé postavy zažijou s ní paranormal activity, ale odmítají dál tomu věřit. A finální [spoiler]"Welcome home, cunt!"[/spoiler] to deprivaci hrdinky smířené se svým osudem jen podtrhuje. 125 minut je trochu větší délka, než by se patřilo a klidně 15-20 minut kratší sestřich by neškodil, ale i tak slušných 8/10.
The Entity (1982)
5 0
reagují: TedGeorge
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2025.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se