Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuzní fórum DOMÁCÍ KINO

příspěvky 13441 - 13460 Napsat příspěvek
Karlos: Zajímavé, asi by to stálo za zkoušku :) Kdybych na to narazil v nějakým shopu/poslechovým studiu.

st: Díky za tip. Máš link na nějaký konkrétní e-shop, který zasílá elektroniku i do ČR? Nebo to plánuješ přes nějaký osobní kontakty, nebo e-bay? Už ste mi tu kdysi doporučili nějaký profi ... hmm, dvě písmena, HB? ... audio/video z USA. Ale UK je přecejen blíž :)
514011
Karlos: Zajímavé, asi by to stálo za zkoušku :) Kdybych na to narazil v nějakým shopu/poslechovým studiu. st: Díky za tip. Máš link na nějaký konkrétní e-shop, který zasílá elektroniku i do ČR? Nebo to plánuješ přes nějaký osobní kontakty, nebo e-bay? Už ste mi tu kdysi doporučili nějaký profi ... hmm, dvě písmena, HB? ... audio/video z USA. Ale UK je přecejen blíž :)
0 0
reagovat
trdlo > ted me jeste napadlo doporucit ti nakup z britanie. ja odtamtud zrejme budu objednavat bedny i avr a i se 150librovym postovnym me to vyjde o nejakejch 10k levnejc nez u nas ?)
514007
trdlo > ted me jeste napadlo doporucit ti nakup z britanie. ja odtamtud zrejme budu objednavat bedny i avr a i se 150librovym postovnym me to vyjde o nejakejch 10k levnejc nez u nas *?)*
0 0
reagovat

mihhi

Ted z toho neusne. :)
Jenom bych rad dodal, ze u kamery muzes hybat v podstate jen s clonou a citlivosti, casem se pod 1/60 resp. 1/50 hybnout neda pokud z toho clovek nechce mit stroboskop. Nicmene ta cisla na objektivech udavaji, jak mihhi poznamenal, svetelnost objektivu. Skutecny vykon kamery pri nizkem osvetleni sceny vsak zavisi na rade dalsich faktoru.
514005
Ted z toho neusne. :) Jenom bych rad dodal, ze u kamery muzes hybat v podstate jen s clonou a citlivosti, casem se pod 1/60 resp. 1/50 hybnout neda pokud z toho clovek nechce mit stroboskop. Nicmene ta cisla na objektivech udavaji, jak mihhi poznamenal, svetelnost objektivu. Skutecny vykon kamery pri nizkem osvetleni sceny vsak zavisi na rade dalsich faktoru.
mihhi
0 0
reagovat
Trdlo: Já to slyšel a... je to zajímavý pocit, rozhodně jinačí než fyzické 5.1ale rozhodně prostorové... Osobně by jsem raději šel do reálné 5.1, ale Yamaha je značka se zárukou sama o sobě. Pak už je to jenom na zvyku....
514004
Trdlo: Já to slyšel a... je to zajímavý pocit, rozhodně jinačí než fyzické 5.1ale rozhodně prostorové... Osobně by jsem raději šel do reálné 5.1, ale Yamaha je značka se zárukou sama o sobě. Pak už je to jenom na zvyku....
0 0
reagovat
Světelnost je minimální clonové číslo, které jde nastavit na dané ohniskové vzdálenosti, typicky (kromě profi objektivů) klesá s ohniskem, proto se uvádí ten rozsah, tzn na nejkratším ohnisku bude nejlepší světelnost, pak se to bude zhoršovat...

Expozice je určená pomocí 3 veličin - citlivost, clona a čas. Pokud jednu z nich zvýšíš o 1 krok (EV - expoziční stupeň), musíš něco jiného snížit o 1 EV abys dostal stejnou expozici. Takže pokud je málo světla, musíš s hosší světelností objektivu buď zvýšit citlivost - a tím zvyšuješ šum nebo prodlužovat čas a tím nemusíš udržet záběr nerozmazaný...

Sorry je to psané spíš fotograficky, ne kamerovsky:D:)).
514003
Světelnost je minimální clonové číslo, které jde nastavit na dané ohniskové vzdálenosti, typicky (kromě profi objektivů) klesá s ohniskem, proto se uvádí ten rozsah, tzn na nejkratším ohnisku bude nejlepší světelnost, pak se to bude zhoršovat... Expozice je určená pomocí 3 veličin - citlivost, clona a čas. Pokud jednu z nich zvýšíš o 1 krok (EV - expoziční stupeň), musíš něco jiného snížit o 1 EV abys dostal stejnou expozici. Takže pokud je málo světla, musíš s hosší světelností objektivu buď zvýšit citlivost - a tím zvyšuješ šum nebo prodlužovat čas a tím nemusíš udržet záběr nerozmazaný... Sorry je to psané spíš fotograficky, ne kamerovsky*:D**:))*.
0 0
reagovat
No dobře, tak jeden reprobox :) A ten pricip mají pěkně popsanej v nějakým propagačním PDFku :) Každopádně ještě mám měsíc čas, než se ta šestistovka začne prodávat ^_^
513994
No dobře, tak jeden reprobox :) A ten pricip mají pěkně popsanej v nějakým propagačním PDFku :) Každopádně ještě mám měsíc čas, než se ta šestistovka začne prodávat ^_^
0 0
reagovat
neni to jeden reprak, je jich kopa :) ... odrazi se to od sten a nabytku. kazdopadne ja to neslysel
513986
neni to jeden reprak, je jich kopa :) ... odrazi se to od sten a nabytku. kazdopadne ja to neslysel
0 0
reagovat
Ok, myslel jsem si to. Díky za ohlasy.

Takže raději zůstanu nohama na zemi (= v mainstreamu) a vyberu si nějaký hezky vypadající plastový sloupky v setu se zesilovačem lehce přes 10k :)

Ještě dodatek, co si myslíte o těch zvukových projektorech od Yamahy? Měl někdo možnost poslechnout si to? Na jednu stranu se toho dost bojim (velikost měničů, ozvučnice, jeden reprák vytvářející 5.1), ale určitým způsobem mě to fascinuje :) Když už nic jinýho, tak se jim to podařilo parádně designově sladit k Vierám od Panasonicu (teda aspoň k mýmu modelu to sedí).
513984
Ok, myslel jsem si to. Díky za ohlasy. Takže raději zůstanu nohama na zemi (= v mainstreamu) a vyberu si nějaký hezky vypadající plastový sloupky v setu se zesilovačem lehce přes 10k :) Ještě dodatek, co si myslíte o těch zvukových projektorech od Yamahy? Měl někdo možnost poslechnout si to? Na jednu stranu se toho dost bojim (velikost měničů, ozvučnice, jeden reprák vytvářející 5.1), ale určitým způsobem mě to fascinuje :) Když už nic jinýho, tak se jim to podařilo parádně designově sladit k Vierám od Panasonicu (teda aspoň k mýmu modelu to sedí).
0 0
reagovat
Hm... i těch 20k je docela málo... za tu cenu bedny, ale bez subwoferu. Ten bych si koupil spíš dražší a aktivní... už kvůli sousedům
513983
Hm... i těch 20k je docela málo... za tu cenu bedny, ale bez subwoferu. Ten bych si koupil spíš dražší a aktivní... už kvůli sousedům
0 0
reagovat
Potiz je jednoduse v tom, ze dostat se pod 20k i pri nejlevnejsim reseni dneska nejde. Ne, pokud chce clovek byt pripraven na zvuk z Blu-ray disku (a to rozhodne chce :)

Terminator: Byt tebou tak chci Full HD (tj. 24p nebo 60p rezimy), je v podstate jedno jestli CCD nebo CMOS, ale ten druhy ma lepsi moznosti pri slabsim osvetleni, coz je alfa a omega kazde kamery, ktera toci prirodu za prirozeneho svetla. S barvickami si muzes pohrat v postprodukci, jako konektor urcite doporucuju HDMI 1.3, pokud hodlas hruby material kontrolovat na HD LCD a co se tyce editovani, nejvic user friendly je porad HDV (a ma taky slusny bitrate), ale AVCHD ho rychle dohani a uz se v nem da rozumne strihat (na dvougigovem dvoujadru s 2GB RAM, to je minimum... lepsi samozrejme 4GB RAM :). Takze bud ta hitech Sony nebo ten HV20/HG10... doporucuji prostudovat recenze a zapomenout na JVC... oni maji hodne reklam v casakach, ale to je hlavne proto, ze potrebuji oslovit lidi, co se v tom tolik nevyznaji... na trhu zkratka patri mezi prumer.
513981
Potiz je jednoduse v tom, ze dostat se pod 20k i pri nejlevnejsim reseni dneska nejde. Ne, pokud chce clovek byt pripraven na zvuk z Blu-ray disku (a to rozhodne chce :) Terminator: Byt tebou tak chci Full HD (tj. 24p nebo 60p rezimy), je v podstate jedno jestli CCD nebo CMOS, ale ten druhy ma lepsi moznosti pri slabsim osvetleni, coz je alfa a omega kazde kamery, ktera toci prirodu za prirozeneho svetla. S barvickami si muzes pohrat v postprodukci, jako konektor urcite doporucuju HDMI 1.3, pokud hodlas hruby material kontrolovat na HD LCD a co se tyce editovani, nejvic user friendly je porad HDV (a ma taky slusny bitrate), ale AVCHD ho rychle dohani a uz se v nem da rozumne strihat (na dvougigovem dvoujadru s 2GB RAM, to je minimum... lepsi samozrejme 4GB RAM :). Takze bud ta hitech Sony nebo ten HV20/HG10... doporucuji prostudovat recenze a zapomenout na JVC... oni maji hodne reklam v casakach, ale to je hlavne proto, ze potrebuji oslovit lidi, co se v tom tolik nevyznaji... na trhu zkratka patri mezi prumer.
0 0
reagovat
leda takle:
link
link
...to je asi to nejlevnejsi, co sezenes :)
513977
leda takle: http://hifibazar.cz/detail.asp?id=812 http://www.audiovision.cz/Yamaha/1520-Yamaha-RX-V363.html ...to je asi to nejlevnejsi, co sezenes :)
0 0
reagovat
tak ne ... patnact je proste malo
513975
tak ne ... patnact je proste malo
0 0
reagovat
"se stropem cca 15k, má vůbec smysl poohlížet se po 5.1 zvuku ve stylu receiver + repro ve dřevě" .... coz o to, ma, ale otazkou je, jestli ten rozdil na ni vubec poznas. ja ted resim ten samej problem s tim, ze me audio vyjde na nejakejch 35k a i tak to neni nic, z ceho bych byl buhvijak nadsenej
anyway za 15k doporucuju son. str-dg720 s heco victa set. ale je to pres 15 a bez wooferu
513974
"se stropem cca 15k, má vůbec smysl poohlížet se po 5.1 zvuku ve stylu receiver + repro ve dřevě" .... coz o to, ma, ale otazkou je, jestli ten rozdil na ni vubec poznas. ja ted resim ten samej problem s tim, ze me audio vyjde na nejakejch 35k a i tak to neni nic, z ceho bych byl buhvijak nadsenej anyway za 15k doporucuju son. str-dg720 s heco victa set. ale je to pres 15 a bez wooferu
0 0
reagovat
Taky bych se rád přidal s prosbou o radu na místní technoidy :)

Už delší dobu připravuju upgrade zvuku u svýho multimediálního centra, chci se konečně zbavit all-in-one systému ze supermarketu.

Mým původním kandidátem byla sestava Samsun HT-AS1T. Moc pěknej design, dostačující výbava za pěknou cenu. Bohužel jsem to nějak nestihl a už se neprodává.

Hledal jsem tedy nějakou alternativu, jako takovou "sázku na jistotu" jsem bral Sony HTSF2000.CEL, které znám od kamaráda. Mám ale dojem, že tady je cena za plastový set trochu přemrštěná a designomě mi moc nevyhovují.

Později jsem propadl nadšení při objevení YSP-600. Design, výbava, viera link. Prostě se mi ten koncept nějakým způsobem strašně líbil. Postupně však začínám střízlivět, protože fyzikální zákony imho nejdou tak snadno obejít. Jak v otázce prostorového zvuku, tak výkonu. (nebo má někdo nějaké osobní zkušenosti?)

No a proč vlastně píšu tenhle přespříliš dlouhý dotaz, když jsem se s cenou vyšplhal někam ke 14k, napadlo mě, jestli bych se neměl začít poohlížet po "opravdovém" zvuku - tedy samostatný receiver + kvalitnější dřevěné repro. Technologickou otázku mám poměrně načtenou (mimojiné díky Imfovu Filmtechu a Mihhiho Total HD, díky vám za super články!). Chybí mi však přehled o konkrétních zástupcích.

Takže zásadní otázka, se stropem cca 15k, má vůbec smysl poohlížet se po 5.1 zvuku ve stylu receiver + repro ve dřevě? A pokud ano, jakým značkám se vyhýbat (zaslechl jsem že Panasonic i Sony jsou slabší), jakým naopak věřit (receivery Yamaha?). Nějaké tipy na zajímavé volně stojící sloupy v černé barvě? Prostě bych vás chtěl poprosit o pár tipů, věřím že spousta z vás si tímhle prošla nebo právě prochází. Takže budu rád za každou informaci o kterou se podělíte. Díky.
513971
Taky bych se rád přidal s prosbou o radu na místní technoidy :) Už delší dobu připravuju upgrade zvuku u svýho multimediálního centra, chci se konečně zbavit all-in-one systému ze supermarketu. Mým původním kandidátem byla sestava [link="http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=57045"]Samsun HT-AS1T[/link]. Moc pěknej design, dostačující výbava za pěknou cenu. Bohužel jsem to nějak nestihl a už se neprodává. Hledal jsem tedy nějakou alternativu, jako takovou "sázku na jistotu" jsem bral [link="http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=57113"]Sony HTSF2000.CEL[/link], které znám od kamaráda. Mám ale dojem, že tady je cena za plastový set trochu přemrštěná a designomě mi moc nevyhovují. Později jsem propadl nadšení při objevení [link="http://www.yamaha-uk.com/sound_projectors/?product_id=211"]YSP-600[/link]. Design, výbava, viera link. Prostě se mi ten koncept nějakým způsobem strašně líbil. Postupně však začínám střízlivět, protože fyzikální zákony imho nejdou tak snadno obejít. Jak v otázce prostorového zvuku, tak výkonu. (nebo má někdo nějaké osobní zkušenosti?) No a proč vlastně píšu tenhle přespříliš dlouhý dotaz, když jsem se s cenou vyšplhal někam ke 14k, napadlo mě, jestli bych se neměl začít poohlížet po "opravdovém" zvuku - tedy samostatný receiver + kvalitnější dřevěné repro. Technologickou otázku mám poměrně načtenou (mimojiné díky Imfovu Filmtechu a Mihhiho Total HD, díky vám za super články!). Chybí mi však přehled o konkrétních zástupcích. Takže zásadní otázka, se stropem cca 15k, má vůbec smysl poohlížet se po 5.1 zvuku ve stylu receiver + repro ve dřevě? A pokud ano, jakým značkám se vyhýbat (zaslechl jsem že Panasonic i Sony jsou slabší), jakým naopak věřit (receivery Yamaha?). Nějaké tipy na zajímavé volně stojící sloupy v černé barvě? Prostě bych vás chtěl poprosit o pár tipů, věřím že spousta z vás si tímhle prošla nebo právě prochází. Takže budu rád za každou informaci o kterou se podělíte. Díky.
0 0
reagovat
A kdyz uz te takhle cele odpoledne otravuji, jeste prosim o mensi vysvetleni co se tyce u objektivu (nevim, jak se tomu presne rika- svetelnost?), Sony ma 1.8-3.1, nektere treba 1.8.-1.9, to jsem zil v tom, ze je nejlepsi...
513961
A kdyz uz te takhle cele odpoledne otravuji, jeste prosim o mensi vysvetleni co se tyce u objektivu (nevim, jak se tomu presne rika- svetelnost?), Sony ma 1.8-3.1, nektere treba 1.8.-1.9, to jsem zil v tom, ze je nejlepsi...
0 0
reagovat

imf

No dalsi vec, co treba nevim, ty jsi genius! ;) CCD a CMOS cipy jsem take nevedel, ze nejdou porovnavat... Takze proto asi nema 3CCD, kdyz je to neco jineho.. Aha! No asi takhle, chtel bych z toho dostat co nejhezci obraz (jak jinak), nechtel jsem kameru na zadna media (vim, ze kazetky hlavne u canonu jsou v poho), ale nejak se mi proste HDD libi, material urcite chci pekne nastrihat (asi v Pinnaclu) a pote ho vypalit a zarchivovat na blucka, tocit budu hlavne dovci, vylety, prirodu... Poustet to budu na FULL HD LCD a PC je dalsi investice s kamerou ;) Zatim mam celkem prumerne. Tot asi vse
513960
No dalsi vec, co treba nevim, ty jsi genius! *;)* CCD a CMOS cipy jsem take nevedel, ze nejdou porovnavat... Takze proto asi nema 3CCD, kdyz je to neco jineho.. Aha! No asi takhle, chtel bych z toho dostat co nejhezci obraz (jak jinak), nechtel jsem kameru na zadna media (vim, ze kazetky hlavne u canonu jsou v poho), ale nejak se mi proste HDD libi, material urcite chci pekne nastrihat (asi v Pinnaclu) a pote ho vypalit a zarchivovat na blucka, tocit budu hlavne dovci, vylety, prirodu... Poustet to budu na FULL HD LCD a PC je dalsi investice s kamerou *;)* Zatim mam celkem prumerne. Tot asi vse
imf
0 0
reagovat
Musis si hlavne uvedomit, ze jedno ma CCD a druhy CMOS cipy... takze to nelze porovnavat. :) Radsi napis, co od ty kamery cekas, co hodlas delat s natocenym materialem a co mas za PC. :)
513948
Musis si hlavne uvedomit, ze jedno ma CCD a druhy CMOS cipy... takze to nelze porovnavat. :) Radsi napis, co od ty kamery cekas, co hodlas delat s natocenym materialem a co mas za PC. :)
0 0
reagovat

imf

Aha! Tak to trosku meni moje priority, 1080p sestka ani sedmicka neumi! Kurna, tak ted budu muset zase premyslet :D No ted by me totiz zajimalo, z ceho dostanu lepsi obraz, musim se podivat na nejaka videa, pokud jsou... Myslim ty plastictejsi barvy u 3CCD JVC nebo jeden cip Sony ci Canon...
513945
Aha! Tak to trosku meni moje priority, 1080p sestka ani sedmicka neumi! Kurna, tak ted budu muset zase premyslet *:D* No ted by me totiz zajimalo, z ceho dostanu lepsi obraz, musim se podivat na nejaka videa, pokud jsou... Myslim ty plastictejsi barvy u 3CCD JVC nebo jeden cip Sony ci Canon...
imf
0 0
reagovat
Vsechny v 1080i, nektere dokonce v 1080p (napr. HV20 to umi skvele, HG10 jakz-takz (pry se to v "p" rezimu dost maze, "i" rezim zvlada v pohode, ta Sony zvlada 1080p taky bez problemu)
513942
Vsechny v 1080i, nektere dokonce v 1080p (napr. HV20 to umi skvele, HG10 jakz-takz (pry se to v "p" rezimu dost maze, "i" rezim zvlada v pohode, ta Sony zvlada 1080p taky bez problemu)
0 0
reagovat

imf

Tak diky moc za rady, ty Canony i Sony vypadaji pekne... A abych si upresnil posledni vec, vetsina (ne-li vsechny) kamery v teto kategorii nataci 1920*1020i, to je asi max. momentalne a radsi brat do budoucna AVCHD ;) Kazdopadne jeste jednou diky za rady, moc mi pomohly!
513941
Tak diky moc za rady, ty Canony i Sony vypadaji pekne... A abych si upresnil posledni vec, vetsina (ne-li vsechny) kamery v teto kategorii nataci 1920*1020i, to je asi max. momentalne a radsi brat do budoucna AVCHD *;)* Kazdopadne jeste jednou diky za rady, moc mi pomohly!
imf
0 0
reagovat
Komentáře

AKTUALITY

NovinkyTémataNa obzoru

RECENZE

Aktuální recenzeKinovýhledVIM

TRAILERY

TraileryOldies

DVD/BD

Blu-rayNová DVD

O MOVIEZONE

TirážFAQStatistikyKontaktVšeobecné podmínky
© copyright 2000 - 2025.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se