Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuzní fórum DOMÁCÍ KINO

příspěvky 9381 - 9400 Napsat příspěvek
ehm, procesor slimu je jinou technologii nez fatu ... a topi i zere podstatne min. navic fat je obzvlast v ty uplne puvodni verzi hlucnej hodne. vim o cem mluvim, mam ho a huci jak vyfoukla nafukovaci pana
472705
ehm, procesor slimu je jinou technologii nez fatu ... a topi i zere podstatne min. navic fat je obzvlast v ty uplne puvodni verzi hlucnej hodne. vim o cem mluvim, mam ho a huci jak vyfoukla nafukovaci pana
0 0
reagovat

hondza

Takže s classic PS3 prostě chybu neuděláš;) Osobně jsem toho názoru, že díky větším rozměrům má větší chladič a rozvod odpadovýho tepla, ale vnitřek Slim jsem zatím neviděl. Obě jsou vyrobený stejným výrobním procesem, takže by měli hřát teoreticky stejně, ale je tam menší rozdíl ve spotřebě ve prospěch Slimu, avšak nic, co by ti ušetřilo tisíce:D

Ony totiž xbox a ps3 konzole i v dnešních revizích vyzařují dost odpadovýho tepla a jsou to silný kousku hardwaru, a jak dnes už každý doufám ví, tak dlouhodobě vysoké teploty a malá možnost cirkulace vzduchu jsou pro hardware zabiják a snižují jeho výdrž.
No a ty chladiče jsou oproti počítačům víceméně poddimenzovaný a jsou experti, co položí konzole i na místo, kde mají malou možnost cirkulace vzduchu (zavřená skříň, uzavřená polička), proto takovým lidem konzole odejde do věčných lovišť dříve, než jiným.
472708
Takže s classic PS3 prostě chybu neuděláš;) Osobně jsem toho názoru, že díky větším rozměrům má větší chladič a rozvod odpadovýho tepla, ale vnitřek Slim jsem zatím neviděl. Obě jsou vyrobený stejným výrobním procesem, takže by měli hřát teoreticky stejně, ale je tam menší rozdíl ve spotřebě ve prospěch Slimu, avšak nic, co by ti ušetřilo tisíce*:D* Ony totiž xbox a ps3 konzole i v dnešních revizích vyzařují dost odpadovýho tepla a jsou to silný kousku hardwaru, a jak dnes už každý doufám ví, tak dlouhodobě vysoké teploty a malá možnost cirkulace vzduchu jsou pro hardware zabiják a snižují jeho výdrž. No a ty chladiče jsou oproti počítačům víceméně poddimenzovaný a jsou experti, co položí konzole i na místo, kde mají malou možnost cirkulace vzduchu (zavřená skříň, uzavřená polička), proto takovým lidem konzole odejde do věčných lovišť dříve, než jiným.
hondza
0 0
reagovat
Jako z učebnice, člověk je zase o něco málo chytřejší :+ Nice...
472707
Jako z učebnice, člověk je zase o něco málo chytřejší *:+* Nice...
0 0
reagovat
to se ti nekonvertuje, ale bitstreamuje se ti SD jadro HD zvukovy stopy. PCM dneska kazdopadne krom tech uplne nejnizsich a nejlevnejsich rad umi kazdej AVR (mozna uz i ty nejnizsi ... kazdopadne to vzdycky najdes ve specifikacich). Samozrejme jde o to, jakej AVR mas. Pokud umi dekodovat bitstreamovany HDcko a mas k tomu patricny vybaveni, je lepsi Slim. Pokud neumi novy HD kodeky, je ti Slim k nicemu, protoze udela se zvukem to samy jako Fat - stopu "rozbali" do PCMka a to posle do AVR, kterej uz ji akorat prevede do analogovy podoby. Pokud AVR neumi ani PCM, si v prdeli a musis se obejit s SD core
472709
to se ti nekonvertuje, ale bitstreamuje se ti SD jadro HD zvukovy stopy. PCM dneska kazdopadne krom tech uplne nejnizsich a nejlevnejsich rad umi kazdej AVR (mozna uz i ty nejnizsi ... kazdopadne to vzdycky najdes ve specifikacich). Samozrejme jde o to, jakej AVR mas. Pokud umi dekodovat bitstreamovany HDcko a mas k tomu patricny vybaveni, je lepsi Slim. Pokud neumi novy HD kodeky, je ti Slim k nicemu, protoze udela se zvukem to samy jako Fat - stopu "rozbali" do PCMka a to posle do AVR, kterej uz ji akorat prevede do analogovy podoby. Pokud AVR neumi ani PCM, si v prdeli a musis se obejit s SD core
0 0
reagovat
To jestli ho má např. každej druhej ti říct nemůžu, tak daleko jsem to bohužel nestudoval. Ale pokud ho zesilovač nemá, tak se samozřejmě zvuk zkonvertuje... Např. já když mám zesilovač s max. kvalitou zvuku DTS a zvolím True-HD zvuk nebo právě PCM, tak se mi zvuk automaticky konvertuje do DTS (tedy aspoň podle toho, co mi display na zesilovači ukazuje).
472716
To jestli ho má např. každej druhej ti říct nemůžu, tak daleko jsem to bohužel nestudoval. Ale pokud ho zesilovač nemá, tak se samozřejmě zvuk zkonvertuje... Např. já když mám zesilovač s max. kvalitou zvuku DTS a zvolím True-HD zvuk nebo právě PCM, tak se mi zvuk automaticky konvertuje do DTS (tedy aspoň podle toho, co mi display na zesilovači ukazuje).
0 0
reagovat

Sp!der-bite

A ten HDMI repeater ma hodne zesilovacu? A kdybych ho nemel a mam starou verzi, co to pro me znamena? ;)
472711
A ten HDMI repeater ma hodne zesilovacu? A kdybych ho nemel a mam starou verzi, co to pro me znamena? *;)*
Sp!der-bite
0 0
reagovat

Sp!der-bite

jj, jasný už to tak něják chápu...:+:+:+
472710
jj, jasný už to tak něják chápu...*:+**:+**:+*
Sp!der-bite
0 0
reagovat

hondza

Nezmínil jsem to kvůli tomu, že se tě to netýká, protože nemáš takovou repro sestavu, aby tě to vůbec muselo zajímat ;) Jde jen o to, že když chceš využívat PCM zvuk, tak u starší verze PS3 musíš mít zapojenej zesilovač s repeaterem, kdežto u SLIMu už ho v sobě zesilovač mít nemusí...
472712
Nezmínil jsem to kvůli tomu, že se tě to netýká, protože nemáš takovou repro sestavu, aby tě to vůbec muselo zajímat *;)* Jde jen o to, že když chceš využívat PCM zvuk, tak u starší verze PS3 musíš mít zapojenej zesilovač s repeaterem, kdežto u SLIMu už ho v sobě zesilovač mít nemusí...
hondza
0 0
reagovat
S tim zvukem ani nevim, ze neco takoveho je, ja mam kazdopadne uplne puvodni verzi a je super a kdybych se mel rozhodovat nyni, poridil bych si normalni a ne SLIM, ten jeji design mi pripada, jak kdyby to byla plastova maketa z ciny :D
472719
S tim zvukem ani nevim, ze neco takoveho je, ja mam kazdopadne uplne puvodni verzi a je super a kdybych se mel rozhodovat nyni, poridil bych si normalni a ne SLIM, ten jeji design mi pripada, jak kdyby to byla plastova maketa z ciny *:D*
0 0
reagovat

Fluke

no já jsem právě dneska našel v kameným obchodě klasickou verzy, za 7500 se dvěma hrama...vedle toho slim rovněž za 7500 bez ničeho!!!? Jen jsem moc nepochopil ten rozdíl v tom zvuku, v těhle věcech se až zas tak nevyznám, konzutoval jsem ps3 classic vs. ps3 slim se Sp!der-bite a ten se o ničem takovém nezmiňoval...mohl by jsi mi to teda jako lajkovi nějak srozumitelně vysvětlit!?? díkas...
472721
no já jsem právě dneska našel v kameným obchodě klasickou verzy, za 7500 se dvěma hrama...vedle toho slim rovněž za 7500 bez ničeho!!!? Jen jsem moc nepochopil ten rozdíl v tom zvuku, v těhle věcech se až zas tak nevyznám, konzutoval jsem ps3 classic vs. ps3 slim se Sp!der-bite a ten se o ničem takovém nezmiňoval...mohl by jsi mi to teda jako lajkovi nějak srozumitelně vysvětlit!?? díkas...
Fluke
0 0
reagovat

Vardant

Podporu PS2 her měla jen úplně první revize PS3, poznáš ji podle 4USB. A jak podotknul hondza, ten design má víc do sebe než nová slim.

hodza: asi primární rozdíl krom velikosti a designu je jen zvuk, nová Slim má bitstream, stará ne. Jestli to chápu správně, tak ke Classic verzi potřebuješ receiver s HDMI repeater a u Slim by to mělo být jedno. (jestli se mýlím, tak mě určitě někdo opraví).

Poslední revize Classic by mohla být ještě po různu na skladech, ale všude už je povětšinou Slim.
472722
Podporu PS2 her měla jen úplně první revize PS3, poznáš ji podle 4USB. A jak podotknul hondza, ten design má víc do sebe než nová slim. hodza: asi primární rozdíl krom velikosti a designu je jen zvuk, nová Slim má bitstream, stará ne. Jestli to chápu správně, tak ke Classic verzi potřebuješ receiver s HDMI repeater a u Slim by to mělo být jedno. (jestli se mýlím, tak mě určitě někdo opraví). Poslední revize Classic by mohla být ještě po různu na skladech, ale všude už je povětšinou Slim.
Vardant
0 0
reagovat

Vardant

To ne, ps2 hry bych určitě nehrál, mě jde spíš o design...starší se mi líbí daleko víc!!!:+
472725
To ne, ps2 hry bych určitě nehrál, mě jde spíš o design...starší se mi líbí daleko víc!!!*:+*
Vardant
0 0
reagovat
Jestli nechceš starou verzi s BC kvůli možnosti hrát PS2 hry, která se stejně jinak než z druhé ruky sehnat nedá, tak není důvod nekoupit slim.
472726
Jestli nechceš starou verzi s BC kvůli možnosti hrát PS2 hry, která se stejně jinak než z druhé ruky sehnat nedá, tak není důvod nekoupit slim.
0 0
reagovat

Ravenhorn

Už se nemůžu dočkat, ted o vánoce si udělám radost a pořídím si k XBOXu360 ještě ps3, především teda kvůli blu ray filmům, už jich mám pár objednanejch u přítelkyně k vánocům a k narozeninám :D ...na jaře bude ještě nova tv to bude pokoukáníčko...těším se jak malej kluk!!! Jen pořád váhám mezi starší verzí ps3 a nebo slimem!???
472727
Už se nemůžu dočkat, ted o vánoce si udělám radost a pořídím si k XBOXu360 ještě ps3, především teda kvůli blu ray filmům, už jich mám pár objednanejch u přítelkyně k vánocům a k narozeninám *:D* ...na jaře bude ještě nova tv to bude pokoukáníčko...těším se jak malej kluk!!! Jen pořád váhám mezi starší verzí ps3 a nebo slimem!???
Ravenhorn
0 0
reagovat

hondza

Bohužel nevím.

Aspoň tu máme HD trailer na BD Lotra :D
480
720
1080
472728
Bohužel nevím. Aspoň tu máme HD trailer na BD Lotra *:D* [link="http://playlist.yahoo.com/makeplaylist.dll?sid=98740121&sdm=web&pt=rd"]480[/link] [link="http://playlist.yahoo.com/makeplaylist.dll?sid=98740122&sdm=web&pt=rd"]720[/link] [link="http://playlist.yahoo.com/makeplaylist.dll?sid=98740123&sdm=web&pt=rd"]1080[/link]
hondza
0 0
reagovat

Ravenhorn

Ale nikde není oficiálně oznámeno kdy vyjdou ty prodloužený verze na Blu ray!? Co?? 8)
472734
Ale nikde není oficiálně oznámeno kdy vyjdou ty prodloužený verze na Blu ray!? Co?? *8)*
Ravenhorn
0 0
reagovat

Karbous, rcorp

No hlavně 22Kg jedovatých materiálů mi dneska už nesedí.
472730
No hlavně 22Kg jedovatých materiálů mi dneska už nesedí.
Karbous, rcorp
0 0
reagovat

Fluke

Více detailů zde: link :))

Já to tedy nestudoval, ale některá výchozí data pro ta čísla jsou až z první poloviny 90. let, takže teď už je to třeba jinak.
472732
Více detailů zde: http://books.google.com/books?id=t0WgI5w1clsC&printsec=frontcover&hl=cs&source=gbs_v2_summary_r&cad=0#v=onepage&q=&f=false *:))* Já to tedy nestudoval, ale některá výchozí data pro ta čísla jsou až z první poloviny 90. let, takže teď už je to třeba jinak.
Fluke
0 0
reagovat

Fluke

No, těžko říct, co je je v tom všechno zahrnuto. Je to jen čistá výroba komponent? Nebo jsou v tom i energie pro získání surovin pro ty komponenty? Je v tom zahrnuta energie pro dopravu zaměstnanců, kteří pracují v továrně na komponenty? Je hromada věcí, které se do toho můžou a nemusí započítat. Každopádně, kdyby z toho někdo chtěl vyvodit, že "když si nekoupím PC, ušetřím 1500 litrů vody, 5300 kWh elektriky, 240 kg fosilních paliv a 22 kg jedovatých chemikálií", tak to mi přijde absurdní.
472735
No, těžko říct, co je je v tom všechno zahrnuto. Je to jen čistá výroba komponent? Nebo jsou v tom i energie pro získání surovin pro ty komponenty? Je v tom zahrnuta energie pro dopravu zaměstnanců, kteří pracují v továrně na komponenty? Je hromada věcí, které se do toho můžou a nemusí započítat. Každopádně, kdyby z toho někdo chtěl vyvodit, že "když si nekoupím PC, ušetřím 1500 litrů vody, 5300 kWh elektriky, 240 kg fosilních paliv a 22 kg jedovatých chemikálií", tak to mi přijde absurdní.
Fluke
0 0
reagovat
"Víte kolik prý stojí výroba jednoho herního PC? 1500 litrů vody, 5300 kWh elektriky, 240 kg fosilních paliv a 22 kg jedovatých chemikálií."

Myslíte, že to sedí nebo to nezahrnuje systém výrobní linky? Protože, když nad tím přemýšlím, tak vypočítat opravdový náklad musí být extrémně těžké, protože procesory počínaje, monitory konče se vše vyrábí v několika kusech najednou. Přijde mi to jinak docela extrémní.
472737
"Víte kolik prý stojí výroba jednoho herního PC? 1500 litrů vody, 5300 kWh elektriky, 240 kg fosilních paliv a 22 kg jedovatých chemikálií." Myslíte, že to sedí nebo to nezahrnuje systém výrobní linky? Protože, když nad tím přemýšlím, tak vypočítat opravdový náklad musí být extrémně těžké, protože procesory počínaje, monitory konče se vše vyrábí v několika kusech najednou. Přijde mi to jinak docela extrémní.
0 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2025.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se