Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuzní fórum DOMÁCÍ KINO

příspěvky 9261 - 9280 Napsat příspěvek
Tolik bych za to za 10 let nedal :D
471760
Tolik bych za to za 10 let nedal *:D*
0 0
reagovat
:D:D:D
471762
*:D**:D**:D*
0 0
reagovat
:D Bad Boys na BD... už jen 10 let :D:D
link
471768
*:D* Bad Boys na BD... už jen 10 let *:D**:D* [link="http://www.thehut.com/blu-ray/bad-boys/9996462.html"]link[/link]
0 0
reagovat

popik

lidi daj se nejak ve windows media playeru nebo kmplayeru prehodit audiostopy...mam Gladiatora a mel by mit jak ENG tak CZ stopu, ale hraje mi jen ENG a nikde nemozu najit jak to prehodit.
471771
lidi daj se nejak ve windows media playeru nebo kmplayeru prehodit audiostopy...mam Gladiatora a mel by mit jak ENG tak CZ stopu, ale hraje mi jen ENG a nikde nemozu najit jak to prehodit.
popik
0 0
reagovat

Dolby Surround 2.0

Dneska jsem si trochu hrál se svou sestavou (viz profil) a experimentoval s nějakým dvdčkem, a narazil jsem na výše uvedený formát.

Mohl by mi někdo srozumitelně vysvětlit, o co se jedná a jakým způsobem takhle kódovaný audio stopy přehráváte?

Trochu jsem googloval, ale z výsledků moc chytrej nejsem. Ačkoliv třeba wiki tvrdí, že "surround information can be decoded by a processor to recreate the original four-channel surround sound", můj AVR signál přijímá jen jako obyčejný stereo, ikonka DD se nezobrazí.
471775
Dneska jsem si trochu hrál se svou sestavou (viz profil) a experimentoval s nějakým dvdčkem, a narazil jsem na výše uvedený formát. Mohl by mi někdo srozumitelně vysvětlit, o co se jedná a jakým způsobem takhle kódovaný audio stopy přehráváte? Trochu jsem googloval, ale z výsledků moc chytrej nejsem. Ačkoliv třeba wiki tvrdí, že "surround information can be decoded by a processor to recreate the original four-channel surround sound", můj AVR signál přijímá jen jako obyčejný stereo, ikonka DD se nezobrazí.
Dolby Surround 2.0
0 0
reagovat
kucí techničtí, mohl by mi prosímvás někdo hodit pár tipů na projektory? žádnou extra třídu, něco levného, resp. v duchu co nejvíc muziky za minimum peněz. žádný strop nebo jakoukoliv představu o ceně nemám, uvažujem o tom s kámošem do nového bytu, přičemž pokud to prostě bude moc drahá sranda, tak na to se*em (v číně je každopádně všecko levnější). Samozřejmě nechci žádný shit, prostě něco, na co se bude dát dívat aniž by ho to nějak prudilo..... nevím, co dodat, už tak se v tom celkem motám, snad mě někdo spasí :o) Děkuju
471783
kucí techničtí, mohl by mi prosímvás někdo hodit pár tipů na projektory? žádnou extra třídu, něco levného, resp. v duchu co nejvíc muziky za minimum peněz. žádný strop nebo jakoukoliv představu o ceně nemám, uvažujem o tom s kámošem do nového bytu, přičemž pokud to prostě bude moc drahá sranda, tak na to se*em (v číně je každopádně všecko levnější). Samozřejmě nechci žádný shit, prostě něco, na co se bude dát dívat aniž by ho to nějak prudilo..... nevím, co dodat, už tak se v tom celkem motám, snad mě někdo spasí :o) Děkuju
0 0
reagovat
Vse jasny :) Diky za kompletni vysvetleni.. :+
471805
Vse jasny :) Diky za kompletni vysvetleni.. *:+*
0 0
reagovat
vsimni si, ze v kine sledujes "nudli". zjednodusene receno je to proto, aby vzniknul trochu klasutrofobickej efekt, abys mel obraz pres cely zorny pole atd. tahle nudle ma pomer stran 2.35:1 (nebo podobne), kdezto tvooje televize ma 1.85:1 - 16:9. Coz je televizni norma (drive to bylo 4:3, to byly min siroky CRT televizory, nebo-li "flašky"). V tomhle pomeru stran se vysila vetsina moderni televizni tvorby a je to jakysi kompormis mezi puvodnim 4:3 a prave 2.35:1, takze kdyz se kinofilm oreze, porad neprichazis o toliko obrazu.
Navic ona v 16:9 porad vznika treba vetsina evropsky filmovy tvorby, dokumenty atd...porad je to prevladajici format - i v kinech. V 2.35:1 sou prevazne ty vetsi filmy.
Kazdopadne aby mohlo 2.35:1 bejt v 16:9, musi nad nim byt pruhy - letterbox.
471807
vsimni si, ze v kine sledujes "nudli". zjednodusene receno je to proto, aby vzniknul trochu klasutrofobickej efekt, abys mel obraz pres cely zorny pole atd. tahle nudle ma pomer stran 2.35:1 (nebo podobne), kdezto tvooje televize ma 1.85:1 - 16:9. Coz je televizni norma (drive to bylo 4:3, to byly min siroky CRT televizory, nebo-li "flašky"). V tomhle pomeru stran se vysila vetsina moderni televizni tvorby a je to jakysi kompormis mezi puvodnim 4:3 a prave 2.35:1, takze kdyz se kinofilm oreze, porad neprichazis o toliko obrazu. Navic ona v 16:9 porad vznika treba vetsina evropsky filmovy tvorby, dokumenty atd...porad je to prevladajici format - i v kinech. V 2.35:1 sou prevazne ty vetsi filmy. Kazdopadne aby mohlo 2.35:1 bejt v 16:9, musi nad nim byt pruhy - letterbox.
0 0
reagovat
No jako ja sem strizlivej, ale musim se priznat ze diskutuju o necem cemu vubec nerozumim :D Proste sem se ptal, proc nemam filmy pres celou obrazovku :D
471809
No jako ja sem strizlivej, ale musim se priznat ze diskutuju o necem cemu vubec nerozumim *:D* Proste sem se ptal, proc nemam filmy pres celou obrazovku *:D*
0 0
reagovat
2k je prakticky FullHD, to 35mm teda opravdu nema ... spis kolem 6k. Tyvole vy ste dneska uz vsici nality, ne? :D
471812
2k je prakticky FullHD, to 35mm teda opravdu nema ... spis kolem 6k. Tyvole vy ste dneska uz vsici nality, ne? :D
0 0
reagovat

st39.6

Jo, jasny.. :D
471811
Jo, jasny.. *:D*
st39.6
0 0
reagovat
2K vypada socialne?:) Myslim ze na me 81 cm uhlopricce to OPRAVDU nepoznam ;)
471810
2K vypada socialne?:) Myslim ze na me 81 cm uhlopricce to OPRAVDU nepoznam ;)
0 0
reagovat
to 2.35:1 neni orez ... je to letterbox. nebo pillarbox, kdyby to bylo "pod" pomer 16:9. O orez by se jednalo v pripade manipulace s OARem :))
471813
to 2.35:1 neni orez ... je to letterbox. nebo pillarbox, kdyby to bylo "pod" pomer 16:9. O orez by se jednalo v pripade manipulace s OARem *:))*
0 0
reagovat

Karlos

Vždyť je to pravda, aby to bylo cool, tak to musí být IMAX kamerou, jinak je to v 2K a vypadá to sociálně :))
471815
Vždyť je to pravda, aby to bylo cool, tak to musí být IMAX kamerou, jinak je to v 2K a vypadá to sociálně *:))*
Karlos
0 0
reagovat
Co neni orez?:)
471814
Co neni orez?:)
0 0
reagovat
jj, jen prvni ... ne vsichni psemo ;)
btw neni to vorez vole :D
471816
jj, jen prvni ... ne vsichni psemo ;) btw neni to vorez vole :D
0 0
reagovat
Fluku fluku nemystifikuj ;). Na 16:9 imax nepotrebujes... A spousta filmu ma 16:9. Takto byl uveden prvni spidey atd ;).
471817
Fluku fluku nemystifikuj ;). Na 16:9 imax nepotrebujes... A spousta filmu ma 16:9. Takto byl uveden prvni spidey atd ;).
0 0
reagovat

Vardant

Btw: Mas docela aktualni ikonu vzhledem k tomu co tady resime :D Hezky orezanej obrazek :D
471820
Btw: Mas docela aktualni ikonu vzhledem k tomu co tady resime *:D* Hezky orezanej obrazek *:D*
Vardant
0 0
reagovat
Ondratel:D

Jarrin: naprd, takhle je to natočený;) taky mám rád filmy, co mají plnej obraz, ale u blockbusteru by to museli točit IMAX kamerou. 2.35:1 je s námi už hoodně dlouho a jen tak nezmizí.
471822
Ondratel*:D* Jarrin: naprd, takhle je to natočený;) taky mám rád filmy, co mají plnej obraz, ale u blockbusteru by to museli točit IMAX kamerou. 2.35:1 je s námi už hoodně dlouho a jen tak nezmizí.
0 0
reagovat

Vardant

Jo, o tom sem cetl kdyz to uvedli a vzpomenl sem si na to.. Tohle se mi ale nevleze do mezery ve skrini kde mam telku :D
471821
Jo, o tom sem cetl kdyz to uvedli a vzpomenl sem si na to.. Tohle se mi ale nevleze do mezery ve skrini kde mam telku *:D*
Vardant
0 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2025.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se