Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuzní fórum DOMÁCÍ KINO

příspěvky 7741 - 7760 Napsat příspěvek
ja teda u DLPcka zpravidla taky vidim duhu, i kdyz ne tak dramaticky
562963
ja teda u DLPcka zpravidla taky vidim duhu, i kdyz ne tak dramaticky
0 0
reagovat
Na obrazové neduhy si často stěžují lidé s vadou zraku. To není urážka, čisté konstattování. Brácha má jednak dost dioptrií, jednak zelený zákal. Jediná tv, co mu vyhovuje je LCDčko podsvícené LEDkama, u plazmy i klasik LCD si dost stěžuje na blikání a barevný šmouhy, v podstatě to, co popisuje Perry-... Má samozřejmě veliké problémy s DLP projektory (prej vidí postavy jak před duhou) a 3Dčka v kině přežije jen jednou ročně (dost ho potom bolí hlava)...
Proto doporučuji každému, kdo ví, že má oční vadu, aby si ty TV šel opravdu omrknout na vlastní oči ;)...
Karel brýle nenosí, takže by mohl být v pohodě. Já třeba s tímhle nemám sebemenší problémy. Blikání sem neviděl ani na CRT monitoru při 60 Hz, což mi dodnes nejde do hlavy a třena ten DLP projektor dávám v pohodě a nevidím tam žádné barevné posuny. Jo, jsem šťastný člověk :D...
562962
Na obrazové neduhy si často stěžují lidé s vadou zraku. To není urážka, čisté konstattování. Brácha má jednak dost dioptrií, jednak zelený zákal. Jediná tv, co mu vyhovuje je LCDčko podsvícené LEDkama, u plazmy i klasik LCD si dost stěžuje na blikání a barevný šmouhy, v podstatě to, co popisuje Perry-... Má samozřejmě veliké problémy s DLP projektory (prej vidí postavy jak před duhou) a 3Dčka v kině přežije jen jednou ročně (dost ho potom bolí hlava)... Proto doporučuji každému, kdo ví, že má oční vadu, aby si ty TV šel opravdu omrknout na vlastní oči ;)... Karel brýle nenosí, takže by mohl být v pohodě. Já třeba s tímhle nemám sebemenší problémy. Blikání sem neviděl ani na CRT monitoru při 60 Hz, což mi dodnes nejde do hlavy a třena ten DLP projektor dávám v pohodě a nevidím tam žádné barevné posuny. Jo, jsem šťastný člověk :D...
0 0
reagovat
Já třeba blikání na plasmě často postřehnu :- Na druhou stranu, i na LCD vidím občas barevné spektrum při pohybu hlavou
562959
Já třeba blikání na plasmě často postřehnu *:-* Na druhou stranu, i na LCD vidím občas barevné spektrum při pohybu hlavou
0 0
reagovat
Tak má spoustu času a první místo nejvíc diskutujících uživatelů, tak každej psychicky neustojí ?)
562952
Tak má spoustu času a první místo nejvíc diskutujících uživatelů, tak každej psychicky neustojí *?)*
0 0
reagovat

Cain1978

Bavím se. Ty píšeš: "vy jste při ohrožení vašich názorů verbálně agresivní egoisti, přesvědčení o své neomylnosti a běda pokud někdo vysloví jinej názor a ještě hůře pokud na něm trvá." Možná nejseš agresivní, ale pořád si meleš svou ač nemáš žádné porovnání jen jednu zkušenost z minulosti. Spíš v tvé větě vidím tebe. Kdyby si byl jinej tak si dávno s tímhle skončil a uznal kde je pravda. Je fajn, že si spokojenej se svou tv a určitě to tu můžeš napsat. Nikdo ti to nebere, ale nemůžeš něco doporučovat, když nemaš žádné zkušenosti.
562951
Bavím se. Ty píšeš: "vy jste při ohrožení vašich názorů verbálně agresivní egoisti, přesvědčení o své neomylnosti a běda pokud někdo vysloví jinej názor a ještě hůře pokud na něm trvá." Možná nejseš agresivní, ale pořád si meleš svou ač nemáš žádné porovnání jen jednu zkušenost z minulosti. Spíš v tvé větě vidím tebe. Kdyby si byl jinej tak si dávno s tímhle skončil a uznal kde je pravda. Je fajn, že si spokojenej se svou tv a určitě to tu můžeš napsat. Nikdo ti to nebere, ale nemůžeš něco doporučovat, když nemaš žádné zkušenosti.
Cain1978
0 0
reagovat
K tomu blikání, probíralo se to na avmanii a liší se to spíš člověk od člověka a ne vždy je to vidět.

Připlatil bych si za prodlouženou záruku, vyplatí se to.

Za mě osobně plasma, LCD se stejně kvalitním obrazem bude výrazně v jiné cenové kategorii.
562949
K tomu blikání, probíralo se to na avmanii a liší se to spíš člověk od člověka a ne vždy je to vidět. Připlatil bych si za prodlouženou záruku, vyplatí se to. Za mě osobně plasma, LCD se stejně kvalitním obrazem bude výrazně v jiné cenové kategorii.
0 0
reagovat

Cain

Až na to, že to byl "porcelánový Glock 7", který tam "hrála" sedmnáctka ;)
562946
Až na to, že to byl "porcelánový Glock 7", který tam "hrála" sedmnáctka *;)*
Cain
0 0
reagovat
No jo, ale taky v obchodě tam nápálí max. kontrast hned po vybalení, hraje to tam od rána do večera, kde se buď točí to samé demo pořád dokola nebo nepřepnou vůbec kanál. Tohle žádná elektronika proti vypalování fakt nedá.

Blikání je hodně subjektivní. Někdo to vidí, někdo ne. Já jsem na to byl u CRT citlivý a cokoliv pod 95Hz bylo pro mne nekoukatelné a u plasmy s tím nemám nejmenší problém.

Nerovnoměrné podsvícení u LCD je daleko větší problém. Měl jsem Samsung LCD a u PC už bych to nikdy nechtěl. Můj Dell je naštěstí v pohodě.
562940
No jo, ale taky v obchodě tam nápálí max. kontrast hned po vybalení, hraje to tam od rána do večera, kde se buď točí to samé demo pořád dokola nebo nepřepnou vůbec kanál. Tohle žádná elektronika proti vypalování fakt nedá. Blikání je hodně subjektivní. Někdo to vidí, někdo ne. Já jsem na to byl u CRT citlivý a cokoliv pod 95Hz bylo pro mne nekoukatelné a u plasmy s tím nemám nejmenší problém. Nerovnoměrné podsvícení u LCD je daleko větší problém. Měl jsem Samsung LCD a u PC už bych to nikdy nechtěl. Můj Dell je naštěstí v pohodě.
0 0
reagovat
Efekt, který popisuje Cain1978, jsem viděl i na třidéčkovém Panasonicu s plazmovým panelem 13. generace. Ano, bylo to v obchodě. Ale ve stejném obchodě, kde byly i desítky LCDček, které ničím podobným v praxi netrpí. A další důvod, proč bych osobně plazmu nechtěl, je všudypřítomné blikání.

Na druhou stranu, LCD trpí nerovnoměrným podsvícením, horšími pozorovacími úhly a delší odezvou.

Je na každém, ať zváží pro a proti a rozhodne se na základě svých preferencí.

Každopádně není fér tvrdit o jakékoliv z těchto technologií, že je perfektní.
562936
Efekt, který popisuje Cain1978, jsem viděl i na třidéčkovém Panasonicu s plazmovým panelem 13. generace. Ano, bylo to v obchodě. Ale ve stejném obchodě, kde byly i desítky LCDček, které ničím podobným v praxi netrpí. A další důvod, proč bych osobně plazmu nechtěl, je všudypřítomné blikání. Na druhou stranu, LCD trpí nerovnoměrným podsvícením, horšími pozorovacími úhly a delší odezvou. Je na každém, ať zváží pro a proti a rozhodne se na základě svých preferencí. Každopádně není fér tvrdit o jakékoliv z těchto technologií, že je perfektní.
0 0
reagovat
to bych nikdy netvrdil, uz sem z glocku palil :D
562933
to bych nikdy netvrdil, uz sem z glocku palil *:D*
0 0
reagovat
Tak nase Panasonic plasma, kterou mame 4. rokem, se doted absolutne nijak nevypalila. (Ani zadne jine problemy) V dobe koupe stala 80k a stale hraje krasne, paradne podava barvy atd., jen jeste neni FullHD no..
Bezi na ni jen TV a filmy z DVD/PC.
A Caine, drzim palce. Svou primitivnosti a nutkanim se porad vsude vtirat me naramne bavis ;)
562932
Tak nase Panasonic plasma, kterou mame 4. rokem, se doted absolutne nijak nevypalila. (Ani zadne jine problemy) V dobe koupe stala 80k a stale hraje krasne, paradne podava barvy atd., jen jeste neni FullHD no.. Bezi na ni jen TV a filmy z DVD/PC. A Caine, drzim palce. Svou primitivnosti a nutkanim se porad vsude vtirat me naramne bavis ;)
0 0
reagovat

deiwi

ok, netvrdím, že roumím plazmám jako stčko, proč taky, jen jsem uvedl co se stalo, s reakcí, že jsem si to vymyslel. To mi přijde ve skutečnosti, z celé věci nejvtipnější. LCD panelům ovšem rozumím více než dobře.
p.s.:
Jo to, že Glock je z plastu, je mýtus a nesmysl i díky Smrtonosný Pasti 2 :-)
562930
ok, netvrdím, že roumím plazmám jako stčko, proč taky, jen jsem uvedl co se stalo, s reakcí, že jsem si to vymyslel. To mi přijde ve skutečnosti, z celé věci nejvtipnější. LCD panelům ovšem rozumím více než dobře. p.s.: Jo to, že Glock je z plastu, je mýtus a nesmysl i díky Smrtonosný Pasti 2 :-)
deiwi
0 0
reagovat
Nebo je prostě štve, že se mícháš do diskuse o něčem, čemu nerozumíš. Dej si ruku na srdce a představ si ty nekonečný odstavce, který bys plodil, kdyby tady třeba estéčko plácal, že se Glock 17 rozpadá, protože je z plastu ?)
562926
Nebo je prostě štve, že se mícháš do diskuse o něčem, čemu nerozumíš. Dej si ruku na srdce a představ si ty nekonečný odstavce, který bys plodil, kdyby tady třeba estéčko plácal, že se Glock 17 rozpadá, protože je z plastu *?)*
0 0
reagovat

Karel prvotně neřešil konkrétní model, ale lcd nebo plazmu (k té se přiklání více) a následně konkrétní model v cenové hranici 12 000. Sasmunga za 25 000 jsem zmínil z prostého důvodu, že s ní mám konkrétní dlouhodobou zkušenost a chtěl jsem tím poukázat i na tuto cestu, kdy lcd i za 12 je kvalitní televize, naopak mě zaskočila cena za 15 u plazmy, které jsem si pamatoval jako výrazně dražší produkty. To že je plazma za "prd" jsem nikde nepsal, stejně tak, že lcd je všespásná technologie. Jádro je někde jinde: vy jste při ohrožení vašich názorů verbálně agresivní egoisti, přesvědčení o své neomylnosti a běda pokud někdo vysloví jinej názor a ještě hůře pokud na něm trvá.
562931
Karel prvotně neřešil konkrétní model, ale lcd nebo plazmu (k té se přiklání více) a následně konkrétní model v cenové hranici 12 000. Sasmunga za 25 000 jsem zmínil z prostého důvodu, že s ní mám konkrétní dlouhodobou zkušenost a chtěl jsem tím poukázat i na tuto cestu, kdy lcd i za 12 je kvalitní televize, naopak mě zaskočila cena za 15 u plazmy, které jsem si pamatoval jako výrazně dražší produkty. To že je plazma za "prd" jsem nikde nepsal, stejně tak, že lcd je všespásná technologie. Jádro je někde jinde: vy jste při ohrožení vašich názorů verbálně agresivní egoisti, přesvědčení o své neomylnosti a běda pokud někdo vysloví jinej názor a ještě hůře pokud na něm trvá.
0 0
reagovat
good fun :+
562925
good fun *:+*
0 0
reagovat
Mně se fakt zdá, že si tady z nás děláš dobrý den.

Karel se zeptá na TV do 13k, já mu doporučím za 15k plasmu, protože válcovala většinu levnějších modelů po všech stránkách a ty přijdeš s LCD za 25k, které je ještě o celých 10 palců menší, protože plasmy stojí za prd.

Pak se zjistí, že mluvíš o několik generací starší verzi, pak, že víš o téhle problematice prd a nakonec z tebe vyleze, že se jen snažíš upozornit na neduhy technologie.

Prostě :D
562924
Mně se fakt zdá, že si tady z nás děláš dobrý den. Karel se zeptá na TV do 13k, já mu doporučím za 15k plasmu, protože válcovala většinu levnějších modelů po všech stránkách a ty přijdeš s LCD za 25k, které je ještě o celých 10 palců menší, protože plasmy stojí za prd. Pak se zjistí, že mluvíš o několik generací starší verzi, pak, že víš o téhle problematice prd a nakonec z tebe vyleze, že se jen snažíš upozornit na neduhy technologie. Prostě *:D*
0 0
reagovat

terminator007

Ok pak dej vědět. Musím se přiznat, že K3 jsem si pustil na youtube, od první mise, kdy jsem nakonec prošel celej singl a prostě jsem se i jen jako divák od té krásy nemohl odtrhnout (ke všemu ten týpek byl nehorázně naskilovanej a byla radost jej sledovat, navíc jsem měl víc prostoru kochat se grafikou). Máš se na co těšit, oproti 2 užasné pestré prostředí, mnohem silnější příběh, no nebudu prozrazovat. Kue ja chcu film :) 4 hodinovej. S rozpočtem 500 mega :-) To se přeci zaplatí... časem :-)
562922
Ok pak dej vědět. Musím se přiznat, že K3 jsem si pustil na youtube, od první mise, kdy jsem nakonec prošel celej singl a prostě jsem se i jen jako divák od té krásy nemohl odtrhnout (ke všemu ten týpek byl nehorázně naskilovanej a byla radost jej sledovat, navíc jsem měl víc prostoru kochat se grafikou). Máš se na co těšit, oproti 2 užasné pestré prostředí, mnohem silnější příběh, no nebudu prozrazovat. Kue ja chcu film :) 4 hodinovej. S rozpočtem 500 mega :-) To se přeci zaplatí... časem :-)
terminator007
0 0
reagovat

Cain1978

Zkousel jsem demo, ovladani bylo lepsi, do plne hry se poustim ted, pak muzu posoudit vice :)) Ale je to urcite pravda, reknu jednu vec. PS3 mel pujcenou kolega z prace, k tomu par her na dohrani, dvojku po hodine vzdal, ze na to ovladani nema, je zvyklej na strilecky z XBOXu a trojku dohral pak behem dvou dnu a ze to bylo super...
562919
Zkousel jsem demo, ovladani bylo lepsi, do plne hry se poustim ted, pak muzu posoudit vice *:))* Ale je to urcite pravda, reknu jednu vec. PS3 mel pujcenou kolega z prace, k tomu par her na dohrani, dvojku po hodine vzdal, ze na to ovladani nema, je zvyklej na strilecky z XBOXu a trojku dohral pak behem dvou dnu a ze to bylo super...
Cain1978
0 0
reagovat

terminator007

Killzone 3: hrozně se mi líbí, design zbraní a vůbec celej scět Killzone 2 a 3, jenže s gamepadem jasem hrozná lama, i proto hraju 2 přes rok a půl :D. Někde, ale jeden z mnoha fandů psal, že ovládání ve trojce není tak těžkopádné. Co Tvoje zkušenost? 3 mě láká, ale jak jsem psal, ovládání FPS přes dual je pro mě noční můra:)
562920
Killzone 3: hrozně se mi líbí, design zbraní a vůbec celej scět Killzone 2 a 3, jenže s gamepadem jasem hrozná lama, i proto hraju 2 přes rok a půl *:D*. Někde, ale jeden z mnoha fandů psal, že ovládání ve trojce není tak těžkopádné. Co Tvoje zkušenost? 3 mě láká, ale jak jsem psal, ovládání FPS přes dual je pro mě noční můra:)
terminator007
0 0
reagovat

Jenomže je to přesně tak jak píšeš: 2.35:1 vs 16:9 - jasovej rozdil. To na mě útočíte jen z toho důvodu, že je to pro vás jako uživatele plazem nepříjemné? Prostě to tak bylo, u té konkrétní plazmy po cca 3 a více letech provozu. Vo co Vám vlastně de?
Mám LCD a velice dobře si uvědomuji limity technologie, která je o kompromisu, to samé platí u plazem a když už se někdo, v tomto případě Karel, zrozhoduje o koupi, tak není na škodu upozornit na případná rizika, a ne jé s prskáním zamést pod stůl. Tím netvrdím, že se situace za poslendí 2/3 roky nezměnila, za toto období jsem pokrok v černé technice nesledoval. Co si přesto torufám tvrdit: je jisté omezení které je té či on téchnologii vlastní, proto jak plazmy nebo lcd budou vždy jen kompromisem ne 100% řešením.
562921
Jenomže je to přesně tak jak píšeš: 2.35:1 vs 16:9 - jasovej rozdil. To na mě útočíte jen z toho důvodu, že je to pro vás jako uživatele plazem nepříjemné? Prostě to tak bylo, u té konkrétní plazmy po cca 3 a více letech provozu. Vo co Vám vlastně de? Mám LCD a velice dobře si uvědomuji limity technologie, která je o kompromisu, to samé platí u plazem a když už se někdo, v tomto případě Karel, zrozhoduje o koupi, tak není na škodu upozornit na případná rizika, a ne jé s prskáním zamést pod stůl. Tím netvrdím, že se situace za poslendí 2/3 roky nezměnila, za toto období jsem pokrok v černé technice nesledoval. Co si přesto torufám tvrdit: je jisté omezení které je té či on téchnologii vlastní, proto jak plazmy nebo lcd budou vždy jen kompromisem ne 100% řešením.
0 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2025.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se